Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (Βίντεο)


Στα Στάγειρα τη γενέτειρα του Μεγάλου Φιλοσόφου και ονοματοδότη του Δήμου μας, Αριστοτέλη θα γίνει η επόμενη δημοτική συνεδρίαση. Αυτή την απόφαση πήρε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση σε μια γεφυροποιό προσπάθεια επανασυγκρότησης όλου του εκλεγμένου σώματος του δημοτικού συμβουλίου.

"ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ"

Κομισιόν: Τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τις μέλισσες...
(όχι ρε παιδί μου και εμείς που νομίζαμε ότι φταίνε... οι Σκουριές!)


 *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Σωτηρία για τις μέλισσες και ταυτόχρονα πλήγμα για τις πωλήσεις του γερμανικού κολοσσού της Bayer και του ελβετικού ομίλου της Syngenta αποτελεί η απόφαση που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορευτεί από τον προσεχή Δεκέμβριο και για 2 χρόνια η κυκλοφορία τριών επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΚΑΡΙΑΙΑΣ ΤΗΞΗΣ (FLASH SMELTING) ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ




7. Τι ακριβώς είναι αυτή η νέα μέθοδος μετάλλευσης που ονομάζεται «ακαριαία τήξη» και γιατί θεωρείται καλύτερη από τις παραδοσιακές μεθόδους;



Η ουσιαστική παράμετρος είναι ότι η ακαριαία τήξη (flash smelting) δεν περιλαμβάνει χρήση κυανίου ή ενώσεων που περιέχουν κυάνιο. Είναι πιο αποτελεσματική και θεωρείται παγκοσμίως η καθαρότερη πυρομεταλλουργική μέθοδος από περιβαλλοντικής απόψεως.



Λεπτομέρειες για την μέθοδο αναφέρει το άρθρο 13 της απόφασης του ΣτΕ: 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ; Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΝΑ... ΓΙΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!



Όταν το 1960 ο  Μίκης Θεοδωράκης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ένωναν τις τεράστιες δυνάμεις τους για να κεντήσουν με μελωδία και ήχο τον «επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να φανταστούν, ο πρώτος ευτυχώς εν ζωή και οι άλλοι δύο από... τον άλλο κόσμο, ότι ο ύμνος ("Μέρα Μαγιού μου μίσεψες") που συνέλαβαν για να τιμήσουν τις ανθρωποθυσίες των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη το 1936, θα τον  οικειοποιούνταν, 50 χρόνια μετά, γκρούπες ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εργατιά, ούτε σαν σκέψη, πολλώ δε μάλλον σαν πράξη...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

20 ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΑΛΙ!!!!




Μια μερίδα κατοίκων της Ιερισσού συνεχίζει απτόητη και ανενόχλητη από την κοινωνική κατακραυγή, να κάνει αφόρητη τη ζωή συγχωριανών ή κοντοχωριανών τους, που διαπράττουν το μέγιστο αμάρτημα να εργάζονται στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.


Όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί 20 Ιερισσιώτες εργαζόμενοι, ενώ κατευθύνονταν προς Στρατώνι, ομάδα συγχωριανών τους σταμάτησε στο μπλόκο και τους προειδοποίησε να μην τολμήσουν να επιστρέψουν στην Ιερισσό, αν μαζί τους δεν έχουν και τις παραιτήσεις από τη δουλειά τους...!!!

ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΡΙΣΗ... ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES#

Καλές οι βόλτες στο βουνό...!
Καλύτερες όμως αυτές, που έχουν και... μεταλλείο στο πρόγραμμα τους!

Δεν μας αρέσει να κινδυνολογούμε. Παρ' όλα αυτά έχουμε επιβεβαιωθεί σχεδόν σ' όλες τις ανησυχίες, που έχουμε διατυπώσει κατά καιρούς για την έμφυτη ή επίκτητη ροπή προς την ακρότητα, που έχουν οι "οικολόγοι" της Ιερισσού και όσοι παρεισφρύουν στις τάξεις τους για να αποκτήσουν... οικολογική υπόσταση.

ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES#!

Ειδυλλιακή ανατολή ηλίου στην παραλία... #Skouries#
Πάρα τους τόνους προπαγανδιστικής λάσπης που έριξαν οι "οικολόγοι" της Ιερισσού, απονεμήθηκαν και φέτος Γαλάζιες Σημαίες σε 14 παραλίες της ΒΑ Χαλκιδικής, που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Αριστοτέλη, από τις 30 συνολικά σ' όλη τη Χαλκιδική.

Μεταξύ αυτών, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης βράβευσε την οργανωμένη παραλία στις... #skouries# (Στρατώνι) αλλά και της Ιερισσού, των Νέων Ρόδων και της Ουρανούπολης, που ευτυχώς παραμένουν και αυτές απρόσβλητες από την ψεματολάσπη των δυσφημιστών της Χαλκιδικής.

Οι παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη θα κυματίζει η Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής:

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ (τα ΣΥΡΙΖΟεξορυκτικά)

Επιμέλεια Ανθολογίας: Σκεπτόμενος Πολίτης



1. «…Κανένας φυσικά δεν ενδιαφέρεται για τις κοινωνίες των ορεινών χωριών της Νάξου, που χάνουν εισόδημα, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καταδικάζονται σε μαρασμό. Υποστηρίζουμε τους σμυριδεργάτες στον δίκαιο αγώνα τους και θα βρισκόμαστε πάντα πλάι τους σε ό,τι μας ζητηθεί.




Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, όλους τους Ναξιώτες, εργαζόμενους και επαγγελματίες, να σταθούν αλληλέγγυοι στους σμυριδεργάτες, γιατί το κλείσιμο των ορυχείων θα έχει οδυνηρές επιπτώσεις στη κοινωνία και την οικονομία του νησιού…».




(Ανακοίνωση 10/12//2012, Μανώλης Γλέζος-Ν. Συρμαλένιος- Α. Αλεξόπουλος–Γιάννης Πρωτονοτάριος-Π. Χρυσαφίδης)





------------------------------------------------------------------------

"ΤΡΑΒΑΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ????"

Δεν υπάρχει κανένας πρόλογος για το κείμενο που ακολουθεί. Απλά διαβάστε το. Τα γράφει όλα.  

Κυρίως τις μεγάλες αλήθειες που κρύβονται πίσω από τα μεγάλα ψέματα των αυτόκλητων σωτήρων της ΒΑ Χαλκιδικής.

"Εδώ και αρκετό καιρό η Χαλκιδική, η πατρίδα μου, τα μαντεμοχωρια έχουν γίνει «εμπόλεμη» ζώνη.

Πόσο πολύ πονάει δεν μπορώ να βρω τις λέξεις να το περιγράψω, δεν μπορώ να βρω χρώματα να το ζωγραφίσω, αδύνατο να βρω στοίχους να το τραγουδήσω.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

"ΝΟΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ Η... ΜΑΝΟΥΡΑ ΤΟΥ "ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΝΤΑΚ", ΤΟΥ "ΜΠΑΓΚΣ ΜΠΑΝΥ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ"!

Deja vu... στις #SKOURIES#!!!


Νομίζουμε ότι δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία ν’ ασχοληθούμε εκτενώς με το νέο επεισόδιο της «επαναστατικής υστερίας» των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού. Ότι συνέβη σήμερα είναι καρμπόν με ότι έχει συμβεί και προηγούμενες φορές. Τη γνωστή άνοστη γεύση πρόσφεραν οι «νόμιμοι»... δασοφύλακες της ΒΑ Χαλκιδικής στο εξαρτημένο από... μανούρα φιλοθεάμον κοινό τους.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ...! Η "LIBERATION" ΣΕ ΡΟΛΟ... ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ???



Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το… εναλλακτικό ενημερωτικό ιστολόγιο “alterthess” για  την προβολή  που έκανε στο blog μας, καθώς βγήκε από την... υποχρέωση της στοχοποίησης μας με πολύ σεβασμό απέναντι μας. 

Δύο (2) μόνο παρατηρήσεις προς τους... συνηγόρους υπεράσπισης της «εφημερίδας των συντακτών».  

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΙΑ... ΔΗΛΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!


Η καλή... ακτιβιστική πράξη της ημέρας κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική έγινε νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα. Κομιστές του μηνύματος: "Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας θέλω να κλείσουν, γιατί έτσι μου είπαν... πως είναι σωστό!", οι αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές Ελλάδας. 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σ’ αυτούς του δύσκολους καιρούς που διανύουμε η κίνηση γυναικών του Δήμου Αριστοτέλη παίρνει την πρωτοβουλία να βοηθήσει την πτέρυγα της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Πολύγυρου και καλεί όσους επιθυμούν να βοηθήσουν την Μεγάλη Δευτέρα από τις 11:00π.μ. έως τις 14:00μ.μ. τοπικά σε κάθε χωριό του Δήμου μας.

(θα ακολουθήσει ενημέρωση για το κάθε χωριό).

"ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"



4. Πως κατέληξαν τα μεταλλεία στα χέρια της El Dorado και της «Ελληνικός Χρυσός»;



Η σύμβαση της TVX –λόγω ακύρωσης της περιβαλλοντικής μελέτης– προσβλήθηκε από το δημόσιο και την ίδια στιγμή υπεγράφη νέα σύμβαση του Δημοσίου με την σημερινή δικαιούχο εταιρεία. 

Τα μεταλλεία Κασσάνδρας μεταβιβάστηκαν σε αυτή έναντι 11.000.000 ευρώ ενώ υπήρχαν και συγκεκριμένοι όροι: Η εταιρεία είχε την υποχρέωση να εκπονήσει και να υποβάλει σχέδιο εκμετάλλευσης των μεταλλείων, το οποίο θα φροντίζει για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των προγενέστερων εκμεταλλεύσεων, και θα απασχολούσε όλους τους εργαζόμενους της TVX στις εκμεταλλεύσεις που θα ξαναλειτουργούσαν, ώστε να μην χάσει κανείς τη δουλειά του.

"Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ.... ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ"




Το ιστολόγιο metalleiachalkidikis έχει ξεκινήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά αναρτήσεων, που σχετίζονται με την ιστορικής σημασίας απόφαση 1492/2013 του ΣτΕ και τις τεκμηριώσεις του, επίι των αιτιάσεων που προέβαλαν μέσω προσφυγών και... άλλων τεχνασμάτων οι πολέμιοι της πολυμεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Ποια ήταν τα συναρμόδια υπουργεία που συνυπέγραψαν την ΚΥΑ της "Ελληνικός Χρυσός"; Ποιοι έκαναν την αίτηση ακύρωσης της επένδυσης που απορρίφθηκε από το ΣτΕ; Και πολλά άλλα...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

"ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ... ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΛΥΣΗ!"


Όπως απαιτείται από την περιβαλλοντική νομοθεσία, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση στην Χαλκιδική εξέτασε και την λεγόμενη «μηδενική λύση», με απλά λόγια να μην γίνει τίποτα, να μην υλοποιηθεί δηλαδή το έργο. 

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο στον μη ειδικό, η μελέτη αποδεικνύει ότι η μηδενική λύση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στο φυσικό όσο και στο πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον. 

Η "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ", ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!



Μια φιλόδοξη σκέψη πήρε σάρκα και οστά. Η έμπνευση και η δημιουργία ανήκει αποκλειστικά στις  Γυναίκες των Μαδεμοχωρίων, οι οποίες σύστησαν την "Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Δήμου Αριστοτέλη"

Οι στόχοι αυτής της κίνησης εντοπίζονται σε πάρα πολλά επίπεδα. Κάποιοι απ' αυτούς συνοψίζονται στα κάτωθι:

"ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" (Βίντεο)

"Για να μαθαίνουν οι αγέννητοι και να θυμούνται οι τωρινοί νέοι,
τι είδους κατάσταση έστησαν κάποιοι κάποτε στην Ιερισσό για ιδιοτελείς σκοπούς"

Στο youtube έχει ανέβει ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, με τίτλο: "Κάτοικοι της Ιερισσού σας πήραμε χαμπάρι"

Διαφωνούμε με τον τίτλο, καθώς γενικεύει. Δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της Ιερισσού σε κατάσταση απονεύρωσης, όπως αυτή εμφανίζεται σε αρκετά σημεία του βίντεο. Το βέβαιο είναι ότι η Ιερισσός βρίσκεται στο γύψο. Εδώ και δυο χρόνια περίπου. Το καθεστώς τρομοκρατίας ζει και βασιλεύει, λόγω της κάθε μορφής ασυλίας, που απολαμβάνουν εκείνοι που την παράχωσαν στο γύψο.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

"ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ..."


Εξυπνάκηδες σε Blog γραφουν με πολλά υπονοούμενα ότι σύμφωνα με ΦΕΚ του Υπουργείου Ναυτιλίας απαγορεύεται η αλιεία από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας "Μεταλλεία Κασσάνδρας" δυτικώς κατά μήκος ακτής 1000 μ. μέχρι τη θαλάσσια περιοχή Κουρή και μέχρι 1 ναυτ. μίλι.

Αναρωτιέται γιατί άραγε και τελειώνει με το υπονοούμενο «Εσείς συνεχίστε να κάνετε μπάνιο εκεί…».Η φοβερή «ανακάλυψη» αναπαράγεται και από άλλα παρόμοιας υπο-στάθμης blog για μη λέμε ονόματα... 

Η «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΣΕ ΡΟΛΟ... ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ???

Μήπως τελικά το "καταγγέλω" τους,
συμπίπτει... απόλυτα με το "πιστεύω" τους
???
Σε χθεσινό της δημοσίευμα η «εφημερίδα των συντακτών» αναπαράγει τη σχεδόν τέλεια... αγιογραφία που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα για το «επαναστατικό φρόνημα» των δήθεν οικολόγων της Ιερισσού,  η γαλλική εφημερίδα "Liberation".

 Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο δημοσίευμα δε γίνεται καμία αναφορά για την αποκάλυψη που κάνει η εφημερίδα (γι’ αυτό και δεν είναι τέλεια η... αγιογραφία!)  και αφορά τις «χρηματοδοτήσεις... ανεξάρτητων επιστημονικών μελετών από κατοίκους της περιοχής».  


Τι συνέβη και διέφυγε της προσοχής της δημοσιογράφου αυτή η «βόμβα»;;; 

Ή την είδε και την προσπέρασε με... ελαφρά την καρδία για λόγους, που σίγουρα είναι ξένοι προς τη δημοσιογραφική αμεροληψία και αντικειμενικότητα;  

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΜΕ... ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ! (ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ...)

"Η μανούρα για την... Άνγκελα, είναι προτιμότερη από την εργατιά!!!"
(Ιδέα για σύνθημα σε προσεχείς μανούρες... οικολογικού περιεχομένου και γερμανικού ενδιαφέροντος!!!)
Έχοντας σαν πρόσχημα το... ακλόνητο οικολογικό επιχείρημα: «πάντα μανούρα θα σας κάνω» και την... τηλεοπτική κάλυψη του γερμανικού καναλιού ARD (καλώς τους και πάλι...!), η ομάδα των 40 αυτόκλητων... αστυνόμων του δάσους, πήγε προχθές το πρωί στο Λάκκο του Καρατζά, και απαίτησε με τη... συνδρομή του δασαρχείου Αρναίας (!!!) να διακοπούν οι εργασίες διάνοιξης προσβάσεων για γεωτεχνικές γεωτρήσεις, επειδή λέει οσμίστηκαν παράνομη υλοτόμηση... (Γελάστε ελεύθερα)! 

Από το βίντεο – ντοκουμέντο, που έφεραν  στη δημοσιότητα και το οποίο διαδίδουν στο διαδίκτυο εν είδος... τροπαίου, προκύπτει ότι οι παραβιάσεις της νομιμότητας έγιναν όλες από τη μεριά τους, παρουσία δασάρχη και αστυνομίας!!! Καθώς:

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

"ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΟΥ ΧΥΔΗΝ ΣΠΕΤΑΚΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ" (email)

Μια πολύ καλή φίλη και αναγνώστρια του blog έστειλε μέσω email ένα εξαιρετικό κείμενο σκέψεων, που έχουν προκληθεί στην ίδια από την αλλοπρόσαλλη στάση των... αρχι - οικολόγων και τις συνέπειες που έχει επιφέρει στο κομμάτι της κοινωνίας της Ιερισσού, που εφαρμόζει τυφλά τις εντολές τους.

Το άρθρο αγγίζει ακριβώς την "καρδιά" του προβλήματος. 

Την ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να ξαναδημοσιεύσουμε νέες σκέψεις της.

Ακολουθεί το άρθρο.

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ..., ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ..., ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΟΙ... ΓΙΑΤΙ???

Παρακαλούνται οι βουλευτές μας αν δεν μπορούν να πουν κάτι για το ΣτΕ,
τουλάχιστον να το... ζωγραφίσουν!

Έχει μεσολαβήσει σχεδόν μια εβδομάδα από την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ και οι δύο λαλίστατοι μέχρι τότε βουλευτές της Χαλκιδικής (ο τρίτος... αναζητείται ακόμη από τους ψηφοφόρους του με τη βοήθεια της εκπομπής της Νικολούλη) δείχνουν σαν να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. 

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση για την ετυμηγορία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.


Δημιουργεί ερωτηματικά η... αφωνία τους.

 Μας είχαν συνηθίσει σε κάθε επεισόδιο του σήριαλ «η τρέλα πάει μόνο στις #Skouries να βγάζουν ανακοινώσεις που πάντοτε απηχούσαν στις «επιθυμίες» του ακροατηρίου τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: "ΠΕΡΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ"



Πολλά λέγονται και γράφονται τελευταία για «την καταστροφή του δάσους» στις Σκουριές. Στο άρθρο 17 της απόφασης του ΣτΕ περί απόρριψης της προσφυγής κατά της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των μεταλλείων Χαλκιδικής, το θέμα ξεκαθαρίζει και κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η ΤΡΕΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ... ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ #SKOYRIES#!!!

Μια καθαρά "οικολογική" προσέγγιση!!!
Το να προσπαθείς να βγάλεις άκρη με την... ψυχοσύνθεση των «οικολόγων» της Ιερισσού, είναι σα να ψάχνεις «ψύλλους στα άχυρα». Το γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση. Η βλάβη είναι μη αναστρέψιμη, εκτός αν παρέμβει σε ιατρικό επίπεδο εγκαίρως η παγκόσμια ψυχιατρική κοινότητα, καθώς ο «ιός» που τους έχει προσβάλει εξαπλώνεται... οριζοντίως και καθέτως. 

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ενδεικτικά του τίτλου της ανάρτησης μας. 

"ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ"




Καπελώματα, καμώματα και κατορθώματα στην Ιερισσό 

Σκεπτόμενος Πολίτης
 
 «…Ο λαός, παραπλανημένος από απατηλά οφέλη, επιζητεί συχνά την καταστροφή του και συγκινείται εύκολα από λαμπρές ελπίδες και απατηλές υποσχέσεις… Στρεφόμενοι τώρα στο ερώτημα για ποια πράγματα είναι εύκολο και ποια δύσκολο να πείσεις κάποιον, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι εκείνο για το οποίο πρέπει να τον πείσεις, είτε δείχνει σε πρώτη ματιά, ως σίγουρη ή χαμένη υπόθεση, είτε πάλι μπορεί να του φανεί γενναία ή δειλή πράξη.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ "ΤΣΑΓΚΑΡΟΔΕΥΤΕΡΑΣ" ΣΤΙΣ... #SKOYRIES#!!!

"Τσαγκαροδευτέρα" χωρίς... ακτιβισμό περνάει;;;
Οι συνήθεις αργόσχολοι, που όταν δεν τιτιβίζουν... ακτιβίζουν, γιορτάζουν τη "Δευτέρα του τσαγκάρη" σταματώντας τις δουλειές άλλων εργαζομένων, έτσι για να έχουν να λένε, ότι κάτι κάνουν ως "οικολόγοι" με... βαθύτατες περιβαλλοντικές ανησυχίες!


Δύο ομάδες λοιπόν, από 40 περίπου άτομα η κάθε μία, έγραψαν και σήμερα άδειες του κράτους και 3 αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας στα... ορειβατικά παπούτσια τους και υποδύονται τους "αστυνόμους του βουνού"!!!

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

"ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ"



Η Real News δημοσιεύει σήμερα μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του Διονύση Χιόνη, καθηγητή Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σχετικά με την κουλτούρα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει η μακροχρόνια εξάρτηση της κοινωνίας από τον δημόσιο τομέα.


«Δυστυχώς, η ελληνική οικονομία και η κοινωνία δεν πρέπει να καλύψουν μόνο το δημοσιονομικό έλλειμμα αλλά και το έλλειμμα στην κουλτούρα της επιχειρηματικότητας. Η μακροχρόνια επιβίωση της κοινωνίας πέριξ και γύρω του δημόσιου τομέα δημιούργησε ψευδαισθήσεις σχετικά με τον τρόπο παραγωγής πλούτου.

ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Η δήθεν έκπληξη και ταλαίπωρο Σύνταγμα


 Σκεπτόμενος Πολίτης




«…Αλλά οι άνθρωποι συγκινούνται πολύ από τις προκαταλήψεις. Δεν είναι οι αλήθειες, οι περιστάσεις που μας εντυπωσιάζουν, είναι η ανατροπή όσων πιστεύουμε, η συνειδητοποίηση όσων θα έπρεπε ήδη να γνωρίζουμε, αν δεν πιστεύαμε με πάθος σε αυτά που αργότερα ανακαλύπτουμε ότι θεωρούσαμε αληθινό, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά έτσι, επειδή έτυχε να πιστεύουμε εκείνη τη στιγμή» (Ουίλλιαμ Φώκνερ, «Ο καπνός»)

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

LIBERATION: "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (???)"


Πανηγυρίζουν οι αρχέγονοι... οικολόγοι για το δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας "Liberation" με τίτλο: "IERISSOS, IERISSOS!". Ένα δημοσίευμα ύμνος στην "επαναστατική διάθεση" των κατοίκων του χωριού απέναντι στην πολυμεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πολύ καλά κάνουν. Τέτοιες... αγιογραφίες σπανίζουν στις μέρες μας. 

Να μας εξηγήσουν μόνο (αν... τους επιτρέπεται), τι εννοεί ο συντάκτης του δημοσιεύματος, όταν στην τρίτη παράγραφο αναφέρει:

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... #SKOURIES#!!!

Στιγμιότυπο από το... σκουριασμένο επικοινωνιακό ακτιβισμό του παρόντος και του μέλλοντος μας!!!

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από τα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία δικηγόροι και μέλη της επιτροπής αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη προσαγωγή των δύο συλληφθέντων για τον εμπρησμό στις Σκουριές.

"Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ"


Του Προκόπη Δούκα

Είναι δύσκολο να μπει κανείς με επάρκεια στην ουσία της υπόθεσης, λόγω έλλειψης χώρου, αλλά και στοιχείων σε ένα σύνθετο παζλ, όπως είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιερισσό.


Ωστόσο, αξίζει να σταθούμε σε μία παράμετρο:

Πριν από αρκετό καιρό, όταν έγινε η νυχτερινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας χρυσού (και η οποία αποτυπώθηκε στις κάμερες ασφαλείας), τα δελτία ειδήσεων μετέδωσαν δηλώσεις κατοίκων και προσαχθέντων, που αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη της τοπικής κοινωνίας και καταδίκαζαν την επιδρομή, λέγοντας μάλιστα ότι «δυσφημίζει τον αγώνα τους». 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΕΧΟΥΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΕΙ (;;;) ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ



Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Σαπών υπέρ του Χρυσού Μιχάλης Κακουλίδης ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα Τηλεόραση όπου και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων. 

Στην συζήτηση και στα πλαίσια της δημοκρατικής έκθεσης όλων των απόψεων κλήθηκε να συμμετέχει και η εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης αλλά και της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού Σούλα Δραγουμάνη η οποία και αρνήθηκε στέλνοντας μία επιστολή με την οποία έκανε επίθεση τόσο στον εκπρόσωπο της Κίνησης όσο και στο ίδιο το τηλεοπτικό κανάλι...

"Η ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"


Του Δημήτρη Δελεβέγκου


Με μία απόφαση-την οποία νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν ιστορική- το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει το σύνολο των αιτιάσεων για πρόκληση ανεπανόρθωτης βλάβης στους φυσικούς πόρους της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής από την δραστηριότητα εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού της Eldorado Gold.



Μάλιστα, το Ε’ τμήμα του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου αποφαίνεται και για το τίμημα ύψους 11 εκατ. ευρώ, βάσει του οποίου έγινε η μεταβίβαση των μεταλλείων. Την «καθαρογραμμένη» απόφαση του ΣτΕ, την οποία υπογράφει ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Ρόζος και η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αγ. Θεοφιλοπούλου παρουσιάζει σήμερα το Capital.gr.

"ΚΥΡΙΕ ΤΟΛΗ ΠΙΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ"



Του Σακελλάρη Σκουμπουρδή

Πρόσφατα ο Δημήτρης Ψυχογιός δημοσίευσε κείμενο για τα «καυτά» και εν πολλοίς ακατανόητα, που συμβαίνουν εσχάτως στις Σκουριές. Με τίτλο «Ιερισσός», ο δημοσιογράφος -πέρα από τη συνήθη, ισχυρή, διατμητική του ανάλυση- παρουσίασε και δεινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σχετικά με τα «αγωνιστικά» ήθη κάποιων που δεν θέλουν να δούνε την επένδυση να αναπτύσσεται.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ... ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Καλό το μεροκάματο, αλλά σαν τον ακτιβισμό δεν έχει...!

Ένα γνώριμο σκηνικό εκτυλίσσεται και πάλι στο Χοντρό Δέντρο, όπου περίπου 100 άτομα, υπεράνω νόμων και αποφάσεων των δικαστηρίων, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς εκεί για να... υποδεχθούν με τον τρόπο που εκείνα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα, Καναδούς δημοσιογράφους που επισκέπτονται την περιοχή.  


Σαν "πρώτο πιάτο" το μενού περιλαμβάνει καθιστική διαμαρτυρία... , όπου μέσω αυτής ζητούν και την απελευθέρωση των δύο προφυλακισθέντων Ιερισσιωτών, που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

ΤΟ #SKOYRIES EFFECT# ΠΑΙΡΝΕΙ... ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

Φώτο από τον... όξινο (;;;;) Κηφισσό στις πλημμύρες
που επληξαν την Αττική στις 22 Φεβρουαρίου
Το φαινόμενο της... παραλίας των Σκουριών με τα πορτοκαλοκίτρινα νερά της εξόρυξης (!!!) παίρνει διαστάσεις επιδημίας σ' όλο τον κόσμο...

Στην κυριολεξία έχει... σημάνει συναγερμός!

Τώρα πολλοί θυμήθηκαν, ότι αναλόγου χρώματος νερά (άλλοτε πιο σκούρα και άλλοτε πιο... ανοικτά) κάποια στιγμή πέρασαν από τα ποτάμια και τα ρέματα τους, πριν καταλήξουν στις βρύσες και τις παραλίες τους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ



Δύο σημαντικές διατάξεις που καθορίζουν το καθεστώς εκμίσθωσης λατομικών εκτάσεων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».



Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν το ποσοστό του 20% του μισθώματος δημόσιων μεταλλείων που κατευθύνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ορίζουν επίσης, την επιβολή τέλους στις ιδιωτικές παραχωρήσεις.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

"ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ"



Του Δημήτρη Δελεβέγκου

*ακολουθεί σχόλιο του blog 

«Επειδή σ’ αυτή τη χώρα δεν γνωρίζουμε διαφάνεια, βλέπουμε συνωμοσία πίσω από κάθε κίνηση» έχει διαπιστώσει ο Νίκος Δήμου. «Το βασικό ψυχολογικό πρόβλημα του Έλληνα είναι το υπερτροφικό εγώ και η αγωνία να μην πιαστεί κορόιδο» έχει εύστοχα επισημάνει κάποιος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Η "ΔΙΔΥΜΗ" ΑΔΕΛΦΗ ΤΩΝ... ΣΚΟΥΡΙΩΝ!!!

Σε λίγο καιρό η "τρίδυμη αδελφή" των Σκουριών και στη σελήνη!!!

Τελικά ρωτώντας πάς... στις Σκουριές. 

Και αν... πέσεις και σε αξιόπιστο διαδικτυακό πληροφοριοδότη, δε βρίσκεις μόνο την... παραλία των Σκουριών με τα πορτοκαλοκίτρινα νερά, αλλά... και τη "δίδυμη αδελφή" της!!!

19 ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ!!!

Τα λέει όλα η απόφαση του ΣτΕ!!!

Ενδιαφέροντα ζητήματα ανακύπτουν από την προσεκτική ανάγνωση της απόφασης του 5ου τμήματος του ΣτΕ, που αφορά την αίτηση προσφυγής 48 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της ΒΑ Χαλκιδικής εναντίον της ΑΕΠΟ της Ελληνικός Χρυσός.

Το πρώτο ενδιαφέρον ζήτημα (υπάρχουν και πολλά άλλα τα οποία θα αναδείξουμε σε άλλες αναρτήσεις) έχει να κάνει με το "κίνημα διαρροής", που υπήρξε στις τάξεις των προσφυγέντων πριν καν η αίτηση τους φτάσει στο ακροατήριο...!!!

ΠΩΣ ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Δικογραφία)

Λεπτομέρειες για τη δράση των εμπρηστών του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τη νύχτα της 16ης Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει η δικογραφία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.


Ταυτόχρονα, αποκαλύπτεται η μεθοδολογία της αστυνομικής έρευνας, η οποία βασίστηκε σε σάρωση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας γύρω από τα μεταλλεία.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣτΕ



Με τη «σφραγίδα» του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεχίζονται οριστικά οι εργασίες στα μεταλλεία χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, καθώς το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου εξέδωσε χθες τη σημαντικότερη απόφασή του για το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού, που αποτελεί τον πυρήνα σειράς αποφάσεων, που ήδη εκδόθηκαν, αλλά και αναμένεται να εκδοθούν.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

"ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"



Καμία απόφαση για εμπλοκή της στην υπόθεση των Σκουριών και του μεταλλείου δεν έχει πάρει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους που τις τελευταίες μέρες συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να εμπλέξουν στην πολιτική διαμάχη.



Αρμόδιες πηγές από τον Άθωνα είπαν στο dogma.gr, πως «Το Άγιον Όρος εκφράζεται μόνο μέσω αποφάσεων της Ιεράς Επιστασίας και της Ιεράς Κοινότητος και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση».

ΣτΕ: "Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ"

Φώτο από την απορρύπανση των τελμάτων της Ολυμπιάδας
Οσοι διαβάσατε την προηγούμενη ανάρτηση μας, θα προσέξατε ότι ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." (ενδεχόμενως και άλλοι με την ανάλογη νοοτροπία) έχει αρχίσει ήδη την επιχείριση απαξίωσης της απόφασης του ΣτΕ, ισχυριζόμενος ότι "ανατρέπεται η περιβαλλοντική πρακτική του ανωτάτου δικαστηρίου για χάρη κάποιων επενδύσεων".

Για... κακή του τύχη στην καθαρογραφή της απόφασης του 5ου τμήματος του ΣτΕ καταρρίπτεται και αυτός ο ισχυρισμός του, ειδικότερα στη σελίδα 80. 

Τη σελίδα αυτή μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω.

"ΤΟ ΣτΕ ΕΑΛΩ"..., ΑΛΛΑ ΟΙ FULLFACE ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!


Με αυτό το σκεπτικό... υποδέχτηκε ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." την απόρριψη της προσφυγής των κατοίκων της Ιερισσού επί της ΜΠΕ της "Ελληνικός Χρυσός" από το ΣτΕ. 

Σύμφωνα με το Θεσσαλονικιώτικο ιστολόγιο www.rthess.gr, ο "mr. antogold" ισχυρίστηκε πως με αυτή την απόφαση "ανατρέπεται η περιβαλλοντική πρακτική του ανωτάτου δικαστηρίου για χάρη κάποιων επενδύσεων".

"ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΚΟΠΗ"


Το προσυπογράφουμε το μήνυμα της φωτογραφίας που αναρτήθηκε, πριν από λίγο, στη σελίδα του  f/b "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

"Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Της Χριστίνας Ταχιάου
Γιατί η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτή που νομίζουμε.

Το τέρας. Μια φωτογραφία από τις Σκουριές αποδεικνύει τη μόλυνση που έχει συντελεστεί στην περιοχή από τα μεταλλεία χρυσού. Η θάλασσα είναι γεμάτη κίτρινη λάσπη. Διαδώστε όπου μπορείτε.

ΤΟ ΣτΕ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Το ΣτΕ πριν από λίγο με την απόφαση υπ.αριθμόν 1492/2013 απέρριψε την προσφυγή υπ. αριθμόν 7947/2011 που είχαν καταθέσει εναντίον της ΜΠΕ της "Ελληνικός Χρυσός" κάτοικοι της Ιερισσού. 

Ο ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ... ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Πως διέφυγαν οι δράστες της... προβοκάτσιας από την έφιππη περίπολο της Ιερισσού;;;


Είναι τόσες πολλές οι «προβοκάτσιες», που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο εναντίον των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική, που δεν αποκλείεται εξαιτίας των όσων συμβαίνουν σε βάρος τους να... απαιτήσουν αλλαγή και στην εννοιολογική σημασία της λέξης «προβοκάτσια» στα ερμηνευτικά λεξικά!
 
Προβοκάτσια λοιπόν θα πρέπει να σημαίνει απ’ εδώ και στο εξής: «η καταδρομική ενέργεια που αμαυρώνει και στρέφεται εναντίον του οικολογικού κινήματος της Ιερισσού».