Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...

.... Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε!
Εκτενές ρεπορτάζ-αφιέρωμα για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές δημοσιεύεται στο ένθετο περιοδικό της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, με τίτλο «Χώρα στις φλόγες».



«Στη χερσόνησο της Χαλκιδικής, κείτεται απροσδιόριστος ορυκτός πλούτος. Η διαμάχη για τα κοιτάσματα οδηγεί τώρα σχεδόν σε έναν εμφύλιο πόλεμο» αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει:




«Η Ελλάδα θέλει να αναδειχθεί στον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης -από νάνος σε νούμερο ένα. Στο κονσόρτιουμ Hellas Gold εμπλέκεται κατά 95% η καναδική Eldorado Gold Corporation και με ένα 5% εγχώρια κατασκευαστική εταιρία».



Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η οργή των κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική δεν έχει μόνο περιβαλλοντικό υπόβαθρο, αλλά αποτελεί εναντίωση στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της περιοχής από μία μικρή ομάδα ισχυρών οικογενειών. Και κλείνουν με την εξής επισήμανση:



«Η διαμάχη για τις Σκουριές αποτελεί παράδειγμα για το ελληνικό σύστημα της κακής οικονομικής διαχείρισης, της αναρχίας και της ανικανότητας των πολιτικών παικτών να εμπεδώσουν την ειρήνη σε μία περιοχή που διαθέτει τα πάντα σε αφθονία».

Αναδημοσίευση από το www.enikos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Περιμένουμε να γίνει παρέμβαση - καταδίκη αυτού του δημοσιεύματος από τις συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις της Γερμανίας. 

Από που πήραν το δικαίωμα και τις πληροφορίες για να δημοσιεύσουν τέτοιο άρθρο; Πως παρέκαμψαν την... αρχέγονη ΜΚΟ και τους παπαγάλους της;;;

Είμαστε σίγουροι ότι σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας και αυστηρής συμμόρφωσης θα εκδώσει και  η ΕΣΗΕΑ.

 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ρε καναδοι υπάλληλοι που το αναδημοσιεύσατε τι καταλάβατε δηλαδή;;; Οτι οι Γερμανοί είναι υπέρ της eldorado; Μόνο εσείς είστε υπέρ.. Κανείς άλλος!!!