Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ...

Έτσι όπως την κάνατε..., σίγουρα δεν την είχαμε
ονειρευτεί!
....κύριοι/ες του δ.σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής?
Ως  Πρωτοβουλία Πολιτών  Δήμου Αριστοτέλη αντιμετωπίζουμε με μεγάλη καχυποψία την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για τους εξής λόγους:

1) Είναι κοινό μυστικό ότι αυτή η απόφαση έχει παρθεί εδώ και δύο εβδομάδες περίπου. Μάλιστα την είδαμε και τη διαβάσαμε στη σελίδα του «Παρατηρητηρίου...» στο facebook (δείτε εδώ) , την ημέρα που ελήφθη (16 Μαίου) από το  διοικητικό συμβούλιο της ένωσης...! Χθές βέβαια τη δημοσιοποίησε πρώτος, άλλος προπαγανδιστικός παπαγάλος του antigold...


Γιατί λοιπόν μεσολάβησαν 15 μέρες, μέχρι τη δημοσιοποίηση της; Μήπως περίμεναν να προηγηθεί η ανακοίνωση - δεκανίκι του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ, που οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος», τη χρειάζονται για την προσεχή εξέταση των προσφυγών που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ; Μήπως και αυτή η ανακοίνωση μεθοδεύτηκε καταλλήλως, για να χρησιμοποιηθεί στο ΣτΕ;

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την παραλία του Στρατωνίου,
είτε από τον αέρα...
O Ουίνστον Τσόρτσιλ ανάμεσα στα παρά πολλά που είχε πει και σημάδεψαν κατά κάποιον τρόπο, μαύρες περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας, αναφέρθηκε και στην ίδια την ιστορία, που θα άφηνε πίσω του... 

Είπε λοιπόν με αρκετή δόση κυνισμού: «η ιστορία θα είναι ευγενική μαζί μου, γιατί σκοπεύω να τη γράψω εγώ...!»

Αντίστοιχα στις μέρες μας και ειδικότερα σε ότι αφορά την ιστορία της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική και τις προεκτάσεις της, βλέπουμε πως εδώ και μια περίπου δεκαετία,  το έξω από νόμους και λογική «Παρατηρητήριο...», επιχειρεί να παραχαράξει με στρεβλότητες και αναλήθειες την παλιά και τη σύγχρονη ιστορία της μεταλλευτικής δραστηριότητας, με έναν τρόπο που θυμίζει, πολύ έντονα, Τσόρτσιλ. 

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Γ΄ ΜΕΡΟΣ

-"Πως τους βλέπεις τους μικρούς μας παπαγάλους;"
-"Φτου να μην τους ματιάσω, τα πάνε μια χαρά στην πράσινη παπαγαλία..."

Με το 3ο και τελευταίο μέρος,  ολοκληρώνουμε το «Δεκάλογο της Προπαγάνδας», κατά το Νόαμ Τσόμσκι και τα βήματα της εφαρμογής του και από τους... νεοσσούς παπαγάλους της χειραγώγησης στη ΒΑ Χαλκιδική.

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

«...Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων. Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...»

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 14 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

"Μένουμε Ελλάδα και Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής"
Για τις 14 ακτές για τις οποίες κατατέθηκαν υποψηφιότητες για γαλάζια σημαία βραβεύτηκε ο δήμος Αριστοτέλη, γεγονός που τον κατατάσσει 1ο δήμο στη Χαλκιδική και 4ο σε όλη την Ελλάδα, μετά τους δήμους Κέρκυρας, Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας, το οποίο απονέμεται σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. 

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται και τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Οι ακτές του δήμου Αριστοτέλη, οι οποίες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

SILVER ALERT: ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ "ΕΜΦΑΝΙΣΗ - ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...

Συντοπίτες μήπως γνωρίζετε την "τύχη" αυτού του ζευγαριού;;;
 Αγνοείται από την περασμένη Κυριακή η "τύχη" ενός  ζευγαριού, που εμφανίστηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog, το ζευγάρι (άνδρας - γυναίκα) έφτασαν στην περιοχή, μ' ένα υπερπολυτελές τζιπ,  υψηλότατου κυβισμού και ανοικτού χρώματος (μάλλον ασημί...) 

Η γυναίκα κατέβηκε από το όχημα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε από τους εργαζόμενους, να μπει στο χώρο του εργοταξίου.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - B' ΜΕΡΟΣ

Παρά τον υπερδεκαετή τους "αγώνα", η προβατοποίηση
των Μαδεμοχωριτών δεν πέτυχε...Και ούτε πρόκειται!
Συνεχίσουμε και σήμερα την αποκρυπτογράφηση του δεκαλόγου των τεχνικών -στρατηγικών προπαγάνδας των «ιεροκηρύκων της οικολογικής καταστροφής», μέσα από το δεκάλογο του Νόαμ Τσόμσκι, που οι ίδιοι οι προπαγανδιστές μας παρουσίασαν, πριν από 9 μέρες. 

Επιχειρώντας έτσι να  μας βάλλουν στο πνεύμα της εποχής, τις επιταγές της οποίας εφαρμόζουν πιστά και απαρέγκλιτα, συνειδητά ή ασυνείδητα...

Η ιστορία θα δείξει τι ισχύει από τις δύο εκδοχές. Το γεγονός πάντως είναι ένα προς το παρόν. Ο μηχανισμός του έχει ξεκάθαρα προπαγανδιστικά στοιχεία, με στόχο την προβατοποίηση μας, ασχέτως τι επικαλούνται πριν και μετά... Ας τα δούμε λοιπόν.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Α' ΜΕΡΟΣ

Η "βρύση" της προπαγάνδας τους, δε στερεύει σχεδόν ποτέ...,
Τον Κάκαβο όμως, στα λόγια, τον έχουν ήδη στερέψει...!
Όπως φαίνεται στο καλάθι της προπαγάνδας χωρούν και παίζουν τα πάντα! 

Από οχετούς, ύβρεις, απειλές, παραπλανητικά βίντεο, στοχοποιήσεις μέχρι... και Νόαμ Τσόμσκι! Μπορεί να φαίνεται από περίεργο μέχρι και αστείο...Τα πράγματα όμως είναι πιο σοβαρά!

Στη δική μας περίπτωση και στη μάχη που δίνουν οι «πουριτανοί του περιβάλλοντος» για να καμφθούν οι πραγματικές ανάγκες και τα θέλω της τοπικής μας κοινωνίας, η προπαγάνδα και οι τρόποι με τους οποίους αυτή ασκείται μέσα από τα «πουριτανικά» μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοχετεύεται πολλές φορές και με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός τους  να σφραγίσουν όλα τα πιθανά «παράθυρα» από τα οποία θα μπορούσε να μπει η αλήθεια, που συνοδεύει το μεγάλο εχθρό των «πουριτανών»... Τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ; Σκεπτόμενος Πολίτης


 «Συλλογή νέων πληροφοριών, αν έχει καλό μνημονικό, μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε. Αλλά, να αποφασίσεις ποιές αξίζει να θυμάσαι και ποιες όχι, είναι μια τέχνη λεπτή. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που έκανε κανονικά μαθήματα (και ας είναι κακά) και σε έναν αυτοδίδακτο, κι ας είναι ιδιοφυής.

(Umberto Eco, "Τι χρειάζεται ο καθηγητής;")

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΄ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ...

"Κ. Τρεμόπουλε κάντε και μια επίσκεψη στα μεταλλεία"
Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικολόγοι-πράσινοι για την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Άλλωστε πρώτοι απ’ όλους δώσαμε την πραγματική ερμηνεία και διάσταση αυτής της απόφασης. 

Πρόκειται για μια απόφαση – δεκανίκι, που θα ενσωματωθεί στις κουτσές προσφυγές, που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, «οι ιεροκήρυκες της καταστροφής του περιβάλλοντος»

Μια απόφαση - ανακύκλωση των γνωστών πορισμάτων ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, την οποία έρχονται να εκμεταλλευτούν πολιτικά και οι οικολόγοι –πράσινοι..., καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος!

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ...?

Αυτοί οι λουόμενοι έχουν ένα μεγάλο "κακό"...
Είναι όλοι τους"'άρρωστοι"... με την παραλία του Στρατωνίου!
Είναι χρυσό μετάλλιο καθαριότητας και ποιότητας για το δήμο μας, να έρχεται πρώτος σε γαλάζιες σημαίες στη Χαλκιδική και τέταρτος σε όλη την επικράτεια! 

Μέσα σε όλες αυτές τις υπέροχες παραλίες, αποτελεί και ηχηρό χαστούκι για όλους αυτούς τους υπονομευτές της ανάπτυξης της Χαλκιδικής, η γαλάζια σημαία που πήρε και φέτος η παραλία του Στρατωνίου.

Μια παραλία που κάποιοι, θολοί «πατριώτες» της Χαλκιδικής και του Δήμου μας, επιμένουν να την εμφανίζουν ως «βάλτο», με αφορμή τις εικόνες που κατέγραψαν από αέρος το Δεκέμβριο του 2002 και το Φεβρουάριο του 2010, όπου η περιοχή επλήγη από δύο ανεπανάληπτες θεομηνίες. 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

"Απόφαση σταθμός"..., μέχρι το ΣτΕ!!!
Φίλοι αναγνώστες διαβάστε ολόκληρη την "απόφαση"... του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΑΠΘ, αποσπάσματα της οποίας έχουν κυκλοφορήσει εδώ και 1 μήνα (τι σύμπτωση???), σε σχετικό άρθρο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτηση μας. (Δείτε εδώ)

 Την περίληψη της γνωμοδότησης του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και την αντίστοιχη της Ο.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Μυλόπουλος μας την παρουσίασε ως "απόφαση"...

 Αναπόφευκτα θα αναρωτηθούμε: από πότε ένα πανεπιστήμιο συμμετέχει σε λογικές και πρακτικές του τύπου "αποφασίζομεν και διατάζομεν"...???. Γιατί ένα πανεπιστήμιο επιχειρεί να υποκαταστήσει την ίδια την πολιτεία; Ή ακόμη καλύτερα χωρίς αυτή την "απόφαση", πόσο γυμνές... νομικά θα ήταν οι προσφυγές των "πουριτανών του περιβάλλοντος" στο ΣτΕ;

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΘ

Κύριε Πρύτανη παράκληση... Μην απαξιώνετε άλλο το ΑΠΘ...
Εκτος αν εσείς , είστε το ίδιο το κράτος...
Η στημένη πέρα από πάσα αμφιβολία ημερίδα, που διοργανώθηκε σήμερα στην άδεια από κόσμο και  ειδικούς επιστήμονες επί της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, έγινε για να εξυπηρετήσει ένα και μόνο στόχο

Ποιός είναι αυτός; 

Να καθυστερήσει την επέκταση της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική. Να αναγκάσουν τους επενδυτές να φύγουν, μέσα απο δικολαβίστικες καθυστερήσεις (βλέπε ΣτΕ...) και να στείλουν στο ταμείο ανεργίας 650 κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, που εργάζονται αυτή τη στιγμή στα μεταλλεία.

14 ΑΠΟ ΤΙΣ 37 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...

"Πουριτανοί"...;;; Με τις υγείες σας...!!!
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρίνων με “Γαλάζια Σημαία” για το 2012.

 Με 394 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 48 χώρες.

 Ο νομός Χαλκιδικής κέρδισε φέτος 37 γαλάζιες σημαίες σε ακτές και μαρίνες και είναι ο δεύτερος νομός σε γαλάζιες σημαίες μετά το Λασίθι.

 Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.179 ακτές και 659 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός βραβευμένων μαρίνων.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ B. ΕΛΛΑΔΑΣ

Kαι εις ανώτερα ΑΠΘ...!!!
Τελικά μέσα στην ατυχία μας, είμαστε πολύ τυχεροί... 

Μπορεί οι "πουριτανοί του περιβάλλοντος", να στήνουν και επιστημονικές ημερίδες εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που αιώνες τώρα στηρίζει την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη, το ευτύχημα είναι πως μας κάνουν τη "χάρη" και  μεταδίδουν ζωντανά τη σημερινή, μέσω live streaming...! 

ΑΠΘ - "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..." TALE QUALE... Ή ΟΧΙ...?

Αν σας γνώριζε καλύτερα ο Μπενίνι, δε θα γελούσε μαζί σας...
 Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει αύριο η αίθουσα τελετών του ΑΠΘ....

«Προσωπικότητες» της αντιμεταλλευτικής δραστηριότητας, ενώνουν τις «προσευχές» τους για να σωθεί(!) η Βόρεια Ελλάδα από την «κατάρα» της αξιοποίησης των ορυκτών της πόρων. Μπράβο τους... ! 

Το μεγαλύτερο μπράβο όμως αξίζει στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου και ειδικότερα στον πρύτανη του, τον κ. Γιάννη Μυλόπουλο, που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αποδεικνύει «πως πενία τέχνας κατεργάζεται»,

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΥΛΟΓΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΑ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ;

Ολόκληρη κοσμητεία, μια νεκροκεφαλή δε βρήκε να βάλει στην αφίσα;;;
 Μη γελιέστε Μαδεμοχωρίτες δεν υπάρχει καμία απορία...

Με βάση την αφίσα που δημοσιεύτηκε σήμερα από την κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, που έχει αναλάβει την ευθύνη της διοργάνωσης, νομίζουμε ότι δε χρειάζεται και πολύ να αντιληφθεί κάποιος, τι είδους κλίμα καλλιεργείται για μεθαύριο στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ...

Ένα κλίμα αφορισμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας, με τη συμμετοχή των γνωστών "πουριτανών του περιβάλλοντος", οι οποίοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, για να καθυστερήσουν μια ώριμη επένδυση, που ήδη προσφέρει εργασία σε 630 οικογένειες του δήμου μας, με την προοπτική να δώσει εργασία, η  επέκταση αυτής της δραστηριότητας, σε πολλές περισσότερες...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΑΠΘ...!

Κύριοι του ΑΠΘ το ενδιαφέρον σας για το χρυσό, είναι αμιγώς
επιστημονικό, ή περισσότερο πολιτικό...;
Σε μια χώρα, που όλα έχουν κολλήσει, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που υφίσταται μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, υπάρχει και κάτι που δείχνει να μην επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα παγώματος και καθήλωσης των πάντων...

 Τι είναι αυτό;;; Μα φυσικά, η αντιμεταλλευτική υστερία των «πουριτανών του περιβάλλοντος»... σε συνδυασμό με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, που κάποιοι θέλουν να τις εκμεταλλευτούν με κάθε τρόπο.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

*Μια φορά και έναν καιρό, η Αριστερά ήταν... στ' αριστερά
και όχι στα χαμένα!
...ήταν Αριστεροί με όλη τη σημασία της λέξεως...!!!

Αριστερά σας..., βλέπετε το απόκομμα της εφημερίδας "Ελεύθερης Άποψης". Πρόκειται για τοπική εφημερίδα των Σαππών Κομοτηνής. Στη στήλη αυτής της εφημερίδας, με τίτλο "Ματιές στο παρελθόν", δημοσιεύεται το ρεπορτάζ από την επίσκεψη του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη, πριν από 21 χρόνια στην περιοχή. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Χ.Φλωράκης παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκε από τους τοπικούς φορείς για τα προβλήματα της περιοχής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τότε, τα προβλήματα της περιοχής (και όχι μόνο της Θράκης πλέον...) έχουν τον ίδιο τίτλο, με σήμερα. 

Ανεργία, ανάγκη για την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της περιοχής, υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και υψηλός συντελεστής ΦΠΑ.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ...

Κύριε Μπουτάρη δείξτε σεβασμό στην κοινωνία μας και θάρρος
απέναντι στους επαγγελματίες δημαγωγούς...
...των κ. Ζάγκα, Κρομμύδα και της κ. Πέρκα...

Το βίντεο που σας συνιστούμε να δείτε, περιέχει αποσπάσματα από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων της πόλης συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη, πρώτο στη λίστα των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης...

Αυτή η συζήτηση για εμάς είναι σαν να μην έγινε ποτέ, από τη στιγμή που σημειώθηκε η μέγιστη αυθαιρεσία σε βάρος του Δήμου, των αιρετών αντιπροσώπων και των πολιτών του. Δε νομίζουμε να έχει ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο μιας πόλης να εμπλέκεται στα εσωτερικά ενός άλλου Δήμου, χωρίς να κρατά τα προσχήματα της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και της δεοντολογίας.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΧΘΕΣ ΚΗΠΟΥΡΙΣΤΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΙ;

Έπαψε να είναι αντικείμενο του "πόθου"...
Μια μικρή «Πρωτομαγιά» ετοιμάζεται στις Σκουριές το προσεχές Σάββατο..., σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού «Ο Σύλλογος Μ.Παναγιωτών Θεσσαλονίκης» και «Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μ. Παναγίας».

 Από το ύφος της ανακοίνωσης αντιλαμβανόμαστε, ότι πρόκειται να στηθεί μια μικρή γιορτή, ανεξάρτητα και πέρα από το συμβολικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, που θέλουν να προσδώσουν οι διοργανωτές για τους φόβους και τις ανησυχίες που έχουν για το περιβαλλοντικό κόστος της επένδυσης χρυσού στην περιοχή.

Εμάς προσωπικά μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους τέτοιες δράσεις, που συνδυάζουν περπάτημα,κουβέντα με φαγητό και κρασί. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός, ειδικότερα μέσα στις πολύ δυσάρεστες και προβληματικές καταστάσεις, που ζούμε. Ξεθολώνουν το μυαλό από τις σκοτούρες μας.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ;;;

Δημοτικοί Άρχοντες της Θεσ/νίκης, θλιβερό το ατόπημα σας!
«Τέρατα και σημεία», όπως λένε και στην καθομιλουμένη, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. 

Χωρίς καμία προειδοποίηση και ενταγμένο στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ξεκίνησε, άκουσον-άκουσον, με το θέμα της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική και στο Δήμο Αριστοτέλη ειδικότερα.

Με βάση τα όσα έχουμε πληροφορηθεί και θα σας τα μεταφέρουμε με κάθε ακρίβεια και ειλικρίνεια, αυτό που έγινε το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μέγιστη προσβολή στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...!

Τι δουλειά έχετε εσείς Kύριοι με τη ΒΑ Χαλκιδική;;;
Φίλοι από τη Θεσσαλονίκη μας ενημερώνουν, πως πριν από λίγο σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ένας "ακτιβιστής του περιβάλλοντος" εισέβαλε στην αίθουσα και με έναν τηλεβόα..., επιχείρησε να ενημερώσει τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους για τις "καταστροφικές επιπτώσεις της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική"...

Το παράξενο είναι ότι αυτή η "διακοπή" έγινε, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν σε εκτενή συζήτηση το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική, με την παρουσία ατόμων που εκπροσωπούν ΜΟΝΟ τις φωνές των αντιδρώντων στο έργο... Αν αυτό δεν είναι αυθαιρεσία σε βάρος του δήμου μας και των πολιτών του, τι είναι τότε η αυθαιρεσία;

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η κ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΥ "ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"...

Γιατί ενοχλεί τόσο πολύ η γ.γ,τουΥΠΕΚΑ;
Η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, μέσω του "Παρατηρητηρίου...", απάντησε στα σχόλια..., ενός χαρακτηριστικού εκπροσώπου των "υπερασπιστών της φύσης και του περιβάλλοντος".



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΗ
Κύριε Στεφανή,
Παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό σας μήνυμα εκφράζει, με τρόπο προσβλητικό και χυδαίο, αυθαίρετες προσωπικές σας απόψεις και θέσεις, σας απαντώ συνοπτικά με το ύφος που αρμόζει στο ήθος, στην παιδεία και στην θεσμική μου θέση, αποφεύγοντας τον τρόπο που θα αναλογούσε στο κείμενό σας, καθώς οι θέσεις σας, που αιωρούνται μεταξύ έωλων πολιτικών και οικονομικών απόψεων, χρησιμοποιούν ως πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος, για την οποία, μάλιστα, αυτοχρίεσθε υπερασπιστής !

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΔΕΝΤΡΑ...

*Να καταδικαστούν ακόμη και αυτοί που έφτιαξαν τη γέφυρα της Ποτίδαιας!
...Για να γίνουν δρόμοι, έργα υποδομής και κοινής ωφέλειας, σε όλη την Ελλάδα!!!

 H ανακοίνωση των «επιτροπισσών» και των «επιτρόπων» αγώνα κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική για την «Πρωτομαγιά στις Σκουριές», νομίζουμε πως ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή…

Ήρθε  ακριβώς 10 μέρες μετά  την Πρωτομαγιά... και ενώ στο μεταξύ η χώρα βγήκε από εκλογές, που τη βάλτωσαν σε ακυβερνησία...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

Εκπροσωπείτε όλους τους πολίτες του νομού, να το θυμάστε...
Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο, αυτοί που ομιλούν για τη «μοναξιά» των άλλων, έτσι να «ξεγελούν» τη δική τους... 

Επομένως καταλαβαίνουμε τη χαρά που νιώθουν οι «αγωνιστές της καταγγελίας». Το ζήτημα είναι βέβαια, να αλλάξουν επίπεδο και να πάνε λίγο πιο πέρα... Να μας ανεβάσουν και εμάς λίγο πιο πάνω...

Άλλωστε κατά καιρούς υποστηρίζουν, ότι αυτοί είναι οι μορφωμένοι. Αυτοί είναι οι πνευματικά καλλιεργημένοι. Ας μας το δείξουν. Να κάνουν και προτάσεις. Όχι για τα μάτια του κόσμου και για εσωτερική κατανάλωση... Ουσιαστικές προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας και για την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟφοβία...

 Τι κρύβεται πίσω από τις "φοβίες" για την αξιοποίηση των ορυκτών μας πόρων;
...Ο Ορυκτός Πλούτος οδηγεί (σ)την Ανάπτυξη

 Η καθυστέρηση και, μερικές φορές, ακύρωση αναπτυξιακών, επιλογών, δραστηριοτήτων και υποδομών της χώρας οφείλεται στις αντιδράσεις διαφόρων ομάδων και οργανώσεων με κύρια αιτιολογία τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

 Στο επίκεντρο ενοχοποίησης βρίσκονται συχνά οι μεταλλευτικές εργασίες για την πλήρη κατάργηση και εξαφάνιση των οποίων χρησιμοποιούνται δομές, λειτουργίες και εννοιολογικές σημασίες που έχουν στόχο να αλλοιώσουν τη πραγματικότητα και να παραμορφώσουν την αλήθεια. 

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ..., ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΠΗ...???

Τόσο φάσκελο..., ούτε στον Μαυρογυαλούρο είχαμε δει !!!
Από αυτές τις εκλογές και την κατατιθεμένη ψήφο των όσων άσκησαν το υπέρτατο δημοκρατικό τους δικαίωμα, ένα είναι το συμπέρασμα

Ο Ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο την πείνα, την ανεργία, την καταπίεση και τη στραγγαλιστική φορολόγηση. 

Η κάλπη επίσης έδειξε και μια άλλη τάση της κοινωνίας. Ποια είναι αυτή; Οι «σχέσεις στοργής και εμπιστοσύνης» πολιτικών και ψηφοφόρων έχουν κλονιστεί ανεπανόρθωτα. Κοινώς «ο τζάμπα μάγκας» πολιτικός, που την έβγαζε καθαρή, χάρη στα ρουσφέτια, τις εξυπηρετήσεις  και τα μεγάλα λόγια δεν γοητεύει πια τα πλήθη. Ο δεδομένος ψηφοφόρος δεν υφίσταται πλέον... 

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ (Video)

Το φυτώριο αποκατάστασης στην Ολυμπιάδα
Στο πολύ καλά ενημερωμένο blog elladitsamas, ανέβηκε χθες ένα βίντεο που αφορά την αποκατάσταση τοπίου, σε λατομείο. 

Το βίντεο φτιάχτηκε απο την εταιρεία «ΤΙΤΑΝ», που με ευγλωττο τρόπο δείχνει πως μια εξορυκτική δραστηριότητα δεν είναι a priori επικίνδυνη, ούτε a priori περιβαλλοντικά ασύμφορη

Ο τομέας έχει ορατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ειδικότερα στην περίπτωση των υπαίθριων εκμεταλλεύσεων (open pit), εντούτοις η αναμενόμενη «βλάβη» είναι υπό προϋποθέσεις περιορισμένη, προσωρινή κι αναστρέψιμη.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο «ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ»... Dr. CYANIDE (Γ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ) ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ!!!


Η "ακαδημαϊκή" προσφορά του λέκτορα...!!!
Ας μην ξεχάσουμε να «σταυρώσουμε» το Μαυρογυαλούρο της επιστημονικής κοινότητας...

Ο λέκτορας... που αθώωνε το κυάνιο, πριν από 14 χρόνια όταν εργαζόταν στην εταιρεία “Μεταλλευτική Θράκης...” (Δείτε εδώ)

Ο λέκτορας... που πριν από μια 6ετία «φύτεψε» κυάνιο στον ύπνο και τον ξύπνιο των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος και χωρίς να αναφέρεται σε καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων...,

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ...»

Ούτε δωρεάν δεν τρώγονται πια..., οι πατάτες του "Παρατηρητηρίου..."
Έχει πάρει το φτυάρι και ξεθάβει, ότι είδους «πατάτα», μπορεί να φανταστεί κανείς...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη χρονική τους σειρά...

Η πρώτη πατάτα... βγήκε στην επιφάνεια την περασμένη Παρασκευή και έφερε την υπογραφή(???) ενός πρώην κατοίκου του Στρατωνίου, ο οποίος μετά από είκοσι χρόνια απουσίας του από την κοινότητα, «θυμήθηκε» τώρα... και συνέταξε(???) ένα κείμενο απωθημένων,

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ Η "ΕΙΡΗΝΙΚΗ" ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...;;;

Τόσο μικρής διάρκειας είναι ο "περιβαλλοντικός πολιτισμός";;;
Εικονική η "εκεχειρία"...;;;

Ξεκινώντας το σχολιασμό του «μανιφέστου-μηνύματος» που επιχειρεί να μας πλασάρει το «Παρατηρητήριο...», θέλουμε να υπογραμμίσουμε πως μας προξενεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός, ότι χρησιμοποιεί θέσεις και απόψεις του blog μας για να δικαιολογήσει τη χθεσινή επικοινωνιακή φούσκα του εορτασμού της αντιμεταλλευτικής πρωτομαγιάς στις Σκουριές. 

Γράφει λοιπόν ότι: «Αναμενόμενα χαμηλότερος ο μέσος όρος ηλικίας σε σχέση με την 25η Μαρτίου, λιγότεροι ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά, δεδομένου ότι η πιθανότητα της σύγκρουσης υπήρχε μέχρι την τελευταία στιγμή, στην περίπτωση που η Αστυνομία επιχειρούσε ξανά να εμποδίσει την πρόσβαση στις Σκουριές.»

Εδώ το «Παρατηρητήριο...» επικαλείται αυτό που λέγαμε από την πρώτη στιγμή, που σημειώθηκαν τα επεισόδια στις Σκουριές την 25η Μαρτίου, από τις αναρχοαυτόνομες λεγεώνες, που επιλέγει να το στηρίξουν στη θέση της τοπικής κοινωνίας, που έχει γυρίσει την πλάτη στις εμμονές, τα ψεύδη και τις επικοινωνιακές φανφάρες του... 

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΛΗΞΕ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ...!

Καλή επιστροφή παιδιά...!!!
Το δρόμο της επιστροφής πέρνουν οι εκατοντάδες ενάντιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, απ’ όλη τη χώρα, που από νωρίς σήμερα το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στις Σκουριές, για να «γιορτάσουν» την Πρωτομαγιά στον Κάκαβο. 

Οι εκτός Χαλκιδικής μεταλλομάχοι, μπορεί να ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού. Δε συνέβει όμως το ίδιο με τους γηγενείς κατοίκους των Μαδεμοχωρίων, οι οποίοι απείχαν επιδεικτικά, από την «επικοινωνιακή πρωτομαγιά».

Είπαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, ότι όσοι Μαδεμοχωρίτες μπήκαν στον πειρασμό να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, βρέθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές, που δε γνώριζαν...!!! (Δείτε εδώ)
 Αυτό δεν είναι βέβαια καινούριο.

ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚΙΡ ΚΕΦΙ..., ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ηρεμία προς το παρόν... στις Σκουριές
Ήρεμα τα πράγματα στις Σκουριές. Περίπου 1000 άτομα απ΄όλη τη χώρα (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Αθήνα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συντονιστικού κατά των μεταλλείων στη Β.Χαλκιδική, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία το κομβόι από τη Μ.Παναγία, προς το σημείο συνάντησης έφτασε τα 250 αυτοκίνητα και τα 3 λεωφορεία.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διακριτικά παρακολουθούν το  "χαρούμενο"κλίμα της αντιμεταλλευτικής πρωτομαγιάς, που έχουν δημιουργήσει οι συγκεντρωμένοι. Στο σημείο αυτό θα προσθέσουμε και μια ατάκα, που ακούστηκε από έναν Κιλκισιώτη διαδηλωτή, κατά τη διάρκεια της πορείας από τη Μ.Παναγίας προς τις Σκουριές. Ο Κιλκισιώτης λοιπόν,  απευθυνόμενος στο διπλανό του, ο οποίος δεν ήξερε και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είναι νυν μεταλλωρύχος του είπε: "Αν δεν ξεσηκωθούν τα χωριά της περιοχής, εμείς από το Κιλκίς, δε θα ξαναέρθουμε...!!!"

«ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ» ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Την Κυριακή έχουμε εκλογές. Σε μια υπερχρεωμένη χώρα, με οικονομική (και συνακόλουθα και πολιτική) εξάρτηση. Οι λόγοι πολλοί, δεν θα αναλυθούν εδώ, αλλά ένας βασικός λόγος της χρεωκοπίας είναι βέβαια η παραγωγική μας ανυπαρξία. 

Λογικά η πρώτη προτεραιότητα θα ήταν να κινηθεί ο τροχός της ανάπτυξης, ώστε να ξορκισθεί η ύφεση. 

Όπως έχουμε πεί και θα ξαναλέμε σε κάθε ευκαιρία, οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ δραστηριότητες που παράγουν αξία είναι η βιομηχανία (κατά κύριο λόγο) που συσσωρεύει και υψηλό βαθμό «κοινωνικοποίησης» και ο πρωτογενής τομέας, κατά δεύτερο λόγο. Ο τομέας των υπηρεσιών απλώς ανακυκλοφορεί την αξία που παράγεται.