Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 2013 ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Μετράμε αντίστροφα για την έλευση του νέου έτους...
Είθε να είναι πιο δημιουργικό, πιο ειρηνικό, πιο ελπιδοφόρο!


Σε λίγες ώρες υποδεχόμαστε το 2013 και αφήνουμε πίσω μας το 2012. 

Μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας για την ποικιλία των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στη ΒΑ Χαλκιδική και ειδικότερα στο δήμο μας.

Γεγονότα που σημάδεψαν ψυχές, ζωές και μνήμες ανθρώπων. 

Γεγονότα, που όσοι παραμένουμε ακόμη ισορροπημένοι πνευματικά θέλουμε να τα αφήσουμε πίσω μας, με την προσδοκία να μην τα ξαναζήσουμε ποτέ.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Να πως "παντρεύονται" επενδύσεις και οικολογία...
Με συνεκμετάλλευση...
Είναι γραφτό μάλλον όλα τα περίεργα να τα ανακαλύψουμε και να τα μάθουμε μαζεμένα, προς το τέλος αυτής της πολύ δύσκολης χρονιάς για όλους μας. 

Μετά λοιπόν την ασύλληπτη αυτολογοκρισία του "ΕΞΑΝΤΑ" στην έρευνα, που έκανε για το χρυσό της Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας, (άγνωστο ακόμη το γιατί...), όπου στο βίντεο που έχει ανεβεί στη σελίδα του, έχει... κοπεί το όνομα του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος, από τη λίστα των παγκοσμίου φήμης προσωπικοτήτων, που αντιδρούν στο να γίνει εξόρυξη χρυσού στη Ρουμανία, σε σχέση με το ίδιο βίντεο που έπαιξε στη ΝΕΤ στις 14/11/2012, μας ήρθε ακόμη μια μυστήρια "έκπληξη"!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο "ΕΞΑΝΤΑΣ"...???

Ας ξαναδούμε λίγο στον "Εξάντα"
τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!
"Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά" λέει μια πάνσοφη λαϊκή ρήση και θα συμφωνήσουμε απόλυτα, καθώς αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αλλάζει το νόημα, το περιεχόμενο και την ουσία πολλών πραγμάτων, είτε με την προσθήκη της είτε με την αφαίρεση της.

 Και γι αυτό το λόγο κατά τη γνώμη μας είναι πολύ κρίσιμο και χρήσιμο στις πονηρές μέρες που ζούμε να μην καταπίνουμε αμάσητα τα όσα μας σερβίρονται ως δεδομένα

Η εισαγωγή αυτή είναι αναγκαία για να εισέλθουμε στον προβληματισμό, που μας δημιούργησε το Α΄ μέρος του ντοκιμαντέρ του "Εξάντα", με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας. 

Ένας προβληματισμός, που οφείλεται σε μια μικρή λεπτομέρεια που υπάρχει ανάμεσα στο βίντεο που έχει ανεβεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ και το οποίο προβλήθηκε στις 14/11/2012 (πριν από 1 1/2 μήνα δηλαδή) και σ' αυτό το βίντεο, που έχει ανεβεί στην ιστοσελίδα του ΕΞΑΝΤΑ.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΙΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ... Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΑΝΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!

Ανθεί τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία επεξεργασίας χρυσού στην Ελβετία, καταρρίπτοντας το μύθο πως η κεντροευρωπαϊκή χώρα φημίζεται κυρίως για τα ρολόγια, τις σοκολάτες και τις υστερόβουλα εχέμυθες τράπεζές της.

Τέσσερα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια επεξεργασίας χρυσού εδρεύουν στην Ελβετία, τρία εκ των οποίων στο ιταλόφωνο καντόνι Τιτσίνο, στο νότο, στα σύνορα με την Ιταλία. Υπολογίζεται πως τα δυο τρίτα του παγκόσμιου χρυσού επεξεργάζονται στην Ελβετία.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

"ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ..."

Οι προβοκάτσιες του "παρατηρητηρίου..." και οι συνέπειες τους!
"Ομαλή η κατάσταση στις Σκουριές".... αυτό σκαρφίστηκε το ευφάνταστο μυαλό των διαχειριστών του "παρατηρητηρίου..." για να... επαληθεύσει τη μέγιστη ανακρίβεια, που πρόβαλαν, πριν από 3 περίπου ώρες σ΄αναρτηση τους, για δήθεν επεισόδια και συμπλοκές στις Σκουριές μεταξύ... ατόμων που ψήνουν κρέατα και εργαζομένων.

 Ακριβώς όμως κάτω από την ανάρτηση της φανταστικής συμπλοκής και των επεισοδίων διαβάζουμε, ότι "τσίμπησε", όπως λέγεται στην καθομιλουμένη, ένας θιασώτης της βίας και της αιματοχυσίας...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΤΟ... ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."???

Η... προφητική ανάρτηση του "παρατηρητηρίου..."
Νομίζαμε ότι όλα τα είχαμε δει από το "παρατηρητήριο..." και τους πρόθυμους ακολούθους του, αυτό όμως που έγινε πριν από λίγη ώρα, δεν το είχαμε ξαναζήσει. Να προεξοφλεί επεισόδια πριν αυτά συμβούν!!!!!

 Αυτή τη στιγμή, 25 περίπου άτομα ψήνουν κρέατα στο σημείο, που υπήρχε πριν από ενάμιση χρόνο το φυλάκιο του αγώνα τους, χωρίς να ενοχλούν και να ενοχλούνται από κανένα. 

Κάποιοι εξ αυτών με κάμερες στα χέρια περιπολούν περιμετρικά το εργοτάξιο, χωρίς επίσης να έχουν ενοχληθεί από κανένα. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...

Απόλυτη ηρεμία στις Σκουριές, μέχρι στιγμής...!
... Προς το παρόν!
Συνεπέστατο στον προβοκατόρικο και προπαγανδιστικό του ρόλο το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε πριν από λίγη ώρα επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα σε κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγίας και εργαζομένους στο εργοτάξιο των Σκουριών. 

Σε επικοινωνία που είχε το blog μας τόσο με την εταιρεία, όσο και με εκπροσώπους των εργαζομένων διαψεύδουν κατηγορηματικά τέτοιο συμβάν και τονίζουν πως τα πάντα στις Σκουριές είναι καθ' όλα ήρεμα...

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ...

Το blog της "Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη" εύχεται σ' όλους τους Χαλκιδικιώτες απανταχού της γης, το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, να προσδώσει στις ψυχές όλων ευτυχία, ανακούφιση και ελπίδα για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. 

Ευχή δική μας, το σκάφος της χώρας και της κοινωνίας μας να πλεύσει από ' δω και στο εξής, εν μέσω ηρεμίας, γαλήνης και δημιουργικής ανασυγκρότησης. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "HALKIDIKI FOCUS"


Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

"ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ..."


Στο Αστυνομικό τμήμα της Αρναίας κατέληξε μία ομάδα 30 περίπου ατόμων μετά την επίσκεψη τους  στις Σκουριές.

 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πήγαν στις Σκουριές με το πρόσχημα την καθαριότητα. 

ΜΙΑ... ΟΡΥΚΤΗ ΜΕΡΑ, ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΜΕΡΑ!

Αν και σπάνια διατυμπανίζεται, εντούτοις είναι κοινός τόπος ότι η εξορυκτική βιομηχανία δεν παράγει για τον εαυτό της

Παράγει ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της κοινωνίας μας για σπίτια, αυτοκίνητα, δρόμους, λιμάνια και κάθε είδους προϊόντα καθημερινής χρήσης. 

Δυστυχώς, όμως, η κοινωνία μας, και ιδιαίτερα ο πολίτης, που σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον, γεννιέται και μεγαλώνει στην πόλη, δεν συνειδητοποιεί το βαθμό και την έκταση που η καθημερινή του ζωή και ευημερία εξαρτάται από φυσικούς ορυκτούς πόρους.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΩΚΙΔΑΣ


Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-‘Αμφισσας, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.


 Η περιήγηση στο Vagonetto δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα-βήμα τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη. 

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΝΑΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."???

Ξεχάστε αυτά που λέει η ΝΑΣΑ...
Δε μελέτησε "παρατηρητήριο..."!

Εκεί στη NASA δεν ξέρουν τι τους γίνεται... 

Ανακοινώνουν χωρίς καμία συναίσθηση, ότι αναβάλλεται επ' αόριστον το τέλος του κόσμου, χωρίς να έχουν έρθει προηγουμένως σε συνεννόηση με το Ελληνικό «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»!!!

 Είναι σοβαροί; Δεν έμαθαν τα χαμπέρια μας; Δεν τους είπε κανείς ότι από τη ΒΑ Χαλκιδική θα αρχίσει  «το τέλος της ανθρωπότητας»? Πως?

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ Ή ΟΧΙ", Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΣΥΝΟΧΗ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Του γεωλόγου dr. Νίκου Αρβανιτίδη

Tα ορυκτά παράγουν πλούτο, δημιουργούν απασχόληση, προσφέρουν «καθημερινές» πρώτες ύλες και προστατεύουν το περιβάλλον. 

Καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και προσθέτουν αναπτυξιακή αξία στο σύνολο της παραγωγικής οικονομίας.

 Γενικά συνεισφέρουν στην ευημερία και την πρόοδο, απελευθερώνουν εξωστρεφείς επιχειρηματικές δυνάμεις, περιορίζουν την υποβάθμιση και την ύφεση, και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την εθνικά αυτοδύναμη και ανεξάρτητη παρουσία της χώρας.

"ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ"

"Ευτυχώς Γιώργο, δεν είσαι μόνος σου...
Υπάρχουν και Άνθρωποι στην Ιερισσό, που σε καταλαβαίνουν
!"


Ακολουθεί σχόλιο του blog...

"Χθες το βράδυ, κάηκε το τροχόσπιτο του Γιώργου στην παραλία της Ιερισσού. 

Ο Γιώργος δουλεύει  στην εταιρεία, από πολλά χρόνια. 

Ακούγονται βέβαια διάφορα, και διάφορα σενάρια μπορεί να είναι πιθανά. 

Κανένα ενδεχόμενο δεν πρέπει να αποκλείεται. 

Ούτε αυτό της ανόητης ενέργειας θερμοκέφαλων που «εκδικούνται» έναν εργαζόμενο της εταιρείας, ούτε όμως και η προβοκάτσια που προσπαθεί να χρεώσει την ιστορία σε όσους αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού.

 Ότι και να συμβαίνει, όποια και να είναι η αλήθεια, σ’ αυτή την σκοτεινή ιστορία, πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΔΙΣΟΥΝ"

Άποψη του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ.Στράτου Σιμόπουλου, ακολουθεί σχόλιο του blog...

"Εν αρχή ην... το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον του λαού, το συλλογικό συμφέρον, το κοινό καλό. Σε καμία περίπτωση η έννοια του δημοσίου συμφέροντος δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα... συμφέροντα διαφόρων ελίτ ή ακόμα και με ιδιοτελή συμφέροντα μαζών.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"...

Αεροφωτογραφία από το εργοτάξιο των Σκουριών
... Για τις «αυθαίρετες κατασκευές» των Σκουριών.

Παράλληλα... με την προσπάθεια  «εξομοίωσης» του επαγγέλματος του αρτοποιού με εκείνο του ψαρά και της «αναβαπτίσεως» του άρτου... σε ιχθύ και θέαμα, το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» έφερε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες, που έκανε το ίδιο και... ακόλουθοί του φορείς, στο τμήμα πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη, για «παράνομες κατασκευές» που έγιναν στο εργοτάξιο των Σκουριών από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Όπως φαίνεται μάλιστα στο έγγραφο, που έφερε στη δημοσιότητα, η πολεοδομία του δήμου μας  αποδέχθηκε τις καταγγελίες του, χαρακτηρίζοντας ως αυθαίρετες τις κατασκευές και επέβαλε στην εταιρεία «Ελληνκός Χρυσός» πρόστιμο «ανέγερσης» 39.443 ευρώ και πρόστιμο «διατήρησης» 6.574 ευρώ το χρόνο.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ



Ξεπέρασε και τον τελευταίο σκόπελο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο χρυσού στο Πέραμα του νομού Έβρου της Χρυσωρυχεία Θράκης, καθώς δόθηκε χθες το πράσινο φως από την πλειοψηφία των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Πλέον, η διοίκηση της εταιρείας, όπως τόνισε στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής της Χρυσωρυχεία Θράκης Γιώργος Μαρκόπουλος αναμένει την υπογραφή της ΜΠΕ από τον υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβεριάτο μέσα στον Ιανουάριο του 2013.  

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"


Ραδιομαραθώνιο αγάπης διοργανώνει αυτά τα Χριστούγεννα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Χαλκιδικής. 

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 15:00 μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου (90,8), του Ράδιο ΑΘΩΣ (100,4), του Ράδιο STAR (95,5) και του SUPER RADIO (99,5) οι «Γιατροί του Κόσμου» προσπαθούν να συγκεντρώσουν φάρμακα για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΤΟΥ 37ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Την οδό της αναβολής πήρε η εκδίκαση του αυτοφώρου του 37χρονου κατοίκου της Ιερισσού ο οποίος συνελήφθη στις 6 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μέσα στο σπίτι του.

Oπως έγινε γνωστό οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνα στο σπίτι του κατοίκου, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα όπλο ρίψης φωτοβολίδων και 122 φωτοβολίδες, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

"ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ"


Αυτός είναι ο τίτλος, που επέλεξε να βάλει στο τελευταίο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Χαλκιδικέων Πολιτεία», που κυκλοφόρησε στις 11 Δεκεμβρίου. 

Ο τίτλος αυτός είναι δήλωση, που ανήκει στον ομότιμο καθηγητής και ιδρυτή του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πανεπιστημίου της Κρήτης  Δρ. Αντώνη Φώσκολο και επιλέξαμε να την κάνουμε τίτλο σ’ αυτήν την ανάρτηση μας.


Ο κ. Φώσκολος, εκτός όλων των άλλων αξιοσημείωτων ιδιοτήτων που φέρει, συγκαταλέγεται και στην 3μελή ομάδα επιστημόνων - στρατηγικών συμβούλων, που ενημερώνουν την κυβέρνηση για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου, που έχουμε εν αφθονία, όπως φαίνεται στον Ελλαδικό χώρο.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο 37ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Πολύγυρο δικάζεται σήμερα ο 37χρονος από την Ιερισσό ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς με την κατηγορία ότι συμμετείχε στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο 37χρονος Σ.Τ. σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχε στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου και στις 21 Οκτωβρίου.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ - ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Σε μια περίοδο που οι ελληνικές επιχειρήσεις είτε βάζουν «λουκέτο», είτε «μεταναστεύουν» στις «γειτονικές» χώρες καταδικάζοντας ολόκληρες περιφέρειες στην αποβιομηχανοποίηση και στον «εφιάλτη» της ανεργίας, η «λύση» δεν έρχεται μέσα από το κλείσιμο των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων.

 Η λειτουργία τους, όμως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε βάρος τόσο της ζωής των κατοίκων, όσο και του περιβάλλοντος των περιοχών που εδρεύουν. Η οικολογική προστασία μέσα από την αναβάθμιση της τεχνολογίας και η διασφάλιση συνθηκών υγείας και ασφάλειας στην εργασία αποτελούν αδιαπραγμάτευτους όρους.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ "ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ" ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΣΜΥΡΙΔΑΣ


Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί στο νησί της Νάξου. 

Η προτεινόμενη ρύθμιση σε σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ, η οποία προβλέπει την αναστολή της λειτουργίας των ορυχείων σμύριδας από 1/1/2015, έχει αναστατώσει τους πάντες στο νησί των Κυκλάδων. 

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΔΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Γιατί το αυτονόητο, έχει γίνει ζητούμενο;;;

Η σύλληψη του 37χρονου κατοίκου από την Ιερισσό ούτε μας χαροποίησε, ούτε μας λύπησε. Μας κρύωσε και μας προκάλεσε αμηχανία. Μας γέμισε με βαθύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.


Νομίζουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, η συντεταγμένη πολιτεία αντί να χτυπήσει στη ρίζα της, την τρομοκρατία που βιώνουν κάτοικοι του δήμου μας και εργαζόμενοι στα μεταλλεία, την παρακολουθεί με ανοχή ή στην καλύτερη των περιπτώσεων με πολύ διακριτικό τρόπο.

ΜΙΝΙ "ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ" ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φώτο από το seleo.gr
Ειδικότερα, σε αστυνομική έρευνα της οικίας του 37χρονου στην Ιερισσό Χαλκιδικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


1 όπλο ρίψης φωτοβολίδων με το κυτίο φύλαξης και καθαρισμού αυτού,

122 μεταλλικές φωτοβολίδες διαφόρων τύπων και

87 αβολίδωτα φυσίγγια.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στη σύλληψη ενός κατοίκου της Ιερισσού (Σ.Τ.) με έφοδο στο σπίτι του  προχώρησε σήμερα το πρωί η ασφάλεια του Πολυγύρου με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον διαδηλωτή να πετάει φωτοβολίδες στην πορεία ενάντια στα μεταλλεία που πραγματοποιήθηκε στις 21/10 στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 

Πρόκειται για σύλληψη που γίνεται μετά δύο μήνες από την διαδήλωση εκείνη στις Σκουριές που δέχτηκε την άγρια καταστολή της αστυνομίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων και την σύλληψη 14 ατόμων  που δικάζονται στις 14 Φεβρουαρίου. 

"ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στη σελίδα "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕIA ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ", στο facebook εντοπίσαμε το γράφημα, που κυκλοφόρησε υπό τη μορφή ενημερωτικού φυλλαδίου στο συλλαλητήριο, που έγινε στις 11 Μαρτίου του 2011 στο Παλαιοχώρι, υπέρ των μεταλλείων.

 Ως γνωστόν η ομάδα των αντιδρώντων αφορίσει ακατάπαυστα πολλές από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, που σχετίζονται με το έργο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει με καχυποψία και έργα που δεν έχουν καμία σχέση με τη μεταλλεία (π.χ. κατασκευή φράγματος Πετρένια) θεωρήσαμε ότι αυτή η οπτική αντιπαράθεση των δύο απόψεων, έχει ένα ενδιαφέρον και γι' αυτό το λόγο κάνουμε την ανάρτηση.  

Κριτές του τι είναι "αλήθεια" και του τι είναι "ψέμα" είστε όλοι εσείς φίλοι αναγνώστες.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Για τις αντιδράσεις κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική ρωτήθηκε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Ευάγγελος Λιβιεράτος, στο περιθώριο του ιδρυτικού συνεδρίου του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη...

 «Μελετάμε πάντα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, είμαστε ευαίσθητοι σ΄αυτά και προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της έννοιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "WIENER ZEITUNG"

Φώτο από το δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας

του Φερυ Μπατζόγλου - ακολουθεί σχόλιο...

Οι κάτοικοι της χερσονήσου πολεμούν την εξόρυξη του ορυχείου στο δικαστήριο

Αριστοτέλης. Οι γυναίκες προχωράνε μπροστά, μετά σταματάνε, τα πρόσωπα τους είναι αλειμμένα με μαλόξ, καλυμμένο επίσης το στόμα για προστασία,το βλέμμα τους κατευθύνεται μόνο στους απέναντι, την ομάδα καταστολής της αστυνομίας, τα ΜΑΤ.

Οι γυναίκες κτυπούν ρυθμικά παλαμάκια και φωνάζουν ρυθμικά: “θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός, να φύγει τώρα ο Ελληνικός Χρυσός”

Ξαφνικά ξεκινάει, οι άνδρες των ΜΑΤ πετάνε δεκάδες δακρυγόνα μέσα στους ανθρώπους. Γύρω στα 2.000 άτομα αρχίζουν να τρέχουν μακρυά.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ


Αναβλήθηκε η συζήτηση στο ΣΤΕ της προσφυγής των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της απόφασης παραχώρησης του δάσους στις Σκουριές στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΕ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. 

Αντίστοιχα αναβλήθηκε και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμμάτιζε η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) έξω από το ΣΤΕ.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Η Εταιρία Gabriel Resources που εστιάζει στην ανάπτυξη έργων της στη Ρουμανία, γνωστοποίησε ότι στο δημοψήφισμα που έγινε την Δευτέρα έλαβε θετικό αποτέλεσμα από την τοπική κοινωνία, για την επικείμενη απόφαση της επανεκκίνησης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των βουνών Apuseni και συγκεκριμένα στο έργο χρυσού Rossia Montana, το οποίο αν κατασκευαστεί, θα είναι το μεγαλύτερο ανοιχτό μεταλλείο στην Ευρώπη. 

Το δημοψήφισμα που έγινε την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε ότι περίπου 63% των ψηφοφόρων είναι θετικοί για την επιστροφή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Καρπάθια Όρη, ξεκινώντας και πάλι την εξόρυξη στο κυριότερο έργο της εταιρίας (Rossia Montana), το οποίο είχε δεχθεί σοβαρές αντιδράσεις. 

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ Ή ΕΞΟΡΥΞΗ: ΣΧΟΛΙΑ... ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ!


Επειδή πολύς ο λόγος για την ηπιότητα ή αντίστοιχα οξύτητα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, παρατίθενται δύο σχόλια από τη  Δημόσια Διαβούλευση (επί του άρθρου 3) για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός ως προστατευόμενης της περιοχής του όρους Μαινάλου ως Περιφερειακού Πάρκου».

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Μελέτες που δείχνουν ότι στο υπέδαφος της Βορείου Ελλάδας «κρύβονται» 20 δισ. ευρώ έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με την τοποθέτηση στην Βουλή του αρμόδιου υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Ειδικότερα, ο κ . Παπαγεωργίου στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: 

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΑ "ΔΙΧΤΥΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ" ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ???

Ε, όχι και το ΑΠΕ στη γραμμή προπαγάνδας
του αντιμεταλλευτικού μπλοκ
!!!
Εδώ και λίγες ώρες, αναδημοσιεύεται στα Χαλκιδικιώτικα blog, το ρεπορτάζ που «έδωσε» το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το κόμμα της ΔΗΜΑΡ για τις  επενδύσεις χρυσού στην Ελλάδα.

Οι αναγνώστες μας αλλά και όσοι ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, που τρέχουν γύρω από το μεταλλευτικό ζήτημα, θα θυμούνται ότι η σύνθεση του πάνελ των ομιλητών είχε ενοχλήσει σφόδρα τα αντιμεταλλευτικά blog, τα οποία σήκωσαν τη γνωστή σκόνη, που κατά τ' άλλα «φοβούνται»...

 Θύμωσαν και κατηγόρησαν τη ΔΗΜΑΡ.... για έλλειψη δεοντολογίας, καθώς όπως μας έλεγαν δεν είχε κληθεί κανένας επιστήμονας για να επιχειρηματολογήσει εναντίον αυτής της μορφής επενδύσεων.

TO «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»... ΓΥΡΙΖΕΙ?

Αν ζούσε ο Γαλιλαίος, θα το ισχυριζόταν ξανά...
Για το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" αυτή τη φορά!
Παρά το κίνδυνο που διατρέχουμε να κατηγορηθούμε ως «αιρετικοί» από τους ιεροεξεταστές της «καθολικής οικολογίας», θα τολμήσουμε και θα πούμε: «κι όμως κινείται... το παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων»!!! 
 
Στο συμπέρασμα αυτό μας οδήγησε η αναδημοσίευση, που έκανε για την εμπρηστική επίθεση της Φισώκας, όπου ως γνωστόν, άγνωστοι δράστες έκαψαν ολοσχερώς το γεωτρύπανο γεωλογικών ερευνών.

Η ευχάριστη έκπληξη οφείλεται στο γεγονός, ότι το «παρατηρητήριο», ποτέ ως τώρα, δεν είχε ενημερώσει το αναγνωστικό κοινό του, για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, που έχουμε από τις 5 Αυγούστου μέχρι και το περασμένο Σάββατο σε βάρος οχημάτων μεταφοράς εργαζομένων και σε μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της ΒΑ Χαλκιδικής.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΙΣΩΚΑ


Φώτο από το καμένο γεωτρύπανο στη Φισώκα

Τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία  Μαύρων Πετρών – Ολυμπιάδος – Σκουριών  - Στρατωνίου μετά και τη χθεσινή εμπρηστική επίθεση σε γεωτρύπανο, που ήταν εγκατεστημένο στη Φισώκα, αντέδρασαν με μια αιχμηρή ανακοίνωση.   

Ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση, «πως οι παλικαριές με βόμβες μολότοφ τελείωσαν» και ενημερώνουν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τους «διώκτες» τους πως  η υπομονή τους εξαντλήθηκε. 

ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ Η ΒΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ; (Σκεπτόμενος Πολίτης)

«…ΜΠΙΝΤΕΡΜΑΝ: Θα ξέρετε πώς είναι σήμερα τα πράγματα. Δεν μπορεί ν’ ανοίξεις την εφημερίδα χωρίς να διαβάσεις για άλλη μια περίπτωση εμπρησμού. Και πάντα η ίδια ιστορία: ένας γυρολόγος που ζητά να τον φιλοξενήσουν και το πρωί το σπίτι έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός. Θέλω να πω, καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι είναι δύσπιστοι κάπως



ΣΜΙΤΣ: Δεν σε δέχονται παντού όπως εσείς κύριε Μπίντερμαν. Ξέρετε τι έχω τραβήξει;…Ζητάω μια στέγη πάνω από  το κεφάλι μου, ένας τίμιος παλαιστής που πάλευε σ’ όλη του τη ζωή…»

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΗ ΦΙΣΩΚΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Οι δράστες αυτή τη φορά πέτυχαν το στόχο τους...

Σε σήριαλ εξελίσσονται οι εμπρηστικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός».

 Αυτή τη φορά η επίθεση σημειώθηκε στο γεωτρύπανο, που έχει εγκατασταθεί στη Φισώκα (βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ από τις Σκουριές), όπου γίνονται γεωλογικές έρευνες στο κοιτασματολογικό δυναμικό της περιοχής.

 Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το γεωτρύπανο και το φορτηγό μεταφοράς του κάηκαν ολοσχερώς. 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


Για καλλιέργεια αντιεπενδυτικού κλίματος έκανε λόγο η κυβέρνηση απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, το Κιλκίς και τη Θράκη, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επερώτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής, δίνοντας υποσχέσεις για εκσυγχρονισμό της εξορυκτικής νομοθεσίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε μια ιδιαίτερα επικριτική επιχειρηματολογία σε τρεις βασικούς άξονες:

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ "ΘΕΛΕΙ" ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΟΥ??? ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ "ΘΕΛΕΙ" ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ???

Να πούμε και ένα μεγάλο
ΟΧΙ στη ΒΙΑ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ???

Η εμπρηστική επίθεση στις γεννήτριες του εργοταξίου των Σκουριών ήρθε να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο κακών και επικίνδυνων συμβάντων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο εννεάμηνο στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Συμβάντα που και στο παρελθόν έχουμε πει απ’ αυτό το blog, ότι παραπέμπουν ευθέως σε εφαρμογές του υποκόσμου και όχι σε φιλοπεριβαλλοντικέςδράσεις μιας μερίδας κατοίκων, που αποσκοπεί στη διαφύλαξη του «ευ περιβάλλεσθαι».

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ... ΣΤΗΝ "ΠΡΩΪΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΝΕΤ

Μα να τον κάνει ..."αόρατο";;;

Όποιος έχασε την «πρωινή ενημέρωση»  της επερχόμενης καταστροφής της ΒΑ Χαλκιδικής, χάρη στους «Εργολήπτες Χαλκιδικής» μπορεί να τη βρει και να τη δει...

Από όσα είδαμε και ακούσαμε μας έκαναν εντύπωση τα εξής:

α)Υποτίθεται ότι η εκπομπή είναι ενημερωτική και ασχολείται με την επικαιρότητα, με «φρέσκα κουλούρια», που λέμε και στην καθομιλουμένη. Προφανώς κάποια άλλη εκπομπή θα το κάνει αυτό, πάντως όχι η συγκεκριμένη. 

"ΤΥΦΛΟ" ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ - ΤΥΧΗ "ΒΟΥΝΟ" ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΡΔΙΑΣ

Φώτο από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών

Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στις Σκουριές.

Όπως μαθαίνουμε, 2 εργαζόμενοι βάρδιας  βρέθηκαν πολύ κοντά στη γεννήτρια -  στόχο της εμπρηστική επίθεσης, που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στις Σκουριές.

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας σας ενημερώσαμε, πως οι δράστες  «έβαλαν στο μάτι» με τις 3 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδόνισαν  την γεννήτρια ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του εργοταξίου.

ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Οι πληροφορίες που έρχονται από τις Σκουριές αναφέρουν, ότι οι βόμβες μολότοφ, που εκσφενδόνισαν οι δράστες, είχαν στόχο στην εγκατάσταση της γεννήτριας του εργοταξίου. 

Προδήλως..., επιδίωκαν να προκαλέσουν έκρηξη και πυρκαγιά στο σημείο. Ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Επιπλέον μαθαίνουμε ότι αμέσως μετά την επίθεση αφού τράπηκαν σε φυγή ακολουθώντας πορεία προς το Γομάτι, άγνωστο πως, έκοψαν 3 δέντρα για να αποτρέψουν, την πιθανή καταδίωξη τους.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


Λίγα λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ομάδα αγνώστων ατόμων επιτέθηκε με αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog,  η επίθεση των δραστών έγινε από τον παρακαμπτήριο δρόμο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από  το εργοτάξιο.

 Οι δράστες προσέγγισαν το σημείο με αυτοκίνητα, εκσφενδόνισαν 3 αναμμένες  βόμβες μολότοφ και τράπηκαν σε φυγή. 

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ...!

-"Τώρα τι βλέπεις;"
-" Ναι, τώρα βλέπω καθαρά..."
-"Δηλαδή...;"
-"Βλέπω κυάνιο, βλέπω αρρώστιες, βλέπω σκόνη από τις Σκουριές..."

Περισσεύουν... οι «εύλογες απορίες» στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ, όπως και ο ανάλογος «σεβασμός» του στους δημοκρατικούς θεσμούς και στη διαφορετική άποψη!

Με μοχλό πίεσης αυτή τη φορά... την επινόηση  μιας «απορίας»  επιχειρούν να σηκώσουν την προσφιλή τους σκόνη, για να δημιουργήσουν συνθήκες «σκονοθύελλας», ενόψει της ενημερωτικής ημερίδας, που διοργανώνεται στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. το προσεχές Σάββατο στην Αθήνα, με θέμα τις επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ... 0% ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

       Μόνο στα Μαδεμοχώρια και τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής
              γίνονται προσλήψεις και δουλεύουν οι επιχειρήσεις.
Επιδείνωση της κατάστασης της επιχείρησής του στο επόμενο εξάμηνο βλέπει ένας στους δύο Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες σύμφωνα με τα ευρήματα του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Northern Greece Business Index 500.
 
Μεγάλη αύξηση σε σχέση με μόλις έναν μήνα πριν, παρουσιάζει ο αριθμός όσων σχεδιάζουν απολύσεις για να τα βγάλουν πέρα, ενώ την ίδια στιγμή μηδενικές είναι οι προσλήψεις.

 Αναλυτικότερα, το Νοέμβριο του 2012 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο -47, έναντι -35 τον Οκτώβριο και -53 τον περσινό Νοέμβριο.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε χτες η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας της πολιούχου και προστάτιδας του Στρατωνίου και των μεταλλωρύχων. 

Τη δοξολογία τίμησαν με την παρουσία τους  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδάμερίου Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος,  ο Γενικός Δ/ντης της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Τσοτσόλης,  εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών και της Αστυνομίας, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών από το Στρατώνι και την ευρύτερη περιοχή. 

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

TALVIVAARA - ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ


Το άρθρο που ακολουθεί είναι του μεταλλειολόγου Νίκου Αρβανιτίδη. Χωρίς πολλά λόγια διαβάστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

"Είναι γεγονός και αποδεικνύεται εύκολα ότι οι επενδύσεις αξιοποίησης των ορυκτών πρώτων υλών βρίσκονται στο οικονομικό και αναπτυξιακό επίκεντρο της Ευρώπης. 

Η νέα αυτή εποχή χαρακτηρίζεται από εντατικοποίηση της κοιτασματολογικής έρευνας και εφαρμογή νέων καινοτόμων τεχνολογιών λειτουργίας και παραγωγής, καθώς και την θέσπιση και τήρηση αυστηρών περιβαλλοντικών κανόνων, και επιχειρησιακών επιλογών. 

Βασικό ζητούμενο είναι όλα τα στάδια της εξορυκτικής διαδικασίας να γίνονται με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Στην πορεία αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι χώρες του ευρωπαϊκού βορρά με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Φινλανδία την Νορβηγία και την Σουηδία.

ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ... Η ΜΕΤΑΛΛΟΜΑΝΑ ΓΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΗΣ

Ανεξάρτητα από τα πιστεύω του καθενός μας, η σημερινή μέρα είναι πολύ ξεχωριστή για τη μεταλλομάνα μας γη και πολιτεία, καθώς η 4η Δεκεμβρίου συμπίπτει με τον  εορτασμό της Όσιας Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας ασπίδας των μεταλλωρύχων. 

Η 4η Δεκεμβρίου είναι ξεχωριστή και για το Στρατώνι, καθώς με επίκεντρο τον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας και τη λιτάνευση της εικόνας της κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της.

 Από την πλευρά μας θέλοντας να αποδώσουμε μια συμβολική τιμή στον εορτασμό της Αγίας των μεταλλωρύχων, δημοσιεύουμε ένα κείμενο με ιστορικά στοιχεία από τη  ζωή και το θάνατο της Μεγαλομάρτυρος.