Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

"ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ? ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ"


Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος κ. Νίκος Γαλάνης σχολιάζει με το δικό του τρόπο την... ευγενή συνθηματολογία που αναπτύσσουν οι αντίχρυσοι σε τοίχους και εξωτερικούς χώρους γενικότερα εναντίον των μεταλλωρύχων, όπως επίσης και κάποια λόγια του αέρα που ακούγονται πυκνά - συχνά περί της "άρρηκτης σχέσης" της γεωργίας και της κτηνοτροφίας με τα Μαδεμοχώρια, που δήθεν προσδίδει στους κατοίκους το βασικό εισόδημα τους.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν είχε περπατήσει μέχρι σήμερα η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Χαλκιδική από την Pravita Estate ήταν η απουσία αξιόπιστου χρηματοδοτικού πλάνου. Αρχικά, στο προσκήνιο των εν δυνάμει επενδυτών εμφανίστηκε ο Άραβας Oday AI Shammari, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τον ΠΑΟΚ. Όσο επενδύσαμε όμως εμείς και στα δύο προγράμματα άλλο τόσο επένδυσε και εκείνος. 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

"ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ"

Δηλαδή το κάψιμο ξένης περιουσίας είναι... πταίσμα???
Μάλλον δεν έχει κλείσει ο κύκλος των... εκπληκτικών δικαιολογιών, που επινοούν κάποιοι φίλα προσκείμενοι του "ειρηνικού κινήματος" των Σκουριών. 
Χθες η "εφημερίδα των συντακτών" δημοσίευσε την ανοιχτή επιστολή ενός νομικού και υποψήφιου διδάκτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ επιχειρεί να δώσει νομική υπόσταση σ' ενα κείμενο που θυμίζει έντονα πολιτικό μανιφέστο. 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ? ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΟΥ


Του Dr. Μηχ. Μεταλλείων Πέτρου Τζεφέρη
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Αλήθεια, γιατί κανείς αναπτυξιακός τομέας (πρωτογενής και δευτερογενής) δεν εξασφαλίζει a priori την κοινωνική συναίνεση; Γιατί στο κρίσιμο ερώτημα οι πολίτες απαντούν «όχι στην αυλή μου» και ειδικά για κάποιες δραστηριότητες απαντούν ευθαρσώς «όχι σε καμία αυλή»; Γιατί στον τόπο μας, τα σχέδια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα δεν «κοσμούν» καμία προεκλογική πολιτική ατζέντα και οι πολιτικές ηγεσίες αναγκάζονται μόνο εκ των υστέρων (μετεκλογικά) να ασχοληθούν με αυτά;

ΣΤΙΣ 3 & 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 27 ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Μέχρι την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, πήραν προθεσμία ώστε να καταθέσουν οι 27 ύποπτοι, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε μια σειρά ακιόποινων πράξεων, που αφορούν σε καταγγελίες και περιστατικά των τελευταίων μηνών, στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή.



Οι 27 ύποπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δεν παρουσιάστηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ "ΕΙΡΗΝΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η ΑΥΓΗ είχε δεν είχε μας έκανε πάλι και γελάσαμε, και πραγματικά το χρειαζόμαστε το γέλιο αυτή τη ζοφερή περίοδο. Σε σημερινό της άρθρο αναφέρεται στα 27 άτομα που προσκλήθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για ανωμοτί καταθέσεις.


Έτσι λοιπόν, μας υπενθυμίζει η ΑΥΓΗ ότι οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής «παλεύουν για να σώσουν τον τόπο και τις ζωές τις δικές τους και των παιδιών τους από τη βέβαιη καταστροφή που θα επιφέρει η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές». Ούτε οι ταλιμπάν στο Παρατηρητήριο δεν έχουν προδικάσει «βέβαιη καταστροφή». 

ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ... ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΑΠΩΝ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μία απίστευτη καταγγελία που αφορά στην αδιαφορία εκπαιδευτικών για τους μαθητές τους είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. 

Αφορά σε ένα υπερσύγχρονο όπως αναφέρεται εργαστήριο βιολογίας και χημείας αξίας 25.000 ευρώ το οποίο δωρίστηκε στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Σαπών από ιδιώτη και οι καθηγητές αρνούνται να το παραλάβουν και να το εντάξουν στον εξοπλισμό τους σχολείου τους με αποτέλεσμα αυτό να μαζεύει σκόνες σε κάποια γωνιά, συσκευασμένο ακόμη στις κούτες. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΡ. ΠΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μήνυση κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη, Χρήστου Πάχτα, κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητών Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.



Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κοτζαμάνη και αφορά πράξεις και παραλείψεις του κ. Πάχτα, στελεχών της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» καθώς επίσης και τυχόν υπευθύνων ατόμων που θα εντοπίσει η ανάκριση για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε μία προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων από τη χώρα, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία καθιστά αυστηρότερους τους όρους και τις προϋποθέσεις για τις συγχωνεύσεις, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την περίπτωση της Βιοχάλκο.



Η υπόθεση της Βιοχάλκο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Μετά την ανακοίνωση του βιομηχανικού ομίλου ότι θα μεταφέρει την έδρα του στις Βρυξέλλες, η αγορά κατακλύστηκε από φήμες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρείες τον ίδιο δρόμο, προκαλώντας πανικό στην κυβέρνηση.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


27 συνολικά άτομα καλούνται για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης την προσεχή Παρασκευή ως ύποπτοι για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη ΒΑ Χαλκιδική κατά των μεταλλείων. 


Σύμφωνα με τις κλήσεις που δόθηκαν αυτά τα άτομα φέρεται ότι συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού που τραυματίστηκε από σκάγια καραμπίνας στο Λάκκο Καρατζά στις 12 Μαΐου, στην τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο ΙΧ πατέρα εργαζόμενου στα μεταλλεία στις 6 Ιουνίου και στον εμπρησμό του καταστήματος της προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Ιερισσού κ. Ζωής Γατά, που σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου.

ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ;

Κλήσεις για να απολογηθούν στην ασφάλεια, δέχονται από το πρωί κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, για γεγονότα που έλβαν χώρα την περίοδο μεταξύ των αρχών Μαίου και της 25ης Αυγούστου.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ...


Μοιραίο για το πολιτικό του μέλλον, αλλά και τις προοπτικές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενδεχομένως να αποδειχθεί το ολίσθημα του Π. Καμμένου με τον δήμαρχο Χρ. Πάχτα. 

Η δημόσια προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να τον λιντσάρουν με τη… δική του συμπαράσταση προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και την κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΟΡΥΚΤΟΥ ΟΛΙΒΙΝΗ ΣΤΗ ΒΑΒΔΟ

 *Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την αποκάλυψη πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι βρίσκεται πολύ μεγάλο κοίτασμα του ορυκτού «Ολιβίνης» στο δημόσιο μεταλλείο Λευκόλιθου, στη Βάβδο της Χαλκιδικής, έκανε ο γεωλόγος κοιτασματολόγος του ΙΓΜΕ Σπύρος Νταµπίτζιας, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου των εργαζομένων, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την «απαξίωση του Ινστιτούτου», όπως είπαν.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ANTIGOLD ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ


Οι αντίχρυσοι προπαγανδιστές από τη Θράκη μέχρι και τη Χαλκιδική έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ από τη μαζική συμμετοχή πολιτών της Ροδόπης σε εκδηλώση που έγινε στις Σάππες στις 13 Σεπτεμβρίου υπέρ της επένδυσης χρυσού.

Οι επαγγελματίες παραχαράκτες της αλήθειας, "μανούλες" όπως πάντα στη διαστρέβλωση και την κατασκευή "νέας πραγματικότητας" σκέφτηκαν ότι για να αποδυναμωθεί η απήχηση αυτής της εκδήλωσης θα ήταν καλό μέσα από σχόλια και τιτιβίσματα να γίνει λόγος ότι οι πολίτες που έδωσαν το παρόν ήταν προσκεκλημμένοι σε... γαμήλια εκδήλωση.

ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ


Σκεπτόμενος Πολίτης
«Carthago delenda est» («Να καταστραφεί η Καρχηδών», Κάτων ο Τιμητής)

Να εξαφανισθούν «οι άλλοι» δηλ. οι εχθροί μας. Αξίζει να σκεφθεί κανείς τη θέση που παίρνουν απέναντι στις «άλλες» παραγωγικές δραστηριότητες, οι «οικολόγοι» και οι συνοδοιπόροι τους, σε αντιδιαστολή με τους υπέρμαχους της ανάπτυξης και της μεταλλευτικής επένδυσης.

Οι μεν «οικολόγοι», θεωρούν εχθρό τη μεταλλεία και οπωσδήποτε καταστρεπτική για το περιβάλλον. Απαγορευτική για κάθε άλλη δραστηριότητα. Μηδενικής ωφέλειας για την τοπική κοινωνία και την πολιτεία. Αδιαφορούν για τις τοπικές κοινωνίες που θα μαραζώσουν. Θέλουν να την εξαλείψουν ολοκληρωτικά (τα περί συνέχισης μόνον της υπάρχουσας δραστηριότητας είναι αστειότητες). 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Η... ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ SOSούδων Σ' ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Μετά την πρόσφατη ανάρτηση που κάναμε για την συστηματική επιχείρηση διασποράς του "θανάτου" και του "καρκίνου", που κάνουν οι αντίχρυσοι σε πάσης μορφής τοποθετήσεις και συνθήματα τους σε δρόμους και μέσα ηλεκτρονικής δικτύωσης, μάθαμε λεπτομέρειες για ένα πολύ άσχημο περιστατικό, που συνέβη πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

"Πρωταγωνιστές" σ' αυτό το περιστατικό ήταν μια ομάδα 7 SOSούδων (άντρες και γυναίκες) και μια νεαρή κοπέλα, στην οποία επιτέθηκαν φραστικά με τη γνωστή τους ευχή "Να πάθεις καρκίνο", επειδή αυτή η νεαρή κοπέλα διένειμε το ενημερωτικό περιοδικό που εκδίδει η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" με τίτλο "Μεταλλευτικά Νέα".

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΟΦΩΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Στην ομόφωνη καταδίκη των πρωτοφανών δηλώσεων του προέδρου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνου Καμμένου προχώρησε κατα τη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη.

Όπως τόνισαν όλοι οι παριστάμενοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της ελάσσονος αντιπολίτευσης στις τοποθετήσεις τους, δηλώσεις και προτροπές τέτοιου ύφους και δη από πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ. Καμμένος ανοίγουν μεγαλύτερες πληγές στη δημοκρατία και την κοινωνία και πρέπει όχι μόνο να καταδικαστούν απερίφραστα αλλά και να απομονωθούν.

KAI ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ" ΡΗΤΟΡΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ


Μία πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή στην οποία μας είχαν συνηθίσει τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στις Σάπες την περασμενη Παρασκευή. 

Μία εικόνα που προβλημάτισε σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο τους διοργανωτές των περιφερόμενων antigold διοργανώσεων αλλά ακόμη και τα “φιλικά” τους ΜΜΕ που όσο και αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να κρύψουν πως η διοργάνωση της Παρασκευής ήταν η “αρχή του τέλους” του ίδιου του Antigold κινήματος. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ήταν και το ίδιο το τέλος…

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΠΟΥ... ΔΕ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ... ΔΕ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όχι, αυτό δεν είναι ρύπανση...
Είναι... έκφραση "πολιτικής αγανάκτησης"!!!
Ο... απροστάτευτος και... προδομένος "λαός των Σκουριών", που υιοθέτησε πρόσφατα σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" κ. Πάνος Καμμένος, είναι τόσο... απροστάτευτος, που μέλη του με ροπή στο βάψιμο και τη συνθηματολογία μπορούν ανενόχλητα να βάφουν και να γράφουν υβριστικά συνθήματα σε τοίχους, δρόμους και όπου αλλού εναντίον της μεταλλευτικής κοινότητας και ότι περικλείεται εντός αυτής.

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑ 14,8%

Αύξηση του τζίρου στη βιομηχανία. Ο δείκτης για την ελληνική αγορά μειώθηκε 4,2%, ενώ αντίθετα αυξήθηκε 16,8% για τις ξένες αγορές. 

Θετικά μηνύματα για τη βιομηχανία από την αύξηση του κύκλου εργασιών, αλλά και των νέων παραγγελιών τον Ιούλιο. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών για το σύνολο της ελληνικής και των ξένων αγορών παρουσίασε αύξηση κατά 3,6%, έναντι μείωσης 7,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

"ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Οι αντίχρυσοι, αν μη τι άλλο, έχουν μύτη...
Τόσο μεγάλη μύτη, που θα τη ζήλευε και ο Πινόκιο!
Οι SOSούδες της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές, το θάνατο τον παίζουν στα δάχτυλα... 

Ίσως ποτέ άλλοτε στην Ελλάδα μια "ιδεοληψία", όπως αυτή εκφράζεται και στηρίζεται μέσα από το αντιμεταλλευτικό μόρφωμα δε συνδέθηκε τόσο πολύ με την... ψυχολογική προετοιμασία των υποστηρικτών της ή μη με την "αιώνια ζωή" και τον "άλλο κόσμο" αντίστοιχα!

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: "ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΛΥΝΤΣΑΡΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Άκρως ειρωνικός προς τον Πάνο Καμμένο εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχτηκε στο Κερατσίνι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ



Τη γοητεία των ορυχείων ανακαλύπτει εκ νέου η Ε.Ε., καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τη μεταλλευτική ανίχνευση. Αφού αγνοήθηκε για μεγάλο διάστημα, ο ορυκτός πλούτος της γηραιάς ηπείρου προκαλεί το ενδιαφέρον μικρών επιχειρήσεων ορυκτών, οι οποίες είναι πεπεισμένες ότι το υπέδαφος της Ευρώπης εμπεριέχει αφθονία πρώτων υλών. Χαρακτηριστική είναι n περίπτωση της Ρουμανίας, όπου παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου ορυχείου χρυσού της Ευρώπης

ΘΥΜΑ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ ΕΠΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΑΛΗ


Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όταν μετέβη στην Αμφιάλη, θέλοντας να λάβει μέρος στην αντιφασιστική διαδήλωση για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη. 
Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ομάδα περίπου 20 ατόμων προπηλάκισαν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ" Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ, Ο "ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ" ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΣΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ... ΕΝΩΝΕΙ

Έκαστος στο είδος του και ο κ. Καμμένος στο σούσι από αστακό και μαγιάτικο!
Ευτυχώς!!! 

Ο "αντισυστημικός" πρόεδρος (επί 19 συναπτά έτη βουλευτής, πριν γίνει.. πρόεδρος)  των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" κ. Πάνος Καμμένος δεν αποχώρησε σήμερα από τα... έδρανα της προσφιλούς και γνώριμης (κατά δήλωση του) σ' αυτόν "τηλεοπτικής δημοκρατίας".

Ο κ. Αυτιάς ήταν πιο διαλλακτικός μαζί του, απέφυγε να τον ζορίσει και έτσι μπόρεσε ο κ. Καμμένος να πεί όσα αποστήθισε για τις... Σκουριές μέχρι τέλους.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ... ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Το θέμα με το αρσενικό στο νερό του Νεοχωρίου το αναλύσαμε μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε: Σε μια γεώτρηση που προμήθευε νερό το χωριό εμφανίστηκε αρσενικό. Να πούμε κατ’ αρχάς πως το νερό στο Νεοχώρι προέρχεται από γεώτρηση και όχι από επιφανειακά ρέοντα ύδατα ώστε να επιμολυνθούν από ανθρωπογενείς δράσεις.

Μετά, είναι γνωστό τοις πάσι πως το αρσενικό περιέχεται φυσικά στα πετρώματα. Για την ακρίβεια, ανευρίσκεται σε όλα σχεδόν τα θειούχα ορυκτά χαλκού, μολύβδου και ψευδαργύρου. Παράλληλα φυσικές πηγές αρσενικού στο περιβάλλον συνδέονται κυρίως με ηφαιστειογενείς δράσεις και με τη σήψη της φυσικής ύλης.

"ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" (Email)

Ο κ. Νίκος Γαλάνης ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος μας έστειλε με email ένα νέο σχόλιο του με αναφορές τόσο από την τρέχουσες εξελίξεις, όσο και από παλιότερες καταστάσεις που σημάδεψαν την μεταλλευτική κοινότητα της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ULIVE"



«Λουκούμι» ήταν ο σημερινός τηλεοπτικός καυγάς ανάμεσα στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Αμφότεροι αναμένεται να καρπωθούν  τις «δάφνες» της τηλεμαχίας τους, καθώς αυτοί είναι οι... όροι με τους οποίους διεξάγεται η τηλεοπτική δημοκρατία στην Ελλάδα.

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ: "ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ" - "ΣΤΡΟΦΗ" ΚΑΜΜΕΝΟΥ: "ΘΑ ΛΙΝΤΣΑΡΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ"

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM 99,5 χαρακτήρισε ανεπίτρεπτη ενέργεια στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας  τη... συμβουλή  που έδωσε ο πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" σε πολίτες για λιντσάρισμα εναντίον του.

Ο κ. Πάχτας δήλωσε τα εξής: 

Ο ΕΘΝΙΚΟΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (Παρασιτικοί εναντίον Παραγωγικών - Γ’)


Σκεπτόμενος Πολίτης


 «Ο άδειος τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο» (αγνώστου)

--------------------------------------------------

Η προτροπή του επικεφαλής του σχηματισμού «Ανεξάρτητοι (;) Έλληνες» για λυντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη, αποτελεί επικίνδυνη εκτροπή. Από την αρχή ο Καμμένος τσαλαβουτούσε στα ρηχά απόνερα της ακροδεξιάς. Ρίχνοντας παράλληλα παραγάδια στα θολά νερά της ταλαίπωρης Αριστεράς, αλλά και της «οικολογίας», εδώ και κάμποσο καιρό. Γνήσιος εκπρόσωπος των Παρασιτικών και εκφραστής του ευτελούς εθνικολαϊκισμού,  κάτι μεταξύ κατά-φαντασίαν Batman, Zorro και Ρομπέν των Δασών, δεν διστάζει να εκτραπεί εναντίον των Παραγωγικών. Όταν τα επιχειρήματα στερεύουν, η λάσπη και οι φοβέρες περισσεύουν.

ΚΕΔΕ: "ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ" - ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ: "ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η... ΕΤΑΙΡΕΙΑ"


Απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ την προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα.


Σύμφωνα με όσα τονίζει η ΚΕΔΕ η προτροπή αυτή έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της ενώ υπογραμμίζει πως τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.

ΦΕΥΓΕΙ Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Βιοχάλκο, μια εταιρία κολοσσός, οι εξαγωγές της οποίας καλύπτουν πάνω από το 10% των συνολικών εξαγωγών της χώρας, αποφάσισε να προστεθεί στη λίστα εκείνων (μετά την Coca Cola και τη ΦΑΓΕ) που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελλάδα.


Η Βιοχάλκο, ο μεγαλύτερος όμιλος μεταλλουργίας της Ελλάδας, ανακοίνωσε την απόφασή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αναφέροντας πως θα γίνει απορρόφησή της από την θυγατρική της ''Viohalco S.A'' που έχει ως έδρα το Βέλγιο.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας για τις πρωτοφανείς δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο κ. Πάχτας έχεις ως εξής: 

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΩ"

Ο κ. Καμμένος συνεχίζει να εκτίθεται... απτόητος στον ήλιο της παραπληροφόρησης και της κακής ενημέρωσης, που είτε του δίνεται είτε την παίρνει από μόνος του για τα ζητήματα που αφορούν τη μεταλλευτική δραστηριότητα και την οποία συνειδητά ή ασυνείδητα μπερδεύει με τη φυσική παρουσία αρσενικού στα μεταλλοφόρα πετρώματα της ΒΑ Χαλκιδικής και το ζήτημα που ανέκυψε με το νερό του Νεοχωρίου.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΧΤΑ


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, προκάλεσε η προ ημερών δήλωση τού προέδρου των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Ο διευθύνων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

"ΕΛΕΟΣ, ΔΕ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΠΙΓΙΟΝ"


Του Dr. Μηχ. Μεταλλείων Πέτρου Τζεφέρη 
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σεπτέμβριος κι οι τουρίστες δεν σταματούν να επισκέπτονται τη χώρα μας, σηματοδοτώντας πρωτόγνωρες επιδόσεις για την τουριστική βιομηχανία. Oι διεθνείς αφίξεις μέχρι και τον Αύγουστο ξεπέρασαν τα 9 εκατ., ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα περιορίσει τη μείωση του ΑΕΠ κάτω από 4% και παράλληλα θα δώσει μια ανάσα στην απασχόληση των νέων που μαστίζονται από την ανεργία. Ο νέος από μηχανής θεός, μας έσωσε και πάλι! Ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζουμε…

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΧΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ... ΛΙΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ"

Αυτή ήταν η... συμβουλή του προέδρου των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Π.Καμμένου σε αντιδρώντες, κατά της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, που του έθεσαν το ζήτημα με την εμφάνιση τιμών αρσενικού πάνω από τα επιτρεπτά όρια στις γεωτρήσεις του Νεοχωρίου, μετά τη λήξη της ομιλίας του στο Βελλίδειο την περασμένη Τετάρτη.

Ο "πολιτικός πολιτισμός" σ' όλο του το μεγαλείο, από έναν πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος, που μάλλον δεν έχει αντιληφθεί ούτε τη θέση που βρίσκεται και ούτε βεβαίως, τι συνέπειες μπορεί να προκληθούν από τη "συμβουλή" του.

Θα αναρωτηθούμε τα εξής:

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ «ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ» ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ... ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ...»

Μεγάλη "επιτυχία"!
Τόσες... συμπτώσεις μαζεμένες;;;;
Δεν είναι οι λίγες οι φορές, όπου ο ιδρυτής του «antigoldgreece» επιχειρώντας να αποδομήσει ενέργειες, καταστάσεις ή γεγονότα, που φέρουν τη σφραγίδα της επιρροής του, χρησιμοποιεί τη φράση: «αυτά τα φαινόμενα δεν πρέπει να θεωρούνται διαβολικές ενέργειες, αλλά φυσικές αντιδράσεις ανθρώπων που αντιδρούν για όσα ακούγονται για τον τόπο τους»... (Δείτε εδώ στο 17:27)

Όσο και να απορρίπτει ο Mr. antigold  μ’ αυτό το επιχείρημα, το ενδεχόμενο να υπάρχει το στοιχείο της διαβολής, στα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή,  με αφορμή τα... προβλήματα που δημιουργεί κυρίως στον ίδιο και έπειτα σ’ όλους τους υπόλοιπους αντιδρώντες η μεταλλεία, χθες κατά «διαβολική σύμπτωση»... γέννησαν και τα κοκόρια του!

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΡΘΡΟ- ΚΑΡΜΠΟΝ!!!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τι έγινε ρε παιδιά; Πλησιάζουν δημοτικές εκλογές; Οι εφημερίδες "Ακρόπολη", "24ώρες" και "Επικαιρότητα" (ανα)δημοσιεύουν ένα πανομοιότυπο ρεπορτάζ για το αρσενικό που βρέθηκε στη γεώτρηση του Νεοχωρίου. Έχουμε έλλειψη ειδήσεων και βάζουμε ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας; 

Και πως γίνεται να μην αλλάξει ούτε λέξη στο άρθρο από τη μία εφημερίδα στην άλλη; Σαν πληρωμένη διαφήμιση είναι…

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος είναι ισχυρά εξωστρεφής, αφού οι εξαγωγές πρωτογενών και επεξεργασμένων υλικών αντιπροσωπεύουν πάνω από το 65% των πωλήσεων του, ενώ παράλληλα εταιρείες του κλάδου κατέχουν ηγετικές θέσεις στην ευρωπαϊκή αλλά και στη διεθνή αγορά σε προϊόντα όπως βωξίτης, αλουμίνα, αλουμίνιο,νικέλιο, καυστική μαγνησία, μπεντονίτης, περλίτης, ελαφρόπετρα και μάρμαρα. 

ΛΑΡΚΟ - ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ?

Τελικά, η Νίκη Άστον έχει δημιουργήσει μεγάλη «σχολή» στα ζητήματα πολιτικής διαχείρισης κρίσεων ή καταστάσεων που αφορούν μείζονα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. 

Για όσους νιώθουν έκπληξη για την εισαγωγή μας, να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου με ελληνική καταγωγή, το καλοκαίρι μας συστήθηκε ως συναγωνίστρια και αλληλέγγυα των «οικολόγων» της ΒΑ Χαλκιδικής, που επιθυμούν σφόδρα τη ματαίωση της πολυμεταλλευτικής επένδυσης και το σταδιακό κλείσιμο των Μεταλλείων Κασσάνδρας. 

Πριν 3 χρόνια ήταν η ίδια που πρωταγωνιστούσε σε καμπάνια για τη διάσωση μεταλλουργίας νικελίου στην πόλη Τόμσον, που διοικητικά υπάγεται στην περιφέρεια της Μονιτόμπα, όπου και εκλέγεται (δείτε εδώ).


Τις τελευταίες μέρες το σύστημα του ΣΎΡΙΖΑ στο ζήτημα της εκκαθάρισης της μεταλλοβιομηχανίας ΛΑΡΚΟ και αν συνυπολογίσουμε τη στάση που κρατάει για τα μεταλλεία Κασσάνδρας θυμίζει έντονα Νίκη Άστον «εσωτερικού» και «εξωτερικού» για να μην πούμε ότι η ομοιότητα τους συναντάται μόνο σε δίδυμη κύηση.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ο Σύλλογος Γυναικών Στρατωνίου διοργανώνει μια πολύ σημαντική εκδήλωση το προσεχές Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο κτίριο του ΟΑΕΔ.

 Μια εκδήλωση που αφορά την ευαίσθητη και καθοριστική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στο γονέα και το παιδί του.

Η σχετική διάλεξη θα δοθεί από τον κ. Χρήστο Βονδικάκη και οι τομείς που θα αναπτυχθούν μέσω αυτής είναι: 

-η διαχείριση των συναισθημάτων του παιδιού
-εφηβεία
-ρόλος γονιού συμβούλου
-τα είδη της διαπαιδαγώγησης
-διαδικασία αλληλοεπιδράσεων γονέων -παιδιών

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΥΝΕΠΕΣ "ΟΧΙ" ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "ΠΡΑΣΙΝΗ"

Τελικά, ίσως έχουμε... αδικήσει τη βουλευτή μας Κατερίνα Ιγγλέζη, σ' ότι έχει να κάνει με τη φανατική αντίθεση της στην επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Καθώς, όπως αποδεικνύεται η κ. Ιγγλέζη έχει μια πολύ συγκεκριμένη θέση απέναντι σ' όλες τις επενδύσεις. Για την ακρίβεια είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε είδους επένδυση. Ακόμη και αν αυτή η επένδυση ανήκει στις λεγόμενες φιλικές προς το περιβάλλον, που είναι γνωστότερες ως "πράσινες επενδύσεις".

ΒΙΝΤΕΟ: ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Στο βίντεο που ακολουθεί φοιτητές του δήμου Αριστοτέλη αλλά και τελειόφοιτοι σχολών απ' όλη την Ελλάδα, που η επιστήμη τους έχει άμεση σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα (γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, μηχανικοί ορυκτών πόρων, μηχανικοί περιβάλλοντος κλπ) περιγράφουν τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες που τους έμειναν κατά τη διάρκεια της θερινής απασχόλησης τους στα μεταλλεία Κασσάνδρας.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης


Αρσενικό και μαύρη προπαγάνδα
«Τίποτε δεν είναι δηλητήριο, τα πάντα είναι δηλητήριο. Η δόση κάνει το δηλητήριο» (Παράκελσος)

----------------------------------------



N. Σκαρπέλης: «Δεύτερη ερώτηση (σημ. απευθύνεται προς τον γνωστό Γ. Τριανταφυλλίδη). Μάλλον δεν είναι ακριβώς ερώτηση. Αναφέρατε το αρσενικό, και θα μπορούσα να μείνω και σε άλλα πράγματα αλλά δεν θέλω να τρώω το χρόνο σας τώρα από αυτά, τα οποία θεωρώ επιστημονικές ανακρίβειες εντελώς. 

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

'ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΜΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ... ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εμφανίστηκε και αυτός με τη σειρά του (μετά και τους εδώ "σωτήρες" και "ευπατρίδηδες"), αρκετά ανακουφισμένος με την εμφάνιση συγκεντρώσεων αρσενικού, πάνω από το όριο των 10mg/lt στις γεωτρήσεις υδροληψίας του Νεοχωρίου...

"ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την εμπειρία τους από την εργασία τους στο πρόγραμμα θερινής απασχόλησης της Ελληνικός Χρυσός αφηγούνται τέσσερις φοιτητές, που μάλιστα κατάγονται από περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, όπου οι κάτοικοι τους απασχολούνται κατά την πλειοψηφία τους στα μεταλλεία.

Η επιστολή των φοιτητών:

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ "ΜΕΝΕΙ" ΕΛΛΑΔΑ


Του Dr. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη
Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου ή ποιο σωστά των ορυκτών πρώτων υλών δεν χαρακτηρίζεται από τις ίδιες προϋποθέσεις, δεν προσφέρει παρόμοιες ευκαιρίες, ούτε προσεγγίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα σημεία του πλανήτη και όλες τις “γωνιές” της Ευρώπης.

 Κοινός ζητούμενο βέβαια η εφαρμογή βέλτιστων αλλά και βιώσιμων τεχνολογιών παραγωγής που ισορροπούν στο περιβάλλον, είναι αποδεκτές από την κοινωνία και αντέχουν στον οικονομικό ανταγωνισμό. Και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα, προς πείσμα κάποιων που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν βρίσκεται στα περιβαλλοντικά ούτε στα κοινωνικά θέματα, αλλά κυρίως στο κόστος και την δυνατότητα καθετοποιημένης παραγωγής. 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ LIBERATION ΓΙΑ ΤΟΥ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΕΝΩ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η γνωστή δημοσιογράφος Maria Malagardis (ναι, αυτή που γράφει για τα σκάνδαλα στη Βουλγαρία, τη γενοκτονία στη Ρουάντα κ.λπ.), βρήκε θέμα στις Σκουριές και έγραψε τέσσερις ολόκληρες σελίδες στη Liberation. Τέσσερις σελίδες γεμάτες με συνεντεύξεις από κατοίκους (καλά το μαντέψατε) της Ιερισσού. 

Και άντε πάλι οι δακρύβρεχτες ιστορίες για παιδιά και γέρους που τους πήραν με τη βία DNA, για αδικοφυλακισμένους κ.λπ, κ.λπ. Εμφανίζεται ως guest star o δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος, «με ένα μάλλον κολακευτικό μαγιό και γυμνασμένο σώμα», όπως λέει το… σοβαρό άρθρο. 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Βίντεο)

"Άρωμα" femen είχε η προβοκάτσια στο Στρατώνι
Ξετυλίγεται σιγά - σιγά το κουβάρι της προβοκάτσιας, που έκαναν νωρίτερα στο Στρατώνι, οι 3 ξένες ακτιβίστριες, που σύμφωνα  και με σχόλια των αποστολέων τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης ήταν Γερμανίδες δημοσιογράφοι (ως γνωστόν οι γερμανοί είναι φίλοι μας...)!!!

Τώρα, τι είδους δημοσιογραφία είναι αυτή, που για να την κάνεις σωστά και αμερόληπτα χρειάζεται να φοράς SOSούδικο μπλουζάκι, να παίρνεις στιγμιότυπα κόσμου και εργοστασιακών εγκαταστάσεων χωρίς να έχεις ζητήσει άδεια πρώτα και στο τέλος μια εκ των 3 δημοσιογράφων να βγάζει το μπλουζάκι της σε για να... προβάλει σε κοινή θέα, τι είδους δημοσιογραφικές "ανησυχίες" κρύβονται κάτω απ' αυτό, είναι ένα ζήτημα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και φυσικά εξηγήσεις.