Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ ΣΤΙΣ... #skouries! (ΤΩΡΑ... ΟΥΤΕ ΧΘΕΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΧΘΕΣ!)

Όπως πληροφορούμαστε αυτή τη στιγμή βρίσκεται τηλεοπτικό συνεργείο στο Καρατζά Λάκκο, το οποίο τραβάει πλάνα για λογαριασμό της διάσημης ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν, που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για τις #skouries και ετοιμάζει σχετικό ντοκιμαντέρ.

ΝΕΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΙΧ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ... ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Η "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Που ήταν η "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού, να αποτρέψει την επίθεση;;;
Η παρατεταμένη... απραξία φαίνεται, πως έκατσε βαριά σε κάποιους "οικολόγους" στην Ιερισσό και έτσι χθες είπαν να θυμηθούν τον πρόσφατο... καλό εαυτό τους, ρίχνοντας μπογιά στο αυτοκίνητο ενός Ιερισσιώτη εργαζόμενου στα μεταλλεία. 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" (Βίντεο)

Δείτε όσοι δεν είδατε ή δεν πληροφορηθήκατε ένα εκτενές απόσπασμα του τι έγινε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη στα Στάγειρα την περασμένη Τρίτη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το "μνημόνιο συνεργασίας" ανάμεσα στο Δήμο Αριστοτέλη και την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" στελέχη της οποίας παραυρέθηκαν στη συνεδρίαση και έδωσαν απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν από το σύνολο του σώματος.

ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ..., ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΙΣ #skouries!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το φυσικό μεταλλικό νερό "Ξινό Νερό", τα ξακουστά κρασιά και ειδικότερα ο αφρώδης οίνος της ΕΑΣ Αμυνταίου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον γερμανών επενδυτών σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες εξαγωγής τους στη γερμανική αγορά.



Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στο Αμύνταιο ο υφυπουργός Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και εντεταλμένος για την ελληνογερμανική συνεργασία Γιόαχιμ Φούχτελ που συνοδευόταν από πολυπληθή αποστολή.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το μπλόκο των κατοίκων της Ιερισσού στη Χαλκιδική επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, αρμόδιο για θέματα τουριστικής ανάπτυξης, Γιάννη Γιώργο.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τους κατοίκους που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Ιερισσού, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τους λόγους των κινητοποιήσεών τους και την αντίθεσή τους στην επένδυση των μεταλλείων στις Σκουριές, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρατεινόμενη ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Επίσης, έθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας το αίτημά τους για την εξομάλυνση της κατάστασης και για την καλύτερη αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Αστυνομία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 8.000 ευρώ αφέθηκε ο κάτοικος της Ιερισσού που απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή ως ύποπτος για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές τον Φεβρουάριο.

"ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Είδε το φως της δημοσιότητας επιτέλους το ημερολόγιο ενός από τις «χιλιάδες» επισκέπτες που αλληλέγγυοι στους κατοίκους της Ιερισσού έσπευσαν στη συναυλία το περασμένο Σάββατο για να συμπαρασταθούν στον αγώνα, να φάνε σουβλάκια, να αγοράσουν μπλουζάκια, να δουν τσάμπα τον Αγγελάκα και βροντοφωνάξουν συνθήματα κατά του καπιταλισμού για να θυμηθούν τα νιάτα τους στην ΚΝΕ. Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα για να μεταφέρουμε το αγωνιστικό κλίμα και τον παλμό…

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ενώπιον του ανακριτή Πολυγύρου αναμένεται να βρεθεί σήμερα στις 11 ένας από τους συνολικά 20 κατηγορούμενους για επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών τον περασμένο Σεπτέμβριο.



Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία την περασμένη Δευτέρα, τη μέρα που είχαν απολογηθεί άλλοι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ... ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... #skouries! (Βίντεο)

Φώτο από πρόσφατη... αβλαβή διέλευση δελφινιών στην παραλία του Στρατωνίου

"Μάτι" πρέπει να έχουν αυτά τα δελφίνια που περνούν από την παραλία του Στρατωνίου. 

Αναρωτιόμαστε ποιος τα έχει... βασκάνει και κάθε τρεις και λίγο κάνουν διέλευση απ' αυτά τα... θολά νερά;;;

ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ... ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΡΥΠΑΝΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ... #skouries!

Μικρά καθημερινά "θαύματα" στην υπηρεσία του... αγώνα για τη "ζωή και την αξιοπρέπεια"!
Αλλεπάλληλα είναι τα "θαύματα", που συμβαίνουν στον... αγώνα ενάντια στη "ρύπανση" και την "καταστροφή" που προκαλεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στο περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο μισός σχεδόν ενεργός πληθυσμός της χώρας είναι άνεργος, μισθοί και συντάξεις κόβονται, οι τράπεζες εδώ και 3 χρόνια έχουν σταματήσει να δίνουν δάνεια και όμως... η "τράπεζα του αγώνα" έχει ανεξάντλητα οικονομικά αποθέματα για τύπωση χιλιάδων αφισών, φυλλαδίων, μπλουζών, κρεατοεδεσμάτων, κατάθεση προσφυγών, αγωγών και μηνύσεων, ταξιδιών σε κάθε γωνιά της γης και ούτω καθ' εξής.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΟΙ ΝΥΝ "ΠΡΩΤ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (Βίντεο & φωτογραφίες)

Παλιοί... γνώριμοι της μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής σε νέους ρόλους!!!
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλά βίντεο με στιγμιότυπα από την ομολογουμένως πολύ πετυχημένη συναυλία, που έγινε στην Ιερισσό το περασμένο Σάββατο.
 
Ένα απ΄αυτά τα βίντεο μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς εμφανίζονται μέσα σ’ αυτό, εν ώρα δράσης και κάματου, άτομα που μέχρι πριν από λίγο καιρό δούλευαν στις στοές του Στρατωνικού όρους για να ζήσουν τις οικογένειες τους...!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡYXOI Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ



ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας  κ.  Καραβασιλικό  Γεώργιο Πρόεδρο Δημοτικής Μ. Παναγίας  κ. Υψηλάντη Μαργαρίτα Αστυνομική Διεύθυνση  Χαλκιδικής  
ΚΟΙΝ:ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε  κ. Θεοδωρακόπουλο Μιχάλη
Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας κ. Διοικητή

200 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"



Πάνε καλά;;; 200 Προσλήψεις σε τέτοιες εποχές;;;
Καλά είναι πολύ... αναίσθητοι εκεί στην "Ελληνικός Χρυσός". Εδώ ο κόσμος της περιοχής διψά για ανάπτυξη από... συναυλία και εκείνοι ανακοινώνουν 200 νέες ψωροθέσεις στα μεταλλεία. Σύνολο με τους ήδη απασχολούμενους 1400!!! Για ποιο λόγο;;;

ΕΝΟΧΕΣ ΟΙ 3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΙΣ #SKOURIES


Στις δύο από τις γυναίκες, ηλικίας 25 και 40 ετών, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 7 μηνών, ενώ η  τρίτη κατηγορούμενη, 39 ετών καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών και 10 ημερών.



Κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχες τις τρεις γυναίκες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ...ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ... ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ... ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ!!!


Στοχευμένα τιτιβίσματα... γεμάτα ουσία και αλήθεια που κόβει σαν μαχαίρι....πάστα, "ακούστηκαν" πριν από λίγο στο twitter, όπου σημαίνοντες εργατοπατέρες με χιλιάδες ένσημα στην πλάτη, όπως ο Μήτσος ο... χασάπης, ο Μπάμπης ο... μανάβης  (πιθανώς να ακολουθήσουν κι άλλοι... επαγγελματίες!), βλέπουν ως κίνηση "εξαγοράς συνειδήσεων" την ανακοίνωση των 200 νέων προσλήψεων από την "Ελληνικός Χρυσός" από την... ακμάζουσα τοπική αγορά εργασίας.

"ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΟΙ #SKOURIES????"

Φίλοι είστε πάντα ευπρόσδεκτοι, όχι μόνο στο Στρατώνι, αλλά σ' όλη τη ΒΑ Χαλκιδική
Μια νευρικότητα έχει προκαλέσει στις τάξεις των αντιδρώντων η πρωτοβουλία της παρέας επισκεπτών που βρέθηκε προχθές στην Ιερισσό για τη συναυλία, να κάνει το μπάνιο της χθες το μεσημέρι στα καταγάλανα νερά της παραλίας του Στρατωνίου. 

Το τι ευφάνταστο ακούγεται από την πλευρά τους δεν περιγράφεται.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΚΜ:"ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ" - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ 3 ΚΛΗΤΕΥΘΕΝΤΕΣ



«Έβρισαν τις μάνες αστυνομικών, λοιδόρησαν και μας όρμηξαν εν ώρα υπηρεσίας μας.», με αυτά τα λόγια ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Β. Χονδρός κάνει λόγο για προσχεδιασμένη επίθεση την ημέρα που γιόρταζαν οι μητέρες με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά των αστυνομικών.



«Μπορεί να είναι γυναίκες αλλά και η βία είναι βία», τόνισε ο κ. Χονδρός ζητώντας την ποινική δίωξη κατ' έγκληση κάθε υπευθύνου για κάθε αδίκημα που προκύπτει, που έγινε κατά την ανάσχεση των καθηκόντων του.

ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ, ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Στο αυτόφωρο πλημμελιοδικείο Πολυγύρου αναμένεται να δικαστούν στις 12.00 το μεσημέρι οι 3 γυναίκες από την Ιερισσό που ανήμερα της ημέρας της γυναίκας είχαν συλληφθεί στις Σκουριές για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. 

Μία ώρα νωρίτερα στις 11.00 έχουν κληθεί από τον ανακριτή Πολυγύρου άλλοι 3 κάτοικοι προκειμένου να απολογηθούν ως συμμετέχοντες σύμφωνα με την αστυνομία για την πρώτη επίθεση με μολότοφ στο εργοτάξιο της εταιρίας αλλά και τον ξυλοδαρμό υπαλλήλων σεκιούριτι τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ - ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ...

Δεν είναι ούτε οι πρώτοι και ούτε οι τελευταίοι!!!


Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ορισμένοι από τους επισκέπτες που βρέθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο για τη «συναυλία αλληλεγγύης στους επιχειρηματίες του τουρισμού» του παραλιακού μετώπου της ΒΑ Χαλκιδικής δεν άντεξαν και μπήκαν στον... πειρασμό να επισκεφτούν το Στρατώνι για να διαπιστώσουν αν ισχύουν τα «λασπόλογα» που πέφτουν από τους «σωτήρες» - δυσφημιστές της περιοχής. 


Μάλιστα κάποιοι έδειχναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι, καθώς τίποτα απ’ όσα είχαν δει στο διαδίκτυο από τα προπαγανδιστικά blog  δεν ανταποκρίνονταν μ’ αυτό που έβλεπαν με τα ίδια τα μάτια τους.

ΚΑΙ ΕΠΟΧΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ Η "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ"??? (Βίντεο)


Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στην... ανάγκη να δοθεί εκ περιτροπής η αστυνόμευση της Χαλκιδικής στην ένοπλη πολιτοφυλακή της Ιερισσού, ούτως ώστε να απαλλαγούν οι κουρασμένοι σωματικά και ψυχολογικά συνδικαλιστές της αστυνομίας από τις ευθύνες που τους αναλογούν και απορρέουν από το σύνταγμα της χώρας.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!!

Ανατολή στο Στρατώνι
 Μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα είναι αυτή που μας έχει έρθει. Μια ημέρα που γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για το σήμερα και το αύριο. 

Το χθες ήταν εξίσου όμορφο. Πάρα πολύς κόσμος βρέθηκε στην περιοχή μας και συναυλιάστηκε για να συμπαρασταθεί στους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που ζορίζονται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αριστοτέλη. 

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

"Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"



*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Το διευκρινίζω στην αρχή του άρθρου μου, για να μην παρεξηγηθώ: Για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική δεν έχω καταλήξει ακόμη αν είμαι υπέρ ή κατά. Όχι επειδή είμαι αναποφάσιστος, αλλά γιατί μου λείπουν πολλά δεδομένα για να μπορώ να αποφασίσω. Στην πλάστιγγα, δε γνωρίζω αν η περιβαλλοντική καταστροφή -αναρωτιέμαι αν η αυστηρή σε περιβαλλοντικά θέματα Ε.Ε. θα ενέκρινε ένα τέτοιο έργο χωρίς να έχει προϋπολογίσει τη ζημιά- είναι πιο βαριά από τα αναπτυξιακά οφέλη του τόπου. Δυστυχώς, τα Μ.Μ.Ε., όλο αυτό το διάστημα, αδυνατούν να ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς είτε προβάλλουν κάποιες μεμονωμένες πτυχές του ζητήματος, άρα η πληροφόρηση είναι αποσπασματική, είτε ο φακός που επιλέγουν είναι παραμορφωτικός.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

"ΧΑΜΕΝΟ" ΚΑΙ ΣΤΗ... ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..."!!!

Ούτε σε μια μετάφραση δεν μπορείς πια να του έχεις εμπιστοσύνη!

Είπαμε και εμείς, μια φορά... να αποδώσουμε τα εύσημα στο... πολύγλωσσο "παρατηρητήριο..." και πέσαμε σε νέα πλάνη!

Θέλαμε να το συγχαρούμε για τη... συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε φέρνοντας στο "φως της δημοσιότητας" τους... μύχιους πόθους του γενικού διευθυντή της Eldorado Paul Wright, σε δηλώσεις που έκανε στην εβδομαδιαία εφημερίδα mining-journal, όπου κατά την πλέον... αρχέγονη ΜΚΟ ο κ. Wright προσδοκεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης για να ξεκολλήσει, όπως ισχυρίζεται το μέχρι πρότινος έγκυρο - μόνο στις μεταφράσεις του - "παρατηρητήριο..." η επένδυση στο Πέραμα της Θράκης.

"TRUE LIES - ΟΤΑΝ ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"



Η “πολεμική” εικόνα, που κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους, προωθούν και προβάλλουν τα κέντρα αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, στην Βόρεια Χαλκιδική και αλλού, στηρίζεται σε σωρεία ψεμάτων και προβοκατόρικων ενεργειών που έχουν στόχο να προκαλέσουν την βίαιη αντιπαράθεση και σύγκρουση. 

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ: "ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ..." (Βίντεο)

Τη "μαύρη αλήθεια" είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων μεταλλείων Γιώργος Γλυνιαδάκηςστη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Αρναία για τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το μεταλλευτικό ζήτημα.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES Ή ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΚΗΝΙΚΩΝ ΝΤΡΟΠΗΣ & ΑΗΔΙΑΣ???

ΝΑΙ στις βόλτες, ΟΧΙ στις μολότοφ
μέσα στο δάσος των Σκουριών
"Για βόλτα στις Σκουριές" ετοιμάζονται την προσεχή Κυριακή οι "οικολόγοι της Ιερισσού" και οι μεταφερόμενοι συμπαραστάτες τους.

 Οι επωνομαζόμενοι "αλληλέγγυοι", που θα επισκεφτούν αυτές τις μέρες την περιοχή μας για να συμπαρασταθούν, επι της ουσίας, στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του τουρισμού στο παραλιακό μέτωπο της ΒΑ Χαλκιδικής, που έχουν βουλιάξει οικονομικά από το καθεστώς βίας & τρόμου και τη συνεχιζόμενη δυσφήμιση, που κάνουν οι δήθεν οικολόγοι της Ιερισσού.

Ευχόμαστε όλες οι δράσεις τους να εξελιχθούν ομαλά και χωρίς παρατράγουδα. Τόσο η συναυλία, όσο και οι βόλτες  στις Σκουριές , αλλά και σε χωριά του Δήμου μας. 

ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: "ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" (!!!)



*Ακολουθεί σχόλιο του blog
«Γίναμε "κόκκινο πανί" για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους. Η επένδυση χρυσού στις Σκουριές δεν είναι θέμα της Αστυνομίας». Αυτά υποστήριξαν συνδικαλιστές αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν το πρωί ένστολη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, στη σκιά των πρόσφατων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού και τον τραυματισμό ενός 27χρονου συναδέλφου τους.

"ΕΩΣ ΕΔΩ" ΦΩΝΑΞΕ Η "ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



 *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η άλλη «πλευρά του φεγγαριού», αυτή που στην υπόθεση της διένεξης για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική υποστηρίζει ότι αποτελεί τη «σιωπηρή πλειοψηφία», περνάει στην επικοινωνιακή αντεπίθεση. Χθες στην Αρναία, όπου έχει μετακομίσει προσωρινά η έδρα του δήμου καθώς το δημαρχείο στην Ιερισσό έχει πυρποληθεί, οι πρόεδροι δέκα χωριών γύρω από τα μεταλλεία, εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στις στοές και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, περιέγραψαν με δραματικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή. «Εως εδώ, η υπομονή μας έχει φτάσει στα όριά της», διακήρυξαν. «Αν εκραγούμε, και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό, θα δει ο κόσμος τι σημαίνει οργή της σιωπηλής πλειοψηφίας», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Στρατωνίου, Νίκος Ζαγοράκης.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ: "ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ" (Βίντεο)


Αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το μήνυμα που εξέπεμψε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στην Αρναία παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης του δήμου, της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής  και των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων λεγομένων του ο κ. Πάχτας η βουβή πλειοψηφία των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων:

Η ΕΝΟΠΛΗ "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΤΩΡΑ!!!

Δώστε την αστυνόμευση της Χαλκιδικής στην ένοπλη "πολιτοφυλακή" της Ιερισσού, για να...

Αν είναι κάποιοι... μάχιμοι συνδικαλιστές της αστυνομίας να μπαίνουν σε έξοδα προγραμματίζοντας σκηνές διαμαρτυρίας, έξω από το αστυνομικό μέγαρο του Πολύγυρου και ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας να καταναλώνει χρήσιμη φαιά εγκεφαλική ουσία για τη σύνταξη ερώτησης στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, για την έλλειψη αστυνόμευσης στη Χαλκιδική, που αμφότεροι την αποδίδουν στη... σπατάλη φύλαξης των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων, νομίζουμε πως είναι ουσιαστικότερο το να προτείνουν λύσεις. 

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΣΤΟ... "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ";;;

Η αναβίωση των "Γκούλαγκ" θα αρχίσει από τη ΒΑ Χαλκιδική;;;



Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τους δύο προφυλακισθέντες της Ιερισσού στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών Θεσσαλονίκης για να δηλώσει τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους.

 Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την επίσκεψη, η κ. Ιγγλέζη χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους για την εμπρηστική έφοδο στις Σκουριές "πολιτικούς κρατούμενους"

ΠΟΛΥ... ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (Βίντεο)


Ο τίτλος είναι αλληγορικός. Το "εξαιρετικό" μοντέλο απασχόλησης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο του τουρισμού εξακολουθεί να αποτελεί τον "χρυσό κανόνα", όπως φαίνεται για αρκετούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη βαριά βιομηχανία της οικονομίας μας.

Δεν το λέμε εμείς. Το κατήγγειλε στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Χρήστος Κωνσταντίνου σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας. Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής υπάρχουν εποχικές προσλήψεις ξένων εργαζομένων με πολύ μικρό μισθό. "Οι δικοί μας εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν δουλειά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ε.Ε & ΥΠΕΚΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΚΑΙ Σ' ΌΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά της παραλίας του Στρατωνίου,
"ακατάλληλα" ΜΌΝΟ για τους λασπολόγους της ΒΑ Χαλκιδικής


Με τη σφραγίδα της Ε.Ε και του επιτρόπου περιβάλλοντος Janez Potočnik αλλά και της γ.γ υδάτων του ΥΠΕΚΑ πιστοποιήθηκε ότι τα νερά των παρακολουθούμενων ακτών κολύμβησης του Δήμου Αριστοτέλη είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ Ή ΒΑΘΥΤΑΤΗ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ???


Τελικά τα πάντα είναι αναλώσιμα μπροστά σ' αυτόν τον αγώνα;;;
Κυριολεκτικά, έχουμε πάθει πλάκα με τον τρόπο, που ορισμένοι λειτουργοί της ενημέρωσης μεταχειρίζονται το ζήτημα της μετατραυματικής πορείας της υγείας του 27χρονου αστυνομικού, που βρέθηκε με 90 σκάγια σφηνωμένα στο σώμα του, κατά την διάρκεια επεισοδίων, στον Καρατζά Λάκκο στις 12 Μαΐου.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog


Ένταση πριν από λίγο στην Μεγ. Παναγία ανάμεσα σε μια μικρή ομάδα κατοίκων, που εντάσσονται κατά της επένδυσης, και τους εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός. Όλα ξεκίνησαν όταν οι γνωστοί άγνωστοι προκλητικοί από την Μεγάλη Παναγία συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο Χοροστάσι, ένα σημείο από όπου ξεκινούν καθημερινά κάποιοι για να βγάλουν τον ''επιούσιο'' το μεροκάματο. 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ #SKOURIES#




Το Κάππα της Καθημερινής της Κυριακής φιλοξενεί συνέντευξη του Robert William Peck, πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα. Αναπόφευκτα συζητήθηκε και το θέμα της επένδυσης στην Χαλκιδική από την Eldorado Gold. Μεταξύ των άλλων, ο παντρεμένος με ελληνίδα Καναδός αξιωματούχος, απάντησε και στις εξής ερωτήσεις της δημοσιογράφου Κατερίνας Μπακογιάννη

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ" (Βίντεο)



Τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής" ανέβασαν στο youtube ένα βίντεο - απόσπασμα από ομιλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο εξουδετέρωσης ακραίων ομάδων που καταστρατηγούν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα πολιτών.

"ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ - ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΖΩΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Του Σταύρου Τζίμα

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 


«Η τρομοκρατία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και ιδίως όσοι είναι κάτοικοι Ιερισσού είναι πρωτοφανής για πολιτισμένο κράτος. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη των οικογενειών τους ζουν σε συνθήκες πραγματικής κολάσεως. Φοβούνται ακόμη και να αναφερθούν στις Αρχές λόγω σαφών απειλών για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα τόσο των ιδίων όσο και μελών της οικογένειάς τους».

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ; Ναι, υπάρχουν !…

Σκεπτόμενος Πολίτης


…Είναι αυτά στα οποία ζουν ματαιόδοξοι σαν τους παρακάτω.



1. Δασο(παρα)λογική Εταιρεία



Άραγε υπάρχει «αρχέγονο» δάσος στις Σκουριές; Προφανώς εκεί στη Δασολογική, από υπερβάλλοντα ζήλο, μπέρδεψαν τις επιστημονικές έννοιες με τις εκλαϊκευμένες, υιοθετώντας ορολογία «οικολόγων». Δάσος υπάρχει, σίγουρα παλιό, αλλά όχι αρχέγονο με την επιστημονική έννοια του όρου. Μπήκαν οι άνθρωποι εκεί στη Δασολογική και σε άγνωστο αντικείμενο (μεταλλεία) και το αποτέλεσμα ήταν αποκαρδιωτικό.



Δεν είναι βέβαια η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γίνεται αυτό, από «ειδικούς» που εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους. Βαρύγδουπες εκφράσεις όπως, επικίνδυνο/τοξικό/δηλητήριο, ρύπανση/μόλυνση,τεράστιο/τερατώδες, καταστροφικό/καταστρεπτικό, θανατηφόρο-φέρετρα, σκόνη-νέφος κλπ κλπ, χρησιμοποιούνται ελαφρά τη καρδία, απογυμνωμένες από την επιστημονική αλλά και γλωσσική τους έννοια, σε μια αστεία προσπάθεια κατατρομοκράτησης του κόσμου. Τα κίνητρα πολλά.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΠΟΤ(Α)ΜΟΣ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!!!

Γίναμε... μούσκεμα από τις "αποκαλύψεις"!!!


Κρατώντας στο ένα χέρι... ομπρέλα (γιατί βρέχει... αποκαλύψεις) και έχοντας το άλλο χέρι... τυλιγμένο με μια «γάζα» για να μην αφήσουμε... ίχνη στους «κυνηγούς της δημοκρατικής νομιμότητας» και τους «γνήσιους θεματοφύλακες»  του «αληθώς εστί», θέλουμε από το... πληκτρολόγιο της καρδιάς μας να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοτέχνηση του... τρομοκρατικού προφίλ μας. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Οι βασικότεροι είναι δύο.

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ (KAI)... Η ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ



Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία είναι αντίθετη με τις εξορυκτικές δραστηριότητες στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική, στο Κιλκίς και στην Αλεξανδρούπολη. 

Θεωρεί ότι αυτές αποτελούν βίαια επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, η οποία θα προκαλέσει μόνιμες και μη αντιστρεπτές ζημιές στο περιβάλλον και σε ανακοίνωσή της παραθέτει μια σειρά υποτιθέμενων επιπτώσεων οι οποίες δεν διαφέρουν σε τίποτα από την επιχειρηματολογία των αντιδρώντων στην επένδυση περί καταστροφής πολύτιμων φυσικών αρχέγονων δασών, παραγωγικών εδαφών, υδάτινων πόρων, τοξικών ρυπαντών, ποιότητας της ατμόσφαιρας, θέσεων εργασίας στη γεωργία, στη δασοπονία, στη μελισσοκομία, στην αλιεία, στο εμπόριο, στον τουρισμό και οικοτουρισμό, στο χώρο της κατοικίας, κ.λπ, κ.λπ….

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΙΣ... #SKOURIES#???

Πληροφορίες θέλουν άγνωστο αριθμό ατόμων να ανεβαίνει στις Σκουριές από τον Καρατζά Λάκκο (δηλαδή από Ιερισσό). 

Τι να έχει μπει άραγε στο μάτι τους; Η μπουλντόζα που βρίσκεται στον Καρατζά Λάκκο και είναι εκεί για τη διάνοιξη δασικού δρόμου και την οποία τη φωτογράφισε κατά την προχθεσινή της... αυτοψία το κλιμάκιο "οικολόγων" της Μ. Παναγίας ή έχουν... υψηλότερες βλέψεις προς τις Σκουριές;;; 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Η ΆΝΟΔΟΣ ΤΩΝ "ΜΥΡΙΩΝ" ΣΤΙΣ... #SKOYRIES#

Τον ανήφορο τραβούν ξανά για τις #Skouries# δύο ομάδες των 50 περίπου ατόμων η κάθε μία. Η μία από το Χοντρό Δέντρο και η άλλη από το δρόμο που βρίσκεται πίσω από τις εργατικές κατοικίες της Μ. Παναγίας. 

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ" ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ... ΜΕ ΣΤΥΛ ΚΑΙ... ΦΑΝΤΑΣΙΑ!


Την ευκαιρία να ανταλλάξουν... απόψεις και ιδέες για τη μέχρι τώρα πορεία και τον τρόπο συνέχισης του "αγώνα" τους είχαν χθες στη Μ. Παναγία τρεις (3) από τις... εμβληματικότερες, αν όχι... βιβλικότερες (λόγω της "καταστροφής" που θα μας βρει), μορφές του κινήματος... "Τσιμέντο να γίνει η ΒΑ Χαλκιδική"

ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΙΣ... #SKOURIES# ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
   

Να παραθερίσουν φέτος στη Χαλκιδική και ειδικότερα στην περιοχή της Ιερισσού καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων, η «Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων».



 Όπως δήλωσε ο Ανέστης Στρατιάδης, μέλος της Επιτροπής,  στο «Περισκόπιο της Περιφέρειας» του 102 FM της ΕΡΤ3 και στους Βασίλη Καραμπάση και Σάκη Αραμπατζή, οι κάτοικοι της Θράκης δεν εφησυχάζουν από την προσωρινή αναστολή των δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στο Πέραμα του Έβρου και προγραμματίζουν συναυλίες και περιβαλλοντικές δράσεις για όλο το καλοκαίρι με σκοπό να διατηρήσουν την αγωνιστική τους διάθεση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΑΥΤΟΨΙΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΣΤΙΣ #SKOURIES#


Τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας εξέδωσαν ανακοίνωση για τη χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας "οικολόγων" από τη Μ. Παναγία στις Σκουριές. 

Διαβάστε την ανακοίνωση.



Στρατώνι/Σκουριές, 17/05/2013-


Χθες, 16/05/2013, οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας βρήκαμε για άλλη μια φορά το δρόμο προς την εργασία μας στις Σκουριές κλειστό. 25 άνθρωποι, με πρόσχημα και πάλι την «οικολογική τους συνείδηση», αποφάσισαν και πάλι να μας στερήσουν το μεροκάματο, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Basta... Maestro!
Η δημόσια τοποθέτηση/οδηγία που έκανε/έδωσε κ. Μίκης Θεοδωράκης υπέρ του... αγώνα των "οικολόγων" της Ιερισσού, άναψε την πνευματική σπίθα σ' έναν εργαζόμενο των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ο οποίος συνέταξε τη δική του απάντηση στον κορυφαίο Έλληνα μουσουργό (μέχρι εκεί...). Διαβάστε τι του απάντησε. 

Ακολουθεί ένα πολύ μικρό σχόλιο του blog γι' αυτή τη μεγαλειώδη απάντηση..

ΠΩΣ ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ... ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ???


Δε θέλει και πολλά πράγματα... Για την ακρίβεια τρεις πολύ απλές κινήσεις. 

Δυο ανακοινώσεις κομμάτων μιας - κάποιας – κάποτε - πάλαι ποτέ αριστεράς, που θα χαρακτηρίζουν

"ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΗΜΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog.

Όχημα ευκαιριακής επιχειρηματικότητας θα γίνεται η ασκούμενη τουριστική πολιτική στην Ελλάδα, όσο δεν επενδύει σε καταρτισμένους εργαζόμενους με αξιοπρέπεια και ασφάλιση, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης με αφορμή το αιματηρό περιστατικό σε ξενοδοχείο της Κρήτης.

"ΕΛΑΣ: ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται στα γεγονότα και τις 3 συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Κυραική στις Σκουριές. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση: