Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

ΔΕΝΔΙΑΣ: "ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στο μεταναστευτικό ζήτημα και το θέμα της ασφάλειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ. 

Ανέφερε πως τον Ιούνιο του 2012, έμπαιναν κάθε μέρα από τον Έβρο ένα χωριό από παράνομους μετανάστες, ενώ σήμερα -όπως είπε- είναι θέμα αν μπαίνει ένας την εβδομάδα.

 Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα έχει πια καθαρό το κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους και μπορεί ο καθένας να κυκλοφορήσει με ασφάλεια.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013"

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της αρχαιότητας αναβιώνει στον Δήμο Αριστοτέλη

Σειρά τριάντα (30) κορυφαίων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς το «πολιτισμός και άνθρωπος» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου σε ολόκληρο τον Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο αναβίωσης του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της ελληνικής ιστορίας.

Σας παραθέτουμε σε κάρτες το μηνιαίο ημερολογιακό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Διακριτές αναφορές θα έχουμε για κάθε μία από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ

Το Πρωτοδικείο Πολύγυρου με προσωρινή διαταγή γνωστοποίησε, ότι σταματούν οι εργασίες αποψίλωσης, εκχωμάτωσης και επιχωμάτωσης στον Καρατζά Λάκκο, έως ότου βγει οριστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 20 κάτοικοι του δήμου μας.΄

Να σημειώσουμε εδώ, οτι σ' αυτήν την προσωρινή διαταγή γίνεται λόγος για μελέτη οριοθέτησης του ρέματος Καρατζά Λάκκος μια μελέτη, η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως το 2006!!!!! (Βλέπε απόφαση ΣτΕ 1492/2013 αρθρο 22)

Η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Βίντεο)

Φώτο από την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε το κατάστημα της Ζωής Γατά στην Ιερισσό

Στην ομόφωνη καταδίκη των επιθέσεων που έπεσαν θύματα η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού Ζωή Γατά και εργαζόμενοι στα μεταλλεία προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, που συνεδρίασε χθες στο Δημοτικό κατάστημα της Αρναίας.

Επιπλέον το δημοτικό σώμα αποφάσισε την προετοιμασία και τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης, που θα ασχοληθεί εκτενώς με την τυφλή ρατσιστική βία που λυμαίνεται την προ του Άθω περιοχή και που 'χει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά το κάψιμο και την αναστολή της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος στην Ιερισσό και τις λύσεις που πρέπει να βρεθούν για να αντιμετωπιστεί  αυτή η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι δημότες.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ! (Βίντεο)

"Αρχέγονε" ζούμε το... αστέρι σου να δούμε!
Ο... πλέον αρχέγονος ακτιβιστής και ιδρυτής του "παρατηρητηρίου...", κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο δήμαρχο Αριστοτέλη αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Πάχτας έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Καρατζά Λάκκο στις 12 Μάιου, που είχαν σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού των ΜΑΤ από σκάγια.

Οσοι δε βρήκατε το χρόνο να διαβάστε όλη τη μήνυση σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια εξαιρετική και χειμαρρώδη αφήγηση συναισθημάτων, ανατροπών  και σύνθετης πλοκής γενικότερα

ΣτΕ: "ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Πριν από λίγο, το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή του γνωστοποίησε, ότι αίρεται η διακοπή των εργασιών για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοτάξιο των Σκουριών, που επέβαλε με απόφαση της η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη στις 10 Ιουνίου, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης.

Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΕΚΤΙΜΑ Η ΚΑΝΑΔΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΕΗ

"Άσε μας... κουκλίτσα μου!"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog και αφιέρωση...
Την εκτίμηση ότι η σωστή επιλογή στο θέμα της εξόρυξης χρυσού είναι να περιμένουμε ώστε να αναπτυχθούν καλύτερες τεχνολογίες στο μέλλον διατυπώνει η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου και επικεφαλής των Πράσινων, Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα ως προσκεκλημένη των «Οικολόγων Πρασίνων».

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής υποστηρίζοντας πως είναι αντισυνταγματική και παράνομη η διακοπή των εργασιών (εκσκαφές, κατασκευή βάθρων, κ.λ.π.) για την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού στη θέση Σκουριές του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ"???

Πριν μια εβδομάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας και Χρήστος Καραγγιαννίδης κατέθεσαν ερώτηση προς του υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας για την οργάνωση "Πατριωτική Πολιτοφυλακή"

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν την οργάνωση "ακραία εθνικιστική, παρακρατικού τύπου, με ρατσιστικό ιδεολογικό προσανατολισμό και συνιστά απειλή για τη δημοκρατία" και ρωτούν τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της.

ΝΕΟ SHOW ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΣΤΙΣ #skouries ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΕΙ

Στις επάλξεις βρίσκονται και πάλι οι επαγγελματίες "οικολόγοι" της ΒΑ Χαλκιδικής και ετοιμάζονται να δώσουν μια νέα θεατρική παράσταση στις Σκουριές. 

Κινητήριος αφορμή για την πρόζα τους η παρουσία της Καναδής βουλευτίνας Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία πραγματοποιεί διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στη Χαλκιδική για την επένδυση της Eldorado Gold στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

"ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ... ΜΠΛΕ ΑΓΕΛΑΔΩΝ!"



  *Ακολουθεί σχόλιο του blog

Αφού η περιβαλλοντική κινδυνολογία δεν έχει αποτέλεσμα, ας πιάσουμε την κινδυνολογία για την υγεία, που σίγουρα κάποιους θα φοβίσει… 

Στο blog του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων επιστράτευσαν ένα ντοκιμαντέρ (Μπλε Αγελάδες ονομάζεται) με την περίπτωση των ορυχείων του Σαλσίν, στη Γαλλία, όπου η ανεπαρκής προστασία από το αρσενικό στην κατεργασία αλλά και πιθανώς η σύσταση του μητρικού πετρώματος προκάλεσε μεγάλη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα στους εργαζόμενους.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το Ανέκδοτο που ακολουθεί είναι αποκλειστικά μόνο για τους Χαλκιδικιωτες και συγκεκριμένα για τη Β. Χαλκιδική.

 Να είναι καλά αυτός που το έγραψε .........

ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?


Θα δώσετε κάποια λύση για τη διακοπή της συνεχιζόμενης τυφλής ρατσιστικής βίας και τρομοκρατίας σε βάρος των μεταλλωρύχων;;;


Μεγαλώνει η λίστα των ρατσιστικών επιθέσεων στην Ιερισσό σε βάρος κατοίκων που εργάζονται στα μεταλλεία. Χθες το βράδυ έγινε ακόμη μια επίθεση με μπογιά σε αυτοκίνητο εργαζομένου. 


Πρόκειται για την 8η συνολικά επίθεση, που καταγράφεται μέσα σε διάστημα λιγότερο των 2 μηνών, χωρίς να συμπεριλάβουμε άλλους εμπρησμούς και άλλες επιθέσεις με πέτρες, ξύλα και καπνογόνα, που σημειώθηκαν μέσα σε 1 ½ χρόνο σε οχήματα, καταστήματα  και περιουσίες εργαζομένων ή υπερασπιστών της μεταλλευτικής δραστηριότητας που ζουν στην Ιερισσό. 

ΤΕΧΝΟΦΟΒΙΑ - Ο «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ» ΠΑΝΙΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ

Σκεπτόμενος Πολίτης

«Θάρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα» (Κοσμάς ο Αιτωλός),



“…Εξίσου αντιδραστικοί εμφανίζονται οι οικολόγοι ή, ακριβέστερα, οι ψευτοοικολόγοι (τους αποκαλώ «οικοχόνδριους») που είναι, ουσιαστικά, βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι. Πιστεύουν φανατικά στην ιερότητα της φύσης και την υπερασπίζονται με τρόπο που καταντά παραλογισμός, όπως συμβαίνει με κάθε θρησκεία. 

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

O κοινωνικός ρατσισμός "βρήκε" το... χρώμα του στην Ουρανούπολη
Νέα ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στην Ουρανούπολη. 

Στο... οικολογικό στόχαστρο των ρατσιστών του μεσονυκτίου μπήκε και αυτή τη φορά το ΙΧ εργαζομένου στα μεταλλεία, οι οποίοι έριξαν επάνω σ' αυτό την προσφιλή τους... μπογιά.

ΟΤΑΝ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ" ΠΑΕΙ... #skouries ΜΑΣ... ΕΜΠΝΕΕΙ!!!

Φώτο από παλαιότερες... εμφανίσεις του "Αγίου Πνεύματος" στις Σκουριές!!!

Η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, για το αίτημα της ΕΑΧ για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις Σκουριές, στάθηκε η αφορμή να εμπνευστούμε με απόλυτη χιουμοριστική διάθεση μια επιστολή που αφήνουμε σε εσάς και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος να βρείτε τον... αποστολέα και τον... παραλήπτη.

Ακολουθεί η... χιουμοριστική επιστολή με στοιχεία από τον πυρήνα της σκληρής πραγματικότητας, που ζούμε στη ΒΑ Χαλκιδική σε αρκετά σημεία της.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ


Με μια νέα απόφαση (η οποία αναμενόταν από καιρό και οδεύει προς ψήφιση στη Βουλή) για πρώτη φορά προβλέπεται φορολόγηση σε ιδιωτικά μεταλλεία

Με βάση τη χρηματιστηριακή αξία του μεταλλεύματος στη διεθνή αγορά θα καθορίζονται τα τέλη των ιδιωτικών μεταλλευτικών εταιρειών για τα πολύτιμα και βασικά μέταλλα (χρυσός, άργυρος, νικέλιο, μόλυβδος κ.ά.), ενώ για τα λοιπά ορυκτά και τα παραπροϊόντα τους (βωξίτης, λιγνίτης κ.ά.) θα επιβληθεί σταθερό τέλος ίσο με 10% της αξίας των πωλήσεων, χωρίς να υπολογίζεται στο ποσοστό αυτό το κόστος παραγωγής. 

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2013" ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των «Αριστοτελείων 2013»,  την Παρασκευή 21 Ιουνίου στο κτήριο της Μαθητικής Εστίας Αρναίας.

Συμμετείχαν οι χορωδίες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Στρατωνίου, Ολυμπιάδας και Στανού, η παιδική χορωδία του Δήμου Αριστοτέλη, οι μαθητές της Μουσικής Σχολής, η ορχήστρα της μουσικής σχολής του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου και το κουαρτέτο της Camerata Aristotelis.

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ

Πολύ κουβέντα έχει γίνει για τις «ανεξέλεγκτες επιπτώσεις» που θα έχει η εξορυκτική δραστηριότητα. 

Αυτό είναι ένα από τα δημοφιλή επιχειρήματα των πολέμιων της επένδυσης καθώς ισχυρίζονται ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους «χρυσοθήρες» είναι να καταφέρουν να πάρουν την αρχική άδεια εξόρυξης και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό πλούτο αδιαφορώντας παντελώς για τις οποιεσδήποτε περιβαλλοντικές επιπτώσεις οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εκμετάλλευσης και δεν είχαν προβλεφθεί από την αρχή.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (Φωτογραφίες)

Ενα ακόμη "παράθυρο στη δημοκρατία", έστω και σπασμένο!!!
Ο κοινωνικός ρατσισμός και το... καλύτερο εργαλείο του, η τραμπουκοτρομοκρατία καλά κρατούν στην Ιερισσό. 

Τελευταίο... επίτευγμα της αγαστής συνεργασίας των δύο πλευρών, το σπάσιμο της τζαμαρίας του καταστήματος, που ανήκει στην πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού κ. Ζωής Γατά, που εκλέχτηκε με το συνδυασμό του Χρ. Πάχτα.

ΓΙΑΤΙ κ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?



Μια ομάδα 50 περίπου αργόσχολων ατόμων στερούμενη φαντασίας και εναλλακτικών τρόπων σπατάλησης του ελεύθερου χρόνου της, έκλεισε από τις 3 το μεσημέρι και μέχρι πριν από μισή ώρα το δασικό δρόμο Σκουριών – Χονδρού Δέντρου, κρατώντας σε ομηρία 120 εργαζόμενους που είχαν ολοκληρώσει τη βάρδια τους και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΚΡΥΦΤΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Του Δρ. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη

Είναι γεγονός η μεταλλευτική άνοιξη που διανύει εδώ και μερικά χρόνια η Ευρώπη αποδεικνύεται απόλυτα τόσο σε πολιτκό, ερευνητικό, επενδυτικό, όσο και παραγωγικό επίπεδο. Συγκεκριμένα οι,

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2013"



«Τα Αριστοτέλεια» επιστρέφουν στον τόπο που γέννησε τον Αριστοτέλη.  Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της αρχαιότητας αναβιώνει στον Δήμο Αριστοτέλη.


Σειρά τριάντα (30) κορυφαίων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με σημείο αναφοράς το «πολιτισμός και άνθρωπος» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου σε ολόκληρο τον Δήμο Αριστοτέλη, στο πλαίσιο αναβίωσης του σημαντικότερου πολιτιστικού θεσμού της ελληνικής ιστορίας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

... ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Όπως προβλέπεται και περιγράφεται στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης στην Χαλκιδική, η υλοποίηση του έργου προβλέπει την ενσωμάτωση της αρχής της Παράλληλης Αποκατάστασης. Σύμφωνα με αυτήν, οι περιοχές στις οποίες ολοκληρώνονται τα επί μέρους έργα αποκαθίστανται περιβαλλοντικά άμεσα και παράλληλα με την εξέλιξη των υπόλοιπων έργων. 

"ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ" ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Υπέρ των χρυσωρυχείων τάσσονται με ανοιχτή τους επιστολή τα Σωματεία Χειριστών και Βοηθών εκσκαπτικών και ανυψωτικών μηχανημάτων τεχνικών έργων Μακεδονίας – Θράκης...
...ήτοι του Έβρου, της Ροδόπης, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.


Στην επιστολή τους εστιάζουν στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, ωστόσο αναφέρονται και γενικότερα στα κοιτάσματα της Β. Ελλάδας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ SOSούδες ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟ "ΒΡΑΒΕΙΟ" ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ???

Αυτό το "βραβείο" ποιός θα το πάρει;;;
Σημαντική και ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση έλαβαν οι SOSούδες της Ιερισσού. 

Ο "Τσαντιριώτης" Λάκης Λαζόπουλος κλείνοντας την εκπομπή του για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν τους απένειμε το βραβείο του "σημαντικότερου αγώνα"

Ένα... βραβείο που έχει περισσότερο συμβολική και ηθική αξία, παρά οτιδήποτε άλλο. 

ΔΕΝΔΙΑΣ: "ΕΥΠΑΘΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Αυτός ήταν ο χαρακτηρισμός που έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις των Σκουριών απαντώντας (δείτε εδώ) στη σχετική ερώτηση (δείτε εδώ), που του έκανε πριν ένα μήνα περίπου ο βουλευτής Χαλκιδικής  Γιάννης Δριβελέγκας για το πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αστυνόμευση της Χαλκιδικής, λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που απασχολούνται στη φύλαξη των μεταλλείων.

"ΟΙΚΟΛΟΓΕΣ" ΣΕ... ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ "SOSουδες" ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ???

SOSουδες "έτοιμες" για όλα!!!
Το... κίνημα των αντιδρώντων στα μεταλλεία, μέσα στα πολλά που 'χει να «υπερηφανεύεται» ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση τους, είναι και για τη μετατροπή των θηλυκών στελεχών του από «νοικοκυρές σε απόγνωση» σε... SOSούδες της ΒΑ Χαλκιδικής!!!


Ίσως η λέξη «μετατροπή» να 'ναι και λίγη για να περιγράψει, πως και πόσο έχουν μετεξελιχθεί αυτές οι γυναίκες, που έχουν αναλάβει το ρόλο της εμπροσθοφυλακής των δήθεν οικολόγων.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Και ύστερα σου λένε ότι "ο ρατσισμός δεν έχει χρώμα"...!
Νέοι βανδαλισμοί σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σε ΙΧ αυτοκίνητα εργαζομένων στα μεταλλεία, που ζουν στην Ιερισσό. 

Οι γνωστοί - άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν και πάλι το... βαθύ ύπνο που πιάνει την τοπική πολιτοφυλακή σε τέτοιες περιπτώσεις και έριξαν μπογιές σε 3 αυτοκίνητα.

"ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ... ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Από το Συντονιστικό Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Μ. Παναγίας, μας εστάλη πριν από λίγο μια ανακοίνωση που διαψεύδει κατηγορηματικά... ζητήματα, που προέκυψαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το 2ο Χορευτικό Αντάμωμα που έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στην Μ.Παναγία.

Διαβάστε την ανακοίνωση του συντονιστικού των εργαζομένων, την οποία θα σχολιάσουμε εκτενώς σε άλλη ανάρτηση μας.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ - ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟ...


Αναδημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό κείμενο που είδαμε στη σελίδα του facebook "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ", που' χει τίτλο: "Το δάκρυ της καρδιάς μας"

Αφορά ένα δάκρυ που κύλησε μεταφορικά (ίσως και κυριολεκικά) από την ψυχή της Στρατονίσιας, που έγραψε το άρθρο, όταν άκουσε μια γυναίκα - μάνα, που είναι ενάντια στα μεταλλεία να χαρακτηρίζει "άτεκνη" μια άλλη μάνα..., επειδή μεγαλώνει αλλά δε γέννησε το παιδί της και κυρίως επειδή δεν ανήκει στην ομάδα των αντιδρώντων. 

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ



Η επένδυση του χρυσού στην Χαλκιδική δεν προβλέπει μόνο μια μονοδιάστατη εκμετάλλευση του υπεδάφους της περιοχής αλλά και παράλληλες ενέργειες αποκατάστασης βασισμένες στις αρχές της περιβαλλοντικής διαχείρισης. 

Για παράδειγμα, το έργο αποκατάστασης των παλαιών τελμάτων στην Ολυμπιάδα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ορθολογικής και βιώσιμης διαχείρισης, μια κίνηση η οποία θα πετύχει ταυτόχρονα την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με την δευτερογενή εκμετάλλευση παλαιότερων αποθέσεων. 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ... #skouries!!!"

Το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία είναι κρεμασμένο στα κάγκελα της περίφραξης του μεγάρου της ΕΡΤ στην Αθήνα. 

"Φορέας μετάδοσης" του περιεχομένου του είναι η... "Συνέλευση εργαζομένων και ανέργων φοιτητών ΜΜΕ"

Σίγουρα αυτή η συνέλευση πρέπει να' χει μια συνάφεια με το ζήτημα της ΕΡΤ και σίγουρα είναι τελείως άσχετη με τη μεταλλευτική  δραστηριότητα στις Σκουριές. Πως κατάφεραν πάλι να συνδέσουν την ΕΡΤ με τις... Σκουριές;;;

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ???

Αυτή τη φωτογραφία τη βρήκαμε στο twitter. Όσοι δυσκολεύεστε να διακρίνετε, το τι ακριβώς απεικονίζει, να σας πούμε ότι πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο που είναι κολλημένο επάνω σε μια κολόνα και δείχνει στο μέσο του ένα φορτωτή να έχει τυλιχθεί στις φλόγες...!

 Από πάνω γράφει: "NO GOLD, NO MASTER" (μετ. "ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ") και συνεχίζει: "Ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική - Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισθέντων.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΙΣ... #skouries! (Βίντεο)

 Σε... στέκι έχουν μετατρέψει τα πανέμορφα θηλαστικά τη θαλάσσια περιοχή.... των Σκουριών, δηλαδή της παραλίας του Στρατωνίου, που είναι τόσο κοντά από την Ιερισσό, αλλά και τόσο μακριά ταυτόχρονα, αφού οι κάποιοι... οικολόγοι για παραπλανητικούς και προπαγανδιστικούς λόγους την έσυραν... μέχρι τον Κάκκαβο.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΑΡΜΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Το μέγιστο προβληματισμό της κατέγραψε σε τιτίβισμα της χθες το μεσημέρι η συμπρόεδρος των οικολόγων - πρασίνων στο ευρωκοινοβούλιο Ρεμπέκα Χάρμς, φεύγοντας από την Αρναία και τη συνάντηση που είχε με αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής και εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και πηγαίνοντας στο επόμενο ραντεβού της, που ήταν προγραμματισμένο με το τοπικό συντονιστικό της Ιερισσού (και όχι ολόκληρου του πλανήτη όπως νομίζουν μερικοί)...

Η κ. Χαρμς έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter:

ΟΛΑ "ΑΝΟΙΚΤΑ"... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ... ΤΙΣ #skouries!

Ε, όχι και όλα ανοικτά...!
Όλα... ανοικτά! 

Αυτό ήταν περιληπτικά το σύνθημα - μήνυμα που γράφτηκε σ' ένα από τα πολλά πλακάτ, που κυκλοφόρησαν στη χθεσινή παρέλαση ομοφυλοφιλικής περηφάνιας, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεταξύ άλλων επίκαιρων σημείων της πόλης πέρασε και από το κτίριο της ΕΡΤ 3.

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (παραλειπόμενα)



ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 

1.  Κάποιοι ΔΕΝ πήγαν να παίξουν

Πανηγύρι Ιερισσού, 25 Μαίου:  Υπήρξαν και ορισμένοι μουσικοί που ΔΕΝ συμμετείχαν στο στημένο σώου ενίσχυσης ηθικού των αυτοαποκλεισμένων παρακρατικών της Ιερισσού. Για τους δικούς τους λόγους. Αυτό φυσικά δεν έγινε σεβαστό από το τσούρμο των «οικολόγων» που έσπευσαν να τους σύρουν διαδικτυακά τα εξ αμάξης. Και τι δεν τους είπαν. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η λογική και η νοοτροπία τους είναι σε φασίζουσες τροχιές. Βέβαια υπήρξε και ο ανάλογος αντίλογος από τους μουσικούς που τα πήραν στο κρανίο, συνειδητοποιώντας τελικά το τι αντιπροσωπεύει όλος αυτός ο συρφετός που παριστάνει τους αντι-τάδε και «οικολόγους».

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΧΑΡΜΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Γερμανίδας πράσινης ευρωβουλευτίνας Ρεμπέκα Χάρμς στην Αρναία. 

Η κυρία Χάρμς συναντήθηκε με το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, αιρετούς εκπροσώπους των Μαδεμοχωρίων και εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην  Ιερισσό, ενώ είναι άγνωστο αν θα προλάβει να δει και τις Σκουριές.

ΑΠΡΟΟΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΑΡΜΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το 3ωρο περίπου κλείσιμο του αερολιμένα "Μακεδονία" στη Θεσσαλονίκη, λόγω του ατυχήματος, που συνέβη το πρωί στην πίστα προσγείωσης - απογείωσης με ρωσικό αεροσκάφος, χωρίς ευτυχώς την πρόκληση τραυματισμών σε επιβάτες και πλήρωμα, προκάλεσε, όπως πληροφορούμαστε αλλαγές στην προγραμματισμένη επίσκεψη της Γερμανίδας ευρωβουλευτίνας Ρεμπέκα Χάρμς στη ΒΑ Χαλκιδική.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"ΑΠΟ ΘΥΤΕΣ... ΘΥΜΑΤΑ"



Ένας  άλλος κάτοικος της ΒΑ Χαλκιδικής μπήκε στη διαδικασία να δώσει μια απάντηση στην "Κραυγή Αγωνίας" (;;;), που κάτοικος της Ιερισσού αποτύπωσε σε ένα κείμενο αποπροσανατολισμού κατα τη δική μας γνώμη. Μας την έστειλε μέσω email και τη δημοσιεύουμε με τη σειρά μας.

"ΜΠΛΟΚΟ" ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

 Το ρόλο του υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να «ζήλεψε» το τμήμα  Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη, αφού σε επιστολή που είχε ως αποδέκτη το αστυνομικό τμήμα Αρναίας επισημαίνει ότι πρέπει να διακοπούν οι εργασίες κατασκευής του εργοστασίου εμπλουτισμού που γίνονται στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς διαπιστώθηκαν παρατυπίες στις χωματουργικές εργασίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΑΡΜΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η συμπρόεδρος των Οικολόγων - Πρασίνων κ. Ρεμπέκα Χάρμς θα βρεθεί αυριο το πρωί στη ΒΑ Χαλκιδική.

 Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής συνοδευόμενη από τον Έλληνα ομόλογο της κ. Νίκο Χρυσόγελο, πολυμελή  ομάδα συνεργατών, δημοσιογράφων και στελεχών των Ελλήνων οικολόγων στην Κ. Μακεδονία θα επισκεφτεί στις 10.30 το πρωί τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι και τις Σκουριές, για να ενημερωθεί δια ζώσης για την επένδυση χρυσού στην περιοχή.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.. Ή ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ???

Κραυγή SOS...??? Ή Αποπροσανατολι... S(m)OS???
Στους «Εργολήπτες Χαλκιδικής» δημοσιεύεται εδώ και λίγες ώρες ένα κείμενο που παρουσιάζει σε ιδιαίτερα δραματικό ύφος την πορεία εκφασισμού της Ιερισσού. 

Αν στους πολύ περίεργους καιρούς που διανύουμε, συμπεριλάβουμε  τη ραδιουργία, τον τυχοδιωκτισμό και τις παραπλανητικές μεθόδους που συλλήβδην εφαρμόζει  το ανελεύθερο μόρφωμα, που έχει επιβάλει το νόμο του στην περιοχή είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη δυσπιστία αυτή την «κραυγή αγωνίας» που έρχεται από την Ιερισσό.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

"ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ" ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ... ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΙΣ #skouries!!! (Βίντεο)

Παραλίγο... μάχη για ένα τσιγαράκι στις Σκουριές!
Η ΕΡΤ μπορεί να έκλεισε προσωρινά (έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον), ευτυχώς υπάρχει η βιομηχανία παραγωγής ταινιών μικρού μήκους των "οικολόγων" της ΒΑ Χαλκιδικής, η οποία μας κρατάει... ενήμερους για τις καθημερινές εξορμήσεις τους στις Σκουριές.

Το βίντεο που ανέβασαν στη δημοσιότητα με τίτλο: " Η Ελληνικός Χρυσός σε ρόλο αστυνομίας και η αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή" αξίζει και αυτό με τη σειρά του να συμπεριληφθεί στην παγκόσμια... οικολογική ανθολογία, ως το έμβλημα της "οικολογικής αντίληψης και συνείδησης", που χαρακτηρίζει αυτή τη μερίδα ανθρώπων, που θέλει να πιστεύει και να εμφανίζεται ως το πλέον αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΪΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΪΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αναμφίβολα έχει προκαλέσει σοκ και δέος ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ για να την ξανανοίξει με λιγότερο προσωπικό και ανύπαρκτη κομματική παρέμβαση, όπως λέει...

 Περίπου 2.700 εργαζόμενοι μπήκαν σε μια νύχτα στις μακριές λίστας της ανεργίας, που έχουν γίνει θηλιά γύρω από το λαιμό 1.500.000 Ελλήνων. 

ΝΕΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο αστυνομικό τμήμα Πολύγυρου πρέπει να πάνε 16 κάτοικοι της Ιερισσού αρχής γενομένης από αύριο μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα, σύμφωνα με τις προσωπικές κλήσεις που έλαβαν από τη διεύθυνση ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ «ΧΑ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Αίμα, τιμή, ..."γαλατική" στοργή!!!
Το πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο κοινωνικός ρατσισμός απέναντι στους μεταλλωρύχους της Ιερισσού, ήρθε να επισφραγίσει η χαλαρή  και δίχως παρατράγουδα επίσκεψη κλιμακίου της ΧΑ στο κατά τ’ άλλα «γαλατικό χωριό»...


Όταν είναι να περάσουν από τα μπλόκα της Ιερισσού οι κάτοικοι που εργάζονται στα μεταλλεία, περνούν το μαρτύριο της σταγόνας. Προπηλακίζονται, δέχονται ύβρεις, υφίστανται φθορές στα οχήματα τους. Αν περάσουν τα μπλόκα δεν ξέρουν αν θα τα ξαναπεράσουν... στο γυρισμό για τα σπίτια τους.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΑΡΝΑΙΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Πριν από λίγο περιήλθε στην αντίληψή μας έγγραφο της πολεοδομίας Αρναίας που εστάλει προς την "Ελληνικός Χρυσός".  

ΝΑ ΠΩΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ... ΣΤΗ "ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ"

Θα μπορούσε... άνετα ο κ. Κλίφτον να αποτελέσει το "σήμα κατατεθεν"
του... προσκυνηματικού τουρισμού της ΒΑ Χαλκιδικής
Συνεχίζονται οι επισκέψεις... υψηλών προσκεκλημένων στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Μετά το super model του παγκόσμιου  ακτιβισμού την Καναδή Ναόμι Κλάιν, που συνέκρινε την περιοχή μας με τη "Λωρίδα της Γάζας",ως προς την παρουσία της αστυνομίας στον εργοταξιακό χώρο των Σκουριών, ενώ της διέφυγε, ότι οι "αγωνιστές" έχουν καταργήσει το Α.Τ. Ιερισσού..., ένας ακόμη Καναδός και δη ακτιβιστής επισκέπτεται το απόγευμα την Ιερισσό για να επιμορφώσει τους "αγωνιστές" του χωριού για τον εξορυκτισμό και πως αυτός αντιμετωπίζεται στον Καναδά από τους εκεί "συν -αγωνιστές".