Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΑΛΙΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ!


Τα άγρια βράχια, οι μεγάλες ποσότητες σκόνης αλλά και το απόκοσμο τοπίο ενός λατομείου είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος με ποιο τρόπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια όαση πρασίνου, κερδίζοντας μάλιστα το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου «American Society of Landscape Architecture Award 2012. Κι όμως.

"ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ..."

Της Άννας Βασίλα ιατρού και κόρης χημικού που εργάστηκε στο Στρατώνι

     ΜΕΓΑΛΩΣΑ...
    με την αλμύρα της θάλασσας και τον        καθαρό αέρα.
    Δίπλα στα πεύκα και στα πλατάνια.Έπαιξα σε πάρκα όλο
    γρασίδι και ξεκουράστηκα κάτω από μια γέρικη βαλανιδιά!
    Έφαγα άπρειρα κουκουνάρια στη βίλλα και χάϊδεψα τ' άλογα της  Μαννουέλας. 
    Λικνίστηκα ώρες ατέλειωτες στις κούνιες πίσω από
    το σπίτι μου, κι' έπαιξα "μυστικούς εφτά" με τους φίλους μου
    στα πευκάκια που ήταν παραδίπλα.

"ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ" ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ


Επίσκεψη στο Στρατώνι περιελάμβανε η "Σαββατιάτικη δράση" μερίδας κατοίκων της Ιερισσού, που οραματίζονται ένα... νέο είδος οικονομικής ανάπτυξης για τη ΒΑ Χαλκιδική.

Κουβαλώντας στα σακίδια τους "φρέσκες ιδέες" αλλά και τις... χρήσιμες εμπειρίες που αποκόμισαν από την καθ' όλα πετυχημένη τουριστική σεζόν, που έζησε η Ιερισσός το 2012, αντιπροσωπεία των κατοίκων επέδωσε "μνημόνιο φιλίας και επαγγελματικής συνεργασίας" στους κατοίκους του Στρατωνίου.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ «ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ»

Εντάξει, τέρμα τα παραμύθια

Από την δικογραφία της υπόθεσης της επίθεσης στις Σκουριές προκύπτει ότι όχι μόνο δεν μιλάμε για αυθόρμητη λαϊκή κινητοποίηση όπως αρχικά υποστηρίχθηκε από μερίδα των πολέμιων των μεταλλείων, αλλά αντιθέτως όλα έγιναν βάσει οργανωμένου σχεδίου και ο μόνος χαρακτηρισμός που θα ταίριαζε ήταν «καταδρομική επιχείρηση»

Έτσι, ανακοινώθηκε ότι από την δικογραφία και το υλικό της προανάκρισης προκύπτει ότι οι 20 χωρίζονταν σε δύο ομάδες

"ΙΕΡΙΣΣΟΣ - ΗΡΩΪΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ BULLYING"

Του Δημήτρη Ψυχογιού



Είναι συγκινητικά και ηρωικά τα βίντεο και οι φωτογραφίες: προηγούνται νηπιαγωγεία και δημοτικά και στο τέλος καμαρωτά παρελαύνουν την 25η Μαρτίου τα κοριτσάκια και αγοράκια του Γυμνασίου και Λυκείου Ιερισσού, όπως επιβάλλουν τα μιλιταριστικά ήθη των εθνικών επετείων – φέτος όμως υπάρχει κάτι ξεχωριστό: πολλά παιδιά φορούν μαύρες μπλούζες που γράφουν πάνω με λευκά γράμματα «SOS» ή «ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;;; 7-3-2013». 

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

"ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΥΑΝΙΟΥΧΟ ΝΑΤΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ?"

Στιγμιότυπο από την ημερίδα της Μ. Παναγίας το 2007,που σαν στόχο είχε την ενημέρωση
 αλλά κατέληξε... σε προπηλακισμούς των επιστημόνων της εταιρείας



Του Κώστα Παπαντώνη Χημικός της "Ελληνικός Χρυσός"

*Ο κ. Τριανταφυλλίδης όπως και χθες στη "Ζούγκλα" έτσι και το 2007 στη Μ. Παναγία σε ημερίδα ενημέρωσης για την επένδυση είχε θέσει το ίδιο ερώτημα για το που πάει το κυάνιο στο Στρατώνι. 

Ο κ. Παπαντώνης χημικός της Ελληνικός Χρυσός του είχε απαντήσει μέσω της Ρεσπέντζα, γιατί οι συνθήκες που υπήρξαν τότε στην ενημερωτική ημερίδα δεν το επέτρεψαν... 

Αναδημοσιεύουμε την απάντηση του γιατί διαπιστώνουμε, ότι χάρη στα "άλυτα ερωτήματα" αυτών των επιστημόνων, που τροφοδοτούν με σενάρια τρόμου και φόβου τους κατοίκους της Ιερισσού, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη.

Η ΠΡΩΗΝ "ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ"... ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Ο "ΑΙΩΝΟΒΙΟΣ" ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ!

Η σύμβαση που έφερε στη δημοσιότητα
η "Ζούγκλα"
Εκτός από τις εντυπώσεις που προκάλεσε σε μας η "Ζούγκλα" έδωσε και αποκαλύψεις...

 Η πρώτη αποκάλυψη αφορούσε τη σύμβαση έργου που είχε συνάψει η κ. Ιγγλέζη με την εταιρία TVX HELLAS το 1998, προκειμένου ως επιστήμων δασολόγος να αναλάβει την αναδάσωση των πρανών, των τεχνητών λιμνών διαύγασης στη λεκάνη Σεβαλιέ του Μαντέμ Λάκκου.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗ «ΖΟΥΓΚΛΑ»

Αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίσαμε από τη χθεσινή εκπομπή που έγινε στη «Ζούγκλα» του Μάκη Τρανταφυλλόπουλου, όπου τα σενάρια τρόμου και καταστροφής της ηγετικής αφρόκρεμας των αντιδρώντων, ερχόμενα σε επαφή με το «οξυγόνο» της ισόρροπης δημοσιογραφικής παρουσίασης, της ύπαρξης της άλλης πλευράς και της παράθεσης της επιστημονικής πραγματικότητας, στην κυριολεξία έγιναν κάρβουνο. 

Έγινε αντιληπτό σ’ όλο το πανελλήνιο, ότι το επιστημονικό υπόβαθρο της ομάδας των αντιδρώντων είναι σαθρό, γιατί βασίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε σενάρια, θεωρίες, εκτιμήσεις προθέσεων και ιδεολογικές προκαταλήψεις, που από πίσω τους κρύβουν το μονοδιάστατο «αναπτυξιακό θέλω» αυτών των ανθρώπων.

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης" εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης για διακοπή των εργασιών στο λόφο του Περάματος, έπειτα από σχετικές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για... παρανομίες. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση...

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Τελικά όλα είναι τέχνη... (;;;)
Στην σελίδα 10 του σημερινού φύλλου των ΝΕΩΝ, ο Ηλίας Κανέλλης δημοσιεύει ένα σχόλιο στην στήλη ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, με τον τίτλο: «Η υπεράνω των θεσμών Αριστερά»




"Συνομιλώντας, πριν από μερικές μέρες, με τον σκηνοθέτη μιας ταινίας για τις Σκουριές στη Χαλκιδική, εντυπωσιάστηκα με τη σιγουριά του ότι η επένδυση εκεί είναι καταστροφική για το περιβάλλον. 

ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία Πολυγύρου σε βάρος των 20 κατοίκων της Χαλκιδικής που φέρονται ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο.



Σύμφωνα με πηγές του ΡΘ ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για 7 κακουργήματα, μεταξύ των οποίων, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ληστεία, κατοχή εκρηκτικών, έκρηξη, εμπρησμό και για άλλα τουλάχιστον 9 αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΝΕΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ακόμη μια... όχι "πολύ σοβαρή απόφαση"του ΣτΕ!
Του Παναγιώτη Στάθη


 Νέα απόφαση – έγκριση για τη συνέχιση των εργασιών εκμετάλλευσης χρυσού στη θέση Σκουριές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕΜΒΧ», εξέδωσε το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε αίτημα του συλλόγου των κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς που επικαλούνταν παραβίαση της αρχαιολογικής νομοθεσίας, καθώς υπήρξαν αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή των Σκουριών και τις ευρύτερες περιοχές.

DNA ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ "ΚΑΙΝΕ" ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Τα φυσίγγια που άφησαν πίσω τους στο σημείο της επίθεσης, αλλά και ο σκούφος που βρέθηκε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά απ' το εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές φαίνεται ότι “καίνε” δύο από τους 20 υπόπτους για την επίθεση.



Για τους υπόλοιπους φαίνεται ότι τα στοιχεία περιλαμβάνουν μόνο τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους αλλά και πάλι οι αστυνομικοί λένε ότι καταρρίπτονται τα άλλοθι που είχαν παρουσιάσει για τους τόπους που βρίσκονταν το χρονικό διάστημα της επίθεσης.

ΤΕΤΟΙΑ... ΟΡΘΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!! (Βίντεο)

ΝΑ' ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Δεν γνωρίζουμε τι είδους ντοκιμαντέρ ήταν αυτό που προβλήθηκε στο 15ο Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ούτε σε ποια κατηγορία διαγωνίστηκε με θέμα τον «αγώνα» της μερίδας εκείνων των κατοίκων της Ιερισσού, που έχουν φανατιστεί εναντίον της μεταλλείας στη ΒΑ Χαλκιδική (Ευτυχώς δεν είναι όλοι).

 Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι το μονταρισμένο βίντεο, που προβάλλεται από τα αντιμεταλλευτικά blog, για το τι επακολούθησε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ είναι μια... όρθια κωμωδία (αγγλιστί stand-up comedy). Αν δηλαδή υπάρχει φεστιβάλ τέτοιου είδους κωμωδίας, αυτό το βίντεο για μας είναι προτεινόμενο... για βραβείο!

"ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ"

Φώτο από μια κανονική μαθητική παρέλαση, όπως αυτή της Αρναίας
Του Ισμέτ Σμέλ Αλή Χοτζά

Με πολύ μεγάλη λύπη αλλά και άλλη τόση πικρία, ειδικά προς τους εκπαιδευτικούς, είδα αναρτήσεις με video της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Ιερισσό. Μαθητές και μαθήτριες με υψωμένα τα χέρια σχηματίζοντας γροθιά και φορώντας (πολλοί απ’ αυτούς) μπλουζάκια με το logo «SOS Χαλκιδική» και «Χημικά στα Σχολεία», παρέλασαν για να «τιμήσουν τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821» (?) Δεν είμαι υπέρ των παρελάσεων, αλλά το θέαμα που παρακολούθησα αν μη τι άλλο ήταν τραγικό.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου με εκπροσώπους των τριών σωματείων εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός - Μεταλλεία Χαλκιδικής», μετά από αίτημα των τελευταίων. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των σωματείων είχαν σύντομη συνομιλία και με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ "Χ.Α"

Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Χ
Το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής εξέδωσε ανακοίνωση για την επίσκεψη του προεδρείου του σωματείου των υπογειτών στο κόμμα της "Χ.Α"



Με αφορμή την συνάντηση στην Βουλή με Συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων και Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπου τους επιδόθηκε υπόμνημα για τις θέσεις των Μεταλλωρύχων όσον αφορά την επένδυση στις Σκουριές.


Δηλώνουμε τα παρακάτω:

"ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ..."



 Οπως θα δείτε στις φωτογραφίες που..... δημοσιεύουμε παρακάτω, στις υπανάπτυκτες χώρες του πλανήτη, όπως οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία  και άλλες χώρες αυτού του γελοίου επιπέδου αμορφωσιάς και περιφρόνησης για το περιβάλλον και τον πολίτη τους, τόλμησαν να αναπτύξουν μεταλλευτική δραστηριότητα και να εξάγουν από τη γη τους χρυσάφι..... 

"ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΘΥΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ"

Στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής δημοσιεύτηκε ένα πραγματικά περιεκτικό άρθρο, υπογεγραμμένο από την κα Σώτη Τριανταφύλλου, στο οποίο η συγγραφέας προσπαθεί να αναλύσει τους λόγους που η κατάσταση με τα μεταλλεία Χαλκιδικής έχει φτάσει εδώ που έφτασε – και σε ένα μεγάλο ποσοστό το καταφέρνει. 

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι αντίθετος με την εξορυκτική δραστηριότητα στην περιοχή, διαβάζοντας το άρθρο της κας Τριανταφύλλου σίγουρα θα έχει δεύτερες σκέψεις.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ?"

Tου Τ. Τελλογλου


«O μεταλλευτικός κώδικας του 1973, όπως αναμορφώθηκε το 1974, δεν είναι για πέταμα, απεναντίας έχει πολλές θετικές διατάξεις»

Τα παραπάνω επισημαίνει κρατικός αξιωματούχος με γνώση του αντικειμένου, την ώρα που στο ΥΠΕΚΑ επιτροπή υπό τον υφυπουργό, Μ. Παπαγεωργίου, αναμορφώνει το νομοθέτημα που επί δεκαετίες καθόριζε τις σχέσεις του κράτους με τους διαχειριστές δημόσιων και ιδιωτικών μεταλλείων. 

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

"Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ... ΜΙΛΗΣΕ!"

Φώτο από τη "συγκέντρωση της Ιερισσού"... στον Σταυρό!
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση σε όλα τα χωριά του Στρυμονικού Κόλπου, η λεγόμενη επιτροπή αγώνα κατά των Μεταλλείων  είδε να μετατρέπεται σε φιάσκο η πολυδιαφημισμένη διαμαρτυρία.



Και όλα αυτά παρά την φιλότιμη προσπάθεια κατοίκων της Ιερισσού που παραβρέθηκαν με λεωφορεία και αυτοκίνητα.



Ο πραγματικός λαός του Στρυμονικού ξέρει ότι αυτή τη φορά η επένδυση στα Μεταλλεία είναι σοβαρή και θα δώσει μέλλον στο τόπο , παράλληλα με τον τουρισμό, αφού σέβεται το περιβάλλον.

ΑΠΟΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Του Γιώργου Μπρόκου

Κύριοι, είμαι διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, είμαι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχω ειδικευτεί στα μεταλλευτικά και γεωτεχνικά έργα και έχω νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. 

Υπηρετώ την επιστήμη μου με σεβασμό, ηθική και συνείδηση κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να μην επιτρέπω σε κανέναν να την εκμεταλλεύεται και να τη σφετερίζεται, με τον χειρότερο τρόπο, προς όφελος συμφερόντων, παρασύροντας μάζα απλών ανθρώπων.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...

Σκεπτόμενος Πολίτης




 …δεν χρειαζόταν να περάσουν μεταλλωρύχοι από το φασιστικό παραμάγαζο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή, είτε είναι είτε δεν είναι «ενημερωμένη», παραμένει και θα παραμένει αυτή που είναι. Βέβαια, στην ενέργεια αυτή προχώρησε μόνο το ένα από τρία σωματεία των εργαζομένων, ενώ τα άλλα δύο άμεσα διαχώρισαν τη θέση του.



«…Οι συναγωνιστές δήλωσαν απερίφραστα την απόλυτη στήριξή τους στους εργαζόμενους και στα δίκαιά τους…Παράλληλα, εξέφρασαν την πάγια θέση…πως η εκμετάλλευση του χρυσού στην Χαλκιδική γίνεται με όρους που δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Η δραστηριότητα δεν πρέπει να παύσει μεν αλλά, η εξόρυξη του χρυσού πρέπει να γίνει από εταιρία που θα ελέγχεται κατά πλειοψηφία από το δημόσιο, στην οποία θα έχουν μερίδιο και λόγο οι εργαζόμενοι»

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ 2 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ "Χ.Α."

Τα άλλα δύο σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζουν τη θέση τους από την πρωτοβουλία που έλαβαν οι συνάδελφοι τους από το σωματείο των υπογειτών για ενημερωτική συνάντηση με βουλευτές της "Χ.Α." στο κοινοβούλιο

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗ "Χ.Α."



Κάποιοι «καλοπροαίρετοι» αναγνώστες μέσα από σχόλια ή μηνύματα ρωτούσαν... εναγωνίως, γιατί δεν δημοσιεύσαμε κάποιο άρθρο ή σχόλιο για το θέμα που ανέκυψε με την επίσκεψη του προεδρείου του σωματείου των υπογειτών στους βουλευτές της "Χ. Α.";

 Η απάντηση σε «πρώτο χρόνο» είναι αυτονόητη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΟΓΕΙΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ "Χ.Α."

Το σωματείο υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την επίσκεψη του προεδρου και του γ.γραμματέα στα γραφεία της "Χ.Α" και τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η συνάντηση.

 Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων. 

Σε νεότερη ανάρτηση θα ακολουθήσει σχόλιο του blog.

"ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?"

Φώτο από την πορεία των μαθητών στον Πολύγυρο
Αυτό είναι το ερώτημα που βάζει αναγνώστης του blog, σε σχόλιο που μας έστειλε προς δημοσίευση με αφορμή τη χθεσινή και κάπως... ετεροχρονισμένη μαθητική πορεία που έγινε στον Πολύγυρο, αλλά και την προσεχή υπό την μορφή... παρελάσεως που ετοιμάζεται να γίνει τη Δευτέρα στην Ιερισσό για τον εορτασμό της τοπικής επανάστασης ενάντια στα μεταλλεία. 

Η πορεία στον Πολύγυρο έγινε για να ακουστεί η φωνή διαμαρτυρίας των μαθητών ενάντια στα όσα θλιβερά, αν όχι κωμικοτραγικά, συνέβησαν ανήμερα της Τσικνοπέμπτης (7 Μαρτίου) στην Ιερισσό. 

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΘΕΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ 20 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Βίντεο)

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης παραστάθηκαν σήμερα οι συνήγοροι των 20 υπόπτων για την επίθεση στο εργοτάξιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές,οι οποίοι ζήτησαν για λογαριασμό των πελατών τους, να ενημερωθούν για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης. 

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ "ΖΟΥΓΚΛΑ" (Βίντεο)

Τηλεοπτική πρεμιέρα έκανε χθες η "Ζούγκλα" του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό "GR", το πρόγραμμα του οποίου αναμεταδίδεται στη Χαλκιδική μέσω του TV Χαλκιδική.

Στην πρεμιέρα του ο δημοσιογράφος παρουσίασε ένα μικρό μέρος από το πρόσφατο οδοιπορικό του στην ΒΑ Χαλκιδική. 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ...

Προφανώς οι Σκουριές τίθενται... αυθορμήτως εκτός "δικτύου natura"
οταν γίνονται κινητοποιήσεις και καταδρομικές επιθέσεις

Το «παρατηρητήριο...» πριν καν στεγνώσει η μελάνη της αποφάσεως του  ΣτΕ έσπευσε να μας... διορθώσει, αναφέροντας σε ανάρτηση του, ότι αυτή η αίτηση αναστολής δεν έχει καμία σχέση με την υλοτόμηση του δάσους των Σκουριών.


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να τους πούμε, ότι για πολλοστή φορά...  συλλαμβάνονται επιεικώς ανενημέρωτοι, αν όχι συλλήβδην παραπληροφορητές, όπως άλλωστε μας έχουν συνηθίσει.

ΣτΕ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Σύμφωνα  με πληροφορίες του blog, πριν από λίγη ώρα  το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή εκείνων των κατοίκων, που ζητούσαν την πλήρη αναστολή των υλοτομικών εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Παρά την τρομοκρατία και την επιχείρηση καταστολής που έστησε η κυβέρνηση, ο εργαζόμενος λαός της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός». 

Αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στον Πολύγυρο, διοργανώνεται κινητοποίηση των μαθητών για να καταγγελθεί η βία και η καταστολή που βίωσαν μέσα από τις προσαγωγές συμμαθητών τους, αλλά και την επίθεση της αστυνομίας με χημικά στο Γυμνάσιο - Λύκειο της Ιερισσού.

"ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ"... ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)


Το ζήτημα της πολυμεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεοπτικής εκπομπής "Ιχνηλατήσεις", που μεταδίδεται από τον τηλεοπτικό σταθμό "Εγνατία".

Η εκπομπή καθ' όλη τη διάρκεια της (51 λεπτά) ασχολήθηκε μόνο μ' αυτό το θέμα και καλεσμένοι στο στούντιο ήταν ο καθηγητής βιοχημείας και τοξικολογίας του ΑΠΘ  Αναστάσιος Κοβάτσης και ο καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Ανανίας Τσιραμπίδης, ενώ τηλεφωνική παρέμβαση έκανε και η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

"ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Η ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ"


Προτάσεις και επενδυτικά σχέδια που πληρούν τις περιβαλλοντικές- οικονομικές προϋποθέσεις θα αξιολογούνται σοβαρά, υπεύθυνα και γρήγορα, διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα στο «Διεθνές Φόρουμ για τον Ορυκτό Πλούτο της Ελλάδας» που πραγματοποιείται στην Αθήνα.



«Όσες επενδύσεις πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που θέτουμε, δημιουργούν θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος, θα προχωρούν, θα ενθαρρύνονται και θα προστατεύονται. Καμιά επένδυση δεν θα υλοποιηθεί αν δεν σέβεται απόλυτα το περιβάλλον και αν δεν εξυπηρετεί το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.

"ΧΡΥΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ;"

Η συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Eldorado Gold για τα Μεταλλεία Χαλκιδικής ήταν εφ’ όλης της ύλης και δημοσιεύεται στο σύνολο του ημερήσιου τύπου. Στο πάνελ βρέθηκαν τα διευθυντικά στελέχη Πέτρος Στρατουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός και Γιώργος Μαρκόπουλος, γενικός διευθυντής των Χρυσορυχείων Θράκης.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ 22 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Σε 22 υπόπτους για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές κατέληξαν οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν τις έρευνες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη όλοι, κάτοικοι της Ιερισσού και της Μ.Παναγιάς, έλαβαν κλήση σύμφωνα με την οποία καλούνται μεθαύριο Παρασκευή να δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που έχει αναλάβει τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ELDORADO GOLD ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (Βίντεο)

Η συνέντευξη τύπου της Εldorado Gold στην Αθήνα έγινε θέμα και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των 8. 

Ο Αντέννα και το Μέγκα πρόβαλαν βίντεο στα αποψινά δελτία τους. 

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΚΑΙ "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Φώτο από τη σημερινή συνέντευξη τύπου της Eldorado στην Αθήνα

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                           
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης πραγματοποίησαν  σήμερα οι εταιρείες Ελληνικός Χρυσός και Χρυσωρυχεία Θράκης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας,  για να ενημερώσουν τα ελληνικά μέσα για τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. 

"ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ELDORADO GOLD"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα αφήνει η εταιρία Eldorado Gold, αφήνοντας αιχμές για το εάν η κυβέρνηση μπορεί να διαχειριστεί επενδύσεις μεγάλου μεγέθους.



«Το ερώτημα είναι αν ως χώρα θα διαμορφώσουμε ένα καθαρό και μεθοδικό επενδυτικό τοπίο. Αν υπάρξει αυτό, η εταιρεία θα μείνει», υπογράμμισε ο Π. Στρατουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και πρόσθεσε: «Η χώρα και η κυβέρνηση επιδιώκει επενδύσεις. Διατηρώ, ωστόσο, επιφυλάξεις αν μπορεί να διαχειριστεί επενδύσεις και μάλιστα τέτοιου μεγέθους».

"ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΒΙΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

Του Ηλία Ηλιόπουλου

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική υποδηλώνουν ότι έχει σχεδιασθεί και εφαρμόζεται μία Στρατηγική Υπονομεύσεως, με αντικειμενικό σκοπό την υπονόμευση του επενδυτικού εγχειρήματος αλλά και την αποσταθεροποίηση της χώρας.



Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Είναι ηλίου φαεινότερον ότι κάποιοι θέλουν ένα νεκρό στην Χαλκιδική. Καλλιεργούν τη μισαλοδοξία της βίας και του φανατισμού, αδυνατούν να απαντήσουν με επιχειρήματα στο προσκλητήριο διαλόγου των σκανδάλων επενδυτών και της Πολιτείας, ενώ στο παρασκήνιο μεθοδεύουν νέο κύκλο συγκρούσεων και κινητοποιήσεων. Παραμένουν αμετανόητοι.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

"Φως στο τούνελ" για τους λόγους... άμεσης παύσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας
σ' όλη την επικράτεια, αναμένεται να δώσει η... ενημερωτική ημερίδα της ΔΗΜΑΡ
Αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μια ακόμη "ενημερωτική ημερίδα" για τις μεταλλευτικές εξορύξεις και επενδύσεις. Η ημερίδα γίνεται με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ και θα πραγματοποιηθεί  στις 6 το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 

Στο... επίκεντρο της ημερίδας θα βρεθεί η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. Μεχρι εδώ όλα καλά...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας με ανοικτή τους επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο θέτουν επί τάπητος τους προβληματισμούς και τα ερωτηματικά, που τους προξένησαν οι τοποθετήσεις του κατά την επίσκεψη που έκανε στην Ιερισσό την περασμένη Τετάρτη. 

Παράλληλα οι εργαζόμενοι καλούν τον πρόεδρο του κόμματος να επισκεφτεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας για να του εκθέσουν και τις δικές τους θέσεις και απόψεις για τη σημασία της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην οικονομία ΒΑ Χαλκιδική.

Ακουλουθεί η επιστολή των σωματείων εργαζομένων.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

« ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΟΙΚΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ »

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη


 «Ιδρυτής της μάρκας καλλυντικών Lush, ο Μαρκ Κονσταντάιν αφιερώνει εκατομμύρια για να χρηματοδοτεί τη δράση οικολόγων που πολλοί χαρακτηρίζουν οικο-τρομοκράτες»




«Τους δίνουμε χρήματα επειδή δεν τους δίνει κανείς άλλος», λέει ο επιχειρηματίας στον βρετανικό «Ιντιπέντεντ». «Απεχθάνομαι την ποινικοποίηση του περιβαλλοντικού κινήματος. Οι άνθρωποι αυτοί κατακρίνονται ως οικο-τρομοκράτες όταν αυτό που κάνουν είναι εντελώς ανιδιοτελές. Προσπαθούν να φροντίσουν για μας. Κάποιος πρέπει να φροντίσει και γι΄ αυτούς», τονίζει.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ "ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ (ΟΡΥΚΤΗΣ) ΥΛΗΣ"

Του Dr. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη

Γενικό πλαίσιο
Η προστιθέμενη αναπτυξιακή αξία που προκύπτει από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου αποτελεί σήμερα αδιαμφισβήτητο τεκμήριο σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. 

Οι επενδύσεις αξιοποίησης των ορυκτών πρώτων υλών βρίσκονται σήμερα στο οικονομικό και αναπτυξιακό επίκεντρο της Ευρώπης.

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Βίντεο)

Η πραγματική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, η βουβή πλειοψηφία που μέχρι πριν λίγο καιρό σιωπούσε και έκανε ιώβεια υπομονή, είναι ξεκάθαρο πια, ότι έχει πάρει απόφαση να βγει δυναμικά μπροστά για να ακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις της.

 Για να μάθουν και όσοι δεν ξέρουν τι σημαίνει μεταλλευτική δραστηριότητα για την οικονομική ζωή των Μαδεμοχωρίων, όπως επίσης και η συγκεκριμένη επένδυση για την προστασία του περιβάλλοντος της ΒΑ Χαλκιδικής. 

ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ Ο... ΘΟΡΥΒΟΣ

Του Ορέστη Καλογήρου Καθηγητή ΑΠΘ

Ύστερα από λίγους μήνες υπομονετικών μετρήσεων, που έγιναν αθόρυβα, ανακοίνωσαν ότι η αρχική ένδειξη ήταν πράγματι σήμα και όχι μέρος του θορύβου. Στη χώρα μας γύρω από μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία ο θόρυβος σχεδόν πάντα καλύπτει το σήμα, με αποτέλεσμα ο καλοπροαίρετος πολίτης να μην μπορεί να πάρει θέση.



Αυτό συνέβη τα τελευταία χρόνια σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών πτυχών, όπως ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Κερατέα, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία και η επένδυση του χρυσού στις Σκουριές, αλλά και παλιότερα με το ραντάρ της Περαίας ή τον διάδρομο προσγείωσης στον Θερμαϊκό

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Του Ισμέτ Αλή - Χοτζά

Μια ολοκληρωμένη κατανόηση των διαφορετικών συνιστωσών των οικονομικών οφελών της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μπορεί να βοηθήσει στο να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να καρπωθούν προς το καλό των τοπικών και εθνικών οικονομιών.


Η αξία της συνεισφοράς της μεταλλευτικής, εξαρτάται τόσο από το πραγματικό και το εκτιμώμενο κόστος της παραγωγής, όσο και από τα κόστη που αντιστοιχούν στους συντελεστές παραγωγής, όπως το οικονομικό κεφάλαιο, τον εξοπλισμό παραγωγής, τη χρήση γης και το κεφάλαιο εργασίας (εργατικό δυναμικό). Ως αποζημίωση για τους προηγούμενους συντελεστές, οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις πληρώνουν προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, υπεργολάβους, μισθούς εργαζομένων, αλλά και τους πάροχους δανείων. 

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΡΩΤΟΕΠΙΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: "ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Ο πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους πατέρας Μάξιμος  μιλώντας στην εφημερίδα ''Δημοκρατία'' σημείωσε ''το ενδιαφέρον και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους έχει προσελκύσει η επένδυση της Ελληνικός Χρυσὸς στη βορειοανατολική Χαλκιδική.''



Εδώ και λίγο καιρό έχει αναθέσει σε ειδικούς επιστήμονες να μελετήσουν τα στοιχεία της επένδυσης, ώστε να διαμορφώσει μιά σφαιρική άποψη γιά τις επιπτώσεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ

Το επιστημονικό δυναμικό της "Ελληνικός Χρυσός" μέσω ανοικτής επιστολής δίνει απαντήσεις στα όσα ανέφερε ο κ. Πάνος Καμμένος κατά της επένδυσης, στην ομιλία που έδωσε την περασμένη Τετάρτη στην Ιερισσό.  

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ: «ΘΗΣΑΥΡΟΣ... Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ», ΧΡΥΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: «ΑΝΘΡΑΚΑΣ... Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ»!!! ΓΙΑΤΙ???

Λιγνίτης Πτολεμαϊδας: "Λευκός καπνός" γι' αυτή την επένδυση...
Χρυσός Χαλκιδικής: αύρος καπνός" γι αυτή την επένδυση... Γιατι???


 Η αντίφαση που περιγράφει ο τίτλος, νόμιζουμε ότι αντικατοπτρίζει απόλυτα την επικοινωνιακή... πραγματικότητα, που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα.


Από τη μια πλευρά και σ’ ότι αφορά την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης της μελέτης κατασκευής της Μονάδας 5 του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού (ΑΗΣ) Πτολεμαΐδας σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ο συνδικαλιστικός κόσμος, η τοπική κοινωνία και άλλοι υποδέχθηκαν με συναισθήματα ευφορίας αυτή την επένδυση συμβατικής αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.