Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΥ ΔΩΡΙΣΕ 180 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Με 180 υπερσύγχρονα αλεξίσφαιρα γιλέκα εξοπλίζονται νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Πρόκειται για μία δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου που σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς, είναι εξαιρετικά σημαντική για την Αστυνομία που στερείται εξοπλιστικού υλικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ/ΧΛΩΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Άλλο ένα θύμα των μνημονιακών πολιτικών και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελούν οι εργαζόμενοι στο Εργοστάσιο Καυστικής Σόδας/ Χλωρίου στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, "Ο χορός της καταστροφής και της καταλήστευσης του Δημόσιου πλούτου –περιλαμβανομένων και των ΕΛΠΕ –που προωθεί η συγκυβέρνηση, υπό την τροϊκανή καθοδήγηση και εποπτεία, συνθλίβει τους εργαζόμενους και δεν αφήνει πλέον στη χώρα μας, κανένα εργαλείο κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης".

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μια σημαντική επιστημονική διάλεξη θα δοθεί σήμερα Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του  δημοτικού θέατρου Μεγ. Παναγίας με θέμα τις ευαίσθητες σχέσεις γονέων και παιδιών. 

Εισηγητής της διάλεξης είναι ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Χρήστος Βονδικάκης, ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε αντίστοιχη διάλεξη που είχε δοθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη στην αίθουσα του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ... ΧΑΘΕΙ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η προπαγάνδα δεν έχει όρια και φραγμούς. Θα έχετε σίγουρα ακούσει τη γνωστή επωδό των αντιδρώντων στην επένδυση,
 «Θα στεγνώσει το βουνό εκεί επάνω. Θα στεγνώσουν οι πηγές…».
  
 (Διαμαντής Καραμούζης, καθηγητής υδραυλικής υπόγειων νερών ΑΠΘ, Εξάντας «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης μέρος β’, Ο θησαυρός της Κασσάνδρας», 28.11.2012)

  από την άλλη όμως…

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ "ΧΡΥΣΗ" ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σχετικά με τη φημολογία περί εμπλοκής της "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και αγωνιστικών θεμάτων, μίλησε σήμερα (28/11) ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό "Arena".

Για το παιχνίδι με την Άλμπα: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και η ομάδα δεν είχε πολύ καλή απόδοση. Παρόλα αυτά ήρθε η νίκη και αυτό μετράει στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουν μείνει τρεις δύσκολοι αγώνες με το δυσκολότερο να είναι μέσα στη Τουρκία".

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ... ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει: «Η συντριπτική πλειοψηφία των χωριών της Χαλκιδικής είναι κατά της επένδυσης». Ακόμα και από επίσημα χείλη, όπως η κυρία Ιγγλέζη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… Η οποία βέβαια έχει πει και το εξής αμίμητο: «Στα δικά μας τα χωριά, ειδικά τους θερινούς μήνες, δεν υπάρχει άνθρωπος άνεργος»(!!!)

Καλά, από ανώνυμους «κατοίκους της περιοχής» όπως λένε από κάτω οι λεζάντες στις διάφορες εκπομπές, έχουμε ακούσει σημεία και τέρατα, όπως «Στο μεταλλείο θα δουλέψουνε 1.000-1.200 άτομα, κι εμείς παλεύουμε για 50.000 (;) άτομα που θα χάσουμε τις δουλειές μας»

"ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ;" (2ο μέρος)


Στη σημερινή ανάρτηση μας, που αποτελεί συνέχεια της χθεσινής, με αφορμή το πολύ εύστοχο ερώτημα που έθεσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ για την... ποινικοποίηση των διαφημίσεων σε ΜΜΕ, θα θυμηθούμε τι έγινε στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού με τη διαφημιστική καμπάνια που έκανε η Ελληνικός Χρυσός και τη λάσπη που έριξε όλο το αντιμεταλλευτικό λόμπι προς τη ΒΑ Χαλκιδική και τους κατοίκους της.

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ "ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ"!

Παρά τη συσσωρευμένη... εμπειρία που υπάρχει στο αντιμεταλλευτικό μπλοκ στη... γέννηση και την... έκδοση ψηφισμάτων από φορείς, συλλόγους και πάσης φύσεως συλλογικότητες εναντίον της εξορυκτικής δραστηριότητας, το επιμελητήριο Χαλκιδικής μάλλον δεν εμπέδωσε τον τρόπο εκπόνησης και επικοινωνιακής διαχείρισης αυτών των... καταστάσεων. 

Αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε από τις πρώτες δηλώσεις που έκαναν στελέχη του. Τις οριστικές τις κρατούμε για την επίσημη ανακοίνωση του ψηφίσματος.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Δεκτό έγινε το αίτημα του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τον ορισμό επίκουρου ανακριτή που θα βοηθήσει στο έργο της ανάκρισης δυο υποθέσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής. 

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, ενέκρινε το αίτημα, κατά το οποίο και ορίζεται επίκουρος ανακριτής για το έργο της ανάκρισης που αφορούν tον εμπρησμό του εργοταξίου της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στις Σκουριές.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑ?

Διαβάζουμε και ενημερωνόμαστε. Δεν αφήνουμε χωρίς απαντήσεις τις κάθε είδους δηλώσεις των “ειδικών” επί των θεμάτων που αφορούν την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Συμμετέχουμε κι εμείς σε κάθε συζήτηση εκφράζοντας την άποψή μας τεκμηριωμένα. 

Αναγνωρίζουμε τα ΨΕΜΑΤΑ που εντέχνως διαδίδουν και απαντάμε με την ΑΛΗΘΕΙΑ. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε. Θέμα προσφιλές η επένδυση της “Ελληνικός Χρυσός”…

"ΧΟΥΝΕΡΙ" ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΡΕΜΠΕΚΑ ΧΑΡΜΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Σαν τον εκ του ασφαλούς ακτιβισμό δεν έχει...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Κρατώντας πανό "Save Skouries" βρέθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ρεβέκα Χαρμς.

Η ίδια συνόδευσε τον Μάρτιν Σουλτς στην επίσκεψη που είχε σήμερα με τον Κάρολο Παπούλια μαζί με τους αντιπροέδρους της Ευρωβουλής και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων και τα στελέχη του προεδρείου.

"ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ?" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ... ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ? (Βίντεο)

Αυτό το μάλλον λογικό ερώτημα έθεσε προς το πάνελ της ενημερωτικής εκπομπής του δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου στο Σκάϊ, ο διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Κόκκινο - 105,5"  Κώστας Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης διατύπωσε αυτό το ερώτημα, με αφορμή το θορυβώδη κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων και θα κατατεθεί σήμερα στη βουλή προς ονομαστική ψήφιση. 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ:ΜΕΚΚΑ, ΒΑΤΙΚΑΝΟ & ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τα επιχειρήματα που ξεπηδούν κατά καιρούς κατά της επένδυσης, είναι το ένα πιο γελοίο από το προηγούμενο… Ακούστε αυτό που δημοσιεύει σήμερα η Ελευθεροτυπία σε άρθρο της Γεωργίας Δάμου (έχει άδεια ο Σάκης Αποστολάκης;)…



«…θύμισαν επίσης ότι η Χαλκιδική έχει χαρακτηρισθεί από την UNESCO ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, θέτοντας το ερώτημα: θα σχεδίαζαν επενδύσεις με αντίστοιχες επιπτώσεις στην είσοδο του Βατικανού ή της Μέκκας;»

"Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ"

Tου Πάσχου Μανδραβέλη
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ένα από τα θύματα του αγώνα που κάνουν κάποιοι κάτοικοι της Ιερισσού κατά της επένδυσης για εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, ήταν και το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Αυτό υπήρξε μόνιμος στόχος επιθέσεων από «γνωστούς-αγνώστους», με αποκορύφωμα τον εμπρησμό του τον Απρίλιο του 2013. 

Η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας στις επιθέσεις ήταν απομάκρυνσή του προκειμένου να μη δημιουργούνται εντάσεις, αφού κάθε φορά που γινόταν κάποια έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο εργοτάξιο (με ομηρίες εργαζομένων και εμπρησμό μηχανημάτων στις 17.2.2013), κάποιοι ξεσπούσαν κατά της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΩΚΟΜΕΝΟΥ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ "ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ"

Μεγάλη απογοήτευση και εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των πολέμιων της μεταλλευτικής. Κατά βάση εκείνων που ταξίδεψαν με το "καραβάνι της χαράς" μέχρι την Αθήνα για να επικοινωνήσουν τον "αγώνα", που όπως λένε, "κρύβουν τα ΜΜΕ"...!

Οι κάτοικοι των Αθηνών, πλην των γνωστών και οικείων συλλογικοτήτων, που εντάσσονται στο χώρο της ραγδαία μεταλλασσόμενης αριστεράς δεν έδειξαν να συγκινούνται από το υψηλό... αγωνιστικό φρόνημα των SOSOύδων.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΝ... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Έτσι η δημοκρατία και το περιβάλλον ΔΕΝ βιάζονται... (;;;;)
Το «ψήφισμα» που κουβαλούν τους και μοιράζουν οι επιτροπές του «αγώνα» ανα τη χώρα, νομίζουμε ότι με την ενσωμάτωση κάποιων λογικών χρηματικών αποδόσεων θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει δελτίο του  γνωστού τζογαδόρικου παιχνιδιού «πάμε στοίχημα».

Πρόκειται για ένα κείμενο, όπου στην κυριολεξία οι αντιδρώντες «ποντάρουν όλα τα λεφτά τους» στην καταστροφή της Χαλκιδικής από τη μεταλλευτική δραστηριότητα αψηφώντας από... συνήθεια επιστημονικά αξιώματα και συμπεράσματα που συμπεριλαμβάνονται στην εγκριθείσα ΜΠΕ από την πολιτεία και από το ΣτΕ.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Φώτο ενδεικτική της... μορφής που έχει πάρει ο "αγώνας"
Η ιστορική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της άφιξης του "καραβανιού της χαράς" στην Αθήνα. 

Τα μέλη του "καραβανιού..." και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής, όπως ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Κώστας Ευθυμίου και ο κ. Λάζαρος Τόσκας συνοδεία της

«O ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ - Στον χώρο του περιβάλλοντος ο κάθε πικραμένος έχει άποψη»

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη. Για τον κυρ-Νίκο.
«Πριν από χρόνια διάβασα ότι στον τάδε ραδιοφωνικό σταθμό θ’ αναλάμβαναν μια οικολoγική εκπομπή δυο γνωστές μοντέλες. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να σκεφτώ ότι καιρός ήταν να γίνω κι εγώ μοντέλο. 

Πριν όμως προχωρήσω στη νέα μου δραστηριότητα, μια δημοσιογράφος με κάλεσε σε τηλεοπτική συζήτηση για τις χωματερές της Αττικής. Όπως ήταν φυσικό, ρώτησα τόσο για τη δομή της συζήτησης όσο και για τους συμμετέχοντες. Με πληροφόρησε ότι θα προβαλλόταν ειδική βιντεοταινία που γύρισε ο κ. Κοντογιαννίδης. «Δείχνει», μου εξήγησε, «το εξαιρετικό περιβάλλον που θα καταστραφεί στις περιοχές που προτείνονται για να γίνουν ο χώροι υγειονομικής ταφής. Ο ίδιος θα στηρίξει την άποψή του».

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...

Φώτο από την... έναρξη της αντιμεταλλευτικής περιόδου στο Χοντρό Δέντρο
Μετά την τρίμηνη "οικολογική" απραξία, λόγω ανειλημμένων... υποχρεώσεων στον τουρισμό, 80 περίπου επαγγελματίες "οικολόγοι" από Ιερισσό στην πλειονότητα τους, τη Μ. Παναγία και τη Θεσσαλονίκη έκαναν το "καθήκον" τους κλείνοντας για ένα δίωρο περίπου (από τις 12 ως τις 2 το μεσημερι.) την οδική πρόσβαση από το Χοντρό Δέντρο στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ

Φώτο του ατυχήματος από το www.makeleio.gr

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη εξέδωσε χθές δελτίο τύπου για το ατύχημα που έγινε προχτές στο ύψος της Βαμβακιάς με το ΔΧ φορτηγό που μετέφερε γαληνίτη από το Στρατώνι και από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής πήρε φωτιά.

Από την ανακοίνωση προκύπτει, ότι η κ. Ιγγλέζη έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης. Διαβάστε την ανακοίνωση της πρώτα και στη συνέχεια υπάρχει σχετικό σχόλιο του blog.

Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Προσέξτε τον τίτλο άρθρου που αναπαράγει το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων: «2,5 εκατ. ευρώ δωρεά από το μεταλλείο χρυσού στο δήμο του Πάχτα». Πλήρης απαξίωση όλων των κατοίκων Δήμου Αριστοτέλη… 

Ο δήμος είναι του Χρ. Πάχτα δηλαδή, τσιφλίκι του, και όχι των πολιτών… Αυτό υπονοεί ο συγκεκριμένος τίτλος… Λες και ο Χρ. Πάχτας αυτοδιορίστηκε δήμαρχος, όπως ο Τόλης αυτοδιορίστηκε υπέρμαχος των συμφερόντων της αντιπολίτευσης και ηγέτης του «αγώνα»… 

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ" ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Σε χθεσινή μας ανάρτηση αναφερθήκαμε στα "Μεταλλευτικά Νέα" που κυκλοφορούν σήμερα στα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.

Πρόκειται για το τεύχος των μηνών Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, με τίτλο: "Αλήθειες & Ψέματα για τα μεταλλεία χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική", το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τις ανακρίβειες που υποστηρίζουν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν σαν κύριο στόχο την κατάργηση της.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ Δ.Χ. ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ και ενώ το ΔΧ φορτηγό βρισκόταν στη διασταύρωση της Βαμβακιάς με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και το εγκατέλειψε, ενώ στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των οποίων οι άνδρες με συντονισμένες ενέργειες περιόρισαν τη φωτιά στα λάστιχα του οχήματος.

Στο ΔΧ φορτηγό, το οποίο ανήκει σε εργολάβο της Ελληνικός Χρυσός, ήταν ενσωματωμένο κοντέινερ το οποίο περιείχε συμπύκνωμα μολύβδου (γαληνίτης) από το μεταλλείο του Στρατωνίου. Δεν ήταν ούτε χρυσοφόρος πυρίτης, ούτε προέρχονταν από τη μονάδα επεξεργασίας της Ολυμπιάδας και ούτε υπήρξε κάποια διαρροή του υλικού. (Δείτε εδώ)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ"?

Από πού άραγε θα απογειώνονται στο πολύ άμεσο μέλλον
οι επανδρωμένες αποστολές των Ελληνικών κοσμοσκαφών;
Έφτασε η στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης. Μπαίνουμε κατευθείαν στο «ψητό» της υπόθεσης χωρίς πολλά λόγια. Τα όσα θα σας περιγράψουμε λένε πάρα πολλά από μόνα τους.


Όλα άρχισαν από μια πληροφορία, που θέλει ομάδα αντιδρώντων από Ιερισσό και Μ. Παναγία να κλείνουν συμβολικά το προσεχές Σαββατοκύριακο το δρόμο ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Μ. Παναγία.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Έτοιμο είναι το νέο τεύχος του πολυσυζητημένου περιοδικού "Μεταλλευτικά Νέα", που εκδίδεται από την "Ελληνικός Χρυσός". Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού έχει ανεβεί ήδη στην ιστοσελίδα της "ΕΧ", ενώ αύριο αναμένεται να τεθεί στην κυκλοφορία η δωρεάν έντυπη έκδοση του στα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Στην κυριολεξία από το πουθενά φτάσαμε στην αποκάλυψη μιας συγκλονιστικής είδησης, που όχι μόνο θα συζητηθεί, αλλά ενδεχομένως να αλλάξει την εικόνα αλλά και τη γνώμη που είχαμε μέχρι τώρα για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΝΓΚΕΛΕΣ, Η "ΑΝΤΙΧΡΥΣΗ" ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...!


*Ακολουθεί... υστερόγραφο του blog
Διαβάστε να ξεστραβωθείτε από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ντοτ οργκ:

«To Υστερόγραφο Σε Ένα Ταξίδι Που Δεν Τελείωσε – SOS Χαλκιδική της Angela Anderson και της Angela Melitopoulos σχεδιάστηκε ως το τελευταίο μέρος του video project Corridor X που πραγματοποιήθηκε το 2006 από την Angela Melitopoulos. Μας φέρνει στην Χαλκιδική, στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιοχή ενός εν εξελίξει αγώνα από τα κάτω ενάντια σε ένα μεγάλης κλίμακας έργο ανοικτής εξόρυξης χρυσού, που είναι χαρακτηριστικό των εκμεταλλευτικών σχέσεων εξουσίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρό παράδειγμα του σύγχρονου ‘καπιταλισμού της καταστροφής’».

ΑΠΟ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

Με επίσημο Δελτίο Τύπου ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας, ξεσκεπάζει το “κρυφτούλι” του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποφύγει την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και τις πιθανές ευθύνες που προκύπτουν από μεγαλόσχημες δηλώσεις του Α. Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Αναβλήθηκε χθες 19-11-2013 η εκδίκαση της αγωγής του Χρήστου Πάχτα, Δημάρχου Δήμου Αριστοτέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αίτημα του τελευταίου.

ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ = "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ...!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την μη άρση της βουλευτικής ασυλίας  του κ. Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του εναντίον του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα – τις οποίες ο εισαγγελέας θεώρησε προτροπή σε λιντσάρισμα – εισηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

"ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ..."


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στα σημερινά ΝΕΑ διαβάσαμε ένα από τα λίγα μεστά και ουσιαστικά κείμενα πολιτικής ανάλυσης που εμφανίζονται στον τύπο. Είναι του κου Γιώργου Σιακαντάρη, κοινωνιολόγου συγγραφέα, έχει τίτλο «Στον καιρό των ακραίων», και πραγματικά αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς όλο και με προσοχή…



Την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης που εκτυλίχθηκε στις στήλες της Αυγής κατά του γελοιογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου και της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για μια γελοιογραφία. Την ίδια στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέτρεπε την πολιτική αντιπαράθεση σε σόου ζητώντας βοήθεια, επειδή είχε «στριμωχτεί» από τις ανάσες των αστυνομικών, που κατόπιν εντολών δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στον χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. 

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμένου για την…προτροπή του προς κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα εισηγήθηκε η επιτροπή δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής με ψήφους 8 υπέρ και ένα παρών από την βουλευτή των ΑΝΕΛ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.



Η τελική απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Κατά την ίδια συνεδρίαση εξετάστηκε το αίτημα άρσης ασυλίας του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη σχετικά με μήνυση που του έκανε ο Π. Καμμένος.

ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ..." ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑΚΙΑ!


Όσο και αν σαν λαό μας χαρακτηρίζει η αμνησία, στη ΒΑ Χαλκιδική υπάρχει ένας εξωθεσμικός «οργανισμός» που χάρη στη διγλωσσία και τις αναδιπλώσεις του μας βοηθάει να μην ξεχνούμε ποτέ τι έχει πει και γράψει κατά καιρούς, με στόχο την κατάργηση της μεταλλείας και τη γέννηση ενός «νέου» οικονομικού μοντέλου... ανάπτυξης που οραματίζεται για την περιοχή.

Φυσικά και ομιλούμε για το μεγαλύτερο «σούπερ μάρκετ» προπαγάνδας, που κάποιοι το γνωρίζουν ως «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων». Τις τελευταίες μέρες ο εν λόγω «οργανισμός» έχει τα... νευράκια του, επειδή: 

ΤΕΛΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η απόδοση ποσοστού στους οικείους Δήμους από τα εισπραττόμενα μισθώματα δημόσιων  μεταλλείων, όσο και τα τέλη υπέρ του Δημοσίου από τα ιδιωτικά μεταλλεία ισχύουν από 1/1/2013 και η είσπραξή τους θα γίνει αναδρομικά και απολογιστικά, αφού αφορούν δραστηριότητες που έγιναν κατά το προηγούμενο κάθε φορά έτος.


Η απόδοση του ποσοστού σε οικείους Δήμους από μισθώματα δημόσιων μεταλλείων και η είσπραξη τελών υπέρ του Δημοσίου από ιδιωτικά μεταλλεία ισχύουν για πρώτη φορά στην ελληνική νομοθεσία, καθώς δεν προβλέπονταν στον Μεταλλευτικό Κώδικα που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 40 χρόνια.

ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ


Σκεπτόμενος Πολίτης
«Και πίσω; Πίσω από εκείνους τους βράχους τι έχει; Συνεχίζει έτσι μέχρι το βάθος;»….

«Λένε πως είναι όλο πέτρες, ένα είδος ερήμου, πέτρες άσπρες, λένε, σαν να έχει πάντα χιόνι»

«Όλο πέτρες; Κι αυτό είναι όλο;»

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Η δημοτική παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" φέρνει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Καλαμαριάς το ζήτημα της χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός στα παιδικά τμήματα του Απόλλωνα Καλαμαριάς...

Καμία έκπληξη μέχρι εδώ, καθώς όπως μας έχει "ερμηνεύσει" ο πασίγνωστος λέκτορας Γιώργος Τριανταφυλλίδης σε ομιλία που είχε δώσει στις αρχές του έτους στο Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς (κατά σύμπτωση), αυτή είναι η προσφιλέστερη μέθοδος για να πάρουν υπόσταση και διαστάσεις οι απαιτήσεις και τα θέλω των ηχηρών μειοψηφιών.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΛΕΟ ΧΟΥΣΑΚΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ "CAPITAL.GR" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΝΑΔΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αριστερά της φωτό ο γερουσιαστής Λέο Χουσάκος
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Οι Καναδοί τοποθετούνται στην Ελλάδα, επειδή διαβλέπουν σημαντικές προοπτικές σημειώνει σε συνέντευξή του στο Capital.gr ο Ελληνοκαναδός Γερουσιαστής του Συντηρητικού κόμματος του Καναδά Λέο Χουσάκος. Σημειώνει ωστόσο, ότι οι οξύτατες αντιδράσεις που αντιμετώπισε το έργο εξόρυξης χρυσού στον Καναδά έχουν αποθαρρύνει σημαντικούς επενδυτές που σχεδίαζαν να συμμετάσχουν σε μεγάλες έργα υποδομών και ιδιωτικοποιήσεις.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΡΟΣΙΑ ΜΟΝΤΑΝΑ

Σας θυμίζει κάτι σε "SOS" αυτή η εικόνα...;
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την απόρριψη του νομοσχεδίου για το έργο εξόρυξης χρυσού στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας, ανακοίνωσε η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, που ήταν επιφορτισμένη με την εξέταση του πλαισίου, μέσα στο οποίο θα μπορούσε να προχωρήσει η επένδυση.

Σύμφωνα με την αιτιολογική της έκθεση, η Επιτροπή θεωρεί ότι το σχετικό σχέδιο νόμου δεν καλύπτει ικανοποιητικά τις πολύπλοκες παραμέτρους και απαιτήσεις ενός πλαισίου για τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης ορυκτών πόρων στη Ρουμανία και κατά συνέπεια προτείνει την απόρριψή του.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Θύματα του επικίνδυνου για την πατρίδα λαϊκισμού ορισμένων πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης αλλά και της αναποφασιστικότητας της κυβέρνησης φαίνεται να είναι οι πολίτες των Σαπών που πλέον έχουν αρχίσει να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας.


Το ελληνικό κράτος μπορεί κάποτε να έδωσε πολλά χρήματα για την επιστροφή των Ποντίων ομογενών στα πατρώα εδάφη όμως δεν έκανε τίποτε ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να μπορούν να εργαστούν ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς στην περιοχή μας. Και μετά από δεκαετίες, η μοναδική ευκαιρία κάποιοι να εργαστούν αξιοπρεπώς σε μία καθόλα νόμιμη επένδυση κινδυνεύει κι αυτή να χαθεί από τους πολιτικούς εκβιασμούς της αντιπολίτευσης κι από την έλλειψη αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να επιβάλει τον νόμο!

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" ΑΝΤΙΧΡΥΣΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στα 13 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, τα ανταποδοτικά δώρα της προς το Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, από το 2006 μέχρι σήμερα. Ο Σάκης Αποστολάκης της Ελευθεροτυπίας κάτι έχει να πει και γι’ αυτό… Υπάρχει λέει πρόβλημα, διότι η ανταποδοτικότητα αυτή «δεν είναι θεσμοθετημένη». Δεν προβλέπεται λέει από το νόμο, παρά από ένα μνημόνιο μεταξύ δήμου και εταιρείας. 

Και ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μιχάλης Βλαχόπουλος, μας ενημερώνει ότι «ο νόμος δεν προβλέπει να καταβάλλουν ανταποδοτικά τέλη οι μεταλλευτικές εταιρείες, ούτε ορίζει κάποιο ποσοστό επί του τζίρου τους ως ανταποδοτικό τέλος. Αυτό ισχύει μόνο για τις λατομικές επιχειρήσεις».

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!!!

Γηπεδο Απόλλωνα Καλαμαριάς
Πηγή φωτό stadia.gr

Πολύ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, που έφτασαν στο blog αναφέρουν, πως ο γονέας που προσπαθεί να ξεσηκώσει τους γονείς των 227 παιδιών που αθλούνται στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Καλαμαριάς εναντίον της χορηγίας της «Ελληνικός Χρυσός»,  είναι χρυσοχόος στο επάγγελμα!!!


Κατά τη γνώμη μας ,αυτός ο γονέας θα μπορούσε να γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες που υιοθετούν άκριτα τις δοξασίες των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ "ΕΔΩΣΕ" ΤΟ Γ' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 0,2 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Περισσότεροι από 14.500 τόνοι συμπυκνώματος μολύβδου και ψευδάργυρου και 8.700 ουγγιές ή 0,2 τόνοι χρυσού παρήχθησαν, κατά το τρίτο τρίμηνο, από το Στρατώνι και την Ολυμπιάδα, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Eldorado Gold.



Η εμπορική διάθεση του ελληνικού χρυσού αναμένεται να ξεκινήσει έως το τέλος της χρονιάς, εωσότου ολοκληρωθούν ορισμένα τεχνικά ζητήματα, ενώ η εταιρεία δαπάνησε συνολικά περίπου 17 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο για την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης και υλοποίησης υπόγειων αναπτύξεων.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ -ΚΥΡΙΩΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ανακοίνωση παρέμβαση στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος, εξέδωσε το σωματείο η Ένωση της ιστορικής βιομηχανίας της Βοιωτίας.

Το σωματείο που εκπροσωπεί τους 1500 εργαζόμενους, κάνει λόγο για.. διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια για το κλείσιμο της βιομηχανίας και παραθέτει μεταξύ άλλων:

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΥΣΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!!!!

Η προπαγάνδα,ο παραλογισμός, η έπαρση και η σπέκουλα στα κάγκελα...
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η χορηγία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός EldoradoGold Α.Ε. στα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς προκαλεί αντιδράσεις. 

Η απόφαση του ερασιτέχνη να βάλει στις φανέλες των παιδιών το λογότυπο της εταιρείας έφερε αρχικώς τη διαδικτυακή αντίδραση μερίδας γονέων. Παράγοντες του Απόλλωνα δήλωσαν πως η χορηγία ισχύει, αλλά οι ίδιοι δεν κρίνουν με πολιτικά κριτήρια για το πώς θα σώσουν το σύλλογο.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ... ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η "ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Φώτο από τη... μαζική κινητοποίηση που έγινε στην Ισταμπούλ!

Το ιστολόγιο "Μεταλλεία Χαλκιδικής" σχολιάζει με νόμιμο τρόπο... τη σύνοψη που έκανε το "παρατηρητήριο..." αναφορικά με τα αποτελέσματα που είχε η παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.. 

Αναμφίβολα, κάθε αρχή είναι και δύσκολη,ίσως και γι' αυτό το λόγο οι κατά τόπους συγκεντρώσεις ανά την υφήλιο, δεν είχαν την... επιτυχία που είχε η κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης, όπου "15.000 διαδηλωτές" ένιωσαν τι πάει να πεί... συνωστισμός σε μια έκταση πορείας που υπο φυσιολογικές συνθήκες χωρούν μόνο 2.000 διαδηλωτές...

Υγεία να 'χουν οι πολέμιοι της μεταλλευτικής και τους ευχόμαστε του χρόνου να κάνουν ακόμη μεγαλύτερες συγκεντρώσεις. 

Ιδίως στην Ισταμπούλ...

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

"SAVE SKOYRIES" BEFORE... SAVE THE PLANET! (Βίντεο)

 Προηγείται η... σωτηρία των "Σκουριών", πριν από τη σωτηρία του... πλανήτη!
Το όνομα Τζόρτζ Κάρλιν ίσως δε λέει και πολλά στο ευρύ Ελληνικό κοινό. Έφυγε από τη ζωή το 2008 και έμεινε στην ιστορία, ως ένας εκ των πιο σημαντικών Αμερικανών κωμικών με εξίσου σημαντικό συγγραφικό έργο.

Το τεράστιο έργο του Τζόρτζ Κάρλιν παραμένει ζωντανό μέσα από πολλά βίντεο που έχουν ανεβεί στο διαδίκτυο από τις αμέτρητες stand - up comedy παραστάσεις που έδωσε. Αυτός ο άνθρωπος είπε πάρα πολλές αλήθειες που κατά καιρούς ενόχλησαν την Αμερικανική καθεστηκυία τάξη. Ανάμεσα της και την ελίτ της... οικολογίας και των εκπροσώπων της που με τη γνωστή έπαρση και αλαζονεία τους θέλουν να σώσουν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα από την... καταστροφή.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο... ANTIGOLD ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗ... ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Αλλη μία παταγώδης αποτυχία για το AntiGold στρατόπεδο είχαμε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση που διοργανώθηκε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας ως “Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Χρυσού” δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά ελάχιστα μόνο άτομα αναδεικνύοντας για άλλη μία φορά την αληθινή εικόνα του AntiGold κινήματος: μια χούφτα υποκινούμενοι από “αριστερά” κόμματα της αντιπολίτευσης παρέα με ελάχιστους απληροφόρητους ρομαντικούς που κάθε τρεις και λίγο σε συνεργασία με φίλους τους πολιτικούς και με το πρόσχημα της “προστασίας του Περιβάλλοντος” προσπαθούν να βάζουν φρένο σε καθόλα νόμιμες επενδύσεις στην περιοχή.

ΜΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΦΥΣΙΟ-(ΛΟΓΙΚΗ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


Σκεπτόμενος Πολίτης

 «Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε» (Annais Nin)

Ποιά περιοχή της Ελλάδας είχε συγκριτικά τη μεγαλύτερη απώλεια δασικών εκτάσεων την εικοσαετία 1987-2007; Ιδού η απορία…H απάντηση λίγο πιο κάτω. Το περιβάλλον, χώρος αναλώσιμος από τους πολλούς. Κι όταν είναι οι πολλοί που το βιάζουν, όλα καλά. Το άρθρο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό του τι συμβαίνει στην Ελλαδάρα της αυθαιρεσίας, του άρπα-κόλλα, της μεγίστης υποκρισίας. Αλλά και των φωστήρων της «οικολογίας», που ανακάλυψαν στα μεταλλεία και δη στη Χαλκιδική, την καταστροφή των δασών και την αλλαγή χρήσεων γης. 

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ...


Όλα γίνονται για το... περιβάλλον!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Όπως ανακοινώθηκε χθές, η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών, για ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή στην υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αυτό συνεπάγεται ότι την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης θα τη συνεχίσει η ανακρίτρια Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Άρα η προσπάθεια του συνηγόρου του κου Παπαγεωργίου να αναβαθμίσει τη σημασία της υπόθεσης και να παρουσιάσει το θέμα ως πολιτική δίωξη και όχι ως ποινικά κολάσιμες πράξεις, απέτυχε. Δεν λέω, καλή προσπάθεια, αλλά και η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης δεν μασάει κουτόχορτο…

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η "ΑΥΓΗ" ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ "ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ"...!!!

ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ...!
Η εφημερίδα "Αυγή" που ως γνωστόν αποτελεί τη βασική έντυπη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ σε χθεσινό της δημοσίευμα αναπαρήγαγε τα "μηνύματα" που βγήκαν από τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν την Πέμπτη οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Κατά τη γνώμη μας υπάρχει ένα καίριο σημείο στο ρεπορτάζ της εφημερίδας που χρήζει σχολιασμού και σκέψης...

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ" ΚΑΙ "ΤΟΞΙΚΟ" ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΧΥΘΥΚΕ ΣΤΗ ΡΕΝΤΙΝΑ Ή ΟΧΙ...?


Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» γράφτηκε ότι το γενικό χημείο του κράτους χαρακτήρισε «τοξικό» και «επικίνδυνο» το δείγμα του αρσενοπυρίτη που του στάλθηκε προς εργαστηριακή διερεύνηση από τη διαρροή του συμπυκνώματος που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρεντίνα.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει πως τα ευρήματα του παραρτήματος του Γενικού Χημείου του Κράτους στις Σέρρες θα συμπεριληφθούν και στη δικογραφία που σχηματίζεται  για την υπόθεση. (Δείτε εδώ)