Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ... (ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ)


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Επειδή πολλά και διάφορα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία σχετικά με την αξιοποίηση υλικού από συνεντεύξεις υπόπτων ή κατηγορουμένων στην υπόθεση των Σκουριών και σε άλλες σχετικές, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. 

 Το ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) διαμαρτύρεται ότι οι συνομιλίες με δημοσιογράφους παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και καταγράφονται και μάλιστα περιλαμβάνονται στις δικογραφίες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό εγκληματικής δράσης, είναι μια φούσκα και μισή… 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ

Το ιστολόγιο "Μεταλλεία Χαλκιδικής" πριν από λίγο ανήρτησε την άποψη του για τη μήνυση που δέχτηκε για συκοφαντική δυσφήμιση από τη βουλευτή Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Αφορμή γι' αυτή τη μήνυση αποτέλεσε η αναδημοσίευση που έκανε το ιστολόγιο όπως και το blog "Εργολήπτες Χαλκιδικής", που δέχτηκε εξίσου μήνυση, δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Πιστεύουμε ότι ο η κ. Ιγγλέζη έχει δικαιώμα να υπερασπίζεται όπως εκείνη νομίζει την υπόληψη και την αξιοπρέπεια της. Ωστόσο προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κοντεύουμε να κλείσουμε σχεδόν μια εβδομάδα και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί από την πλευρά της, αν έχει καταθέσει ή σκοπεύει να καταθέσει μήνυση και στην εφημερίδα, που αποτέλεσε την πηγή της επίμαχης αναδημοσίευσης.

Ακολουθεί η άποψη από τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής".

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ... "ΑΡΧΕΓΟΝΟ"

Του Δημήτρη Αλιφραγκή καθηγητή δασολογίας και φυσικού περιβάλλοντος του ΑΠΘ
Ο τίτλος της ανάρτησης δόθηκε από εμάς, έπειτα απο τα όσα διαβάσαμε στην αναλυτική καταγραφή με παράθεση επίσημων στοιχείων του καθηγητή δασολογίας του ΑΠΘ Δημήτρη Αλιφραγκή για την κατάσταση των δασών της ΒΑ Χαλκιδικής και αν απαντάται ο όρος "άρχεγονο", σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε τα όσα γράφει ο κ. Αλιφραγκής. Τα συμπεράσματα ανήκουν σε εσάς φίλοι αναγνώστες.

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το πρώτο blog της Χαλκιδικής η Ρεσπέντζα σχολίασε τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη εναντίον των ιστολογίων "Εργολήπτες Χαλκιδικής" και "Μεταλλεία Χαλκιδικής". 

Ακολουθεί το σχόλιο της Ρεσπέντζα και στη συνέχεια ένα μικρό σχόλιο του blog.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ?

Του Δρ. Μηχανικού Μεταλλείων Πέτρου Τζεφέρη
Πολύς ο λόγος για τον ορυκτό μας πλούτο και την ενδεχόμενη συνδρομή του στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.  Και αναμενόμενη η προσπάθεια αποτίμησής του σε αριθμούς από όλους σχεδόν, εμπλεκόμενους και μη. Πολλοί, μάλιστα, προχωρούν σε ρηξικέλευθες προτάσεις προς τους κρατούντες: Εξορύξτε, πουλήστε, αποπληρώστε, τελειώσατε!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"

Ο Πατήρ Χριστόδουλος Αγγελόγλου λειτουργώντας με πνεύμα αγάπης και παρηγορίας έσπευσε να μετριάσει την πίκρα που μας προξένησε σχετική ανάρτηση στο blog του με τίτλο: "Προς κουκουλοφόρους πολίτες το ανάγνωσμα"  και με νέα ανάρτηση του μας ζητάει συγνώμη "για τη σκληρή, αυστηρή και απότομη", όπως λέει χαρακτηριστικά κριτική του, που είχε να κάνει με το ζήτημα της ανωνυμίας των διαχειριστών του blog μας. 

Όπως και ο ίδιος επισημαίνει στο υστερόγραφο του "Τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου είναι το πνεύμα και ο λόγος του, το όνομά του είναι το τελευταίο."

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΕ, ΕΙΝΑΙ "ΑΜΑΡΤΙΑ" Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ?


Πατέρα Χριστόδουλε, με αφορμή μια εξίσου ενδιαφέρουσα πραγματεία σας, που αναρτήθηκε στο blog σας θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένες σκέψεις που μας γεννήθηκαν αυθορμήτως.


Σεβόμενοι το σχήμα της ιερότητος σας στρέφουμε και την άλλη πλευρά του κεκαλυμμένου προσώπου μας για να δώσετε και εκεί ένα ακόμη χαστούκι σας, καθώς έτσι μόνο φαίνεται πως αναπαύεται η ψυχή σας, σ’ ότι μας αφορά.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΡΟΛΟ "ΜΠΡΑΒΟΥ" ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Η ΕΛΑΣ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?

Το ερώτημα που βάζουμε στον τίτλο της ανάρτησης μας είναι ρητορικό. Δεν είναι όμως  κάθόλου άσχετο με την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που διοχετεύεται από συγκεκριμένης πολιτικής κατεύθυνσης ΜΜΕ εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Τελευταίο κρούσμα, το... ασφαλές συμπέρασμα που διαβάσαμε στο ιστολόγιο "κουτί της πανδώρας", που θέλει την αστυνομία να εκτελεί χρέη "μπράβου" στην επενδύτρια εταιρεία, επειδή στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εδώ και μια 6ετία προσφέρονται υλικοτεχνικά μέσα στα αστυνομικά τμήματα της ΒΑ Χαλκιδικής.

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΜΗΝΥΣΕ SITE KAI BLOG ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των ιστότοπων metalleiachalkidikis.gr και ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr κατέθεσε χθές η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη στην Εισαγγελία Πολύγυρου.
 
Στην μήνυση που κατατέθηκε αναφέρεται ότι οι παραπάνω ιστότοποι παρουσίαζαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως άμεσα εμπλεκόμενη στον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές στον τίτλο του άρθρου.
  
Η μήνυση συνοδεύεται από αγωγή τα έσοδα της οποίας υποστηρίζει η κ. Ιγγλέζη ότι θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. (Ακούστε την κ. Ιγγλέζη εδώ)

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο Mr. ANTIGOLD ΣΤΗ "ΒΑΒΕΛ"


Η εκπομπή «Βαβέλ» της Super Tv που προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα με προσκεκλημένους τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» και τον ποινικολόγο κ. Γιώργο Κυρίτης ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα.

Αυτό που κατά την άποψη μας, την έκανε ενδιαφέρουσα ήταν το γεγονός ότι για πρώτη φορά στον ενάμιση περίπου χρόνο που έχει ανοίξει ο κύκλος βίας και έντασης στη ΒΑ Χαλκιδική για τα μεταλλεία, τέθηκαν ερωτήματα τα οποία μέχρι σήμερα η πλειονότητα του δημοσιογραφικού κόσμου δεν τολμούσε να θέσει προς τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» στις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συνεντεύξεις που έχει δώσει μεσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα σε εγχώρια και ξένα ΜΜΕ.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΤΩΡ ΑΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Με επιστολή στην "εφημερίδα των συντακτών", που δημοσιεύεται σήμερα ο πρόεδρος της εταιρείας "ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ" Δημήτρης Κούτρας εξηγεί γιατί η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" δεν είναι συμφερόντων Μπόμπολα, όπως οι αντιμεταλλευτικοί κύκλοι συνηθίζουν να λένε, προφανώς λόγο κακής πληροφόρησης...

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ


Το άρθρο που ακολουθεί αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα "κουτί της πανδώρας". Διαβάστε το. Ακολουθεί σχόλιο του blog.
 
Του Μάριου Αραβαντινού


Η αποκάλυψη ότι στη δικογραφία για τις Σκουριές συμπεριλαμβάνονται και συνομιλίες αντιδρώντων, και κυρίως του προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και εμφανιζόμενου από τις αρχές ως επικεφαλής της «εγκληματικής οργάνωσης» Τόλη Παπαγεωργίου με δημοσιογράφους, κάνει από το απόγευμα της Τετάρτης το γύρο του διαδικτύου και εγείρει σημαντικά ερωτήματα για τη λειτουργία της αστυνομίας, η οποία έχει συντάξει τη σχετική δικογραφία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΔΤ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ"

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα "χωρίς αναισθητικό" για τις δικαστικές συνέπειες που προκάλεσε η προτροπή του σε οπαδούς του κόμματος του περί λιντσαρίσματος του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. 

Ως γνωστόν, η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε στη βουλή της οποία το σώμα θα αποφασίσει αν θα γίνει άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου για να δικαστεί για το αδίκημα της προτροπής σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


Του Σάκη Αποστολάκη
Απομαγνητοφωνημένα κείμενα ολόκληρων τηλεφωνικών συνεντεύξεων και συνδιαλέξεων με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων MME περιλαμβάνει η δικογραφία για τη «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» στις Σκουριές. Οι απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων καταλαμβάνουν πάνω από 200 σελίδες της δικογραφίας.


Αφορούν κυρίως τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, ο οποίος κατονομάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στις Σκουριές και, μεταξύ άλλων, κατηγορείται ότι έδινε ψευδείς πληροφορίες και προπαγανδιστικό υλικό με σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

ΔΕ "ΔΙΔΑΞΑΝ" ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ... ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΑΣΠΗ ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΓΟΥΜΕΡΟ ΗΛΕΙΑΣ

Αυτά παθαίνει κανείς όταν δε λαμβάνει υπόψη τους... επιστήμονες των Σκουριών!!!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Νερό γεμάτο λάσπη χρησιμοποιούν την τελευταία εβδομάδα οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Γουμέρου του δήμου Πύργου, ύστερα από βλάβη που υπέστη η γεώτρηση, λόγω... των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.


Το νερό είναι ακατάλληλο εδώ και μέρες, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι στo patrisnews.com, ενώ σημειώνουν πως ήδη από τα χώματα που αυτό μεταφέρει, θα υπάρξει πρόβλημα και στις οικιακές συσκευές τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΑΣ


του Πέτρου Τζεφέρη Δρ. Μηχανικού Μεταλλείων
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Γυρίσαμε σπίτι. Ένα πρωινό με τον μικρό Γιωργάκη έφτανε για να με ξεθεώσει. Ευτυχώς ο μικρός είχε κιόλας ξεχάσει ότι τελικά δεν του αγόρασα τετράδια από ανακυκλώσιμο χαρτί και πανηγύριζε: "Mανούλα, θα κάνουμε ανακύκλωση, θα σώσουμε τα δάση, τα πουλιά, δεν θα χωριστεί ποτέ ο κόσμος σε Aρκαδίες και Γαίες" φώναζε στην έκπληκτη Eλένη που μόλις είχε ετοιμάσει το τραπέζι.

"Tί λές παιδί μου; Kαι τί είναι αυτές οι Aρκαδίες;"

"Eλα να σου δείξω, μαμά. Eλα.." και τράβαγε τη μάνα του με φόρα προς τον υπολογιστή.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
«Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να προσελκύσει επενδύσεις να εμφανίζεται ως διώκτης των επενδυτών», είπε ο υπ. Περιβάλλοντος.


Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα μιλώντας στους εργαζομένους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), επιτέθηκε στην κυβέρνησης κάνοντας λόγο για επιμονή της κυβέρνησης «στο παραμύθι του “success story”, στο παραμύθι της ανάπτυξης, θέλοντας να κερδίσει χρόνο».

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Νέος πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις πρωινές προειδοποιήσεις του Αλ. Τσίπρα πως... "Όσοι επενδυτές έρθουν στην Ελλάδα για να κερδοσκοπήσουν, θα βρεθούν υπόλογοι στη Δικαιοσύνη"

"Ο Τσίπρας απειλεί και διώχνει τους επενδυτές, ποντάροντας αποκλειστικά στην καταστροφή της χώρας", ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Ασημακόπουλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η... ΜΕΓΑΛΗ "ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΛΟΓΩΝ" ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Το νέο "γεωλογικό θεώρημα" με... επιρροές από χημεία τροφίμων!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ο γνωστός υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Ζαμπετάκης, καθηγητής Χημείας Τροφίμων, εκτός από την πολιτική αποφάσισε να ασχοληθεί και με την γεωλογία… 

Πήρε λοιπόν τα καλαμάκια από τον φραπέ του και μας έκανε επίδειξη των συγκοινωνούντων δοχείων, λέγοντας ότι αν ο υδροφόρος ορίζοντας είναι μολυσμένος με αρσενικό, όπου και να κάνεις γεώτρηση θα πάρεις μολυσμένο νερό. Θα πρότεινα στον κο Ζαμπετάκη να παραμείνει στην Χημεία τροφίμων και να χρησιμοποιεί τα καλαμάκια για τη χρήση που προορίζονται.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΧΤΑ


Του Παναγιώτη Στάθη
Το κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας ή όχι του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τις προτροπές- σύμφωνα με βίντεο που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ- προς κατοίκους των Σκουριών Χαλκιδικής περί «λιντσαρίσματος» του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα. 


Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, μέσω του Αρείου Πάγου, για να αποφασιστεί η τύχη του κ. Καμμένου σχετικά με το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.

...ΕΧΟΥΝ ΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

...Στον Πύργο της Βαβέλ...
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τα πράγματα έχουν σφίξει εμφανώς με τις δικογραφίες στην Χαλκιδική και στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων άρχισε η παρέλαση «φίλων» και «συναγωνιστών» του κου Τόλη Παπαγεωργίου που καταθέτουν τη μαρτυρία τους ότι ο κος Τόλης δεν είναι κακός άνθρωπος, αλλά ένας απλός «αγωνιστής» για τις ιδέες του. 

Πρώτος ο γνωστός συνοδοιπόρος Σαράντης Δημητριάδης, ο καθηγητής γεωλογίας από το Α.Π.Θ. Ο Δημητριάδης, στο δημοσίευμα όπου εξυμνεί το ήθος του Τόλη, καταλήγει: «δεν τον κόβω καθόλου τον Τόλη για ηγέτη εγκληματικής οργάνωσης. Για ηγέτη του νόμιμου αγώνα κατά των εξορύξεων χρυσού θα μου ήταν ευκολότερο να τον φανταστώ».

SOSτε ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Η πληροφορία δεν είναι γνώση» (Άλμπερτ Άϊνσταιν)

 

«…Αν αναρωτηθούμε πώς πρέπει να αλλάξουμε τη διάρθρωση της κοινωνίας και του πολιτισμού της για να γίνει πιο ευνοϊκή η ανθρώπινη ζωή, πρέπει να θυμόμαστε ότι πάντα υπάρχουν ορισμένες συνθήκες που δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε. Επιπλέον, οι τεχνολογικές και δημογραφικές διαδικασίες μερικών τελευταίων αιώνων δημιούργησαν συνθήκες που είναι επίσης αμετάβλητες. Στις περιοχές με μόνιμο και πυκνό πληθυσμό, η παραγωγή των αναγκαίων για τη ζωή αγαθών, προϋποθέτει υποχρεωτικά τον καταμερισμό της εργασίας και μια μεγάλη συγκέντρωση παραγωγικού μηχανισμού. 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

"Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ"


Ο Τάσος Τέλογλου παρουσιάζει αποκαλυπτικά στοιχεία για τις δικογραφίες για τα επεισόδια και τις συγκρούσεις στην Χαλκιδική.



Καθώς συνολικά 210 άτομα, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, κατηγορούνται ή φέρονται ύποπτοι, όπως συνάγεται από τις συνολικά δώδεκα δικογραφίες για τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, αργά αλλά σταθερά, οι κρατικοί θεσμοί αποσύρονται από το επίκεντρο της σύγκρουσης, την Ιερισσό, ενώ οι δικογραφίες βαίνουν προς την κύρια ανάκριση και το ακροατήριο. Ταυτόχρονα, όμως, τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για ένα νέο γύρο εντονότατης αντιπαράθεσης.

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


*Ακολουθει σχόλιο του blog
Κάποιοι άνθρωποι ζουν σε έναν δικό τους, τελείως φανταστικό κόσμο. Στην Ιερισσό για παράδειγμα, οι αντιδρώντες στην επένδυση, νομίζουν πως ζουν σε ένα μυθιστόρημα με «καλούς» χωρικούς και «κακούς» γαιοκτήμονες και άρχοντες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη γη τους αδιαφορώντας για την υγεία τους… 

Παρασυρόμενοι και από έναν θίασο επικίνδυνων ατόμων, τα οποία το καθένα για δικούς του λόγους επιδιώκουν την ένταση και την αναμπουμπούλα, έχουν παρασυρθεί σε έναν αδιέξοδο «αγώνα», έχοντας ψευδαισθήσεις αντίστασης, αντάρτικου και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, οι οποίες υποδαυλίζονται εντέχνως από μερίδα του τύπου που απλά αντιπολιτεύεται.

Η ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ "ΔΑΣΙΚΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ"


Του Πέτρου Τζεφέρη Δρ. Μηχανικού Μεταλλείων
Το υπέδαφος των δασικών εδαφών δεν ταυτίζεται ούτε σε βάθος ούτε σε όγκο με το συνολικό υπέδαφος μιας περιοχής, αλλά αποτελεί ένα μέρος αυτού, εκείνο που σχετίζεται με την ανάπτυξη του δασικού οικοσυστήματος. Αρα, είναι δόκιμο επιστημονικά αλλά και με σκοπό να αποφεύγεται η σύγχιση των εννοιών, το υπέδαφος των δασικών εδαφών να αναφέρεται με τον όρο «δασικό υπέδαφος».



Το "δασικό υπέδαφος" συνεπώς δεν έχει απεριόριστο βάθος όπως κάποιοι εκ λάθους ισχυρίστηκαν στο παρελθόν, αλλά περιορισμένο εκεί όπου υφίσταται η ζώνη επιρροής της λεγόμενης "ριζόσφαιρας"

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ... UFO HTAN ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΙΣΣΟ?


Στο μικρόκοσμο των πολέμιων της μεταλλευτικής, ότι τους αφορά και εκτός των... ορίων του μικρόκοσμου τους, πρέπει να γίνεται με βάση τους δικούς τους άγραφους νόμους και κανόνες. 

Πολιτεία και δικαιοσύνη πρεπει να υποχωρούν στους... νόμους και τους... κανόνες τους. Αν δεν το κάνουν όπως πρέπει, τότε αναλαμβάνουν δράση οι ίδιοι για να αποδώσουν δικαιοσύνη στους... εαυτούς τους.


Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη η δίκη, που αφορά όλα τα κακουργήματα που έγιναν σε Σκουριές και Ιερισσό έχει ήδη ξεκινήσει.... Για την ακρίβεια κοντεύει να ολοκληρωθεί!

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος κ. Νίκος Γαλάνης σχολιάζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τις... πολιτικές κινήσεις της ομάδας των φανατικών πολέμιων της μεταλλευτικής του δήμου μας, που αφού πρώτα... έλυσαν τους γρίφους που οι ίδιοι δημιούργησαν, τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχουν άλλα προβλήματα πιο σοβαρά από το... πρόβλημα που έχουν οι ίδιοι με τη μεταλλευτική.

 Και θέλουν αυτά τα προβλήματα να τα λύσουν, με αιχμή του δόρατος την... εμπειρία και την... τεχνογνωσία που απέκτησαν μέσω της επίλυσης των προσωπικών επινοήσεων τους, που έχουν σαν στόχο την ποινικοποίηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η «Ελληνικός Χρυσός» συμμορφώθηκε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κατέβαλε το σύνολο της οφειλής της ύψους 21,6 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αντίστοιχων τόκων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Καταδικαστική για την Ελλάδα είναι η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), σχετικά με το τίμημα πώλησης περιουσιακών στοιχείων και γης προς την «Ελληνικός Χρυσός», για τις εξορύξεις στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.


Συγκεκριμένα, το ΔΕΕ έκρινε βάσιμη την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της χώρας μας για τη μη ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρεία, λόγω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων σε τιμή κατώτερη της αξίας τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..."

Ο κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος, συνήγορος υπέρασπισης του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου..." εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με τα όσα γράφονται και λέγονται για τον εντολέα του σε σχέση με τις 3 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από τις διωκτικές αρχές για τα θλιβερά επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.

Επιγραμματικά, ο κ. Κανελλόπουλος πλέκει με περίτεχνο τρόπο το εγκώμιο του εντολέα του. Καταθέτει τη βεβαιότητα του ότι θα αθωωθεί για τα αδικήματα που το βαραίνουν. Επίσης, υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου..." είναι θύμα μιας εκτεταμένης σκευωρίας που συμμετείχαν αστυνομικοί, δικαστικοί υπάλληλοι και blog. 

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΙΤΩΝΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σύμφωνα με τη σημερινή Ελευθεροτυπία, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης υπέβαλε γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτοντας υπόψη τους «σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και για το περιβάλλον, από τη δεύτερη σε διάστημα τριών εβδομάδων διαρροή πιθανά τοξικών αποβλήτων της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε».


Σε αυτή τη χώρα τελικά κανείς δεν φροντίζει να ενημερώνεται πριν κάνει κάποια ενέργεια. Όλα στο βωμό του εντυπωσιασμού. Για την άρνηση του καπετάνιου να παραλάβει κοντέινερ με συμπυκνώματα, ο ίδιος ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι τα φορτία που δεν είναι καλά συσκευασμένα απομακρύνονται από το λιμάνι, ενώ η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. διευκρίνισε ότι το εν λόγω υλικό είναι εμπορεύσιμο συμπύκνωμα χρυσοφόρου πυρίτη, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας. 

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ"

Μεγάλος ντόρος έγινε με το τρισέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ", που αναφέρεται στις 3.000 σελίδες δικογραφίας που συνέταξαν οι διωκτικές αρχές για γνωστά και άγνωστα επεισόδια που σημειώθηκαν με αφορμή τις Σκουριές στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε τα ευρήματα των διωκτικών αρχών. Δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και είναι η καθ' ύλην αρμόδια για να διαλευκάνει την αθωότητα ή την ενοχή όσων προσώπων εμπλέκονται.

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ "ΤΟΞΙΚΩΝ" ΥΛΙΚΩΝ ΣΕ... ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!!!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Προκαταρκτική εξέταση για τη διαρροή επικίνδυνου φορτίου μεταλλευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σε πλοίο της "Ελληνικός Χρυσός", διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής.


Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανατέθηκε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Άννα Καραμόσχογλου, θα διερευνηθεί η τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ MARFIN & ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ"

Τη θεωρία της προβοκάτσιας για τις εγκληματικές επιθέσεις σε Μarfin και Σκουριές επανέφερε σε δηλώσεις του στην εκπομπή "στον ενικό", ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από την άθλια όπως τη χαρακτήρισε επίθεση των Σκουριών (την οποία ειρήσθω εν παρόδω καταδίκασε) κρύβονται προβοκατόρικες ενέργειες και συμπεριφορές.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ (Βίντεο)

Στιγμές έντονης συγκινησιακής φόρτισης εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στην Ιερισσό κατά την άφιξη των δυο κατοίκων, που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την άρση της προφυλάκισης τους με περιοριστικούς όρους, καθώς από τις 14 Απριλίου είχαν κριθεί προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην καταδρομική έφοδο, που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Οι συγγενείς τους, οι φίλοι και οι συγχωριανοί τους επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή. Τους περίμεναν στην είσοδο της Ιερισσού και τους συνόδεψαν με πομπή στο χωριό όπου άλλοι κάτοικοι τους περίμεναν για να τους ράνουν με δάφνες και ροδοπέταλα.

"ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ" Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Για παράνομη διακίνηση επικίνδυνων τοξικών υλικών από τα εργοτάξια της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική, στη Balkan Logistics, στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη , έκαναν λόγο, στη διάρκεια σημερινής ενημέρωσης των ΜΜΕ, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.



Όπως αναφέρθηκε, μετά το συμβάν της διαρροής ποσότητας συμπυκνωμάτων από φορτηγό, στην περιοχή της Ρεντίνας, αλλά και από παλαιότερο περιστατικό στην Απολλωνία, έχει αναδειχθεί το ζήτημα της μεταφοράς υλικών από τα εργοτάξια της «Ελληνικός Χρυσός» προς την Balkan Logistics, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν σε χώρες του εξωτερικού.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ 2 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Πληροφορούμαστε πως αυτή τη στιγμή κτυπούν καμπάνες, κόρνες αυτοκινήτων και πέφτουν πυροβολισμοί στην Ιερισσό. Αυτή τη φορά από χαρά.

Η αιτία των καμπανοκρουσιών, των κορναρισμάτων και των πυροβολισμών οφείλεται στην απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για αποφυλάκιση των δυο (2) εκ των τεσσάρων συνολικά (4) προφυλακισθέντων, που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην καταδρομική έφοδο των Σκουριών.

ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και οι καταγραφές τηλεφωνικών στιγμάτων θα είναι όπως φαίνεται το νέο πεδίο σύγκρουσης Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Προς το παρόν και οι δύο πλευρές αρνούνται να πουν ξεκάθαρα τι γνωρίζουν και αρκούνται στην ανταλλαγή γενικόλογων πολεμικών ανακοινωθέντων. 

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να αξιοποιήσει ευρήματα από «σάρωση» που έγινε στην περιοχή των Εξαρχείων για την εύρεση τηλεφωνικών στιγμάτων, έπειτα από την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ..." ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΔΡΑΣΗ"

Η ολική αμνησία είναι... χρυσός!
Η επιλεκτική αμνησία του ιδρυτή του "παρατηρητηρίου..." συνεχίζεται και όσο πάει μεγαλώνει... Ένα ακόμη δείγμα της "διαταραχής" που επικρατεί στη μνήμη του παρακολουθήσαμε και σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σαββατοκύριακο με δράση". (Δείτε εδώ)

Ούτε ο παροτρυντικός τίτλος της εκπομπής (με... δράση) βοήθησαν τον Mr. antigold να θυμηθεί τι έλεγε πριν και μετά την καταδρομική... δράση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 60 ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΤΟΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα αιτήματα βουλευτών και πρώην βουλευτών για δανειοδότηση από το «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» της Βουλής. Περισσότεροι από 100 έχουν ήδη λάβει ποσά της τάξης των 10.000 και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 15.000 ευρώ που τα εξοφλούν συνήθως σε διάστημα τεσσάρων ετών και μάλιστα... άτοκα!


Στο ρεπορτάζ του Νικόλα Ψαρράπου υπογράφει στην εφημερίδα Παραπολιτικά, προκύπτει ότι από τους βουλευτές που εξελέγησαν τον περσινό Ιούνιο, περίπου 60 έχουν σπεύσει να αξιοποιήσουν τους ευνοϊκούς όρους που ισχύουν γι αυτούς ενώ περισσότεροι από 40 είναι οι πρώην βουλευτές που έχουν κάνει χρήση του συγκεκριμένου προνομίου.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

78 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ


Μερικά εντυπωσιακά στατιστικά για τα χρυσό εντοπίζονται σε μελέτη με θέμα τον άμεσο οικονομικό αντίκτυπο του πολύτιμου μετάλλου που δημοσιοποίησαν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού και η Pricewaterhouse Coopers.

Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης: η εξόρυξη χρυσού, σε όρους προσφοράς, συνεισέφερε περισσότερα από 78,4 δισ. δολάρια στις οικονομίες των 15 χωρών με τη μεγαλύτερη μεταλλευτική δραστηριότητα το 2012. Το ποσό ισοδυναμεί με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του Εκουαδόρ.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

54 ΝΕΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η Αστυνομία καλεί άλλους 54 κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων, οι πρώτοι στην αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και οι δεύτεροι στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τρεις νέες δικογραφίες στο πλαίσιο προκαταρκτικών εξετάσεων που είχε παραγγείλει η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι όλα σε βαθμό πλημμελήματος και αφορούν μεταξύ άλλων τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της διατάραξης κοινής ειρήνης κ.ά.

ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΤΗΣ MARFIN ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν τη νομιμότητα και να καταδικάσουν τη βία «χωρίς ναι μεν, αλλά», δείχνοντας προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ - «Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού» ο Σαμαράς, απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση΄.


«Καμία ανοχή στην παρανομία και σε πράξεις βίας που υπονομεύουν την Δημοκρατία, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της έντασης που οδηγεί στην βία και τον φαύλο κύκλο της βίας που οδηγεί στην ένταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ... ΣΥΜΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
 Κινητικότητα για το θέμα της προ ημερών διαρροής επικίνδυνου ή όχι φορτίου στο χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης επικρατεί από το πρωί, μετά από σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαρροή τοξικών υλικών της “Ελληνικός Χρυσός”. 

Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "η ΟΛΘ ΑΕ ενημερώθηκε από τον καπετάνιο του πλοίου για τη διαρροή φορτίου σε ένα κοντέινερ” και ότι "όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και παγίως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ΟΛΘ ΑΕ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του κοντέινερ από το χώρο του λιμένος”.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΒΙΑ?

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τον Ιούνιο του 2012 ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, πρώην δημοσιογράφος του Αντί και της Αυγής, έγραψε: «Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, πρέπει να τονιστεί με έμφαση ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορικών διαστάσεων μετάλλαξη: Δύο χρόνια πριν, η κουλτούρα της βίας εμφιλοχωρούσε σε αριθμητικά ασήμαντες ομάδες ακροδεξιών και ακροαριστερών γκρουπούσκουλων. Σήμερα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, ένας στους δύο κατοίκους αυτής της χώρας εγκρίνει τους προπηλακισμούς εναντίον πολιτικών προσώπων, δηλαδή υποστηρίζει την πολιτική βία»

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ...! ΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Άραγε, ποιός λόγος να υπαγορεύει τη... γραμμή: "Δε... θυμάμαι το τι έγινε στις Σκουριές;"
Τελικά, μάλλον... βιάστηκε το ιστολόγιο alterthess να χαρακτηρίσει την τοποθέτηση ειδικού εφέτη ανακριτή για την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στο εργοτάξιο των Σκουριών, ως "μια επικίνδυνη πολιτική αναβάθμιση και απόπειρα συμψηφισμού δυο ασύμμετρων υποθέσεων". (Δείτε εδώ)

Όπως αποδείχθηκε την τοποθέτηση ειδικού εφέτη ανακριτή ζήτησε με αίτημα του ο κ. Ιωάννης Κανελλόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του ιδρυτή του "παρατηρητήριου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" και ακόμη 3 κατηγορουμένων.

"ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗΝ... ΑΥΛΗ ΣΑΣ?" (Email)

Ο μεταλλωρύχος - αγροκτηνοτρόφος κ. Νίκος Γαλάνης σε νέο σχόλιο του καταπιάνεται με την προσφιλή στους κόλπους των πολέμιων της μεταλλευτικής ρητορική της σκανδαλολογίας, σ' ότι αφορά τη συμφωνία μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας από την TVX στην Ελληνικός Χρυσός.

 Ο κ. Γαλάνης υπενθυμίζει στους όψιμους επικριτές αυτά που θέλουν να ξεχνούν αλλά γνωρίζει πολύ καλά ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Ακολουθεί το σχόλιο.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΦΕΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


*Ακολουθεί απορία του blog
Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί ο προϊστάμενος της τοπικής Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης, προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής, που θα αναλάβει την ποινική διερεύνηση της καταδρομικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, τον περασμένο Φεβρουάριο.



Όπως έγινε γνωστό, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε έγγραφο αίτημα προς την προϊσταμένη της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου Άννα Μιχαλοπούλου, κάνοντας επίκληση στην εξαιρετική σπουδαιότητα της υπόθεσης, που «έχει απασχολήσει ευρέως την κοινή γνώμη».

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 3 ΣΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"


Οι εργαζόμενοι - απολυμένοι (όπως επιθυμούν να τους αποκαλούν) της ΕΡΤ3 ανταποκρίθηκαν στα ερωτήματα που μας γέννησε η κάλυψη και η μετάδοση της συναυλίας που έγινε το περασμένο Σάββατο στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά εναντίον της μεταλλευτικής επένδυσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική και μας έστειλαν ένα e-mail με τις απαντήσεις τους. 

Διαβάστε την επιστολή τους. Ακολουθεί σχόλιο του blog.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: "ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"?

Πολλές οι... συμπτώσεις στην υπόθεση των Σκουριών. Και όλες οι συμπτώσεις προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση... Να ξεχάσει η τοπική κοινωνία και το πανελλήνιο, τι έχει γίνει στη ΒΑ Χαλκιδική τον τελευταίο 1 1/2 χρόνο με αποκορύφωμα την εγκληματική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο στις 17 Φεβρουαρίου.

Εκτός από πολιτικούς συγκεκριμένων κομμάτων, δημοσιογράφους επιλεκτικής μνήμης και περιορισμένης... όρασης  βλέπουμε και ακούμε και καλλιτέχνες που αφήνουν την τέχνη τους για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση "ρίξτε στη λήθη τις Σκουριές".