Τρίτη 7 Μαΐου 2013

#SKOURIES#.... THANKS YOU A LOT Mrs NIKI ASHTON!

Τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής" σε σχετική τους ανάρτηση σχολιάζουν δημοσίευμα της... έγκυρης (αποκλειστικά ως προς τα δρώμενα των "οικολόγων" της Ιερισσού...) "Ελευθεροτυπίας", που αναφέρεται στο ταξίδι που θα κάνουν στον Καναδά στα τέλη του μήνα ο... πλέον αρχέγονος ακτιβιστής και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Ανταποκρινόμενοι από κοινού στην πρόσκληση της ελληνικής καταγωγής ομοσπονδιακής βουλευτίνας του Καναδά κ. Νίκης Άστον, που επιθυμεί να πληροφορηθούν οι Καναδοί και η Ελληνική ομογένεια από... πρώτο χέρι τι συμβαίνει με τις μεταλλευτικές επενδύσεις της Eldorado στη Μακεδονία και τον Έβρο.
Διαβάστε πρώτα την ανάρτηση που έγινε απο τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής". Έπειτα ακολουθεί και σχόλιο του blog.


ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ... ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ???


Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο πρόεδρος του ελληνικού Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, θα μεταβούν στον Καναδά για να μεταφέρουν τις θέσεις των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού, με πρωτοβουλία της Ελληνοκαναδής βουλευτού του κεντροαριστερού σοσιαλδημοκρατικό Νέο-Δημοκρατικού κόμματος του καναδικού Κοινοβουλίου (NDP), Νίκης Άστον, 31 ετών, με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη. Στις 2 Μαΐου η Ν. Άστον μίλησε στο καναδικό Κοινοβούλιο για τα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στην Ελλάδα και στον κόσμο. «Στη βόρεια Ελλάδα οι Έλληνες ζητούν από την καναδική μεταλλευτική εταιρεία Eldorado να σταματήσει το σχέδιό της που θα βλάψει το περιβάλλον, και στην οποία αντιτίθενται οι κάτοικοι. Ωστόσο, η συντηρητική κυβέρνηση, μέσω της πρεσβείας μας, προωθεί ενεργά το μεταλλείο αυτό», είπε η Ν. Άστον στο καναδικό Κοινοβούλιο. Από την άλλη, η ίδια σύμφωνα με τις δημοσιευμένες δηλώσεις της, επιμελώς δεν μίλησε για την διακοπή κάποιας δραστηριότητας. Απλά ζήτησε από την καναδική κυβέρνηση να αναλάβει δράση για ανάπτυξη με ηθικές αρχές και να υπάρξει ο ίδιος σεβασμός στη δημόσια διαβούλευση και την ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος που θα περίμενε κανείς στον Καναδά. «Πρέπει να είμαστε πρότυπο βιώσιμης, ηθικής ανάπτυξη των ορυκτών πόρων στον Καναδά, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», είπε η Ν. Άστον.
Το συμπέρασμα είναι ότι η πληροφόρηση της καναδικής κοινής γνώμης αφέθηκε στα χέρια ανθρώπων σαν την Καναδή σοσιολδημοκράτη κα Άστον, που δεν έχει και μεγάλη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα (το να είσαι Ελληνοκαναδός βουλευτής δεν σώζει την κατάσταση) και τον κο Τόλη Παπαγεωργίου ο οποίος θα επιχειρήσει να κάνει εξαγωγή της γνωστής επιχειρηματολογίας του χωρίς κανέναν αντίλογο αυτή τη φορά.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ειλικρινά αυτό το νέο αποτελεί κατά τη γνώμη μας πασχαλινό δώρο από τα jumbo. Στο πρόσωπο της Νίκης Άστον βλέπουμε την... Κατερίνα Στανίση. Ελπίζουμε μόνο να μην προκύψει καμία διπλωματική ασθένεια και δεν πάει το αχτύπητο δίδυμο της... συντέλειας του κόσμου στον Καναδά. 

Νομίζουμε ότι αυτή η επίσκεψη θα δώσει τη χαριστική βολή στις εκφυλιστικές τάσεις που εμφανίζει το δήθεν οικολογικό κίνημα, που εκφράζουν οι συγκεκριμένες προσωπικότητες.
Νίκη... Άστον (Ashton) να 'ρθει άστον...

Θα μάθουν και στον Καναδά, πολιτικοί και ομογενείς τη "σχολή δημοκρατίας", "οικολογίας" και "πολιτικής", που αντιπροσωπεύουν αμφότεροι και ιδίως σ' ότι αφορά τη Χαλκιδική ο... πλέον αρχέγονος οικολόγος της. Eίμαστε σίγουροι ότι η εκεί παρουσία τους θα δώσει το έναυσμα να καταλάβουν πολλά περισσότερα. 

Σ' ότι αφορά το οικονομικό κατά τη γνώμη μας γεννάται θέμα μόνο για τον κ. Λαμπάκη, για το αν και κατά πόσον θα επιβαρύνει αυτό το υπερατλαντικό ταξίδι το ταμείο του Δήμου του. Αυτό όμως αφορά εκείνον, τους δημοτικούς συμβούλους και τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης.

Για τον... πλέον αρχέγονο ακτιβιστή είναι γνωστό από δήλωση του, πως εργάζεται από 14 ετών... Επομένως τα 6.000 - 7.000 δολάρια που απαιτούνται για ένα τέτοιο ταξίδι είναι... ψίχουλα για τον απύθμενο κουμπαρά του!
... Και αυτόν... Άστον να 'ρθει άστον...!

Σε καμία περίπτωση τα οικονομικά δεν πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη για ένα τέτοιο δώρο ζωής για τη Χαλκιδική και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Αν παρ' ελπίδα προκύψει ζήτημα νομίζουμε, ότι το συντονιστικό της Ιερισσού πρέπει να αναλάβει δράση και να οργανώσει ακόμη μια άλλη συναυλία πριν τις 25 Μαΐου. Αν δυσκολευτούν... θα κάνουμε και εμείς έρανο για να πάνε οι "αρχέγονοι προστάτες" της Βόρειας Ελλάδας στον Καναδά.

Κύρια Νίκη Άστον σας ευχαριστούμε θερμά. Δεν έχετε ακόμη αντιληφθεί πόσο σπουδαίo είναι το δώρο που κάνετε στην πατρίδα σας. Γενιές επί γενεών θα σας ευγνωμονούν.

God bless you!!!

The following links are dedicated for you. Just for the beggining...