Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΚΙΤΙΛΕ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ... ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (Βίντεο)

Το βίντεο που ακολουθεί αφορά τη ζωή και τις εντυπώσεις, όσων εργάζονται και ζουν κοντά στο μεταλλείο και τη βιομηχανία χρυσού στο Κίτιλε της Φινλανδίας.

Είναι  βέβαιο, πως δεν προσφέρεται για τα... ευαίσθητα οπτικά νεύρα των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους για ένα... καλύτερο αύριο μέσα από την συκοφάντηση του συγκεκριμένου κλάδου με επιστημονικοφανείς θεωρίες, προσωπικές - ευχητικές εκτιμήσεις, παρακλήσεις για "καταστροφές" και "θανάτους" και τη διασπορά κυρηγμάτων μίσους και διχασμού.  

"ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ"

Αυτό σημειώνει στο blog του ο δημοσιογράφος Θανάσης Ζωγράφος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην αλήστου μνήμης "ανοιχτή" συνεδρίαση μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των ολίγων φίλο - αρχέγονων φίλων του.

Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος - blogger η σύλληψη του οφείλεται στο γεγονός, ότι κατέγραφε με την κάμερα του, (όπως και το rodopinews) όλη τη φαρσοκωμωδία με την επίφαση νομιμότητας & σοβαρότητας, που έπαιζαν οι αυτόκλητοι... υπερασπιστές όλων των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος σε βάρος 70 κατοίκων της Θράκης, που ήθελαν να ενημερωθούν με επίσημο και δημοκρατικό τρόπο από τους εξουσιαστές τους...

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ



H 1η ιστιοπλοϊκή κατασκήνωση Στρατωνίου «άνοιξε πανιά» στις 22/7 και ολοκληρώθηκε στις 26/7 υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη και του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου.

 Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης αυτής ήταν ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Καβάλας Δήμου Παγγαίου, όπου βοήθησε στην διοργάνωση αυτής της ιστιοπλοϊκής εβδομάδας προσφέροντας ανιδιοτελώς τα σκάφη του (optimist & leizer) καθώς και τους προπονητές και αθλητές του.

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΚΙΤΙΛΕ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΑ


Του Dr. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη
Το μεταλλείο χρυσού Κίτιλε (Kittilä) βρίσκεται στην Β. Φινλανδία σε απόσταση 900 χιλιομέτρων από το Ελσίνκι. Το μετάλλευμα εντοπίσθηκε το 1986 από κοιτασματολογικές έρευνες του εθνικού Γεωλογικού Ινστιτούτου της χώρας.

 Η εξόρυξη ξεκίνησε το 2008, ενώ το 2009 ήταν ο πρώτος χρόνος μεταλλουργικής παραγωγής χρυσού. Τα βεβαιωμένα αποθέματα ανέρχονται σε 157 τόνους χρυσού. Εξορύσσονται περίπου 1.100.000 τόνοι μεταλλεύματος στη βάση αποκλειστικά υπόγειας εκμετάλλευσης. Η επιφανειακή δραστηριότητα ολοκληρώθηκε αφού διήρκεσε μόνο τα 4 πρώτα χρόνια, όπως άλλωστε προβλέπονταν αρχικά.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (Βίντεο)

Η... παγκόσμια πρωτοτυπία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των φίλων του από τη "διανομαρχιακή Ροδόπης - Έβρου" με essence... αρχεγονισμού  κέντρισε και το ενδιαφέρον του iefimerida.gr.

Για να δούμε πως...

"ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη Θράκη για την ανοιχτή συνεδρίαση - παρωδία, που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ του δημάρχου Λαμπάκη και των φίλων του. 

Ο κόσμος της Θράκης δείχνει να αφυπνίζεται και να μην επιθυμεί να ζήσει ο τόπος και η κοινωνία τους αυτά που οι πολέμιοι της εξορυκτικής δραστηριότητας έχουν προκαλέσει στη ΒΑ Χαλκιδική.

“Δεν θα κάνουμε την Θράκη Σκουριές ή Ζωνιανά” αναφέρει άρθρο παλιού Αλεξανδρουπολίτη και συμπληρώνει: “Μήπως ο Τόλης είναι ο “Κομισάριος” που δίνει εντολές στον Λαμπάκη;”

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ...

Είναι αλήθεια, ότι στη θέα της συγκεκριμένης γελοιογραφίας αποσυμπιέστηκαμε αρκετά. 

Κοινώς, γελάσαμε με την ψυχή μας με το ευφυές σενάριο, που... σκάρωσε ο εμπνευστής της για να συνδέσει την εν λόγω αμφιλεγόμενη διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και τα πρόσφατα δυσάρεστα συμβάντα με πρωταγωνιστές κατοίκους από το Παλαιοχώρι και την Ιερισσό. 

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΤΗΝ ANTIGOLD... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Πως να βάλεις... κουκούλα με τέτοια ζέστη;

"Οι μύθοι που καταρρέουν διυλίζουν δηλητήριο" είχε πει κάποιος σοφός. Αυτό φαίνεται πως ταιριάζει "γάντι" σε ορισμένα μέλη της αποκαλούμενης "Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Εβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού" που μετά από 15 συνεχή χρόνια εξακολουθούν να παραπληροφορούν τους πολίτες της Θράκης.



Σε μία κατάπτυστη ανακοίνωσή τους και διαστρεβλώνοντας εντελώς τα γεγονότα και την αλήθεια οι κύριοι και κυρίες δεν διστάζουν να συκοφαντούν καθόλα άξιους και αξιοπρεπείς πολίτες των Σαπών, στην πλειοψηφία τους δοκιμαζόμενους από την οικονομική κρίση, ανέργους, πολύτεκνους και άλλους και να τους αποκαλούν "μισθοφόρους" που δήθεν έβρισαν, φώναξαν, προπηλάκισαν και έσπρωξαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη δίνοντας με αυτή τους την ανακοίνωση το έναυσμα σε άγνωστο αριθμό blogs ανά την Ελλάδα να μας αποκαλούν "πληρωμένους τραμπούκους", να μας απειλούν με αντίποινα και να ζητούν μέχρι και επιθέσεις εναντίον μας!

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

"ΝΑ ΧΕSW ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΥΣΟ ΣΑΣ"


Ο ιδιοκτήτης του site "Rodopi news" Σωτήρης Μπουζάρας, ήταν ένας εκ των τυχερών ανθρώπων που παραβρέθηκαν στην... ιστορική, όπως αποδείχθηκε ως προς τον αυτοπεριορισμό της "ανοιχτή συνεδρίαση", που κάλεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και οι "οικολόγοι" συνομιλητές του.

Στο μακροσκελές σχόλιο του περιγράφει όσα δεν έδειξε η αποκαλυπτική κάμερα του. 

Διαβάστε για να μάθετε όσοι δεν έτυχε να ακούσετε,  τι είδους "δημοκρατία" υπερασπίζονται οι πολέμιοι των μεταλλείων στη Θράκη και πως οι ισχυρές οικονομικά μειοψηφίες τους στραγγαλίζουν τη φωνή και την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας της εκεί κοινωνίας, η οποία δε θέλει να μεταναστεύσει από τον τόπο της, όσο και αν κάποιοι άλλοι το θέλουν τόσο πολύ ...

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

"Δημοκρατία... τέλος"
Διαβάζοντας την «αγχωμένη» ανακοίνωση που εξέδωσε η διανομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης - Έβρου κατά των μεταλλείων χρυσού για τα γεγονότα, που έλαβαν χώρα την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης,  κατά τη διάρκεια της περίφημης ... ανοιχτής συζήτησης ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για πολέμιους της μεταλλευτικής πιστέψαμε αρχικά, ότι έγινε της... Ιερισσού!


Με βάση αυτά που διοχέτευσαν οι πάντα... αντικειμενικοί κύκλοι της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι απειλήθηκε η ζωή του κ. Λαμπάκη και των συνεργατών του και ότι έμειναν εγκλωβισμένοι στο δημαρχιακό μέγαρο για 7 περίπου ώρες...

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ

Με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πολύγυρου, που εκδόθηκε πριν από λίγο αίρεται η προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών υλοτόμησης - εκχωμάτωσης - αποψίλωσης και καθαρισμού στο ρέμα Καρατζά στην περιοχή των Σκουριών. 

Το δικαστήριο απέρριψε συνολικά την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσαν κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής, καθώς η εταιρία "Ελληνικός Χρυσός" προσκόμισε στο δικαστήριο τη μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων Λοτσάνικου και Καρατζά που είχε η ίδια καταθέσει από το 2006...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Προς το παρόν άκαρπη απέβη η προσπάθεια της κας Λιάνας Κανέλλη με το αίτημα προσωρινής διαταγής για αναστολή εργασιών από την Ελληνικός Χρυσός στο ρέμα του Καρατζά, το οποίο θα εκδικαζόταν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου.

 Παρ’ όλη τη σιγή στα διάφορα Blog, οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι το πρωτοδικείο αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να εκδώσει διαταγή για αναστολή εργασιών, η οποία να αφορά εργασίες που έχουν ήδη… ανασταλεί! Να περιμένουν όλοι την κανονική εκδίκαση της υπόθεσης. 

ΣΩΠΑ ! ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (Παρασιτικοί εναντίον Παραγωγικών – Β')


Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη

«…Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :

"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"

Μπορεί να μην είχαμε με δαύτους γνωριμίες ζηλευτές,

με τους γείτονες, μας ένωνε, όμως, το Σώπα.
Σώπα ο ενας, σώπα ο άλλος, σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω,

σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.

Κατάπιαμε τη γλώσσα μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτήκαμε πολλοί
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη , αλλά μουγκή!

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ H ANTIGOLD... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ??? (Βίντεο)

Να θες να... συζητήσεις και να μην σε αφήνουν οι "αρχέγονοι" φίλοι σου...
Θα μπορούσατε να φανταστείτε ΠΟΤΕ έναν δημοκρατικά εκλεγμένο δήμαρχο με... οικολογικές ανησυχίες και έναν αρχέγονο... ακτιβιστή να προσκαλούν αρχικά κόσμο στο δημαρχείο σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο για τα μεταλλεία, αλλά να τη ματαιώνουν πριν καλά - καλά ξεκινήσει, επειδή κατά τη διαδικασία  face control που έκαναν, το κοινό που τους προέκυψε δεν ήταν... αποστειρωμένο και αμιγώς... αντιμεταλλευτικό;

"ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ???

Πολύς λόγος έχει γίνει από την πλευρά των "αντίχρυσων" της ΒΑ Χαλκιδικής για τα... τοξικά απόβλητα που... ρέουν,... λιμνάζουν ή θα πνίξουν στο μέλλον και θα μολύνουν ανεξέλεγκτα τη γή και τον υδροφόρο ορίζοντα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τα γνωστά χιλιοειπωμένα και ενίοτε εικονογραφημένα παραμύθια για αγρίους με τα οποία  η "αντιμεταλλευτική κομπανία" τρέφει όσους λατρεύουν να ακούν για "θάνατο" και "καταστροφή".

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ

Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος Νίκος Γαλάνης στέλνει το δικό του γράμμα στη βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη. Κάτι έχει να της πεί...
"Με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα συντρόφισσα  κ. Λιάνα Κανέλλη με σκοπό το κλείσιμο του μεταλλείου (αδιαφορώντας για τους 1400 εργαζομένους αορίστου χρόνου), θέλω να ρωτήσω τα εξής:

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

"Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"... ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ;

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

«Η καλή πορεία του δεν είναι αρκετή, ώστε να επιβραδύνει τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας»



«Ο ελληνικός τουρισμός δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα», είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.



«Αν και οι τουρίστες στην Ελλάδα αυξάνονται, το όφελος για την εσωτερική αγορά είναι περιορισμένο. Τα χρήματα που ξοδεύουν κατά μέσο όρο οι τουρίστες μειώνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια», διαβάζει κανείς στον υπότιτλο.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ



Η κ. Κατερίνα Βαλιάνου, κάτοικος Ουρανούπολης, γράφει για την μετάδοση του επικίνδυνου ιού της ιδεολογικής τρομοκρατίας, που είτε για λόγους μίμησης, είτε για λόγους παθογένειας έχει μεταδοθεί στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Τα ζητήματα και τα ερωτήματα που θέτει είναι ταυτόσημα με τα ζητήματα και τα ερωτήματα που γεννιούνται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά καπελώνονται από τις κραυγές και τις απειλές των "οικολόγων"

ΦΑΛΤΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ #Skouries... ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΕΛΑΗΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΟΥ ΣΠΑΛΑΘΡΟΝΗΣΙΟΥ! (Βίντεο)

"Καύσωνας" κόμπλεξ κατωτερότητος επικρατεί στο f/b για την παραλία των... Σκουριών!

Κάποιοι "θερμόπληκτοι" από τη ζέστη βρίσκουν διέξοδο... δροσιάς, βγάζοντας χολή και όξο για το Στρατώνι, προδήλως σκασμένοι από το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα και δείχνει την ομορφιά του σ' όλη του την έκταση.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Μέσα στους κόλπους του ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού μορφώματος των "οικολόγων" και πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας ξεχωριστή θέση κατέχουν οι "υπερπατριώτες"...

Εκείνοι που χαρακτηρίζουν με μεγάλη ευκολία "προδότες" και "δοσίλογους" επιστήμονες και ανθρώπους του μόχθου, που ζουν αλλά και προσφέρουν πάρα πολλά και σε ποικίλους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από την επαγγελματική ενασχόληση της εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Ένας από τους συμπρωταγωνιστές στον... αγώνα "υπέρ πίστεως και πατρίδος"  είναι και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης. 

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ Η ΔΕ ΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ???

Το ερώτημα που βάζει ο τίτλος της ανάρτησης δεν είναι ρητορικός. 

Έχει προκύψει μεγάλο ζήτημα με τη λίστα των ονομάτων των κατοίκων μεταξύ αυτών και της βουλευτίνας του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη, που υποτίθεται ότι υπέγραψαν εν πλήρη γνώση και συνείδηση την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη διακοπή των εργασιών στον Καρατζά Λάκκο και εκδικάζονται αύριο το πρωί στον Πολύγυρο.

ΕΚΠΛΗΞΗ... ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η πιο σίγουρη οδός της "δημοκρατίας" είναι αυτή που ακολουθούν οι μειοψηφίες...
Στη "δημοκρατία" των μειοψηφιών, όπως έχει μετεξελιχθεί η Δημοκρατία στη χώρα μας, όταν κάτι δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τα  "θέλω" και τα "πρέπει" τους, οι πλειοψηφίες πρέπει να υποχωρούν. 

Να κάνουν διαγραφή των αποφάσεων τους και "πάμε ξανά από την αρχή", έως ότου προκύψει η... στοίχιση των πάντων με τις βουλές της μειοψηφίας.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ - ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κ. ΚΑΝΕΛΛΗ?

Να μην υπάρχει μια... μοκέτα "υποδοχής"
για να κρυφτούν από κάτω τα σκουπίδια;
Αυτή η φωτογραφία αφιερώνεται σ' όλους τους οικολογούντες κατοίκους της Ιερισσού και τους... μέτοικους της Ουρανούπολης, που... κόπτονται για την προστασία του περιβάλλοντος και του τουρισμού στη ΒΑ Χαλκιδική. Μεταξύ όλων αυτών και στην επιλεκτικά ευαίσθητη βουλευτίνα του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη

Ως γνωστόν, σύμπασα η "οικολογική κοινότητα" του παραλιακού μετώπου έχει πειστεί φανατικά, ότι η μεταλλευτική επένδυση δήθεν θα είναι καταστροφική για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ" ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ



Έντονη πολιτική απόχρωση έχουν τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 1000 και πλέον κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού εναντίον της Ελληνικός Χρυσός. 

«Μπροστάρης» στη νέα δικαστική απόπειρα για τη διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην ΒΑ Χαλκιδική μπαίνει η βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ.Λιάνα Κανέλλη η οποία τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να περνάει τα καλοκαίρια της στην Ουρανούπολη. 

ΟΙ #skouries ΑΠΟ ΨΗΛΑ.... (Βίντεο)

 .... Μοιάζουν σα ζωγραφιά.... Όπως όλη η Χαλκιδική.... Όπως όλη η Ελλάδα...

ΑΝΕΞΥΡΙΖΑΥΓΗΤΙΣΜΟΣ

Του Σακελλάρη Σκουμπουρδή
Είχε μια καλή ευκαιρία να συμμαζέψει λίγο τα ακροδεξιά του λιλιά ο κ. Τσίπρας στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έκανε. Την ώρα που άναβε ο συνεδριακός διάλογος και ο Πρόεδρος έκανε ευθεία μνεία για τους λαϊκούς αγώνες που στηρίζει στη Χαλκιδική, ένα απίστευτο ναζιστικής ολκής έγκλημα λάμβανε χώρα στην Ιερισσό. Κάποιοι «καλοί» έκαναν αυτό που έπρεπε στην «κακιά» κυρία Ζωή Γατά, που είναι επικεφαλής πολιτών φίλων της επένδυσης στις Σκουριές. Μέσα σε ένα μήνα, αφού δύο φορές έσπασαν τις τζαμαρίες στο μαγαζί της, τα ξημερώματα της Πέμπτης, το έκαψαν ολοκληρωτικά με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια. Και την αποτελείωσαν. Μα γιατί; Το ρεπορτάζ λέει ότι αυτό συνέβη ως αντεκδίκηση για τους δύο προφυλακισμένους της Ιερισσού.

ΠΕΡΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ" ΜΕΛΕΤΩΝ



*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Συχνά-πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ειδικά από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητες μελέτες με στοιχεία «καταπέλτες» κατά της επένδυσης στην Χαλκιδική. Την καλύτερη απάντηση την είχε δώσει εντός βουλής ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.



«Για τις επιστημονικές προσεγγίσεις, στις οποίες αναφέρεστε με τον όρο ανεξάρτητες, υπονοείτε ότι οι επιστήμονες, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που ασχολήθηκαν, για περίπου έξι χρόνια, με όλα αυτά τα ζητήματα είναι εξαρτημένοι; Από ποιον; Αυτοί δεν προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον; Και αν όχι, έχετε στοιχεία; Θα τους καταγγείλετε ονομαστικά; 

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog και βίντεο.
 
Κατόπιν αιτήματος της μείζονος αντιπολίτευσης για έκδοση ψηφίσματος για την εν γένει κοινωνική αναταραχή και την προφυλάκιση Δημοτών του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές, το Δημοτικό Συμβούλιο Πολυγύρου εξέδωσε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ το παρακάτω ψήφισμα:
"Η συνεχιζόμενη κοινωνική αντιπαράθεση μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη για το θέμα της επένδυσης στις «Σκουριές» η οποία δυστυχώς από μερίδα των διαφωνούντων εκφράζεται πολλάκις με χρήση βίας και προσβλητικών λεκτικών ακροτήτων προς κάθε κατεύθυνση, καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη μιας ψυχραιμότερης προσέγγισης του προβλήματος με απαραίτητο εργαλείο τον ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών.

"ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!" (Εmail)


Ο κ. Νίκος Γαλάνης ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος "ξαναχτυπάει" με νέο σχόλιο, που αφορά την... επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και έχει να κάνει με τους... καημούς που κουβαλούν ορισμένοι, επειδή δεν έχουν "σκουριάσει" ακόμη τα μηχανήματα που βρίσκονται στο έργο των Σκουριών και δουλεύουν ασταμάτητα.

Εμείς δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Τα λέει όλα με τον απλό, ευγενικό, πλην όμως καυστικό τρόπο του ο κ. Γαλάνης. 

Για εμάς τα λόγια του έχουν τεράστια σημασία, καθώς βγαίνουν από την ψυχή ενός Μαδεμοχωρίτη, που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του και συνεχίζει να δουλεύει.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Αν μπορέσω να σε κάνω να δεις τον κόσμο με τον τρόπο που τον βλέπω εγώ, τότε θα αρχίσεις αυτόματα να σκέπτεσαι με το τρόπο που εγώ σκέπτομαι. Θα καταλήγεις στα συμπεράσματα που καταλήγω κι εγώ.»   ( Phillip K. Dick )

---------------------------------------------------------------------------------

«Επιτέλους θεραπεύθηκα !» αναφωνεί ο νεαρός Alex, στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”. Για πολλοστή φορά είδαμε και κουβεντιάσαμε γιά την φανταστική ταινία του Stanley Kubrick. Αυτή τη φορά όμως μας δημιουργήθηκαν συνειρμοί με τη βία των «οικολόγων» και την προπαγάνδα τους στη Χαλκιδική και στην Ελλάδα.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Ως λαός και πολιτική ηγεσία πρέπει να αποκτήσουμε σωστή άποψη και εικόνα για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε τι είναι ορυκτός πλούτος για την Ελλάδα. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η έννοια ορυκτός πλούτος παρεξηγείται από μεγάλη μερίδα της καθημαγμένης από την κρίση κοινωνίας μας, που τον συνδέει με πάμπλουτες επιχειρήσεις, πολυεθνικές και μη, που εκμεταλλεύονται τα ορυκτά μόνο για όφελος τους. 

Στη διαμόρφωση μιας τέτοιας άποψης συντελούν διάφοροι ιθύνοντες και μη, όπως καθηγητές πανεπιστημίου και πολιτικοί από όλες σχεδόν τις πλευρές, που άθελά τους από άγνοια, ή και σκοπίμως, φανατίζουν τελικά μεγάλο μέρος της κοινωνίας εναντίον κάθε δραστηριότητας που συνδέεται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ... ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ξεπέρασε και τις πιο... υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών η συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων, που έγινε απόψε στην Ουρανούπολη.

Περίπου 80 άτομα, μεταξύ αυτών και κάποιοι προσκεκλημένοι των αντιδρώντων από το εξωτερικό περπάτησαν στους δρόμους  και φώναξαν τα γνωστά αντιμεταλλευτικά συνθήματα. 

Προς στιγμή, οι καταστηματάρχες της Ουρανούπολης χάρηκαν... νομίζοντας ότι πρόκειται για ομάδα τουριστών, που έκανε  βόλτα στην αγορά!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ: "ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" (Βίντεο)

Παρέμβαση στην κατεύθυνση του κατευνασμού των οξυμένων πνευμάτων, που υπάρχουν στη ΒΑ Χαλκιδική με αφορμή την επένδυση χρυσού έκανε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος. 

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν αντέχει να υποφέρει άλλο, βλέποντας διχασμένο το ποίμνιο του.

"ΕΞΩ Η ΒΙΑ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" (Εmail)

Αναγνώστρια από το Παλαιοχώρι μας έστειλε μέσω email ένα σχόλιο που αφορά τα επεισόδια που έγιναν στο Παλαιοχώρι την περασμένη Δευτέρα και τον απόηχο αυτών των γεγονότων....

 Μας ζήτησε να το δημοσιεύσουμε χωρίς τα στοιχεία της, όχι γιατί φοβάται όπως μας είπε αλλά επειδή θέλει να την πιάσουν στο στόμα τους άτομα που δεν έχουν "ούτε ιερό ούτε όσιο"...

Σεβαστή η επιθυμία της αναγνώστριας μας. Ακολουθεί το σχόλιο της.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ... ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΪ 100,3

Κλείνουμε σχεδόν μια εβδομάδα από την εμπρηστική επίθεση, που σημειώθηκε στο κατάστημα της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Ιερισσού από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες. 

Δείτε μέσω του βίντεο που ακολουθεί την ολοκληρωτική καταστροφή, που υπέστη η κ. Γατά από την επίθεση, η οποία ήταν η τρίτη σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

'"ΟΧΙ ELDORADO GOLD ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ"

Ετσι τιτλοφορείτε ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο, κατά την άποψη  μας, το οποίο έχει ανέβει στη γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, το indymedia.org. 

Σας συνιστούμε να το διαβάσετε. Ακολουθεί σχόλιο του blog.

STRATONI BEACH PARTY - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤAΛΛΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (Βίντεο)

Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και ενώ στην Ιερισσό κάποιοι χαίρονταν που η εξόρυξη στις Σκουριές μετατίθεται για ένα χρόνο αργότερα (δηλ. για το 2016), 17 μόλις χιλιόμετρα μακρύτερα και πιο συγκεκριμένα στο Στρατώνι νέοι άνθρωποι, για την ακρίβεια φοιτητές, χαίρονταν για τους δικούς τους λόγους.

Λόγους που έχουν να κάνουν με την απόκτηση πρακτικών γνώσεων και εμπειριών υψηλού επιπέδου , που αφορούν τις επιστήμες της γεωλογίας, της μεταλλειολογίας και της μηχανικής ορυκτών πόρων.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ (Email)


"Φίλες και φίλοι,


Μια μειοψηφία στη Βόρειο Χαλκιδική που αυτοαποκαλούνται αγωνιστές, με την αρνητική τους προπαγάνδα και την βία προσπαθούν να ματαιώσουν την επένδυση της Μεταλλουργίας Χρυσού που αφορά 5000 θέσεις εργασίας.


Και αναρωτιέμαι είναι αγωνιστές αυτοί που φορούν κουκούλες και τρομοκρατούν τους μεταλλωρύχους ενώ συγκρούονται καθημερινά με τα Μ.Α.Τ. Είναι αγωνιστές αυτοί που κλείνουν τους δρόμους και δεν επιτρέπουν τους μεταλλωρύχους να πάνε στη δουλεία τους στερώντας το ψωμί και το γάλα από τα παιδία και τα εγγόνια τους. Είναι αγωνιστές αυτοί που καίνε αυτοκίνητα και μαγαζιά μεταλλωρύχων. 

"ΤΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΟΥΤΕ Η ΡΥΠΑΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ"

Η "εφημερίδα των συντακτών"...
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα κρεμάστηκαν στα περίπτερα και διαψεύσθηκαν μερικές ώρες μετά...

H "Αυγή"....

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ….

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ:"ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"



*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της επένδυσης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική δίνει ο εκπρόσωπός της, Κωνσταντίνος Γεωργαντζής, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Eldorado Gold», Paul Wright, κατά την οποία «λόγω της πρόσφατης σημαντικής πτώσης της τιμής του χρυσού, η εταιρεία έχει αναθεωρήσει και συνεχίζει να αναθεωρεί το σχέδιο λειτουργίας της ώστε να διασφαλίσει ότι παραμένει μια χαμηλού κόστους, προσοδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία χρυσού».


Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι η αναθεωρημένη έναρξη του προγράμματος παραγωγής για τις περιοχές των Σκουριών αλλά και του Περάματος τοποθετούνται χρονικά στο 2016 ενώ το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την έναρξη της παραγωγής το 2015.

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ... ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!!!

Πάνε αυτά... Αποτελούν παρελθόν... Ανάμνηση παλιά... "Κίτρινο" γράμμα στο συρτάρι...
Από χθες το βράδυ η Ιερισσός θυμίζει "μεθυσμένη" πολιτεία. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Eldorado για μετάθεσης της εκκίνησης της εξορυκτικής διαδικασίας στις Σκουριές για το 2016, αντι για το 2015, ανάγκασε τους... καταπονημένους "αγωνιστές" να... ξαναμπούν στα ρούχα τους και να ξαναβγούν στους δρόμους.

Κορναρίσματα, επιφωνήματα, συνθήματα, καμπανοκρουσίες και σχέδια για "γαλατικά" τσιμπούσια με αγριογούρουνα συνέθεταν τα χρώματα του πίνακα ευτυχίας, χαράς και δικαίωσης, που στήθηκε στην Ιερισσό.

ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ (Βίντεο)

Πήγαν για... μαλλί και έφυγαν "γουλί"!!!
Έχουν μεγάλη πλάκα αυτοί οι "συντονιστές" των... οικολόγων της Ιερισσού. Βάζουν μπροστά τον καθοδηγούμενο όχλο να βρίζει και να σπιλώνει συνειδήσεις και τρέχουν μετά από πίσω, όχι μόνο για να καλύψουν τις ασχήμιες του όχλου, αλλά και για να ζητήσουν και βοήθεια για τον "αγώνα" τους!!!

Αυτό έκαναν και προχθές στη συγκέντρωση που είχαν στον Πολύγυρο. Έβαλαν μπροστά τον όχλο να συνθηματολογεί έξω από το Δημαρχείο Πολύγυρου εναντίον του δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου χαρακτηρίζοντας τον "προδότη" και μετά οι "συντονιστές" πήγαν να του ζητήσουν "συμπαράσταση" (δηλαδή... ψήφισμα στη διάλεκτο τους) κατά της αστυνομικής βίας και της καταστολής σε βάρος των "αγωνιστών".

"ΠΩΣ ΟΙ 200 ΓΙΝΟΝΤΑΙ 3.000;"



*Ακολουθεί σχόλιο του blog
 Όλος ο σημερινός τύπος αναφέρεται στα 200 άτομα που έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση κατοίκων έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, όπου εκείνη την ώρα είχαν προσέλθει δικηγόροι προκειμένου να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης για δύο συλληφθέντες. 

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ELDORADO: Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Η υποχώρηση της τιμής του χρυσού οδηγεί σε μείωση δαπανών την καναδική Eldorado Gold Corp., για το 2013, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.


Η εταιρεία αποφάσισε επίσης την καθυστέρηση της επέκτασης του ορυχείου Kisladag στην Τουρκία, καθώς και τη μετάθεση κατά ένα έτος της έναρξης παραγωγής σε 3 άλλα έργα, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

ΟΠΟΥ Η ΒΙΑ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Δεν υπάρχει καμία καλή βία. Υπάρχει όμως μια βία που είναι χειρότερη από τις άλλες. Η βία που δηλώνει αρχές και καλούς σκοπούς. 

Αυτή η βία είναι τρομακτική. Γιατί καπηλεύεται το δικαίωμα όλων για κοινωνική ισότητα, δημοκρατία, ελευθερία, οικολογία. Γιατί δεν φέρνει ελευθερία, αλλά προκαλεί φόβο. Κλείνει τον κόσμο στα σπίτια του και αντισυσπειρώνει και δυναμώνει το ίδιο το σύστημα που δηλώνει ότι πολεμάει.


Είδαμε και θυμώσαμε με τα ματωμένα και πρησμένα από το ξύλο παιδιά που ονειρευτήκαν ότι θα μας απελευθερώσουν όλους από τα νύχια του συστήματος, θέλουμε δεν θέλουμε. Σήριαλ με πολλούς που ονειρεύονται τη διάχυτα βίαιη ανατροπή, αλλά τελικά καταλήγουν να δυναμώσουν την καταστολή, νομιμοποιώντας τη στη συνείδηση των πολλών. 

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


Μια καλοστημένη διαδήλωση απο τους αντιδρώντες έπιασε στον ύπνο την Αστυνομία. Έτσι από πολύ νωρίς συγκεντρώθηκαν στον Πολύγυρο, όπως είχαν προαναγγείλει, για να διαμαρτυρηθούν για τις τέσσερις συλλήψεις των Ιερισιωτών. 

Η Αστυνομία που είχε στραμμένα τα βλέμματά της στην πορεία, στην ασφάλεια του Πολυγύρου και των πολιτών δεν έδωσε βάση στην αποχώρηση των διαδηλωτών.

ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ (Βίντεο)

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο Super Tv o δήμαρχος Πολύγυρου Αστέριος Ζωγράφος.


Ο Δήμαρχος Πολύγυρου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η παρούσα μεταλλευτική επένδυση είναι ζήτημα επιβίωση για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΡΝΑΙΑΣ

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αρναίας, Αστέριος Βαρκάρης, ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων, που σημειώθηκαν στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής για τα μεταλλεία χρυσού, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον χειρουργό του νοσοκομείου Παναγιώτη Κολοκούρη, ο κ. Βαρκάρης φέρει θλάση στον αυχένα και κάκωση στο γόνατο, ενώ ανέφερε ήπια ζάλη και απώλεια μνήμης των γεγονότων του τραυματισμού του. 

Ο ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ακόμη μια δράση των "οικολόγων" της Ιερισσού εστέφθη με... απόλυτη επιτυχία. Κατάφεραν και πάλι να φέρουν μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν τη Χαλκιδική με αρνητικό τρόπο στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Ενώ η πορεία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, που έκαναν στον Πολύγυρο για τους 4 προφυλακισθέντες ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα παρατράγουδο, αποφάσισαν στη συνέχεια να κάνουν και ένα πέρασμα από Αρναία και από Παλαιοχώρι, κάνοντας... επίδειξη τραμπουκισμού και βίας χωρίς να υπάρχει λόγος.