Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ (Vίdeο)

Μαγευτικός ο βυθός της παραλίας Στρατωνίου!
Το blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, φέρνει στη δημοσιότητα και προσφέρει σ’ όλο τον κόσμο της Χαλκιδικής, τους επισκέπτες της και φυσικά τους δημότες του Δήμου μας, ένα καταπληκτικό βίντεο διάρκειας 1λ και 30 δευτερολέπτων από μια υποβρύχια λήψη που έγινε το περασμένο Σάββατο 29 Ιουλίου, στο λιμάνι του Στρατωνίου και ανέβηκε πριν από λίγη ώρα στο ΥουTube.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα η νέα αποικία ιππόκαμπου, που «ξαναχτίζεται» στο σημείο. Λέμε «ξαναχτίζεται», καθώς εξαιτίας της πρωτοφανούς θεομηνίας του 2010 και λόγω των φερτών υλικών που έπεσαν στη θάλασσα, η αποικία αυτή είχε εξαφανιστεί, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας της στα νερά της περιοχής.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..." (2ο Μέρος)

Οι προπαγανδιστικές πτήσεις εθισμού του "παρατηρητηρίου...",
στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου...
Το «παρατηρητήριο...» μετά από μια εβδομάδα περισυλλογής και διαλογισμού... «έσπασε» τη σιωπή του! 

Παρ’ όλα αυτά, η «εμπλουτισμένη» επανάληψη της ανάρτησης, που έκανε την περασμένη Δευτέρα, την οποία κατέβασε για να μας την ξανανεβάσει χθες, σου δίνει την αίσθηση, πως δεν έλειψε ούτε μια μέρα από κοντά μας...

Είναι φυσιολογικό, πως να αρκέσει μια μόλις εβδομάδα για να αποτοξινωθείς από τον εθισμό του ιδρυτή  και του περιβάλλοντος του, στο ψέμα, την προπαγανδιστική διαστρέβλωση και τη μιζέρια, που τους διακρίνει, σχεδόν 15 χρόνια τώρα.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο ΜΑΡΞ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Η "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ"

Οι βιομηχανικοί εργάτες στο "απόσπασμα" της νέας αριστεράς...
Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα ή αποτελεί ιδέα μας; Άνοιξε ξανά το εργοστάσιο της Χαλυβουργικής στον Ασπρόπυργο...! 

Είναι κάτι το ολότελα νέο και διαφορετικό, είναι μια πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη  σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. 

Τι δηλαδή; Κλειστά εργοστάσια, λουκέτα σε βιομηχανίες και ανελέητο κυνηγητό σε βιομηχανικούς εργάτες από τα κόμματα της νέας αριστεράς. Σε εργάτες που θέλουν να εργαστούν...

Το άρθρο που σας συνιστούμε να διαβάσετε με τίτλο: «Ο ΜΑΡΞ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΑΙ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ», αναλύει με πολιτικούς όρους την περιφρόνηση που δείχνουν τα κόμματα της νέας αριστεράς προς τους βιομηχανικούς εργάτες και αιτιολογεί παράλληλα την πολιτική υπεράσπιση, που δίνουν χωρίς όρους σ’ άλλη κατηγορία εργαζομένων...

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

H χωματερή σε απόσταση αναπνοής...,
από το "μνημείο του αγώνα"!
Οι εικόνες και τα σχόλια που κατέγραψε χθες αναγνώστης της Ρεσπέντζα από τον παράπλευρο αγροτικό δρόμο της επαρχιακής μας οδού, που οδηγεί από την Ιερισσό στο Γομάτι και το αντίστροφο, δεν τιμούν κανένα πολίτη του Δήμου μας. 

Το λέμε αυτό γιατί όλοι έχουμε ευθύνη και για αυτό το κατάντημα της κοινωνίας μας, που δεν έμαθε ποτέ να διαχειρίζεται σωστά τα σκουπίδια της και τα αφήνει όπου βρει...

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, ότι, σ’ ένα σημείο από την άλλη πλευρά του δρόμου και πολύ πιο κοντά στην Ιερισσό, δημιουργείται μία νέα χωματερή, όπου στα 50 μόλις μέτρα, δεσπόζουν 2 ξεθωριασμένες μαύρες σημαίες και το γνωστό πανό που γράφει σε λευκό φόντο: 

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΤΟ "ΦΙΛΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ" ΣΩΜΑ...


Το ίδια Παντελάκη μου,
Τα ίδια Παντελή μου...
«H συνέχιση των εργασιών οδηγεί σε καταστροφή του φυσικού κεφαλαίου»
  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ
«Κρανίου τόπο θα αφήσει πίσω της, η Ελληνικός Χρυσός»
 ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
«Παράνομη υποκατάσταση της πολιτικής εξουσίας από το ΣτΕ»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
 «Από την Κερατέα ως τη Χαλκιδική, έρχεται απάντηση κινηματική»
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ

                                                                                                                    
Οι παραπάνω φράσεις και οι πηγές εκφοράς τους, μας δείχνουν ξεκάθαρα τις «δυσμενείς παρενέργειες», που προκάλεσε ξανά... η απόφαση του ΣτΕ, στους θεσμικούς και εξωθεσμικούς σεκιουριτάδες της μικρής ομάδας κατοίκων, που φανατικά αντιτίθενται στην επένδυση χρυσού εντός των ορίων του Δήμου μας.

Παρενέργειες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, από όλους αυτούς που θέλουν τα πάντα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους και στην υπηρεσία τους (Δικαιοσύνη, νόμους, σώματα ασφαλείας). Όσο τους κάνουν τη δουλειά τους, όλα λειτουργούν καλά, κυλούν εύρυθμα και δημοκρατικά. Όταν αυτό πάψει να υφίσταται, τότε ξεκινούν τα άλλα τροπάρια..., σαν αυτά που διαβάσατε πριν την  εισαγωγή του άρθρου μας.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Καλά τα "όμορφα λόγια" για το περιβάλλον...,
αλλά τα έργα ακόμη καλύτερα!
Το ΣτΕ μίλησε. Έως ότου πλησιάσει ο καιρός για να αποφανθεί και επί των άλλων προσφυγών, που έχουν κατατεθεί για τη ματαίωση της αναπτυξιακής πορείας της περιοχής, ας ασχοληθούμε με πιο δημιουργικά θέματα.

Καιρός λοιπόν να αλλάξουμε σελίδα και να ασχοληθούμε με ζητήματα που αφορούν ουσιαστικά το περιβάλλον του τόπου και την αποκατάσταση σημείων και τοπίων από παλαιότερες εκμεταλλεύσεις.

Ένα απ’ αυτά τα πολύ σοβαρά ζητήματα με θετικό πρόσημο είναι ο καθαρισμός των παλιών αποθέσεων στην περιοχή της Ολυμπιάδας.

 Ένα έργο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας που δικαίως έχει χαρακτηριστεί το σπουδαιότερο  των τελευταίων δεκαετιών τουλάχιστον για την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, αν όχι για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ELDORADO GOLD ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ



Με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που ξεμπλοκάρει τα έργα της επένδυσης χρυσού σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο, η καναδική εταιρεία "Eldorado Gold", η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της "Ελληνικός Χρυσός", εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: 

"Η Eldorado Gold Corporation ανακοινώνει ότι η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας στην Ελλάδα-του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας - ανακάλεσε την «προσωρινή διαταγή» που εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2012, η οποία προσωρινά ανέστειλε τις υλοτομικές εργασίες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ - κατά 95% θυγατρική της Eldorado - στη Χαλκιδική.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ

Βαθιά ανακούφιση από την απόφαση του ΣτΕ,
στους 700 εργαζομένους και την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
Στα πόστα τους και πάλι οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, καθώς το ΣτΕ απέρριψε τελικά την αίτηση αναστολής, που είχε κατατεθεί στις 25 Ιουνίου και είχε προκαλέσει την προσωρινή διακοπή όλων των υλοτομικών εργασιών σε Σκουριές και Μαντέμ Λάκκο

Το ΣτΕ αναγνώρισε ότι η υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης εξυπηρετεί σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος (θέσεις εργασίας, έσοδα στο δημόσιο, ενίσχυση του εξαγωγικού προφιλ της χώρας). 

Ευχόμαστε αυτή η εξέλιξη να σηματοδοτήσει τη δρομολόγηση και άλλων θετικών εξελίξεων για το δήμο μας και τη ΒΑ Χαλκιδική γενικότερα.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ»...

Το "παρατηρητήριο..." σε ανεμοδαρμένα ύψη!
...Όσο το ίδιο πιστεύει ότι «πετάει στα ύψη»!

Βασανιστικός, ξέφρενος και δίχως έλεος είναι ο ξεπεσμός του πάλαι ποτέ «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων»...

Είναι λυπηρό, μα είναι αλήθεια. Όσοι δε γνωρίζετε το τελευταίο επεισόδιο της ελεύθερης κατάβασης του, στην άβυσσο της αναξιοπιστίας, της διαστρέβλωσης και της κατασκευής ψευδών γεγονότων, διαβάστε με προσοχή την μικρή ιστορία που ακολουθεί...

Σήμερα το πρωί, το «παρατηρητήριο...» αναρτά ένα άρθρο με τίτλο: «Κίτρινη Θάλασσα, Γαλάζια Σημαία... Στρατώνι». Στην ανάρτηση αυτή υπήρχε σαν «δώρο» στο λάγνο για ρύπανση και μόλυνση κοινό του..., βίντεο διάρκειας 58 δευτερολέπτων, το οποίο παρουσίαζε «πλάνα- αεροπλάνα», της παραλίας του Στρατωνίου, από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 20 Ιουλίου. 

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΛΜΑ...

...Και οχι άλλα άλματα στο κενό!
Ένα καταπληκτικό άρθρο από το green minerals και το γεωλόγο του ΙΓΜΕ Νίκο Αρβανιτίδη. 

Μια συνοπτική περιγραφή της αρρωστημένης κατάστασης, που ζει η Ελλάδα στο εσωτερικό της, όχι τώρα, εδώ και δεκαετίες. 

Τώρα έχουν γίνει οι επιπτώσεις αυτής τη κατάστασης, πολύ παραπάνω από επικίνδυνα ορατές... 

Δώστε 5΄λεπτά από το χρόνο σας. Αξίζει. Ακολουθεί  σχόλιο του blog.

"Η Ελλάδα γλίστρησε τελικά από το χείλος του γκρεμού με πορεία προς άγνωστη κατεύθυνση και προορισμό. 

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΕ "ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ", ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠ


Επιτέλους, ανάπτυξη και οχι άλλες
φέρουσες ηλιθιότητες...
«Άσχετοι και όχι επιστημονικές αυθεντίες, όσοι επικαλούνται φέρουσες ικανότητες τις οποίες ανάγουν σε ιδεολογήματα».... υποστηρίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος!

 Στη Δευτεριάτικη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του αναπληρωτή καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κίμωνα Χατζημπίρου, αναφορικά με τις πολύ σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με βάση την καλλιέργεια ενός ελκυστικού επενδυτικού κλίματος.

Ένα κλίμα που κατά τον κ. Χατζημπίρο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ιδιαίτερα εχθρικό εξαιτίας της παρουσίας φανατισμένων κατά τόπους ομάδων, που δρουν οργανωμένα με πρόσχημα την «προστασία του περιβάλλοντος» (Αλήθεια σας θυμίζει κάτι αυτό;).

Η ΠΠΕ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ... ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΜΕ


Στα γνώριμα λούκια... της αντιμεταλλευτικής
προπαγάνδας και η ΠΠΕ των Σαπών!
Το ΥΠΕΚΑ στις 13 Ιουλίου δημοσιοποίησε και στο διαδίκτυο τη θετική του γνωμοδότηση στην Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (Π.Π.Ε.Α.) του «Μεταλλευτικού Έργου Χρυσού στην περιοχή των Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης» της εταιρείας «Μεταλλευτική Θράκης». 

Η θετική γνωμοδότηση του ΥΠΕΚΑ έχει ξεσηκώσει ήδη... τους φανατικούς μεταλλομάχους της Θράκης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «αναπτυξιακή ταφόπλακα», μια επένδυση που θα δώσει 200 θέσεις απασχόλησης!

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

"Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ", ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΑΠΘ


Στη  Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας "Δημοκρατία" και με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ για την επιτακτική και ταυτόχρονα ορθολογική αξιοποίηση της πληθώρας ορυκτών πόρων της Ελλάδας, υπήρξε σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Θ. Χερχελετζή.

 Στο δημοσίευμα συμπεριλαμβάνονται και δηλώσεις επί του θέματος του προέδρου του τμήματος Γεωλογίας κ. Γρ.Τσόκα και του αναπληρωτή προέδρου  κ. Μιχ. Βαβελίδη.

Το σχόλιο μας ακολουθεί,  μετά το τέλος της αναδημοσίευσης.

 «Είναι κρίμα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύει η Ελλάδα, να μη γίνεται εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που υπάρχει στο υπέδαφός της, ώστε να προκύψουν έσοδα για τα κρατικά ταμεία. Εκμετάλλευση με σεβασμό στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη» τόνισε στη «δημοκρατία» ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ Μιχάλης Βαβελίδης, με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος από το Τμήμα Γεωλογίας, σχετικά με την ορθολογική αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...


"Τι συμβαίνει τελικά  μέσα στο ΑΠΘ και υπάρχει
τέτοια επιστημονική διάσταση για τον ορυκτό πλούτο;"
Την περασμένη Παρασκευή το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τονίζει και υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα, που έχει για την Ελληνική οικονομία, η αξιοποίηση των ορυκτών πρώτων υλών της χώρας. 

Μάλιστα οι γεωλόγοι του ΑΠΘ, καλούν την πολιτεία να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα στη διαχείριση αυτού του ζητήματος, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή πρόκληση για την Ελλάδα.

Ξεκαθαρίζουν επίσης προς πάσα κατεύθυνση, πως "βαρύνουσα επιστημονικά άποψη" σε τέτοιας φύσεως ζητήματα έχουν κυρίως αυτοί...

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΠΟΣΟ "ΤΖΑΜΠΑ" ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?


"Ο Τζάμπας...ζει και στη ΒΑ Χαλκιδική?"
«Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» ή «Παρατηρητήριο Κτηματομεσιτικών Δραστηριοτήτων»; 

Ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το περιβάλλον ή υποβόσκουν εργολαβικό συμφέρον με πρόσχημα το περιβάλλον;

Είναι το φυσιολογικό ερώτημα που ταλανίζει το μυαλό ενός ουδέτερου αναγνώστη, που τυχαίνει να παρακολουθεί την αρθρογραφία του συγκεκριμένου blog, αναφορικά με το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής, ειδικότερα μετά την προχθεσινή του ανάρτηση γεμάτη παράπονο... για τις χαμηλές τιμές... των ακινήτων στην περιοχή.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"...


Τη γη της ΒΑ Χαλκιδικής, ποιός θα
την απελευθερώσει από την παρουσία τους;
Η χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ανοικτό συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία»,  το δεκανίκι κάποιων ντόπιων εμπόρων περιβαλλοντικής προστασίας, αποτύπωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, την αλαζονεία, την αναίδεια και την αφύσικη μα πάνω απ’ όλα συνεπή ροπή στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που χαρακτηρίζει τόσο τους ίδιους, όσο και τους προστατευόμενους τους «αγωνιστές» και «αγωνίστριες» της βρεγμένης χαρτοπετσέτας...

Κάποια στιγμή, όμως, ασχέτως αν δε το νιώθουν, ή δεν το έμαθαν ποτέ, θα πρέπει να μάθουν να σέβονται αυτό που λέγεται εργαζόμενος και πάνω απ ΄ολα οικογενειάρχης και να πλένουν καλά το στόμα τους και τα χέρια τους, όταν μιλούν και γράφουν γι’ αυτές τις κατηγορίες πολιτών.

Γιατί οι «τραμπούκοι», «μισθοφόροι» και «πιόνια της εταιρείας», όπως αποκαλούν τους μεταλλωρύχους, δεν έχουν μάθει να κάνουν επαγγελματικό «ακτιβισμό» στις πλάτες άλλων..., με πλάτες άλλων... 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...! ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ


Τι θα μείνει ανοικτό στο τέλος;
Μετά από πολύμηνους δύσκολους, επίμονους και επίπονους αγώνες, οι συνδικαλοπατέρες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφεραν. 

Έβαλαν οριστικά λουκέτο στη Χαλυβουργία Ελλάδος και 400 οικογένειες - που τις παραμύθιαζαν - θα μείνουν τελικά στο δρόμο, χωρίς δουλειά! 

Η οριστική απόφαση για λουκέτο στη Χαλυβουργία λήφθηκε οριστικά από την διοίκηση, η οποία καταθέτει αίτηση για τη διακοπή των εργασιών της.

Εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση σε συνάντηση που θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ...

"Μα πότε επιτέλους θα γνωρίσουμε
το "Παρατηρητήριο..."?"

...Και ενθουσιασμένη από τα κατορθώματα του «Παρατηρητηρίου...»!

Το πάντα καλά ενημερωμένο... «Παρατηρητήριο...» μας πληροφόρησε, ότι χθες υπήρχε κανονισμένη επίσκεψη της Τρόικα στο ΣτΕ. 

Οι τροϊκανοί σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΑΜΠΕ και αναμετέδωσε το antigold, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του 5ου τμήματος  του ΣτΕ και αρχαιότερο αντιπρόεδρο του δικαστηρίου κ. Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

 Όσοι δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν ο κ. Μενουδάκος, είναι αυτός που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή για διακοπή όλων των υλοτομικών εργασιών της Ελληνικός Χρυσός. 

Εξ αυτής της συγκυρίας, το «Παρατηρητήριο...» έφτασε στα όρια της παράκρουσης, μήπως λέει: «οι Τροικανοί ασκούσαν πιέσεις και δυσμενή κριτική στον κ. Μενουδάκο για την προσωρινή διαταγή που πήρε». Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αγαπημένους του «μπόμπολες και τόμπολες»...

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ» = ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΤΕ

"Τις νύχτες ντύνεσαι μικρός- κάποιον θα ξεγελάσεις,
και ένα κακό που ήρθε χθές-τρέχεις για να προφτάσεις
..."
Το 1997, ένα χρόνο πριν την ίδρυση του συνδυασμού «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ» του κ. Μιχάλη Βλαχόπουλου και τέως δημάρχου Ιερισσού επί μια δεκαετία, το κορυφαίο κατά πολλούς Ελληνικό μουσικό συγκρότημα «ΠΥΞ ΛΑΞ», έβγαλε στην κυκλοφορία, το πολύ γνωστό σ’ όλους μας τραγούδι «ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ, ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΟΥ ΤΙΠΟΤΑ»

15 χρονιά μετά, αλήθεια, ποιος θα το περίμενε ότι αυτό το τραγούδι, θα αποτελούσε την ωδή-ταυτότητα της πολιτικής μοναξιάς, του αθεράπευτα ερωτευμένου με την πολιτική εξουσία, κ. Βλαχόπουλου. Μια ωδή... , γεμάτη οδύνες και θύμησες για το πρώην δημοτικό άρχοντα της Ιερισσού, που όπως φαίνεται τον καταπραΰνει κατά κάποιο τρόπο να αποδεχθεί, ότι οι δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Αριστοτέλη, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 δεν έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του.

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"


"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής αφουγκραζόμενοι το κλίμα έντονης ανησυχίας, που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έπειτα από την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ, για διακοπή όλων υλοτομικών εργασιών της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, δηλώνουμε τα εξής:

Α) Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να παρέμβουμε, ή να επηρεάσουμε το θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όμως στεκόμαστε στο πλευρό των 700 εργαζομένων και των 3 σωματείων τους, που πασχίζουν όχι μόνο για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση τους στα αριθμητικά επίπεδα, που απορρέουν από τις σχετικές δεσμεύσεις της αδειοδοτημένης εταιρείας προς την πολιτεία.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, κ. ΙΓΓΛΕΖΗ, ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ...?


Οι μεταλλωρύχοι και οι κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων
                  αρνούνται να κάνουν "συμβόλαιο" με την ανεργία και τη μιζέρια σας!
Το Συντονιστικό της Ιερισσού (και η νέα βουλευτής Ιερισσού και όχι ολόκληρης της Χαλκιδικής) με σεβασμό στις «αρχές» της διαστρέβλωσης, του προπαγανδισμού και του κοινωνικού διχασμού που υπηρετούν πιστά, εξέδωσαν  ανακοίνωσεις με τις οποίες μαλώνουν τη ΓΣΕΕ, για το δελτίο τύπου εξέδωσε υπέρ των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και θέμα την πρόσφατη προσωρινή διαταγή του του 5ου τμήματος του  ΣτΕ, που παγώνει προς το παρον τις υλοτομικές εργασίες της Ε.Χ... 

Επειδή όμως,

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΟΗΕ: «Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»


Υπόγειο θησαυρό κρύβει η Ελλάδα, ικανό να τη βγάλει από την οικονομική κρίση… 

Σε πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπως δημοσιεύτηκε χθες στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», επισημαίνεται ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, εάν τον εκμεταλλευτούμε σωστά, μπορεί να αποβεί σωτήριος για το οικονομικό αδιέξοδο.

Μοναδική χώρα στην παραγωγή χουντίτη (υλικό που χρησιμοποιείται κατά της φωτιάς), πρώτη στην προμήθεια βωξίτη, περλίτη και στην εξαγωγή ακατέργαστου μαγνησίου στην Ευρώπη και παράλληλα δεύτερη στην Ευρώπη και πέμπτη σε όλο τον κόσμο στην παραγωγή λιγνίτη. 

Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

"Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας"

Για «προσωρινή διαταγή» ανεργίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, που εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην απόφαση προσωρινής διαταγής - παύσης των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως «απαιτούμε την άμεση εκδίκαση της αίτησης αναστολής ώστε να κρίνει η Δικαιοσύνη επί της ουσίας τους ισχυρισμούς εκείνων που προσέφυγαν στα Δικαστήρια για την προστασία του περιβάλλοντος από το συγκεκριμένο μεταλλείο». 

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ..." (2ο Μέρος)

Πόση ασυδοσία ακόμη...?
Συνεχίζουμε και σήμερα με τη συνέχεια της λίστας των ανθολογημένων αναρτήσεων του μηχανισμού προπαγάνδας στη ΒΑ Χαλκιδική. Ένα ανθολόγιο διχασμού, προβοκάτσιας και παραπλάνησης. 

 Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Τα  γραπτά μένουν, όπως αναφέρει και η γνωστή λατινική παροιμία. Διαβάστε λοιπόν τι έχουν αφήσει πίσω τους, εκείνοι που έχουν μετατρέψει την ασυδοσία σε αξίωμα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις... Ό,τι κι αν συμβεί πάντα φταίνε οι άλλοι...

ΣΜΕ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος έχει και δυναμική και ισχυρό μέλλον και μπορεί να αποτελέσει μοχλό που θα βοηθήσει το ξεπέρασμα της φοβερής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Η Εθνική Πολιτική( Ε.Π.) στοχεύει στην βιώσιμη αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας θέτοντας τους βασικούς άξονες, τις απαιτούμενες επιμέρους κατευθύνσεις όπως και τις επιμέρους εξειδικευμένες ενέργειες που απαιτεί μία τέτοια πολιτική. 

Βασικός στόχος της η εναρμόνισή της με τις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και η σύζευξή της με τις υπόλοιπες εθνικές τομεακές πολιτικές. Η εφαρμογή της για να πραγματοποιηθεί πρέπει να περάσει κατά κύριο λόγο μέσα από ουσιαστική αλλαγή νοοτροπιών και πρακτικών όλων των εμπλεκόμενων (φορείς εκμετάλλευσης, Πολιτεία, Δημόσια Διοίκηση και τοπικές κοινωνίες).

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ..."


Οι "ευγενείς" ακτιβιστές με τα καδρόνια..., εναντίον
"τραμπούκων" με τα κομπολόγια...
(Σκουριές 20/03/2012)
Με αφορμή τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Μ. Παναγία, μεταξύ μεταλλωρύχων και μίας ομάδας αντιδρώντων κατά των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του διαδικτύου έσπασε την εβδομαδιαία σιωπή του και έβγαλε τα νύχια του απέναντι στην Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι στρεψοδίκες και γνωστοί διαστρεβλωτές της αλήθειας, εντόπισαν σ’ εμάς... τους «ηθικούς αυτουργούς» του Σαββατιάτικου επεισοδίου, εξαιτίας της ανάρτησης-σχόλιο, που κάναμε την περασμένη Παρασκευή, μετά την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ για παύση όλων των υλοτομικών εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός . 

Δύο πράγματα είναι προφανή:

1ον Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και 2ον όταν έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, δεν ήταν μπροστά... για να δουν τα προτεταγμένα μεσαία δάκτυλα, που σήκωσαν οι «αγωνίστριες» εναντίον των μεταλλωρύχων, τα οποία συνοδεύονταν από την υπόσχεση: «Μπομπολάκια θα σας το κλείσουμε το μεταλλείο».