Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

«Δεν μπορεί να υπάρξει μείωση των εγγυημένων τιμών στις υφιστάμενες συμβάσεις που αφορούν τη διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό σύστημα, διότι μια τέτοια ενέργεια θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα καθιστούσε μη ασφαλές το επιχειρηματικό περιβάλλον», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σχετικό έγγραφο του διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αστέριου Ροντούλη για το ενδεχόμενο μείωσης της εγγυημένης τιμής, μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης των υφισταμένων συμβολαίων.

ΣΕ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40% περιγράφει ο υπουργός υγείας σε σχετικό έγγραφο του, το οποίο της συνδέει με την οικονομική κρίση και τα κυκλώματα τοκογλυφίας. «Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία και οι επιδημιολογικές...μελέτες καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση σε ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα, η οποία αγγίζει το 40%», αναφέρει σε έγγραφο του υπουργείου υγείας Ανδρέα Λοβέρδου που διαβιβάστηκε στη βουλή. 

BLOOMBERG : ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Πιο δύσκολη η εφαρμογή από την ψήφιση του εφαρμοστικού, προβλέπουν αναλυτές

Ο επικεφαλής του τμήματος της Barclays στη Νότια Ευρώπη Αντόνιο Πασκουάλ εκτιμά ότι η «μαύρη τρύπα» των δημοσιονομικών της Ελλάδας χρειάζεται πολύ περισσότερα από όσα θα αποφέρουν τα δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα.

  Η εφαρμογή των νέων μέτρων λιτότητας θα αποδειχτεί μεγαλύτερος άθλος για την κυβέρνηση από την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Ε.Ε.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ

Την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές καθώς και το πάγωμα των αγροτικών επιδοτήσεων από το 2014 θα προτείνει η Κομισιόν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ε.Ε., σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις...
 οποίες επικαλείται το Reuters.

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Νο 6

 Το μεσοπρόθεσμο πέρασε. Ο εφαρμοστικός νόμος θα περάσει. Οι δικαιολογίες τέλος. Ήρθε η ώρα των μεγάλων έργων. Των μεγάλων αποφάσεων.

Ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα των επενδύσεων για να μπορέσει επιτέλους αυτή η χώρα να βγεί από το τέλμα. Ήρθε η ώρα οι πολίτες αυτής της χώρας να βγούν από την αβεβαιότητα και το σκοτάδι μέσα στο οποίο αναγκαστήκανε να ζούνε.

Οι νέοι αυτής της χώρας διψάνε για δουλεία. Θέλουν να προσφέρουν στο κοινό καλό. Περιμένουν μια ευκαιρία  από όλους εσάς τους καλοπληρωμένους βουλευτές.

ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ... ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ "ΕΙΡΗΝΗ"...

Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφτεί κατά τη γνώμη μας το σκηνικό που επικράτησε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατά την ψήφιση του μνημονίου 2 ή αλλιώς μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μέσα στη βουλή «ελεγχόμενος» πυρετός και έξω από αυτή μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, που σε πολλούς θύμισε έναν Δεκέμβρη από τα παλιά εν μέσω θέρους…

LE MONDE: ΥΠΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !


Aναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γάλλου οικονομολόγου καθηγητού, Jean-Pierre Vesperini, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Monde της 24ης.06.2011. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα άρθρο σταθμό- μακράν -το πιο σημαντικό από τα ως τώρα ξένα δημοσιεύματα για την ελληνική κρίση:

Πρώτον, γιατί δημοσιεύτηκε στη Le Monde.
 Δεύτερον, γιατί βάζει το πρόβλημα Πανευρωπαϊκά και ρίχνει την Ευθύνη στην Νομισματική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στους Γερμανούς που την επιβάλλουν και στους Γάλλους που την ανέχονται, παρά το γεγονός ότι βλάπτει το μεγαλύτερο μέρος των κρατών μελών, οδηγεί όλες τις νότιες χώρες σε χρεοκοπία και ωφελεί ΜΟΝΟΝ τους Γερμανούς (και κάποια ελάχιστα κράτη μέλη δίπλα στη Γερμανία).

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΟΙΤΗΣ: ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Με προσφυγές τους στο ΣτΕ, οι εκπρόσωποι του σωματείου με την επωνυμία Ομιλος Φίλων των Δάσους (ΟΜΦΙΔΑ), ζητούν πρακτικά τόσο το κλείσιμο των μεταλλείων «Δυο Βουνά» και «Κοκκινόβραχος» στην Οίτη όσο και του εργοταξίου της ΕΛΜ ΙΝ ΑΕ στην Αγ. Μαρίνα Στυλίδας.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Απίστευτο; Κι όμως, ο οικολόγος του τίτλου, χωρίς εισαγωγικά! 

Τον θυμήθηκα σήμερα πάλι, αν και τον σκέφτομαι συχνά, διαβάζοντας σχόλια «οικολόγων» σε κείμενα άλλων, που τολμούν κι αυτοί να εκφραστούν υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Ανάμεσα λοιπόν, στα συνήθη, πικρόχολα, υβριστικά, προσβλητικά, αναίσχυντα σχόλια των «οικολόγων» της Χαλκιδικής και στα δικά μου κείμενά, σχόλια τέτοιου είδους, μόνο και μόνο, γιατί τολμώ σ’ αυτά τα κείμενα να εκφράζω άποψη υπέρ της επένδυσης των μεταλλείων και αντίθετη από τη δική τους, διάβασα σε προηγούμενη δική μου ανάρτηση, ένα σχόλιο, που φαίνεται να προέρχεται από πραγματικό, σκεπτόμενο οικολόγο της περιοχής!

ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ

Το ενδεχόμενο να αναθέσει σε ιδιώτες την είσπραξη φόρων μελετά η κυβέρνηση, καθώς εκτιμά ότι ο υφιστάμενος φοροεισπρακτικός μηχανισμός παραμένει σε σημαντικό βαθμό αναποτελεσματικός.

Ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να είπε χθες στη Βουλή ότι η είσπραξη των φόρων θα γίνεται από εξωτερική πηγή.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στόχος των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι να περικυκλώσουν τη Βουλή, αλλά και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών στο κτίριο. Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αποκαλυπτικοί είναι οι αριθμοί της Ευρωπαϊκής Πύλης Europass για την εργασιακή κατάσταση που βιώνoυν οι νέοι στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πύλη, τους πέντε μόνο...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…»

Αυτή ήταν και η μοναδική φράση..., που πρόλαβε να διατυπώσει για τις  «αναμένουσες» στα συρτάρια επενδυτικές δράσεις , μεταξύ αυτών και αυτής στη Β/Α Χαλκιδική, ο νέος υπουργός ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην τσάρος της οικονομίας στη συνέντευξη διάρκειας 1ώρας και 40 λεπτών, που παραχώρησε χθες το βράδυ στην εκπομπή "netweek" της ΝΕΤ, κινήθηκε με βάση το «δελτίο ανέμων» της Έλλης Στάη, στο οποίο η λέξη ανάπτυξη... απλά δεν υπήρχε!

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

35 μέρες κλείνουν στην πλατεία συντάγματος οι αγανακτισμένοι.35 μέρες ειρηνικών και ταυτόχρονα δυναμικών κινητοποιήσεων. Παρ όλα αυτά για δυτερη φορά μέσα σε 2 εβδομάδες οι γνωστές- άγνωστες ομάδες καταστολής κινητοποιήσεων ανέλαβαν δράση...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ...ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος και τις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας «δίνουν» τα αποτελέσματα των γεωλογικών και γεωχημικών ερευνών, αν και οι σημερινές διαδικασίες, με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κάθε άλλο παρά «στρώνουν το χαλί» στους υποψήφιους επενδυτές.

Τα παραπάνω επισήμαναν οι εισηγητές σε εκδήλωση του ΤΕΕ Κ. Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι τα κοιτάσματα είναι μεν υπαρκτά, αλλά η Ελλάδα… δεν είναι Βενεζουέλα.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΘΩ


Με αέρα φερμένο από τον Λούβρο, οι Γάλλοι επισκέπτες της Χαλκιδικής, στελέχη του θρυλικού μουσείου, βρέθηκαν στα Στάγειρα, βάδισαν πάνω στα αρχαία χνάρια του Αριστοτέλη και μαγεύτηκαν. Το ίδιο και οι ομοεθνείς τους, εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, που τις προηγούμενες μέρες διέμειναν για λίγο στις παρυφές του Αγίου Όρους, στον 'Αθω και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠ.Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Νομοσχέδιο για την απλοποίηση και επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, τόσο για τα ενεργειακά έργα όσο και για επενδύσεις στη βιομηχανία, ετοιμάζεται να παρουσιάσει σύντομα, μέσα στον Ιούλιο, ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Η λογική με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα είναι να δίνονται «περιβαλλοντικές άδειες fast track» για να «ξεμπλοκάρουν» γρήγορα οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερες επενδύσεις.

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Νο 5


Κλειδωμένα συρτάρια και το κλειδί χαμένο. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο των επενδύσεων που δεν βγήκαν ποτέ στο φως. Χιλιάδες θέσεις εργασίας χωμένες στο συρτάρι, πασπαλισμένες με σκόνη και κιτρινισμένα γράμματα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2011. Μια Ελλάδα ανήμπορη να βοηθήσει τους πολίτες που την κρατάνε ακόμη όρθια. Μια Ελλάδα που ξέρει μόνο να παίρνει και όχι να δίνει. Μια Ελλάδα που ζεί μέσα στο ψέμα και την δημόσια κλεψιά.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ : 4.800 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ!


Η αλληλουχία των ημερομηνιών συντρίβει τα πρωθυπουργικά οράματα για την συγκρότηση ευέλικτης κρατικής μηχανής, και διαλύει τα ραγκουσιανά νεφελώματα περί δημοσίας διοικήσεως ταχείας, αποτελεσματικής και «άλλα ηχηρά...
παρόμοια»:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "ΟΙ ΟΡΥΚΤΕΣ ΥΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ"

[Απόσπασμα από ομιλία του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη στο 1ο Ελληνο -Κινεζικό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας με θέμα: «Ενέργεια και Ορυκτός Πλούτος - “Κλειδιά” για τη μετατροπή της Κρίσης σε Ευκαιρία, 14.06.2011]


Κυρίες και κύριοι,
Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που διαθέτει σημαντικό ορυκτό πλούτο.Η Ελλάδα, σε παγκόσμια κλίμακα, είναι η μοναδική χώρα παραγωγής χουντίτη, πρώτη χώρα παραγωγής περλίτη, δεύτερη χώρα παραγωγής κίσσηρης και μπεντονίτη, τέταρτη παραγωγός αλουμίνας στην Ε.Ε., καθώς και πρώτη στην εξαγωγή προϊόντων λευκόλιθου/μαγνησίτη στην Ε.Ε. Το παραγόμενο σιδηρονικέλιο εξάγεται στις ευρωπαϊκές βιομηχανίες ανοξείδωτου χάλυβα καλύπτοντας το 7% των αναγκών της ευρωπαϊκής αγοράς.Σήμερα απασχολούνται στον κλάδο της εξόρυξης περίπου 23.000 άμεσα εργαζόμενοι και περισσότεροι από 100.000 έμμεσα εργαζόμενοι.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ"

Σε «παρεξήγηση από τη νομοτεχνική διατύπωση» που «θα αρθεί», απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τη ρύθμιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου που προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πήραν φέτος επιστροφή φόρου, λόγω των αποδείξεων, μεγαλύτερη από 300 ευρώ, θα κληθούν να την επιστρέψουν στην εφορία.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ...

 Την Τετάρτη που μας πέρασε έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Χαλκιδικής (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ. μη κερδοσκοπικός συλλογικός φορέας για θέματα ανάπτυξης του νομού Χαλκιδικής) στο πολιτιστικό κέντρο "Αριστοτέλη"της Ιερισσού. Θέλουμε να ευχηθούμε καλή αρχή και συνέχεια, στην προσπάθεια που καταβάλει ο σύνδεσμος αυτός για τη στήριξη  της ανύπαρκτης μέχρι τούδε αναπτυξιακής προοπτικής της Χαλκιδικής μας.

Τ. ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ - Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Υ.ΠΕ.Κ.Α. ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ(email)


Στο καλό κ. Τ. Μπιρμπίλη κι αν δε μας γράψετε, δεν θα παρεξηγηθούμε καθόλου. Για την ακρίβεια, θα είμαστε πανευτυχείς, αν δεν ξανακούσουμε ποτέ το όνομά σας.
Καλώς ήρθατε κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ελπίζω να μην είστε τόσο ανάλγητος με το Φυσικό Περιβάλλον, όσο ήταν η προκάτοχός σας με τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Εννοώ, ότι και τα δύο ανήκουν στο ίδιο οικοσύστημα, και τα δύο χρήζουν προστασίας. Ασφαλώς και θα πρέπει να προστατευτεί η δρυς η κοκκοφόρος, ο ιέραξ ο ερυθρωπός ή η αλεπού η κόκκινη, αλλά όχι κάνοντας τον «εργαζόμενο» έλληνα είδος υπό εξαφάνιση, κάτι που καθόλου δεν φάνηκε να προβληματίζει την κ. Μπιρμπίλη κατά την πολύμηνη θητεία της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ = ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ - "ΟΙ ΦΟΒΟΙ" ... ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!

Η "νοσηρή" σε επιχειρήματα φαρέτρα των "αγωνιστών" κατά της μεταλλευτικής επένδυσης, περιλαμβάνει ουκ ολίγα σενάρια τρόμου για το νερό... Tόσο για το ρέον, όσο και για το "εμφιαλωμένο"...
Θα πούμε άραγε το νερό-νεράκι; Θα στερέψει ο Κάκαβος; Θα προκληθούν καθιζήσεις και αστάθειες στο εδαφός, όπως ισχυρίζονται οι επι τούτου φαντασιόπληκτοι φίλοι μας, ή η αλήθεια είναι διαφορετική; Τι σημαίνει εισπίεση νερού; Πού παει το αρσενικό του Στρατωνίου; Εμείς στο πλαίσιο της ανόθευτης ενημέρωσης των δημοτών του Αριστοτέλη... 

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ "Ε" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ



Προς:
Χ.Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.
Μίνωος 10-16
ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 117 43

Υπόψη  κας Μάνιας Τεγόπουλου, Εκδότριας της Ελευθεροτυπίας

Κοινοποίηση:
Σίσσυ Αντωνοπούλου, Διευθύντρια ΕΨΙΛΟΝ
Βαγγέλης Παναγόπουλος, Διευθυντής Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας


Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Κυρία Μάνια Τεγοπούλου,
Παρακολουθώντας την πολύχρονη πορεία της ιστορικής εφημερίδας, την οποίαν έχετε την τιμή να διευθύνετε, είχαμε την αίσθηση ότι προασπιζόταν πάντοτε στο ακέραιο την αρχή του Ελβετού φιλέλληνα και  υπέρμαχου της Ελευθεροτυπίας Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ «Η δημοσιότης είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Άλλωστε αυτό ήταν, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, και η φράση έμβλημα στα πρωτοσέλιδα της για πάρα πολλά χρόνια.

Εάν τέτοια μορφή δημοσίευσης, όπως αυτή που διαβάσαμε στο ένθετο περιοδικό Έψιλον, της Κυριακάτικης έκδοσης της Ελευθεροτυπίας της 19ης Ιουνίου, με τίτλο «Μην είδατε χρυσό στη Χαλκιδική»  συντάσσεται με την ακριβή έννοια της δικαιοσύνης, τότε με λύπη σας... 





«...ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ…»

Τα οίκο-σιτα ανθρωποειδή, που φιλοξενούμε εν είδη ατραξιόν στη Χαλκιδική, έχουν ξεσαλώσει τις τελευταίες ημέρες, παρατηρούν πολλοί… Είναι λογικό και επόμενο, σημειώνουμε εμείς…

Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...


"Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, μπορείς, όμως, και επιβάλλεται να εμποδίσεις την ανάπτυξη νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσεις αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες".

Είναι ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ το επάγγελμα του ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ; (email)

Δικαιολογημένη η αγανάκτηση των υπογειτών για το «άρθρο» σε ένθετο περιοδικό Κυριακάτικης έκδοσης Αθηναϊκής εφημερίδας. Κάνει εντύπωση (στους αδαείς δηλαδή) το να λες σήμερα, στην Ελλαδάρα του 21ου αιώνα, ότι ασκείς μισθωτή χειρωνακτική εργασία και να είσαι και υπερήφανος. Πώς είναι δυνατόν, θα αναρωτηθούν «οι πέριξ», καθιστοί στους καναπέδες τους; Είναι ένα επάγγελμα που μόνο γκλαμουράτο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ή ακόμη χειρότερα:

ΖΗΤΩ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Εmail)

Διάβασα με ενδιαφέρον και μεγάλες προσδοκίες την είδηση της ίδρυσης του «Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Χαλκιδικής» (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ.) και πραγματικά αναθάρρησα.

ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ Ν/Δ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (email)

Λάβαμε το παρακάτω email απο  αναγνώστη του blog απο την όμορφη Μεσσηνία. Περί ανάπτυξης ο λόγος στο άρθρο του, ειδικότερα αυτής του τουρισμού, η οποία στην περιοχή που ζεί, καθυστερεί κατά την άποψη του εξαιτίας κοινής υπουργικής απόφασης, που καθορίζει περιοχές με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, ως "Αγροτική περιοχή υψηλής παραγωγικότητας".

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

"ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ" ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΤΙΝΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

 “Αδιάβαστη” έστειλε την Τίνα Μπιρμπίλη ο Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγα 24ωρα αφ’ ότου πήρε τη θέση της στο υπουργείο Περιβάλλοντος. 

"ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ'' ΜΕ 155 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-143 ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ

Με 155 ψήφους η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές, ενώ απόντας ήταν ο Γ. Λιάνης.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

 Λάβαμε σε email, την πολύ σκληρή απάντηση των σωματείων των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός και αφορά το πρόσφατο άρθρο, με τίτλο " Μην είδατε χρυσό στη Χαλκιδική", που δημοσιεύθηκε  την Κυριακή, που μας πέρασε στο ένθετο περιοδικό της Κυριακάτικής Ελευθεροτυπίας.

70 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Διαφημιστική εκστρατεία ξεκινούν στον ευρωπαϊκό Τύπο 70 επιχειρηματικοί κολοσσοί Γαλλίας και Γερμανίας, με στόχο να αντιστρέψουν το κλίμα στην κοινή γνώμη, για τη στήριξη των οικονομιών της ευρω-περιφέρειας.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

Εμείς είμαστε τυχεροί και έχουμε τη θάλασσα στα πόδια μας... Μαζί με μας, ποιός άλλος άραγε; Η απάντηση είναι αφοπλιστική και κρύβεται εδώ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΤΕ...


Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο, απορρίπτοντας την προσφυγή εναντίον του που είχαν καταθέσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις θα είναι παγκόσμιας εμβέλειας,δείτε τις εδώ...

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ "ΑΔΕΙΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σταθερά κοντά στο 40% «κρατούν» το ποσοστό των πιστωτικών εκκαθαριστικών οι επιστροφές φόρου λόγω του μέτρου των αποδείξεων.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ EUROGROUP ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Νέο Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου, με φόντο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι

"ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP

Πτωτικές τάσεις προκαλεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η αναβολή της απόφασης για την επέκταση των δανείων προς την Ελλάδα, ενώ ο διεθνής Τύπος μιλά για “ευρωπαϊκό καυγά” γύρω από την Ελλάδα κάνοντας λόγο για αποτυχία του Eurogroup και σημειώνοντας ότι το δημοσιονομικό μαρτύριο της χώρας μας παρατείνεται.

"...ΜΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ..;"

Έτσι κανονικά θα έπρεπε να τιτλοφορείται το «διήγημα», που κυκλοφορεί  σε ένθετο περιοδικό κυριακάτικης εφημερίδας. Ένα πόνημα ορισμός της αντιγραφής, της συμπύκνωσης λάσπης και της παραεπιστημονικής προχειρολογίας, που υφίσταται την τελευταία πενταετία η Χαλκιδική,

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΠΟΣΑ ΚΑΡΑΤΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ;


Δημοσιεύτηκε άρθρο (όχι έρευνα, ξέρω τι λέω) της δημοσιογράφου Μαρίας Λούκα στο ένθετο Ε της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στις 19/6  σχετικά με τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.

SPIEGEL: ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ξαφνικά και αναμενόμενα» κυκλοφορεί τη Δευτέρα το νέο τεύχος του Spiegel. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο πένθους. Σε αυτό απεικονίζεται το ευρώ σε ένα κάδρο με μαύρη ταινία πένθους πάνω στο φέρετρο του που είναι σκεπασμένο με...
ελληνική σημαία.

ΕΛΠΙΔΕΣ "ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ελπίδες ότι το δίδυμο Βενιζέλου στο υπ. Οικ. και Παπακωνσταντίνου στο ΥΠΕΚΑ θα επανεκκινήσει τον ενεργειακό τομέα, με έμφαση στην απελευθέρωση της αγοράς και την εφαρμογή του μνημονίου, εκφράζουν στελέχη ενεργειακών εταιρειών.

EUROGROUP:ΛΕΦΤΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ



Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση οι 17 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης εξέδωσαν ανακοινωθέν σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα, προκειμένου να λάβει την πέμπτη δόση του δανείου και ένα νέο πακέτο στήριξης, πρέπει μέχρι τα μέσα Ιουλίου:

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΕΚΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


«H ανασχηματισμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεγελάσει όσους ξεγελούσε μέχρι τώρα», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης ασκώντας οξύτατη  κριτική

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απάντηση στο «ναυάγιο» της δημιουργίας εθνικής σωτηρίας έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης στη Βουλή. 

ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ EUROGROUP

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών σε απανωτές συσκέψεις ενημερώθηκε για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους ομολόγους του στην Ευρωζώνη, τόσο για την έγκριση εκταμίευσης των 12 δις της πέμπτης δόσης, όσο κυρίως για τη δρομολόγηση του πακέτου πρόσθετης βοήθειας από την τρόικα.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


Με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.

ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;


Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ.