Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣτΕ Ή ΚΑΘΗΣτΕ ΣΤ' ΑΥΓΑ ΣΑΣ...

Να' ΣτΕ καλά...!
«Σανίδα σωτηρίας» αποτελεί για τους «προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής», η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του 5ου τμήματος  του ΣτΕ για αναστολή κάθε υλοτομικής εργασίας της Ελληνικός Χρυσός, εώς ότου εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ στην σχετική προσφυγή, που μεταξύ αλλων έχει κατατεθεί  εναντίον του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας.

Λέμε «σανίδα σωτηρίας» καθώς φαίνεται να τους γλυτώνει από τις ακτιβιστικές ακροβασίες, που φήμες τους ήθελαν να κάνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως μαθαίνουμε πανηγυρίζουν εν χορδαίς και οργάνοις για την μεγάλη τους νίκη απέναντι στους «άρπαγες του πλούτου του τόπου τους», όπως πολλές φορές τους αρέσει με στόμφο να λένε...

Σε επικοινωνία που είχαμε με εργαζομένους της εταιρίας διαπιστώσαμε ότι αυτή η εξέλιξη τους δένει τα χέρια και παγώνει προς το παρόν όλες τις εργασίες, που συνιστούν «επέμβαση σε δασική βλάστηση».

ΤΟ ΣτΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΗΝ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Η προσωρινή διαταγή του 5ου τμήματος του ΣτΕ

Διαβάστε την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του  5ου τμήματος του ΣτΕ, βάση της οποίας αναστέλλονται οι εργασίες υλοτόμησης της "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές, εως ότου εκδικαστεί η αίτηση αναστολής, που έχουν καταθέσει οι αντιδρώντες στην επέκταση της  μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΑΛΥΣΟΔΕΘΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΟΡΜΟΥΣ ΔΕΝΤΡΩΝ...?

Μια συμπαθέστατη ακτιβίστρια,
στην προσπάθεια της να σκαρφαλώσει σε δέντρο...
 Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στις τάξεις των αυτόκλητων «προστατών του περιβάλλοντος», σε ότι αφορά τις προπαγανδιστικές αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο. 

Κυκλοφορεί όμως μια φήμη που ξεκινάει από την Ιερισσό και καταλήγει στα Μαδεμοχώρια, που τους θέλει να ετοιμάζουν ένα πολύ ηχηρό «επικοινωνιακό–ακτιβιστικό» χτύπημα στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενδεχομένως και μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακό.

Αν επαληθευτεί αυτή η φήμη, μένει να το δούμε. 

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

H ΣΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...

To 1o μεγάλο party event του φετινού καλοκαιριού!
...Μαζί της οι housetwins και slickbeats!

Ότι και να λένε… Το πρώτο μεγάλο καλοκαιρινό party για τη Χαλκιδική, γίνεται την ερχόμενη Κυριακή 1 Ιουλίου, στο all day beach bar “Paraty” του Στρατωνίου

Η Shaya, και τα συγκροτήματα Housetwins και SlickBeats, έχουν δώσει ήδη το ραντεβού με τους νεαρούς  θαυμαστές τους, τους κατοίκους αλλά και τους παραθεριστές της  Χαλκιδικής, στο Paraty beach bar, μετά τις 2 το μεσημέρι, για να τους ξεσηκώσουν με τις χορευτικές επιτυχίες τους.

Όπως μας ενημερώνουν οι διοργανωτές η είσοδος θα είναι ελεύθερη!

ΤΑΠΕΙΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ!


Η μελέτη των αρχαίων λατομείων, που είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, συνδέεται στενά αφενός με την αρχαία γλυπτική και λιθοξοϊκή, και αφετέρου με την κοινωνική και οικονομική ιστορία των αρχαίων χρόνων. Η απαραίτητη εξάλλου συμβολή των θετικών επιστημών (γεωλογίας, φυσικής, χημείας, κ.ά.), μαρτυρεί την πολυδιάστατη προσέγγιση των αρχαίων λατομείων.

Τα λατομεία, χώροι καθημερινής και επίπονης εργασίας ταπεινών ανθρώπων και ειδικευμένων τεχνιτών, συνέβαλαν αποφασιστικά -τις περισσότερες φορές χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει οι δημιουργοί-στην κατασκευή θαυμαστών μνημείων αρχιτεκτονικής και γλυπτικής, καθώς και αγγείων, εργαλείων και εργαστηριακών σκευών.

Ως εργοτάξια συστηματικής εξόρυξης και κατεργασίας λίθων, τα λατομεία υπήρξαν κοιτίδες δημιουργίας μεγάλων έργων της αρχαιότητας, αλλά και αντικειμένων που κάλυπταν τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

EURARE - ΟΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΓΑΙΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

 Οι Σπάνιες Γαίες βρίσκονται στο αναπτυξιακό προ-σκήνιο Ευρωπαϊκής πρότασης έργου EURARE -Development οf a sustainable exploitation scheme for Europe’s Rare Earth ore deposits Development-, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα

 Συγκεκριμένα πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη και συντονισμένη ερευνητική παρέμβαση για την δημιουργία μιας βιώσιμης παραγωγικής και οικονομικής αλυσίδας στην ευρωπαϊκή βιομηχανία σπανίων γαιών.

 Στο πλαίσιο του έργου θα μελετηθούν κοιτάσματα και   μεταλλοφορίες σπανίων γαιών στην Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία/Γροιλανδία και στην Ελλάδα.

 Βασικός στόχος η αποθεματική εκτίμηση του συνολικού κοιτασματολογικού δυναμικού σπανίων γαιών στην Ευρώπη, η εφαρμογή καινοτόμων και φιλικών στο περιβάλλον μεθόδων εμπλουτισμού και μεταλλουργίας, και οι βιομηχανικές χρήσεις στις «πράσινες» τεχνολογίες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"ΨΙΧΟΥΛΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ κ. ΙΓΓΛΕΖΗ, ΟΙ 1.300 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (!!!!!) ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Αυτοί οι εργαζόμενοι κ. Ιγγλέζη, ούτε "ψίχουλα" είναι,
ούτε "ψίχουλα" παίρνουν...
 Σε συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα στο  ΤV Χαλκιδική και τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδημη-τρίου, επιτέθηκε για ακόμη μια φορά σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Είπε το αμίμητο..., «οι 1.300 θέσεις που λέει η εταιρία, ότι θα δημιουργήσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια είναι ψίχουλα μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που θα χαθούν λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Θα στερήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις, σε σχέση μ’ αυτές που θα προσφέρει». (!!!!)

Ρητορικό ερώτημα προς την κ. Ιγγλέζη. Πόσες δεκάδες χιλιάδες θέσεις υπάρχουν στο δήμο Αριστοτέλη, που έχει πληθυσμό 20.000 κατοίκους; Συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων και των παιδιών;

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ, ΣΚΟΝΤΑΦΤΕΙ... κ. ΙΓΓΛΕΖΗ!

Που είναι τα 10.000 κ.μ όξινων νερών κ. Ιγγλέζη,
που διέσχισαν το χωριό και κατέληξαν στη θάλασσα;;;
Έτσι είναι... 

Καθώς η βουλευτής του νομού μας, αντί να δείξει υπομονή και σεβασμό απέναντι στους επίσημους φορείς της πολιτείας, που ερευνούν το ζήτημα της όξινης απορροής, από τη στοά 53, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, η ίδια διακινεί καταγγελίες- εκτιμήσεις στον τύπο.

Εκτιμήσεις..., που έχουν εκπληκτική ομοιότητα με το «πόρισμα» που εξέδωσε από την περασμένη Παρασκευή το γνωστό αντιμε-ταλλευτικό blog «Παρατηρητήριο Mεταλλευτικών Δραστηριοτήτων...»....

Σε δήλωση της, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», υποστηρίζει πως «το Στρατώνι μολύνθηκε με 10.000 κυβικά μέτρα όξινων νερών»(!!!!!!), ενώ το ίδιο επανέλαβε σήμερα το απόγευμα στο ΤV Xαλκιδική και τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδημητρίου.

Ειλικρινά πώς ξέρει η κ. Ιγγλέζη ότι μολύνθηκε το Στρατώνι; Πήγε στο χωριό και έκανε αυτοψία με τα μάτια της; Η μήπως πήγε στην εταιρεία με το δικαίωμα της αντιπροσώπευσης που της έχει απονείμει ο λαός της Χαλκιδικής, να ρωτήσει τι ακριβώς συνέβη; Να πάρει απαντήσεις και να τις μεταφέρει και σ' εμας. Καταντά το λιγότερο βαρετό, για να μην πούμε κάτι άλλο, μοναδική πηγή «πληροφόρησης» του κόσμου να είναι το «Παρατηρητήριο...».

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η "ΤΟΞΙΚΗ" ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ? (Β' Μέρος)

Πόσο "τοξικές" είναι τελικά, αυτές οι πικροδάφνες;
 Πικροδάφνες, πλατάνια και άγριες αχλαδιές είναι η πράσινη «απάντηση» της «λίμνης τελμάτων» της Ολυμπιάδας, απέναντι στις κατηγορίες, τις υποψίες και τις φοβίες, μιας μερίδας ψευτοοικολόγων της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Ως γνωστόν, εδώ και μια δεκαετία τώρα, εξαιτίας της δαιμονοποίησης των τελμάτων της Ολυμπιάδας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν ξεγράψει περιβαλλοντικά την περιοχή.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Αδιάψευστος μάρτυς οι φωτογραφίες που δίνουμε στη δημοσιότητα. Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα αφορισμένα «απόβλητα μεταλλείων», που στα χείλη κάποιων έγιναν σλόγκαν υποβάθμισης  μιας ολόκληρης περιοχής, τελικά  μάλλον δεν είναι τόσο τοξικά, όσο κάποιοι λένε ή θα ήθελαν να είναι...