Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜ.ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Video)

...Όπως θα έλεγε η Τασούλα...
Η τελευταία εμφάνιση του κ. Παπαγεωργίου, ιδρυτή του «Παρατηρητηρίου...», στην  ΤV100 (Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης), είναι κατά τη γνώμη μας η πιο τραγική, απ’ όσες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Δε μπορεί ούτε τα ψέματα του να υποστηρίξει. Mέσα στην απόγνωση του για να γίνει πιστευτός, παραδέχεται επιτέλους ότι αυτός έστειλε τους εργαζομένους στο δικαστήριο. 

Παραδέχεται δηλαδή ότι αυτοί οι άνθρωποι, αποτέλεσαν το «δόλωμα» για να ακουμπήσει νομικά την εταιρεία.

Λέει ψέματα πάλι για τον αριθμό των νέων προσλήψεων, που έκανε η εταιρεία στις αρχές του Μάρτη. Λέει πως προσέλαβαν 150. Ενώ προσέλαβαν 260... (Ο ίδιος αλήθεια πόσους έχει προσλάβει στη ζωή του;)

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΚΗ

Διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική για το ζήτημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο Αριστοτέλη. 

Και αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούν να κρύψουν τις επιρροές, που κουβαλούν, από την προπαγανδιστική ρητορική του «Παρατηρητηρίου...»

Η διαφορά που εντοπίζουμε είναι ότι στο κείμενο των θέσεων τους υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτοκριτική. Ασχέτως αν δείχνουν, ότι η αυτοκριτική τους είναι άγνωστη λέξη. 

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΡΝΑΙΑΣ: "ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ"

Επιστολή του Δασαρχείου... Ακόμη μια διάψευση του "Παρατηρητηρίου..."
To «Παρατηρητήριο...» επάνω στην πρεμούρα του, να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις που δίνει..., (σε ποιους άραγε;;;) ψεύδεται σε ρυθμούς πολυβόλου. Σε ρυθμούς, που από ένα σημείο και πέρα, το σπρώχνουν στο σημείο, να αυτοδιαψεύδει παλιό του ψέμα, με νέο ψέμα.

Εδώ και πάνω από ένα μήνα,  προσπαθεί να πείσει την κοινωνία, πως η εταιρεία και οι εργαζόμενοι παρανόμως βρίσκονται στις Σκουριές. 

Μάλιστα είναι γνωστό πως για να εδραιώσει και αυτή την προπαγανδιστική μηχανορραφία του

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΦΙΛΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ...

Φίλοι παραγωγοί, ξεχάσατε το" Παρατηρητήριο..."
...Που να το βρείτε όμως, όταν αποφασίζει το "Παρατηρητήριο..." και για σας;
 
 Διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα, τη διαμαρτυρία του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολύγυρου, ο οποίος μεταξύ άλλων καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να συντονιστούν επιτέλους, για να μπει ένας φραγμός στο συχνό φαινόμενο κλοπής μετασχηματιστών των γεωτρήσεων, αλλά και άλλων κλοπών σε γεωργικές αποθήκες του συνεταιρισμού.

Στο μυαλό μας ήρθε η δακρύβρεχτη ανάρτηση του "Παρατηρητηρίου...". Μια ανάρτηση όπου το "Παρατηρητήριο Δικαιοσύνης..." αθώωνε τους δράστες της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από τις αποθήκες της Ελ.Χρυσός στο Μαντεμ Λάκκο! Αφήνουμε στην άκρη τις συνωμοσιολογικές υπόνοιες τους περί σκευωρίας σε βάρος των "αποστεωμένων" Βουλγάρων δραστών, που αντί για ένα φορτηγάκι, όπως μας είχε πει, τελικά είχαν δύο αυτοκίνητα... Το ένα μάλιστα ήταν Mercedes...

ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Πέρασε πολύς κόσμος...!
Είδαμε σε σχετική ανάρτηση του HalkidikiFocus φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, που διοργάνωσαν στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, οι συντονιστές... των συντονιστικών επιτροπών φορέων αγώνα Σταγίρων Ακάνθου, Μ.Παναγίας και του Κιλκίς. 

Δε θα σταθούμε στον αριθμό των συγκεντρωμένων σε αυτή την εκδήλωση, άλλωστε οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους σε ό,τι αφορά την «εξάπλωση» του αντιμεταλλευτικού μπλόκ.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΟΜΟΤ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο κ.Δημητριάδης (στη μέση) σε εκδήλωση κατά της μεταλλείας

«Να πάνε να γ...θούνε αυτοί και τα μεταλλευτικά τους τόξα...»  

Μετά τις απειλές για πιθανές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, από τον κ.Λάζαρο Τόσκα στην «Καθημερινή», μας ήρθαν και οι ερωτικές προτροπές... από τον κ. Σαράντη Δημητριάδη

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ.Σαράντης Δημητριάδης είναι ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ και θερμός υποστηρικτής της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. Ένας επιστήμονας που  συμπεριφέρεται αφοριστικά και δογματικά απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα, όταν την ίδια ώρα δείχνει ανενημέρωτος, επάνω στα βασικά στοιχεία που αφορούν την εγκατάσταση μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο, αλλά και τη σύσταση του μεταλλευτικού κοιτάσματος στην περιοχή. Ο οποίος επίσης είχαμε διαπιστώσει σε παλαιότερες τοποθετήσεις του, ότι κρίνει τη ΜΠΕ του έργου, χωρίς να την έχει διαβάσει καν...(Δείτε εδώ και εδώ).

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...??? ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..." ΚΡΙΝΕΙ "ΑΘΩΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΥΣ"...

Πως τολμάτε να αμφισβητείτε το "Παρατηρητήριο..."???
Το τόσο προβλέψιμο πια, «Παρατηρητήριο...» επιχείρησε να κάνει ρελάνς... Μάταιος κόπος...

Στην απέλπιδα προσπάθεια του, να ανατρέψει την πολύ άσχημη εικόνα που δημιούργησε το ίδιο και τα φερέφωνα του σε όλους τους εργαζομένους, η στημένη βόλτα των «μηλοπαραγωγών», του κοσμοκαλόγερου και του δικηγόρου από την Πάτρα..., που οδήγησε σε ενέδρα 11 εργαζομένους της Ελ.Χρυσός, με τα γνωστά αποτελέσματα... 

Διανυκτέρευση στο κρατητήριο. χειροπέδες, διαπόμπευση, στοχοποίηση και στο τέλος αθώωση, που τη «χειροκρότησε» με τόσο θεατρικό τρόπο, ενώ σε προηγούμενη ανάρτηση, τους είχε προδικάσει, πριν καν δικαστούν...(Δείτε εδώ)

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΧΤΑ

"Φαντάσματα" για τον υποψήφιο της ΝΔ οι 603 εργαζόμενοι στα μεταλλεία...
Διαβάσαμε τις προγραμματικές θέσεις που δημοσιεύτηκαν μέσω της Ρεσπέντζα, αλλά και άλλων blog της Χαλκιδικής του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής με τη Ν.Δ., Δημήτρη Πάχτα

Με έκπληξη  διαπιστώσαμε ότι στις θέσεις που αναπτύσσει ο κ.Πάχτας δε γίνεται καμία αναφορά για την αναπτυξιακή προοπτική, που προσφέρει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, απ' όπου κατάγεται και ο ίδιος!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ


" ...Στην πολύ δύσκολη συγκυρία που διανύουμε ως χώρα, η βόρεια Χαλκιδική δυστυχώς έχει το προνόμιο να είναι η πρώτη περιοχή στην οποία επιβάλλεται, με τρόπους που συναντάμε σε τριτοκοσμικές χώρες, ένα μοντέλο ανάπτυξης που οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή της. Ο λόγος φυσικά για την μεταλλεία και επεξεργασία χρυσού.

 Η πιο σύγχρονη μεταλλευτική ιστορία της βόρειας Χαλκιδικής ξεκινά τον Δεκέμβριο του 2003, όταν ο τότε υφυπουργός Οικονομικών και νυν δήμαρχος του Καλλικρατικού Δ. Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, μεταβίβασε 317.000 στρ. γης (περίπου το 1/8 της Χαλκιδικής) μαζί με όλες τις εγκαταστάσεις στην εταιρία Ελληνικός Χρυσός (θυγατρική της European Goldfields) αντί 11 εκ. ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία εκτιμήθηκε στα 408 εκ. ευρώ, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα με ειδική τροπολογία την προηγούμενη εταιρία (TVX) από οποιαδήποτε περιβαλλοντική αποκατάσταση.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Σε απάντηση της έρευνας που κάνετε για τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών του Νομού μας, σας στέλνουμε εν περιλήψει την θέση του κόμματός μας και των υποψηφίων βουλευτών μας.

ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ: Ευχαριστούμε και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Χαλκιδικής για την ανταπόκριση. Ακολουθούν οι θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.:

 Όπως επανειλημμένα και σε κάθε ευκαιρία έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος, σας γνωρίζουμε ότι το κόμμα μας είναι απολύτως αντίθετο στην εν λόγω δραστηριότητα διότι:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ...,

Πείτε μας την αλήθεια, για να μην πάει και αυτή η ψήφος χαμένη
...Τι είδους ανάπτυξη οραματίζονται για τη ΒΑ Χαλκιδική, οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων...

Βρισκόμαστε 13 μέρες μόλις πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου. Εκλογές που κατά γενική ομολογία θα καθορίσουν το σήμερα και το αύριο της χώρας μας. 

Το blog μας έχει καταθέσει πολλές φορές την άποψη του, για το επίπεδο της πολιτικής αλλά και του πολιτικού κόσμου. 

Είναι απογοητευτικό απ’ όλες τις απόψεις, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων διεκδικούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα και οι κάτοικοι της. 

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ..., ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ...

*Η παρατεταμένη σιωπή κάποιων, δεν είναι "χρυσός"...Καλό είναι να το ξέρουν!
Η συντονισμένη απόπειρα καταδίκης των 11 εργαζομένων τελικά δεν πέρασε, παρά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί σε βάρος τους. 

Οι εργαζόμενοι κάθισαν στο εδώλιο, έχοντας τρεις βασικές κατηγορίες. Αυτοδικία, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία

Κατηγορίες που κατέπεσαν, παρά το μακρύ κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διαρκέσει 6 ολόκληρες ώρες. Χρόνος πρωτοφανής λένε όσοι γνωρίζουν τα νομικά ζητήματα, για τα δικαστικά χρονικά, καθώς τέτοιο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκδίκαση σοβαρών ανθρωποκτονιών!

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ!!!

Τελικά δεν πέρασε η ποινικοποίηση της εργασίας και του μεροκάματου..
Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους 11 εργαζόμενους της Ελ.Χρυσός

Μετά από μια πολύωρη ακροαματική διαδικασία και παρά τη γενικότερη αρνητική στάση, αλλά και εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, το δικαστήριο τελικά έκρινε, πως δε στέκουν οι κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων και αποφάσισε την αθώωση τους. 


Η δικαστική απόφαση αναβάλει προς το παρόν(;;;), την ποινικοποίηση της εργασίας και του μόχθου απλών ανθρώπων. 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ...

"Τα πράγματα είναι πολύ απλά... Ας μην το παιδεύουμε..."
Οι σωτήρες του τόπου... ζητούν ανθρωποθυσίες!!!


Οι αυτόκλητοι «σωτήρες». Οι «υπερασπιστές του περιβάλλοντος και της νομιμότητας». Οι  σύγχρονοι τιμωροί της εργατικής τάξης απειλούν ευθέως, μέσα απο την «Κυριακάτικη Καθημερινή», πως «...ίσως να υπάρξουν και θύματα», αν η πολιτεία δεν τους κάνει το χατίρι να σταματήσει τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στη χώρα. 

Τάδε έφη κ. Λάζαρος Τόσκας.

Πόσο εύκολα αλλάζει χέρια ο νόμος σε αυτή τη χώρα; Αυτοί που στήνουν αυτόφωρα σε εργαζομένους και τους στέλνουν δεμένους με χειροπέδες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για «παραδειγματισμό», έχουν το θράσος να απειλούν χωρίς κανένα δισταγμό, την ίδια την πολιτεία και τους θεσμούς της, πως αν δε γίνει αυτό που θέλουν, θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ; ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΖΩΩΝ, ΟΙ "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ"...


Την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή των Σκουριών περιγράφουν στην εφημερίδα «Καθημερινή» μέλη της Επιτροπής Αγώνα «κατά της εξόρυξης χρυσού», που ζητάνε να σταματήσει η επένδυση στον Κάκκαβο «διαφορετικά θα έχουμε εντάσεις ίσως και θύματα». Το μέλος Λάζαρος Τόσκας περιγράφει την κατάσταση αντίστοιχη με αυτή της Κερατέας και δίνει τελεσίγραφο να σταματήσει η εξόρυξη και να ξεκινήσει διάλογος από την αρχή.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ..., ΟΙ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ

Γι' αυτό....
Το δικό τους  «Γολγοθά», ζουν από χθες 11 εργαζόμενοι της Ελ.Χρυσός. Θύματα μιας καλοστημένης επιχείρησης διασυρμού και διαπόμπευσης της προσωπικότητας τους, στοχοποίησης και διάλυσης της ψυχολογίας τους, από δήθεν περιπατητές και μηλοκαλλιεργητές του Κακάβου... 

Αφού πέρασαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ Αρναίας, παρέα με άτομα που διώκονται για παραβάσεις του ποινικού κώδικα σε ζητήματα ναρκωτικών, σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από απαίτηση του μηνυτή τους, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στα χέρια στα δικαστήρια του Πολύγυρου για να περάσουν από αυτόφωρο. Στο πλευρό τους είχαν τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής, τους προέδρους των σωματείων της Ελληνικός Χρυσός και δεκάδες εργαζόμενους.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟ(!!!) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΧΡΥΣΟΣ...

"Γέρνει" η ζυγαριά της δικαιοσύνης; Ή είναι ιδέα μας;

Κουβαλώντας στις πλάτες τους τις κατηγορίες για αυτοδικία, αντιποίηση αρχής, διατάραξη κυκλοφορίας, παράνομη βία, διατάραξη κυκλοφορίας, παράνομη κατάληψη, αυθαίρετης κατασκευής..., οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στο αυτόφωρο οι 11 εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός.

Θα περάσουν μόνο αυτοί από το αυτόφωρο, μετά τη μήνυση που άσκησε σε βάρος τους ο μοναχός , ο οποίος ζήτησε μάλιστα να τους τοποθετηθούν και χειροπέδες…!!!!

 Αντίθετα τα 6 άτομα από τη Μ.Παναγία, που βρέθηκαν μαζί του στο σημείο, με την παρουσία δικηγόρου(!!!) αφέθηκαν ελεύθεροι τα ξημερώματα, έπειτα από απόφαση της εισαγγελέως υπηρεσίας...

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ "ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ"...

"Επιτέλους ας μιλήσει η δικαιοσύνη..."
Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν αύριο οι 10 εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός και οι 6 "μηλοπαραγωγοί" και ο μοναχός, έπειτα από τις αλληλομηνύσεις, που υποβλήθηκαν. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως και αυτό το σκηνικό, έρχεται να προστεθεί σαν νέο επεισόδιο στο σήριαλ της προβοκάτσιας, που έχει ξεκινήσει από την "ενεργή" μειοψηφία αντιδρώντων στην επένδυση χρυσού στο δήμο μας. 

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. 

 Το ίδιο έργο ζήσαμε και το Μ.Σάββατο στις Σκουριές, με τις 6 γυναίκες "μηλοπαραγωγούς",

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΜΕ "ΙΕΡΗ ΚΑΛΥΨΗ"... Η "ΝΕΑ ΟΜΗΡΙΑ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...!!!

"Ήμαρτον......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Αναρωτιόμασταν σε προηγούμενη ανάρτηση μας, αν υπήρχε κάμερα από τη "νέα ομηρία"...  "μηλοπαραγωγών" στις Σκουριές.

 Όπως σας ενημερώσαμε μέσα στους "μηλοπαραγωγούς" υπήρχε ένας παπάς και ένας δικηγόρος, οι οποίοι ο καθένας από τη μεριά του, βοήθησε τους αποπροσανατολισμένους... "παραγωγούς", να βρουν το δρόμο προς το Α.Τ. Αρναίας... και όχι προς τα χωράφια τους, όπως νομίζαμε αρχικά.

ΝΕΕΣ "ΟΜΗΡΙΕΣ"... "ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...!

Κάνουν θραύση τα "πρόωρα μήλα" των Σκουριών...!
Σε "μήλον της έριδος" εξελίσσεται η περιοχή των Σκουριών... 

Μια εβδομάδα μετά την άνοδο των 6 γυναικείων μελών του " αγροτικού συνεταιρισμού μηλοπαραγωγών"
Μ.Παναγίας, στις Σκουριές, όπου "έχασαν το δρόμο"... για τα χωράφια τους και χρειάστηκαν κάμερα και ύβρεις..., για να τον βρουν, άλλοι 8 "μηλοπαραγωγοί", σήμερα το απόγευμα, "υπέστησαν απώλεια προσανατολισμού"...  προσπαθώντας να βρουν και αυτοί με τη σειρά τους(!!!) το δρόμο... για τις καλλιέργειες τους!!!

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.....

Και αυτό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους
Οι αυτoαναγορευόμενοι «σωτήρες» της Baia mare, του Kisladag, της Madre dos dios στο πλαίσιο των  διευρυμένων «αρμοδιοτήτων» τους μας ανακοίνωσαν μέσω αφίσας, πως θα περάσουν την «εργατική» τους Πρωτομαγιά, στις Σκουριές. 

Ουδεμία έκπληξη. Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό (βοήθησαν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτό...), τόσο αυτοί όσο και οι «συγχωριανοί» τους απ' όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας, διατηρούν μηλοκαλλιέργειες στον Κάκαβο... Επομένως αναμένεται να συνδυάσουν αργία και εργασία μαζί...

Αυτό όμως που μας προξένησε εντύπωση είναι ο λόγος που επικαλέστηκε ο blogger της Ιερισσού, για να δικαιολογήσει την παρουσία των «σωτήριων – μηλοπαραγωγών» στις Σκουριές. Έγραψε λοιπόν κάτω από την αφίσα:

ΚΑΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...


...Και η προπαγάνδα τους πιο κοντά στην "αλήθεια"...
«Οχι στα μεταλλεία του θανάτου»..., 

 «Τον χρυσό αγάπησαν πολλοί, τον καρκίνο κανείς»...

Πανό, αφίσες, καραμούζες, μαύρες σημαίες,... Θάνατος! Καρκίνος! Φόβος και τρόμος!

Με αυτές τις εικόνες και αυτά τα ακούσματα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι τους τελευταίους 12 μήνες οι κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας. Εικόνες πολύ σκληρές, που έρχονται να συμπληρώσουν το «πακέτο χειραγώγησης», που «τρώνε» έτσι κι αλλιώς καθημερινά – συνειδητά ή ασυνείδητα.

Μιλάνε για θάνατο και καρκίνο όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Το καρκίνωμα ξέρουμε ποιο είναι... Τον άλλο τον καρκίνο θα μας πει κάποιος, με χαρτιά και όχι στα λόγια, πού το βρήκαν;

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟ "ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ"..., ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???

Κύριοι από το Μέτωπο του Κιλκίς, δε δείχνετε τόσο σίγουροι...
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή την απολογητικού ύφους ανοικτή επιστολή..., που δημοσίευσε πρόσφατα το Κιλκισιώτικο blog metalleiastop.

Θα θέλαμε επάνω σε αυτήν να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις, καθώς η «ενεργή» μειοψηφία της αντίδρασης, παρά τους πάρα πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς, βρίσκει τους τρόπους... και τις λύσεις..., να προβάλει και να επιβάλει επικοινωνιακά τις απόψεις τις.

Εμείς δεν θα παίξουμε το ρόλο των αυτόκλητων «συνηγόρων υπεράσπισης» των Κιλκισιωτών, που αρνούνται να υποκύψουν στον παραλογισμό... Όμως έχουμε κάθε δικαίωμα παρέμβασης, όταν για να πειστούν οι χιλιάδες «άπιστοι» πολίτες του Κιλκίς, χρησιμοποιείται σαν κακό παράδειγμα ή ΒΑ Χαλκιδική.

«ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

[του Δρ. Τζεφέρη Πέτρου]

 Εδώ και δεκαετίες, ο ρόλος του  ιδιώτη επιχειρηματία έχει παγιωθεί, σε μεγάλο βαθμό, στο συλλογικό "συνειδητό" και "ασυνείδητο" του νεοέλληνα, ως κάποιου που εμφανίζεται στο επιχειρηματικό προσκήνιο,  μόνο και μόνο για να κερδίσει. 

Και ως ένα βαθμό στον -στατιστικά όχι άδικο- στιγματισμό  αυτό,  συνέβαλλαν,  πλην των ιδίων των επιχειρηματιών και του τρόπου δράσης τους και οι διαχρονικές "φιλότιμες προσπάθειες" όλων των  ιδεολογικά πρωταίτιων της σημερινής κρίσης…

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

"ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ" ΤΟ ΥΠΕΚΑ...???

"Όχι από αυτά τα μήλααααααααααααααααααααααχχχχχ...!!!"
«Μέγα λάθος» έκανε το ΥΠΕΚΑ και προχώρησε στη σύσταση της επιτροπής τήρησης και ελέγχου των περιβαλλοντικών όρων στην εγκριθείσα ΚΥΑ της Ελληνικός Χρυσός... 

Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής έχει σταματήσει να εργάζεται, να σκέφτεται, να ζει...

Έχει συνεχώς στραμμένη την προσοχή της στο «Παρατηρητήριο...» και στις καθημερινές κραυγές του ιδρυτή του και των συμπασχόντων φίλων του...

ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

Η βιώσιμη ανάπτυξη επιτυγχάνεται όταν οι τρεις πυλώνες της οικονομικής προόδου, της κοινωνικής ευημερίας και της περιβαλλοντικής προστασίας βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. 

Για να φθάσει όμως κάποιος στο σημείο αυτό πρέπει πρακτικά να διανύσει όλη την απαιτούμενη απόσταση στην διάρκεια και στην διαδρομή της οποίας μεγαλύτερη σημασία έχουν οι σταθμοί, τα εμπόδια και η διαδικασία του ίδιου του ταξιδιού και λιγότερο ο τελικός προορισμός. 

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

"Πάντα κενοί από επαγγελματικές υποχρεώσεις... Γεμάτοι από οικολογικές..."
Της ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο alexkoron@gmail.com

"...Η μεγαλύτερη ίσως κατάκτηση των εργαζομένων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες ήταν η μείωση του εργάσιμου χρόνου και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο που, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, σηματοδότησαν μια πραγματική πολιτισμική επανάσταση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας η υλική και συμβολική κυριαρχία της αμειβόμενης εργασίας κλονίστηκε ουσιωδώς στη σκέψη και την καθημερινή ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Το τέλος της προτεσταντικής «ηθικής της εργασίας» και η μαζικοποίηση δικαιωμάτων και δυνατοτήτων -που έως τότε αποτελούσαν προνόμιο όσων βρίσκονταν στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας- έκαναν τις μεταπολεμικές κοινωνίες να ονειρεύονται την οριστική απελευθέρωση του ατόμου από τους εργασιακούς καταναγκασμούς και την αναπαραγωγή της εργατικής δύναμης. 

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΜΚΟ...

Στην υγειά του "περιβάλλοντος" και της "ειρήνης"...
Ποινικές διώξεις αναμένεται να ασκηθούν τις επόμενες εβδομάδες εναντίον μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που φαίνεται ότι αποκάλυψε διασπάθιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση στο στόχαστρο των αρχών θα μπει η ΜΚΟ .......Κύκλος της Πάτμου, ενώ σημαντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει και για το Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης.

Υποπτες κρατικές επιχορηγήσεις ερευνώνται σε άλλες τρεις οργανώσεις και συγκεκριμένα στο ελληνικό παράρτημα - ιδρύθηκε το 2004 - του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, στο Ιδρυμα Αγά Χαν και στην Οικολογική Κίνηση Δράμας, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας επεκτείνεται πλέον και σε άλλες οργανώσεις. 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Χίλια άτομα χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους σε όλη τη χώρα!
Πρωταθλήτρια στην ανεργία αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης, καθώς το ποσοστό των ανέργων...
τον Ιανουάριο του 2012 είχε εκτιναχθεί στο 22,6%, από 16,7% που ήταν ένα χρόνο πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε και στο σύνολο της χώρας, καθώς η ανεργία αυξήθηκε στο 21,8% φέτος τον Ιανουάριο, δηλαδή επτά μονάδες υψηλότερα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι (ποσοστό ανεργίας 14,8%). Μάλιστα τα μεγαλύτερα θύματα είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέοι, στους οποίους αγγίζει το 60%, και οι γυναίκες (ποσοστό 26%).

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το  βίντεο της ΕΤ3 παρέχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα βιομηχανικά ορυκτά και ειδικότερα το ζεόλιθο της Θράκης που παραμένει ανεκμετάλλευτος, τον ελληνικό χρωμίτη του Βούρινου Κοζάνης που επίσης παραμένει στα αζήτητα, για τα ελληνικά μάρμαρα που αντέχουν στην κρίση και έχουν προσελκύσει Κινέζους επενδυτές, για τον Ελληνικό χρυσό που για την ώρα παραμένει αναξιοποίητος, για το λευκόλιθο της Γερακινής

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Ολόθερμες ευχές για ανάσταση και ανάταση ψυχής...
Το blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, εύχεται ολόψυχα σε όλους  τους δημότες, τους φίλους και του αναγνώστες του blog, αλλά και σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής Καλή Ανάσταση και  Καλό Πάσχα.

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

AUF WIEDERSEHEN PARATIRITIRIUM...

Σαν τη ΒΑ Χαλκιδική πουθενά κύριοι του Antigold-Focus
Διαπιστώσαμε πως αυτή τη φορά ότι το «antigold» δεν έκανε το λάθος να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του....

Παραδέχθηκε ευθέως την ανάμειξη του στo συκοφαντικό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Focus τόσο για την Ελλάδα, όσο κυρίως για τη ΒΑ Χαλκιδική και τους κατοίκους της.

 Πέρα πάσης αμφιβολίας πρόκειται για μια γενναία κίνηση, που ποτέ άλλοτε στο παρελθόν το εν λόγω blog, δεν μας είχε συνηθίσει...

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ» ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Το «πριν» και το «μετά» είναι ξεκάθαρο στην περιφέρεια Madre de Dios στον Αμαζόνιο, το αριστερό μέρος έχει απογυμνωθεί με παράνομη μεταλλεία χρυσού»

 «Ταραχές με παράνομους χρυσοθήρες του Περού στον Αμαζόνιο

ΛΙΜΑ, Περού.

Χιλιάδες παράνομοι χρυσοθήρες άνοιξαν μάχη με την αστυνομία για τον έλεγχο μιας περιφερειακής πρωτεύουσας στην κοιλάδα του Αμαζονίου και τουλάχιστον τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.

Αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα εναντίον των χρυσοθήρων που χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και πέτρες και προσπαθούσαν να καταλάβουν στρατηγικές εγκαταστάσεις στο Puerto Maldonado. Οι χρυσοθήρες μάχονται ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ρυθμίσει την μικρής κλίμακας μεταλλεία χρυσού, που καταστρέφει το τροπικό δάσος, ρυπαίνοντάς το με τόνους υδραργύρου…

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΕΛΟΥ ΤΟΥ FOCUS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Κάποιοι "υπερπατριώτες"  έστρωσαν το χαλί... και το FOCUS δυσφημεί και πάλι τη χώρα και τη Χαλκιδική...

Αιματηρές συγκρούσεις στη Χαλκιδική

Καναδοί εκμεταλλεύονται τα ελληνικά ορυχεία χρυσού

Τρίτη, 10.04.2012, 12:08 • από το συντάκτη του FOCUS, Michael Odenwald

Μια καναδική μεταλλευτική εταιρεία προβαίνει στην εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα. Το χρήμα ρέει από το έδαφος αφήνοντας πίσω του καταστροφή. Οι κάτοικοι ερίζουν μεταξύ τους: Οι μεν θέλουν να προστατεύσουν τη φύση, ενώ οι δε εργάζονται στην εταιρεία εξόρυξης.

Τέλη Μαρτίου παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα εικόνες βίαιων διαδηλώσεων μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αλλά αυτή τη φορά όχι από την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, αλλά από την μάλλον ήσυχη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Εκεί σημειώθηκαν διαμαρτυρίες οργισμένων πολιτών ενάντια στην κατασκευή δύο ορυχείων χρυσού από ξένες εταιρείες. Το ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε δώσει προηγουμένως το πράσινο φως για τις προκαταρκτικές εργασίες των έργων στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα που βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου με τα τρία «δάκτυλα». Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται τώρα ότι τα ακόμη παρθένα δάση και τα υδατικά αποθέματα της περιοχής θα υποστούν βλάβη ή ενδεχομένως και να αφανιστούν ολοσχερώς.

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ


Επιτέλους... Κύριοι πολιτικοί κάντε πράξη τα αυτονόητα...
Η χώρα ανεπισήμως έχει μπει σε προεκλογική περίοδο. Επισήμως αναμένεται να εισέλεθει σήμερα, αν όχι προσεχώς... 

Ωστόσο οι αρχηγοί των 2 μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ) σε πρόσφατες ομιλίες ή συνεντεύξεις τους, έδειξαν το στίγμα των προθέσεων τους, αναφορικά με την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και το ρόλο που πρέπει να παίξει για να μπει επιτέλους η χώρα σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης.

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΝΕΟΣ ΛΙΒΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ FOCUS ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

Χάρη στις καλές υπηρεσίες ....των εγχώριων "υπερπατριωτών" και "σωτήρων του περιβάλλοντος"...

Ο νέος λίβελος που δημοσίευσε σήμερα το γνωστό για τον ανθελληνισμό του,  Γερμανικό περιοδικό Focus, αφορά τη ΒΑ Χαλκιδική και τα όσα έγιναν πρόσφατα στην Ιερισσό και τις Σκουριές.

 Γράφτηκε με "πληροφορίες", που δόθηκαν από το "Παρατηρητήριο...". Λέει πράγματα τα οποία επιβεβαιώνουν εις το έπακρο το χυδαίο μηχανισμό της  μαύρης προπαγάνδας, που στηλιτεύουμε εδώ και ένα χρόνο. 

Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρουμε ότι για τη Μαύρη Παρασκευή της Ιερισσού, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι 100 με 150 άτομα μετέτρεψαν σε εμπόλεμη ζώνη τη περιοχή μέσα και έξω από το δημαρχείο, κρατώντας ομήρους 40 ανθρώπους, μεταξύ αυτών, το δήμαρχο, τους συνεργάτες του και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, το Focus το παρουσιάζει ως εξής: 

"ΤΑ ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..."


Συνεπή σαν ελβετικό ρολόι... τα "τροπάρια" του αntigold
Στα τροπάρια του «Παρατηρητηρίου...» από χθες είχαμε δύο σημαντικές προσθήκες...

Η πρώτη αφορά το ΟΧΙ των κατοίκων χωριού της Ελβετίας(!!!) για εγκατάσταση μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή τους... 

Ενώ η δεύτερη προσθήκη έχει να κάνει με την αρνητική τοποθέτηση του έγκριτου... «μεταλλειολόγου», αλλά κατά τ’ άλλα τραγουδιστή στο επάγγελμα Manuchao για τα μεταλλεία του Εκουαδόρ!

Για να μην πλατειάζουμε... Θα θέλαμε και εμείς με τη σειρά μας να είμαστε σαν τους κατοίκους της Ελβετίας. Να μην ξέρουμε τι σημαίνει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση... 

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ... ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ"


"Προσοχή... Κάνει τζιζζζζζζ !!!!!"
Θα το ξαναπούμε.... Ευτυχώς που υπάρχει το «Παρατηρητήριο...» και οι φίλοι του και μας χαρίζουν στιγμές γέλιου, μέσα στη μαυρίλα μας.  Να ναι καλά... Μας βάζουν στην πρίζα καλά-καλά...και μετά μας κάνουν πάσα και το λογαριασμό της ΔΕΗ!!!

Τα έχουν κάνει όλα μπάχαλο στην κυριολεξία και η «ανίκητη πνευματική τους υπεροχή» ερωτά: «Γιατί όλα αυτά;»,  κατά το «Γιατί μαμά;»...

Γιατί πάντα φταίνε ο άλλοι και ποτέ αυτοί... Γιατί αυτούς τους γέννησε η μήτρα της «δικαιοσύνης» και της «αλήθειας»... 

ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Την αρμονική συνύπαρξη μονάδων εξόρυξης χρυσού και περιβαλλοντικής προστασίας, διαπίστωσαν τα μέλη της αποστολής που διοργάνωσε στην Φιλανδική πόλη Κίττιλα, η εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης. 

Οι εκπρόσωποι αρχών και φορέων που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση της εταιρείας, ξεναγήθηκαν στα μεταλλεία, συνομίλησαν με τους κατοίκους, αντάλλαξαν απόψεις με τους τοπικούς φορείς

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΩΣΕ ΤΗ ΨΥΧΗ Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ...

Κάηκε ένα αυτοκίνητο στην Ιερισσό χθες βράδυ. Κατά σύμπτωση ήταν του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. Να μας επιτρέψετε να πούμε: "Ε και τι έγινε...; Λαμαρίνες ήταν..."

Σήμερα το πρωί αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος ένας 77χρονος συνάνθρωπος μας σε κοινή θέα, αρνούμενος να δεχθεί τη δύση της ζωής του μέσα στη δυστυχία. 

Καθημερινά γίνονται εκατοντάδες απόπειρες αυτοκτονιών και μαθαίνουμε το 1/10 από όσες σημειώνονται. Κυρίως μαθαίνουμε αυτές που "βρίσκουν στόχο".

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

O ΣΠΕΙΡΩΝ ΦΑΥΛΑ...,ΘΕΡΙΖΕΙ ΚΑΚΑ...!


Τα λόγια του «αέρα» (που πας βρε καραμήτρο...), τα παιδιά του «ανέμου» (αυτός που σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...) και αντίστοιχου επιπέδου και περιεχομένου αρθρολογίες, δεν δίνουν και πολλά περιθώρια στη συνεννόηση, που απαιτείται για να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η παράνομη κατάληψη των Σκουριών  από τους κοτζαμπάσηδες μας στις 20 του Μάρτη. 
Καλό είναι να το θυμάστε και αυτό...

Δεν φαίνεται να έχουν τα προβλήματα που κουβαλά όλος ο κόσμος, αυτές τις εποχές.
Αυτοί έχουν χρόνο να κάνουν το «μεράκι» τους,  γιατί το βιοποριστικό δεν τους αγγίζει. Είναι υπεράνω απ’όλες τις απόψεις...

 Και μετά όταν θέλουν να «χαλαρώσουν» , κάνουν το άσπρο –μαύρο με χαριτωμένες αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Και δεν τρέχει ούτε γάτα, ούτε ζημιά... Την είπανε την «εκδοχή» τους... Ποια είναι η αλήθεια...; Δεν τους αφορά... Δεν τους νοιάζει... Δεν τους καίγεται καρφί... Το σκοπό  τους αυτοί...

Η ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ...

Εικόνες "κράχτης" για τον τουρισμό μας...
... Ακούει κανείς;

Από την ημέρα που έγιναν τα όσα έγιναν στην Ιερισσό, έχουμε δει και ακούσει ένα σωρό δικαιολογίες από αυτούς που πρωτοστάτησαν στην κατάλυση των δημοκρατικών μας αρχών. 

Το γνωρίζαμε βέβαια και το λέγαμε πάρα πολλές φορές, μέσα από τα κείμενα μας, ότι αυτά τα εξτρεμιστικά στοιχεία, έχουν τόσο καλή σχέση με τη δημοκρατία, ανάλογη με τη σχέση που έχουν με την τρέχουσα και επικαιροποιημένη επιστημονικά και τεχνολογικά μεταλλευτική δραστηριότητα. Είναι δηλαδή μια ξεκάθαρη σχέση μίσους. Ότι νιώθουν για τη μεταλλευτική δραστηριότητα, το ίδιο νιώθουν για τη δημοκρατία.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και είναι πλέον αποδεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ότι ο ορυκτός πλούτος αποτελεί σταθερή, βιώσιμη και δυναμική παρακαταθήκη για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της χώρας. Άλλωστε είναι γνωστή η διαχρονική φήμη και εμπορική αξία των ελληνικών μαρμάρων, όπως επίσης του περλίτη και μπεντονίτη της Μήλου. 

Μεταλλεύματα νικελίου και αλουμινίου, με κυρίαρχη βιομηχανική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο, μολύβδου, ψευδαργύρου, χαλκού, χρυσού και αργύρου, καθώς και δυναμικές κοιτασματολογικές πηγές αντιμονίου και σπανίων γαιών, συνθέτουν στο σύνολο τους ένα αποθεματικό και πλουτοπαραγωγικό μέγεθος του οποίου η ακαθάριστη/μικτή μεταλλευτική αξία ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ. 

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΤΟ BOTOX ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΧΑΛΑΕΙ... ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ!!!

Οι "ενέσεις" προπαγάνδας είναι εξίσου βλαπτικές...
Βρήκαμε στη respentza μια ανάρτηση, που ανήκει στις λεγόμενες "κλασικές εικονογραφημένες" των εναπομεινάντων αρνητών της ανάπτυξης στο δήμου μας. Μια ανάρτηση χωρίς την ταυτότητα του αποστολέα, μόνο του παραλήπτη... Παραλήπτης ήταν η ειδική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη.

Στον ένα χρόνο ζωής αυτού του blog, δεν έχουμε χαϊδέψει ποτέ κανένα πολιτικό, ούτε την κ.Καραβασίλη, ούτε επίσης κανένα άλλο θεσμικό παράγοντα (ούτε καν το δήμαρχο του δήμου μας), που είναι υπέρ της ανάπτυξης μέσα από τη μεταλλεία. Και ούτε πρόκειται να το κάνουμε παρά την πολωτική πλέον διάσταση, που δίνει στο ζήτημα, η πτέρυγα της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού μας συμβουλίου. Είναι θέμα αρχής. Στεκόμαστε κριτικά όμως, απέναντι στην εξωφρένεια κάποιων εξόφθαλμα προκλητικών περιπτώσεων...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BLOG ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Όχι άλλη βία στη ΒΑ Χαλκιδική
Πάρα πολλοί αναγνώστες του blog μας, τις τελευταίες τρεις μέρες μας έχουν κατακλύσει με σχόλια και κείμενα αγανάκτησης για τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν την περασμένη Παρασκευή μέσα και έξω από το δημαρχείο της Ιερισσού. Η πλειονότητα αυτών έχει μέσα και πάρα πολλές βρισιές, απότοκο της οργής για το "ρεσιτάλ βίας και οχετού", που έπαιξαν... οι "ορχήστρες της στείρας άρνησης", τα οποία για λόγους αρχής δε μπορούμε να δημοσιεύσουμε. 
 
Κάνουμε έκκληση τον κόσμο της ΒΑ Χαλκιδικής, τη "βουβή πλειοψηφία", όπως πάρα πολύ εύστοχα, έχει χαρακτηρίσει ένας άλλος φίλος και αναγνώστης του blog, ο Σκεπτόμενος Πολίτης, να μην ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο της βίας και της ανταπόδοσης αυτής κατά το "οφθαλμός αντί οφθαλμού"...

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ" ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ "ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ"

«Η θέληση μείον τη νόηση συνιστά τη χυδαιότητα» (Σοπενχάουερ)

 Εμμένει η «ενεργή» μειοψηφία της τοπικής «οικολογίας» σε πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλους χώρους και άλλες εποχές, σκοτεινές. Μετά το Χοντρό Δέντρο, νέο θλιβερό σώου δόθηκε στην Ιερισσό. 

Βέβαια το ερώτημα είναι για ποιά «τοπική» μειοψηφία μιλάμε, όταν είναι κοινό μυστικό ότι εδώ έχουμε επιστράτευση δυνάμεων ενός ευρύτερου χώρου, από τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι το Κιλκίς και τα Εξάρχεια…

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

[του Πέτρου Τζεφέρη

Δεν είναι κάτι άγνωστο ότι η Αφρικανική έχει ανεκμετάλλευτους φυσικούς πόρους,  νερά, ποτάμια, λίμνες κι ακόμη πετρέλαιο, διαμάντια, χρυσό, βωξίτη κλπ.

Ούτε  το γεγονός ότι για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, οι φυσικοί πόροι θεωρούνται περισσότερο κατάρα παρά ευλογία. Κι αυτό επειδή η εκμετάλλευσή τους έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κοινωνικό-οικονομική και πολιτική σταθερότητα, αποτελώντας συχνά την αιτία για ένοπλες συγκρούσεις και βία.