Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

AN TA IMIA ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ... ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΣΗΜΑΙΑ


του Πέτρου Τζεφέρη [by Tzeferis Peter]

Πολύς ο λόγος για το Γυαλί τελευταία. Το νησάκι που χάνεται, το νησί που κόβεται κομμάτια, φορτώνεται σε πλοία και εξάγεται στην Ευρώπη, τη Β.Αμερική και τις αραβικές χώρες...

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε κ. ΑΓΓΕΛΟ ΤΖΕΚΗ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το υπόμνημα αυτό μας εστάλει απο τα σωματεία των μεταλλωρύχων.Είναι το υπόμνημα που πήρε στα χέρια του ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε κ. Άγγελος Τζέκης κατά τηνεπίσκεψη του στα μεταλλεία στις 18/04.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ.Ε.Κ.Α κα ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Τα σωματεία των μεταλλωρύχων εκτός απο τις ευχές τους, προς το blog της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου Αριστοτέλη, μας έστειλαν και το υπόμνημα που επέδωσαν κατά την επίσκεψη τους, στις 15/04 στο ΥΠΕΚΑ  στον κ.Αλεξόπουλο,  γ.γραμματέα του υπουργείου και στενό στενό συνεργάτη της  κας Μπιρμπίλη, καθώς η ίδια βρισκόνταν στη συνεδρίαση έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ



Φτάνουμε στην  κορύφωση του θείου δράματος... Ακολουθεί η ανάσταση...η ανάταση ψυχής και ζωής!

Το blog της πρωτοβουλίας πολιτών του δήμου Αριστοτέλη, εύχεται ολόψυψα  καλή ανάσταση και καλό Πάσχα, με αγάπη και υγεία σε όλους . Από την Τρίτη του Πάσχα και πάλι μαζί.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Έσβησε σελίδα με πρόβλεψη για την μετανάστευση λόγω κλιματικής αλλαγής από το site του ο ΟΗΕ!!!


 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρακάτω ανάρτηση δημοσιεύθηκε στο blog kentripotideas αλλά και στο θεσσαλωνικιώτικο taxalia  . Είναι αφιερωμένη σε όλες τις Χαλκιδικιώτισσες και τους Χαλκιδικιώτες. Για να δουν και να μάθουν την άλλη πλευρά των οικολογούντων φίλων μας…  σε παγκόσμιο επίπεδο. Για όσους δεν γνωρίζουν ή δεν έμαθαν ποτέ ότι… απειλούμαστε με μετανάστευση από  τον τόπο μας, λόγω των αλλαγών σε όλα τα επίπεδα, που θα προκαλέσει η επένδυση χρυσού στην περιοχή μας , όπως ειπώθηκε δημοσίως από τα χείλη επιστήμονα, που συμμετείχε σε ενημερωτική ημερίδα των πολέμιων των μεταλλείων .   
    

...50 εκ μετανάστες λόγω κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2010» έλεγε η πρόγνωση του ΟΗΕ το 2005 (Unep). Εκτότε ξεχάστηκε μέχρι που πριν λίγες μέρες κάποιος δημοσιογράφος αναρωτήθηκε: «Που είναι τα 50 εκ μεταναστών;». Τότε ο ΟΗΕ έκανε το αδιανόητο:

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ….



Του Γιάννη Πανούση, καθηγητή εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.

Συχνά σφυρίζω το σκοπό
 της αλληλεγγύης
χωρίς ανταπόκριση
Π.Καραβασίλης   Ο σχηματισμός  

Οι εργασιακές αστάθειες απορρυθμίζουν και εκμηδενίζουν τους κοινωνικούς δεσμούς και τις κοινωνικές δεσμεύσεις και καλλιεργούν προσωπικές αβεβαιότητες στους εργαζόμενους. Η εργασία απροσωποποιείται, δηλαδή απελευθερώνεται από το πρόσωπο του εργαζομένου. Το άτομο «αδρανοποιείται» για να διευκολύνει την αξιοποίηση του κεφαλαίου. Η υπεραξία παράγεται με την εκμηδένιση και όχι με την αξιοποίηση της εργατικής δύναμης .

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ…ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ


Αγαπητέ κ. Χαρδαβέλλα,
η Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, δε θα μπει στη διαδικασία να σας κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας, όπως επιλέγουν να κάνουν κάποιοι όψιμοι παντογνώστες και τιμητές των πάντων. Αντί αυτού θα σας θέσουμε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία θα ήταν χρήσιμο να απαντηθούν από τη δημοσιογραφική έρευνα, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φώς στο σκοτάδι, που δυνάμεις διαπλοκής κρατούν με νύχια και με δόντια την άκρως σημαντική από κάθε άποψη μεταλλευτική επένδυση στην Β/Α Χαλκιδική.
1. Γνωρίζετε κ. Χαρδαβέλλα, ότι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη

Κάποιες σκέψεις για την απόφαση του ΤΕΕ

Συγχαρητήρια! Επιτέλους…. Για το καλό του τόπου. ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΕΝΤΙΜΟΙ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ κατάφεραν να «ευθυγραμμιστούν» και να καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο, αν δεν με απατά η μνήμη μου, έχει κυκλοφορήσει σε προφορικές εκδόσεις …από αγνούς και μη «στρατολογημένους» επιστήμονες σε ημερίδες ποικίλου ενδιαφέροντος.
Τώρα μάλιστα που βλέπω τη σύνθεση των «αθανάτων» του ΤΕΕ, μου έρχεται στο μυαλό η αναγκαία σημείωση που υπάρχει στην αρχή κάθε παραμυθιού…, συγνώμη, κάθε ταινίας ήθελα να πω, όπου γράφεται το εξής: «οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της ταινίας …είναι εντελώς συμπτωματική»!!!

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ TOY BLOG ΣΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ RESPENTZA


 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΠΑΤΑΛΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Αγαπητοί συνδημότες και φίλοι «ετεροδημότες», ο φιλόσοφος των φιλοσόφων, η δική μας ακλόνητη πνευματική παρακαταθήκη, προχώρησε πριν από 2.500 χρόνια σε αυτή τη ρήση, αναλογιζόμενος τις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης. Τις δικές μας αδυναμίες. Τις δικές σας αδυναμίες…

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ; (Επεισόδιο τελευταίο)

Αυτή τη φορά θα θυμηθώ να βάλω «Αναγνώστρια» κάτω από το κείμενο, γιατί, όταν δεν βάζω τίποτε εγώ, το γενικό «Αναγνώστης» που βάζει το blog στα ανυπόγραφα κείμενα το εκλαμβάνουν κάποιοι ως απόδοση του φύλου της γράφουσας.

Λοιπόν, φίλοι σχολιαστές, σταματάω το διάλογο, ανακουφιστείτε! Ίσως πάλι κάποιοι να δυσαρεστηθείτε, γιατί θα πρέπει να βρείτε κάποιον άλλο να βγάλετε τη χολή σας, οικογένεια, φίλους, γείτονες, επιχειρηματίες - που αφελώς αισιόδοξα θα θελήσουν να προσφέρουν δουλειά στην περιοχή ...... - κάπου αλλού, κάτι θα βρείτε!

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ… ?




… «Σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ποσοστό ανεργίας στο 16,5%, όμως η πραγματικότητα είναι χειρότερη.
«Στη Χαλκιδική μπορεί η ανεργία να ξεπερνά το 30%, καθώς στην οικοδομή φτάνει το 60%, στα μεταλλεία περιμένουμε να βρεθεί λύση, ενώ και στον τουρισμό θα δούμε με την έναρξη της σεζόν πόσες επαναπροσλήψεις θα γίνουν και με τι αποδοχές», επισήμανε ο Άγγελος Πράτσας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής…
Αγαπητοί συνδημότες  αυτό που μόλις διαβάσατε αποτελεί απόσπασμα από ρεπορτάζ, που έκανε η εφημερίδα Αγγελιοφόρος στις 15 Μαρτίου, για τις εφιαλτικές διαστάσεις που έχει πάρει η ανεργία στην Κ. Μακεδονία και ειδικότερα στη Χαλκιδική με την υπογραφή του δημοσιογράφου Βασίλη Πεκλάρη.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε : ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ (Επεισόδιο 4ο)

Bαρέθηκα τόσο πολύ.... Κουράστηκα.... Όλη αυτή η καχυποψία, όλη αυτή η ειρωνεία........ Όχι, βρε παιδιά, δεν είμαι η Ρένα, δεν έχω δουλέψει στο Δήμο, δεν είμαι καμία Ρένα, για τ’ όνομα του Θεού!!!! Αυτή είναι η Ελλάδα τελικά, γιατί αυτοί είναι οι Έλληνες που την αποτελούν... κρίμα! Οτιδήποτε εκφράζει άλλη άποψη από τη δική μας το κοιτάμε με μισό μάτι.
Ακόμη και πενήντα να γίνουν τα επεισόδια... ακόμη και σήριαλ να γίνουν.... θ’ αλλάξει κάτι; Α! ξέχασα... δε θ’ αλλάξει, γιατί το σήριαλ θα παιχτεί στο κανάλι των συμφερόντων του «επάρατου» ομίλου, του ομίλου, που είναι αναμεμιγμένος ο Μπόμπολας, ο ΑΚΤΩΡ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. – ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ; (Συνεχίζεται ....)

Αναδημοσίευση από τη ρεσπέντζα:

Το κείμενο που έγραψα με αυτό τον τίτλο και δημοσιεύτηκε σε αρκετά blogs είχε μεγάλη ανταπόκριση τελικά και δέχτηκε πολλά σχόλια, θετικά και αρνητικά. Επειδή, λοιπόν, ο αριθμός των σχολίων ήταν μεγάλος, είπα να απαντήσω συνολικά με ένα νέο κείμενο.
Θέλω κατ’ αρχήν να τονίσω, ότι όπως εγώ δεν αμφισβήτησα στο κείμενό μου τις αγνές προθέσεις των «οικολόγων» (ναι, βάζω τη λέξη σε εισαγωγικά, γιατί δεν νομίζω ότι ο καθένας μπορεί αβασάνιστα να διεκδικεί αυτό τον τίτλο και γιατί το να γράψω έκθεση ιδεών δεν ήταν στις προθέσεις μου), έτσι δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την άλήθεια των λόγων μου.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Υπόμνημα των Σωματείων Υπογιτών προς κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αγαπητέ Κύριε Μητσοτάκη,

εμείς οι αποκαλούμενοι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Εμείς οι λεγόμενοι υπογίτες των μεταλλείων της Χαλκιδικής, που καθημερινά παλεύουμε με τα στοιχεία της φύσης για να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια σας λέμε ξεκάθαρα:


ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΜΕΣΣΙΕΣ», ΠΟΥ ΣΑΝ Α.Τ.Ι.Α. ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ… ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ!


Ανταπόκριση των σωματείων υπογιτών από Αθήνα

Οι εξελίξεις τρέχουν και το blog μας, κρίνει σκόπιμο να «σπάσει» τα δεσμά της τετραήμερης απεργίας, που έχουν κηρύξει οι «μαλωμένοι με την αλήθεια» δημοσιογράφοι και να σας παραθέσει αυτούσια τις τελευταίες ειδήσεις, που βγήκαν από τις συναντήσεις, που είχαν χθες και σήμερα τα 2 σωματεία των υπογιτών στην Αθήνα, με εκπροσώπους κομμάτων, του υπουργείου, αλλά και τον βουλευτή του νομού μας τον κο Γιάννη Δριβελέγκα. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε - ΥΠΕΡ Ή ΚΑΤΑ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RESPENTZA

Μια (μία και μόνη) επένδυση που επί χρόνια προσπαθεί να επιτευχθεί στη Β. Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα που πλήττεται από απίστευτα ποσοστά ανεργίας και που αυτή η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, αφού επιχειρήσεις, που όλοι νομίζαμε υγιείς, μαθαίνουμε από τις κινητοποιήσεις του προσωπικού τους, ότι δεν είναι. Μία επένδυση (μία και μόνη) που θα δώσει δουλειά σε πάνω από 1000!!! ανθρώπους - σε πρώτη φάση. Και τι γίνεται; Μαζεύονται οι «οικολόγοι» και εναντιώνονται κάθετα.

ΨΗΦΙΣΜΑ "10 ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ" ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΟΓΙΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Τα σωματεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας μας απέστειλαν το παρακάτω κείμενο με την παράκληση για δημοσίευση:
Τα Σωματεία Υπογιτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας χαιρετίζουν την έλευση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα στο φιλόξενο τόπο μας και επί τη ευκαιρία, λαμβάνουν την τιμή να θέσουν υπόψη του μία σειρά ερωτημάτων.
Θα επιθυμούσαμε και θα εκτιμούσαμε παράλληλα, εάν παρέβλεπε τις τυχόν «εισηγήσεις» των ντόπιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «επιδεικτική περιφρόνηση» και να απαντήσει άμεσα, ακόμη και αν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης ομιλίας του στην Ιερισσό, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία και τη θετική βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου μας για την εκκίνηση της μεταλλευτικής επένδυσης στο δήμο μας.

Απάντηση σε ανάρτηση στη ρεσπέντζα που αφορα το νεοσύστατο ιστολόγιό μας


Την παρακάτω απάντηση στείλαμε στη ρεσπέντζα με αφορμή μία ανάρτηση ενός φίλου "αναγνώστη":

Αγαπητή Ρεσπέντζα,
Μεταξύ όλων των άλλων πρόσθεσε στον μακρύ κατάλογο των συμμαχητών σου για ελευθεροστομία και φιλαλήθεια και ένα «νεοσσό» της μπλογκόσφαιρας. Το blog της πρωτοβουλίας των πολιτών του δήμου Αριστοτέλη ή αλλιώς politesaristoteli.blogspot.com. Ευελπιστούμε ότι και εμείς με τη σειρά μας θα προσθέσουμε ένα μικρό λιθαράκι στη λύδια λίθο της αντικειμενικής και αδέσμευτης ενημέρωσης, που παρέχεις απλόχερα και δίχως αποκλεισμούς στην κοινωνία της Χαλκιδικής, παρά τα δυσμενή σημεία των καιρών, είναι αλήθεια.