ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σημαντικά μειωμένη, πάνω από 80%, υπολογίζεται ότι θα είναι φέτος η καλλιέργεια επιτραπέζιας ελιάς στο νομό Χαλκιδικής, λόγω ακαρπίας, αλλά και συνεπεία των άσχημων καιρικών συνθηκών.


Με την έναρξη του Πανηγυριού του Αγίου Μάμαντος έχει στηθεί και ένα μεγάλο πανηγύρι στα ελαιοκομικά χωριά της Χαλκιδικής με τους μεταποιητές να λένε στηρίξτε τα τοπικά εργοστάσια και τους μεγάλους εμπόρους εκτός Χαλκιδικής να τάζουν λαγούς με πετραχήλια!


Οι αγρότες μεν να σκέφτονται την.... επόμενη καλλιεργητική χρονιά που δεν θα έχουν για να καλλιεργήσουν διότι με την φετινή χρονιά όσο και να ανέβει η τιμή ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και για κέρδος δεν το συζητάμε καθόλου.



Για το θέμα της τιμής λόγος δεν γίνεται δεδομενου πως 1,20 & 1,30 που ψιθυρίζονται δύσκολα θα συγκρατηθούν και αναμένετε να γίνει μεγάλο ράλι ανόδου ακόμη παίζει και ακούγεται πως φέτος οι ελιές θα έχουν μια τιμή!



Υπενθυμίζουμε το 2007 είχε φτάσει το 1,40 και το 2008 το 1,50 με σαφώς μεγαλύτερη ποσότητα από την φετινή παραγωγή! 



Το μεγάλο θέμα είναι η διασφάλιση των χρημάτων και η άμεση αποπληρωμή!

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι αλήθεια ότι η φετινή συγκομιδή που περιμένουν οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής, είναι "η μέρα με τη νύχτα" σε σχέση με την περσινή συγκομιδή. Αυτά τους είδους τα "τερτίπια" είναι γνωστά στον αγροτικό κόσμο. Καμία χρονιά δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. 

Όσοι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να' χουν και άλλες παράλληλες καλλιέργειες, που φέτος είχαν καλή συγκομιδή θα τη... βγάλουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο και αυτό το χειμώνα. Όσοι εξαρτώνται αποκλειστικά από την καλλιέργεια της ελιάς, ήδη αγχώνονται για το πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Θέλοντας και μη θυμόμαστε τις δηλώσεις ενός "έγκριτου" κυανολόγου και... μετανοήσαντα μεταλλειολόγου, που πέρσι τέτοιο καιρό μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Χαλκιδικής, επιχειρηματολογώντας για τα "δεινά", που δήθεν θα προκαλέσει η μεταλλεία σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα ιλιγγιώδη ανεργία, έκανε "πρόταση" στους ανέργους της Χαλκιδικής να πάνε να δουλέψουν στη συγκομιδή ελιάς.

Θα θέλαμε πολύ να  ακούσουμε τον "ειδικό", μεταξύ άλλων και στην αγορά εργασίας, τι θα έβγαινε να προτείνει στον κόσμο που θα σταματήσει  σε ένα μήνα το πολύ από σήμερα από τα ξενοδοχεία και τις αλλες καλοκαιρινές δραστηριότητες για να απασχοληθεί το φθινόπωρο... 

Μιλάμε για εποχικές δραστηριότητες πάντα... Βλέπετε, η "μόνιμότητα" είναι καλή ΜΟΝΟ στο δημόσιο. Αλλού είναι... κούραση και... ρουτίνα!

Κατά τ' άλλα, τα μεταλλεία... πρέπει να κλείσουν.

 Δηλαδή όσοι δεν έχουν ελιές, κηπευτικές καλλιέργειες, τουριστικές επιχειρήσεις και χώρους μαζικής εστίασης πρέπει να καταδικαστούν σε εθελουσία έξοδο από τη ΒΑ Χαλκιδική, αν θέλουν να επιβιώσουν.

Από "ανέκδοτα" άλλο τίποτα..., αυτοί οι "σώτηρες" της Χαλκιδικής.

 

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δουλειές έχει. Όποιος είναι εργατικός, τζιμάνι και έχει θέληση για προσφορά στην πατρίδα, πάει στο συντονιστικό. Το λένε και κεπ ιερισσού. Κανείς δε χάνεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δε νομίζω οτι βοηθάει και πολύ να χαιρόμαστε όταν ο κόπος κάποιων συντοπίτων μας δεν ανταμοίβεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια απάντηση στον @ 11:40πμ
Πλάκα με κάνεις;που θα με πεις οτι χαίρομαι. Οι μόνοι που χαίρονται στη Χαλκιδική είναι οι κύριοι και οι κυρίες του συντονιστικού στην Ιερισσό, που τρώνε και πίνουνε στην υγεία των κορόιδων.
70000 χιλιάρικα από τη συναυλία κάνανε φτερά τα τριπλάσια έχουν βγεί από τα μπλουζάκια και οι οικογένειες περιμένουν βοήθεια των φυλακισμένων.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τώρα αυτό που ακριβώς κολλάει??? έκανα μια παρατήρηση για το άρθρο και συ γράφεις για τους Ιερισσιώτες???
Ο χρήστης Πολίτες Αριστοτέλη είπε…
Απάντηση στον @1 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:40 π.μ.

Ούτε το σχόλιο σου έχει σχέση με το άρθρο, που ανήκει στα Σήμαντρα. Ούτε βέβαια με το δικό μας σχόλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΥΠΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (;)