Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ "ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΓΙΑ ΤΟ 2013 (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ)

Συνεχίζουμε και σήμερα την απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων για τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες ώρες. 

Ακολουθούν οι επόμενες 4 κατηγορίες και οι 2 ειδικές κατηγορίες, που επινοήσαμε και παραθέτουμε με ισχυρές δόσεις χιούμορ και αλήθειας, που είναι το σήμα κατατεθέν μας.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΪΟΥ 2014: ΙΔΟΥ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΥΡΟΣ..., ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ???

Φώτο από πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση κατά των μεταλλείων
«Ενωτική» στο όνομα μα μάλλον καθόλου στη... χάρη είναι η «πρωτοβουλία» εκείνων που επιδιώκουν την κατάργηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, μέσω της κατάληψης των τοπικών θεσμικών αξιωμάτων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Το  ότι δεν είναι «ενωτικός» αυτός ο πολιτικός συνδυασμός μας το’χει αποδείξει πριν καν γίνουν τα αποκαλυπτήρια του. Όσοι τον στελεχώνουν και φιλοδοξούν να ηγηθούν του ψηφοδελτίου που θα πάρει την τελική του μορφή στις αρχές του νέου έτους, μας έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΓΙΑ ΤΟ 2013

Τα φετινά βραβεία είναι πολλά περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά...
Λίγο πριν αποχαιρετίσουμε και αυτό το χρόνο, σκεφτήκαμε ότι θα έπρεπε να αποδώσουμε τα εύσημα σε κάποια ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα), που χάρη στη μεταλλευτική δραστηριότητα της ΒΑ Χαλκιδικής και του επενδυτικού έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη, επαναπροσδιόρισαν το ρόλο τους, τις διαχρονικές αξίες του λειτουργήματος που επιτελούν και με τις άκρως ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις τους, μας έκαναν να μην πλήξουμε ποτέ από τη ρουτίνα της πολυετούς οικονομικής κρίσης και της επαναλαμβανόμενης  καθημερινότητας. 

Κάποιες  εξ αυτών των δημοσιεύσεων αξίζουν βραβείο, καθώς είχαν... αντικειμενικότητα,... κινηματογραφική φαντασία,... πρωτότυπο σενάριο και... συγκλονιστικές «αποκαλύψεις».

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ... ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΑ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΟ 2013

Η επαφή της "Ελευθεροτυπίας" με το παράλληλο σύμπαν συνεχίζεται με αμείωτη ένταση... Στη σημερινή της έκδοση συγκέντρωσε τα γεγονότα, που κατά την άποψη της, σημάδεψαν και πλήγωσαν τη χρονιά που φεύγει... 

Μέσα στη λίστα των γεγονότων (κάποια εξ αυτών τραγικά και πολύ στενάχωρα είναι η αλήθεια), που επέλεξε για να αναδείξει, συμπεριέλαβε και τον... αγώνα των "κατοίκων των Σκουριών" δηλαδή της Ιερισσού και τις διώξεις που υφίστανται από τις διωκτικές αρχές. Γράφει χαρακτηριστικά: "όσοι αντιδρούν στο εργοστάσιο χρυσού συλλαμβάνονται".

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ "ΕΝΩΤΙΚΟ" ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ...


Διαβάζοντας τη σημερινή «Ελευθεροτυπία» για τους... μνηστήρες της αντιμεταλλευτικής υποψηφιότητας του δημαρχιακού θώκου του δήμου Αριστοτέλη και κάτω από από ποια διαδικασία θα προκύψει η μοναδική υποψηφιότητα του συνδυασμού "Ενωτική Πρωτοβουλία", μας έκαναν εντύπωση τα εξής: 
  •   η εφημερίδα προσπαθεί να εμφανίσει το εγχείρημα ζύμωσης, ωρίμανσης και κατάληξης σε μια υποψηφιότητα, ως μια διαδικασία στην οποία συμμετέχει ενεργά όλη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
  •  από μόνη της η εφημερίδα αναφέρει ότι «η δοκιμασία επιλογής θα γίνει σε 4 - 5 χωριά του δήμου», χωρίς να αναφέρει πουθενά ότι στο δήμο υπάρχουν συνολικά 16 χωριά. Τα 4 χωριά που αναφέρει η εφημερίδα είναι τα χωριά του παραλιακού μετώπου. Δηλαδή η Ιερισσός, τα Ν. Ρόδα, η Ουρανούπολη και η Αμμουλιανή. Επομένως, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια «τοπική κοινωνία» θα εκφράζει η υποψηφιότητα που θα προκύψει; Το σύνολο της σε καμία περίπτωση.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Κάτι δεν πάει καλά με τους «κατοίκους Ιερισσού», όπως τους αναφέρει συνεχώς η Αυγή…
 
Αν πράγματι κάτοικος είπε «Η απουσία της τοπικής δημοτικής αρχής φαίνεται από την έλλειψη αστυνομικής φύλαξης, με τους κατοίκους να επιτελούν χρέη τροχονόμων μέχρι την αναγκαστική μετανάστευση στην Αρναία (περίπου 45 λεπτά απόσταση) για ένα γραφειοκρατικό ζήτημα, παρ’ ότι η Ιερισσός είναι η πρωτεύουσα του δήμου», μάλλον πρόκειται και φάρσα… 

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ?


Το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σε αποπνικτικό βαθμό στα μεγάλα αστικά κέντρα, προκάλεσε την παρέμβαση του καθηγητή κοινωνικής ιατρικής του ΑΠΘ και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μπένου.

Για όσους πιθανώς δε θυμούνται ο κ. Μπένος πολλάκις έχει αναφερθεί με αρνητικό τρόπο στη μεταλλευτική επένδυση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική, προκαλώντας μάλιστα και αντιδράσεις στη μεταλλευτική κοινωνία για τη φράση, που είχε πεί, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 5 Απριλίου: «Αν γίνει η επένδυση θα γεμίσει η περιοχή με φέρετρα και τα πρώτα θα είναι των μεταλλωρύχων»...!

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ!

Μπορεί να φοβόμαστε να προφέρουμε κάποιες λέξεις...



Αυτή η φοβία, όμως, δεν μας καθιστά ικανούς να καταπολεμήσουμε αυτό που πραγματικά περιγράφουν...



Η ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ μπορεί να καταπολεμηθεί... Μπορούμε όλοι να σώσουμε συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν...



Πάνω από όλα, μπορούμε να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ...

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Σ' ΌΛΟΥΣ!


Το blog της "Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη" εύχεται σ' όλο τον κόσμο εντός και εκτός Χαλκιδικής, το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, να μεταδώσει στις ψυχές όλων την πίστη και την ελπίδα για ότι το ομορφότερο, το καλύτερο και το πιο ανθρώπινο.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ...

Η άνωθεν γελοιογραφία είναι του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα Νέα, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα "προκαλεί" το χώρο της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις εμπνεύσεις του. 

Από την πλευρά μας, ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε αναδημοσιεύσει κάποιες από τις γελοιογραφίες που προκάλεσαν θόρυβο, συζητήσεις και επικρίσεις. Μπορεί και δικαίως, μπορεί και αδίκως. Λίγη σημασία έχει για όσους αναγνωρίζουν το καλό χιούμορ.

ANTIGOLD ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την τελευταία εβδομάδα, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κατά κόσμον… antigolg.gr, έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με το ποιά εταιρεία θα αναλάβει την φύλαξη των εγκαταστάσεων  της Ελληνικός Χρυσός. 

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις αναρτήσεων σχετικών με την εταιρεία σεκιούριτι, το κείμενο τελειώνει με φράσεις του τύπου «θα τα πούμε στο βουνό»… που παραπέμπουν ευθέως σε απειλές και μαγκιές. Δείτε και μόνοι σας.[…] Εξακολουθούμε να περιμένουμε τη διάψευση… Έτσι κι αλλιώς θα συναντηθούμε με τους νεοφερμένους στο βουνό. (http://antigoldgr.org/blog/2013/12/20/wanted/)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

"ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΧΑΒΡΙΑ ΜΑΣ; "ΜΟΥΦΑ" ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!" (Email)


Ο πολυγραφότατος πλέον μεταλλωρύχος - αγροτοκτηνοτρόφος Νίκος Γαλάνης μας έστειλε ένα νέο email με σχολιασμό και κατάθεση των προσωπικών εμπειριών και απόψεων, που έχει αποκομίσει αναφορικά με την οικολογική υποκρισία και όπως αυτή έχει  διαμορφωθεί και διακινείται εν είδος... ιδεολογίας από συγκεκριμένους κύκλους στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Γαλάνης στέλνει και τις εορταστικές ευχές του. Από την πλευρά μας τον ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ

Με μια χρονική καθυστέρηση δύο χρόνων και δύο μηνών η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου Μεγάλης Παναγίας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου.

Παράλληλα με την έγκριση του βασικού έργου εγκρίθηκε και η μελέτη της προσωρινής σήμανσης - ασφάλισης κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ισόπεδου κόμβου.

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μας, για μια εξίσου σημαντική έγκριση καθώς επάνω σ’ αυτήν θα βασιστούν όλες οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (πχ. εκτροπή κυκλοφορίας) που θα πρέπει να εφαρμοστούν, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ" ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ???

Φώτο από το Halkidikinews
Με αφορμή προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε το άρθρο της φοιτήτριας βιολογίας του ΕΚΠΑ Μαρούλας Τσαγκάρη για τα επακόλουθα της οικολογικής υποκρισίας, σκεφτήκαμε ότι στη ΒΑ Χαλκιδική είχαμε την "ευχή" και την "κατάρα" να ζήσουμε τη "δημιουργική" ένταση αυτής της υποκρισίας.

Η παραπλάνηση και η στρεψοδικία έφτασε μέχρι του σημείου να θεωρείται "καταστροφικό" για το περιβάλλον το επάγγελμα του εργαζόμενου στα μεταλλεία, όταν μάλιστα αυτοί οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε έργα με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο, όπως η λιθογόμωση των στοών για την εξαφάνιση του φαινομένου των όξινων νερών, ο καθαρισμός των παλιών αποθέσεων στις λίμνες τελμάτων της Ολυμπιάδας, η διευθέτηση ρεμάτων και η κατασκευή χώρων υγειονομικής ταφής.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ... ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ... ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ!!!


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τα πόθεν έσχες έκρυβαν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το εφάπαξ του ενός εκατομμυρίου ευρώ που εξασφάλισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, που ανακάλυψε την Αριστερά αμέσως μετά τη διπλή συνταξιοδότησή του, από την τράπεζα και το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι μια απλή υπόθεση. 

Ο κ. Τσουκαλάς, ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ, αξιοποίησε τα παράθυρα της κλαδικής σύμβασης και σε χρόνο ρεκόρ πήρε μισθολογικές και βαθμολογικές προαγωγές της τράπεζας με αποτέλεσμα να κερδίσει το χρυσό συμβόλαιο της ασφαλιστικής εταιρίας που είχε συμβληθεί με την ΑΒΝ Amro.

Πολύ πιο σοβαρό όμως είναι το θέμα που προέκυψε με τα πόθεν έσχες των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη,

ΕΝΑΣ "ΡΟΖ" ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ...

Αναμφισβήτητα είναι αρκετά ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα πληθώρας ερευνών σύμφωνα με τις οποίες οι νέοι ανά τον κόσμο δείχνουν να ενδιαφέρονται για τα περιβαλλοντικά προβλήματα πολύ περισσότερο από τους ενήλικες (βλ. Greenpeace International, 2007) και μάλιστα απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος των ενεργά υπέρμαχων του περιβάλλοντος συμμετέχοντας σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και προγράμματα.

 Ενδιαφέρον παρόλα αυτά προκαλεί το γεγονός ότι τα κορίτσια φαίνεται να υστερούν σε περιβαλλοντικές γνώσεις και ενδιαφέρον σε σχέση με τα αγόρια σε έρευνες που έχουν δημοσιευτεί ήδη από την δεκαετία του 90’ μέχρι σήμερα (βλ. Lyons & Breakwell, 1994; Hamilton College, 2007). Έτσι, λοιπόν, πριν υπερηφανευτούμε ότι επιτέλους η περιβαλλοντική εκπαίδευση έχει γίνει πραγματικότητα και πέτυχε τους στόχους του οφείλουμε να αναλογιστούμε τι είδους περιβαλλοντική εκπαίδευση λαμβάνουν οι νέοι και από ποιον;

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ" ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ...

Εγκρίθηκε και το περίφημο Προσάρτημα 4: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΚΚΑ» της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής.

Πρόκειται για το νέο ΧΥΤΕΑ (Χώρο Υγειοονομικής Ταφής ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ Αποβλήτων) που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου για να δεχθεί απόβλητα από τα εργοστάσια εμπλουτισμού Ολυμπιάδας και Στρατωνίου (Μαντέμ Λάκκου) και τη μονάδα μεταλλουργίας.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ - "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Του Dr. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη
Τα ορυκτά αποτελούν βασικό αναπτυξιακό πυλώνα του κοινωνικού μοντέλου, όπως δομείται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ποιότητα ζωής και οι διαρκείς προσπάθειες για την βελτίωση της απαιτούν και αυξάνουν ολοένα και περισσότερο την χρήση και κατανάλωση Ορυκτών Πρώτων Υλών (ΟΠΥ). 

Είναι πλέον φανερό ότι οι τάσεις αυτές θα συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία αν λάβει κάποιος υπόψη ότι,

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ... ΦΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ! (Βίντεο)

Αν είναι να... παραμυθιάζονται τα ευήκοα ώτα με "ιστορίες για αγρίους" και... μισθοφόρους που θα επιβάλλουν το "νόμο και την τάξη" στις Σκουριές, έχοντας... ανάλογες εμπειρίες από Ιράκ και Αφγανιστάν, νομίζουμε ότι καλό θα ήταν οι αντίχρυσοι παραμυθάδες να συμπεριλάβουν και αυτή την... εκδοχή  στα σενάρια τους.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ....

....εκλογές έρχονται...
Ενδιαφέρουσα, αν μη τι άλλο, αναμένεται η εκδήλωση που είναι να γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Αρναίας με θέμα την... ανάπτυξη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο αναπτυξιακός σύνδεσμος πολιτών Χαλκιδικής με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του ομίλου και οικονομολόγο κ. Γιάννη Μίχο.

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται, πως αυτή η εκδήλωση γίνεται για να μετρήσει τις δυνάμεις του ο κ. Μίχος ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014, καθώς έστω και ανεπίσημα φημολογείται ότι επιθυμεί να κατεβεί ως υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Αριστοτέλη, χωρίς να έχει ακουστεί αν αυτή η επιθυμία θα εξαρτηθεί και από τη στήριξη κάποιου κομματικού φορέα ή όχι.

Ανεξάρτητα, από το τι ακούγεται και λέγεται,

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗ "BLACKWATER", ΤΟΥΣ "BLACK SABBATH" ΚΑΙ ΤΟ "BLACK JACK"???

Μα φυσικά οι... #Skouries!!!

Στη ΒΑ Χαλκιδική υπάρχουν οι τοποθεσίες Βlack Rocks (Μαύρες Πέτρες), Black Creek (Mαυρόλακας). Δεν υπήρξε ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξει Black Water (Μαύρο Νερό), είτε ως τοποθεσία, είτε ως φαινόμενο...

Αναμφίβολα, η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η κατεξοχήν περίοδος των παραμυθιών, που αγαπούν να εξιστορούν οι μεγάλοι και λατρεύουν να ακούν τα μικρά παιδιά. 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ, Η... ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ Η... ΠΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ" ΣΤΗΝ ELDORADO!

Πολύ ασαφής, ως προς τις εξηγήσεις που δίνει, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με τα ερωτήματα που ανέκυψαν σ' ότι αφορά το επενδεδυμένο ποσό των 150.000 ευρώ που είναι τοποθετημένο στο χαρτοφυλάκιο της Blackrock, μια εκ των μεγαλυτέρων μετόχων της Eldorado. (Δείτε εδώ)

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΓΛΕΖΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη κατέθεσε επερώτηση στη βουλή σχετικά με φήμες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διαχωρισμό του Δήμου Αριστοτέλη πριν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. 

Διαβάστε την επερώτηση της κ. Ιγγλέζη προς το υπουργείο εσωτερικών. Ακολουθεί σχόλιο του blog.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής περιλαμβάνει ένα από τα πέντε μεγαλύτερα μεταλλευτικά πάρκα του πλανήτη. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ και 4.000 χρόνια. Από αυτά χρηματοδοτήθηκαν οι εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εδώ προτείνεται να δημιουργηθεί και μεταλλευτικό πάρκο με τη συνδρομή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός -περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της- το οποίο, όμως, θα διαχειρίζεται ο δήμος.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Πηγή φώτο: "Εφημερίδα των Συντακτών"
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει η καταγγελία ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης συμμετέχει στο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Fidelity UK Pension Plan, την ώρα που ο όμιλος της Fidelity είναι μέτοχος στον επιχειρηματικό κολοσσό Eldorado Gold που έχει αναλάβει την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και τον Έβρο. 

Αποκαλύπτεται ότι η Fidelity Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών μετέχει μόλις με 2,8% στην Eldorado Gold (από 5% που είχε παλαιότερα), ενώ από το μετοχολόγιο που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος προκύπτει ότι βασικός μέτοχος με 17,7% της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα χρυσωρυχεία στις Σκουριές είναι η BlackRock, στην οποία επένδυσαν σημαντικά κεφάλαιά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης! 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Π.Ε.Κ.Α


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με θέμα την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Βλάχο.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕLDORADO;

Η φωτογραφία είναι από το blog "σιωπηλά βήματα"
Αυτό το ερώτημα ταλανίζει τις τελευταίες 48 ώρες, το μυαλό πολλών πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που έχουν συνδέσει τον "αγώνα" τους για το κλείσιμο των μεταλλείων με πολιτικές δυνάμεις που τους υποστηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο.

Μια απ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις είναι βεβαίως και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου δύο βουλευτές κατά την κατάθεση του πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2012 βρέθηκαν να διαθέτουν και επενδυτικά χαρτοφυλάκια πολλών χιλιάδων ευρώ σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που συμμετέχουν με τα κεφάλαια τους στον πίνακα επενδυτών της Eldorado Gold.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΨΙΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Μέχρι χθές ήταν... μισθοφόροι, σήμερα έγιναν... εργαζόμενοι!!!
Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ για τη διαμαρτυρία των υπαλλήλων της εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 150 εργαζόμενοι της εταιρείας διαμαρτύρονται γιατί μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, καθώς επίκειται αλλαγή της εργολήπτριας εταιρείας που θα αναλάβει την εργολαβία της φύλαξης των κτιρίων διοίκησης, των μεταλλείων και των εργοταξίων.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ... ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ακούστε λογική: Ο Μηταράκης κατέχει επενδυτικούς τίτλους της εταιρείας Fil UK Pension Plan, θυγατρική του ομίλου Fidelity ο οποίος όμως έχει εξασφαλίσει μέσω της συμμετοχής της στον επιχειρηματικό όμιλο Eldorado Gold άδειες για την εκμετάλλευση των χρυσωρυχείων στη Χαλκιδική και στον Έβρο. Από πού τώρα προκύπτει πολιτικό και νομικό ζήτημα; 

Επειδή ο κ. Μηταράκης είναι μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός και για τις επενδύσεις στη χώρα μας; Αν ήταν έτσι ΟΛΟΙ οι βουλευτές που ψήφισαν ναι στο μνημόνιο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έχουν μετοχές οποιασδήποτε τράπεζας, είναι ελεγκτέοι… Και μάλιστα σε χειρότερη θέση από τον Μηταράκη, αφού έχουν μετοχές των ίδιων των τραπεζών και όχι κάποιας θυγατρικής τους…

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΑΣ: "ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ?" (Βίντεο)

Δείτε ένα ακόμη βίντεο με αποσπάσματα από τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Στρατώνι στις 4 Δεκεμβρίου για τον εορτασμό της προστάτιδας της μεταλλομάνας γης της ΒΑ Χαλκιδικής και των μεταλλωρύχων Αγίας Βαρβάρας.

Κατά γενική ομολογία ήταν ο καλύτερος εορτασμός που έγινε τα τελευταία χρόνια. Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων τελέστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου μπάσκετ του Στρατωνίου, όπου μεταξύ άλλων βραβεύσεων τιμήθηκαν άνθρωποι, που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΒΑΒΕΛ" 03-12-2013 (Βίντεο)

Δείτε σε επανάληψη όλη την εκπομπή "ΒΑΒΕΛ", που προβλήθηκε σε δορυφορική σύνδεση από το Στρατώνι στις 3 Δεκεμβρίου με θέμα τα μεταλλεία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Προσκεκλημένοι της εκπομπής ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Πέτρος Στρατουδάκης, ο Γενικός Διευθυντής των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος και η υπεύθυνη σε ζητήματα περιβάλλοντος Έμμυ Γαζέα.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ?


Σκεπτόμενος Πολίτης
«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως δανειζόμαστε το νησί από τις επόμενες γενιές.  Ταυτόχρονα υποδεχόμαστε και επεξεργαζόμαστε τα πλέον επικίνδυνα απόβλητα. Λειτουργούμε πολύ κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και η ασφάλεια είναι επιβεβλημένη. 

Γι΄ αυτό και δίνουμε έμφαση στο να χτίζουμε τοπικά εμπιστοσύνη και να επικοινωνούμε με τις τοπικές κοινωνίες για το σκοπό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων μας…(Εδώ) είναι το «εθνικό μας εργοστάσιο» για τη βιομηχανική επεξεργασία επικίνδυνων αποβλήτων και ρυπασμένου χώματος. Μιας και δέχεται κάθε μέρα περί τα 80 φορτηγά αποβλήτων, η διαχείριση κινδύνου και τα μέτρα ασφαλείας είναι οι προφανείς προτεραιότητες…

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ... ΔΙΠΛΗ ΓΡΑΜΜΗ!

Εδώ δεν έχουμε καμία...παράβαση του νόμου,
καθώς το δέντρο καίγεται επάνω σε διακεκομμένη γραμμή...!
Δεν "κινδυνεύει" πλέον να πατηθεί από τα  λάστιχα των βαρέων οχημάτων δημοσίας χρήσεως, "η διπλή γραμμή" της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας στο ύψος του Χοντρού Δέντρου. 

Ευτυχώς, την προστατεύει το "μικτό κλιμάκιο" της αστυνομίας και της πολιτοφυλακής των "οικολόγων" υπό το άγρυπνο μάτι της κάμερας του "σιωπηλού βαδιστή".

Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΤΑΤΑ "ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ" ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Επιτέλους, δεν υπάρχει "ταβάνι" σ' αυτό το όργιο παραπληροφόρησης;;;
Από την περασμένη Τετάρτη ο αντιμεταλλευτικός προπαγανδιστικός μηχανισμός επινόησε ένα ακόμη "θέμα" για να απασχολήσει... εαυτόν και... αλλήλους, το οποίο όμως κατέληξε σε νέο φιάσκο...

Διατυμπάνιζαν πως υπήρξε διαρροή... επικίνδυνου χώματος από τα "λατομεία των Σκουριών" (??????!!!!!!!) μέσα σε κοντέινερ τα οποία ήταν φορτωμένα σε φορτηγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Κίνα.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ευτυχώς, η τήρηση του νόμου...
Τελικά, η "ανάγκη" γεννάει λύσεις... Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγει κανείς, αν προσέξει την αγαστή συνεργασία και αλληλεγγύη, που 'χει καλλιεργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάμεσα στην τροχαία αστυνομία της Χαλκιδικής και τους 20 "οικολόγους", που κάθε μέρα χτυπούν την "κάρτα εργασίας" τους στο Χοντρό Δέντρο.

Η αρμονική σχέση των δύο πλευρών έχει καταφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα της πάταξης των τροχονομικών παραβάσεων σε στοχευμένα σημεία του οδικού δικτύου της ΒΑ Χαλκιδικής, όπως για παράδειγμα στην επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγ. Παναγίας.

ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" (Εmail)


O μεταλλωρύχος-αγροτοκτηνοτρόφος Νίκος Γαλάνης καταγράφει σε σχόλιο του τις εντυπώσεις που προκάλεσε σ' εκείνον (και όχι μόνο σ' αυτόν) η... διακριτική απουσία των επικεφαλής της αντιμεταλλευτικής αντίδρασης στα μεταλλεία χρυσού από την τηλεοπτική εκπομπή "ΒΑΒΕΛ" της SUPER TV που προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. 

Ως γνωστόν, αυτή η εκπομπή είχε προσκεκλημένους διευθυντικά και επιστημονικά στελέχη της Ελληνικός Χρυσός τα οποία έθεσαν εαυτόν στη διάθεση όσων κατοίκων έχουν ερωτήματα, απορίες, αμφιβολίες ακόμη και φόβους για την υπό εξέλιξη επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, κατά τη χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, επικαλέστηκε μια σειρά δικαιολογιών για να πείσει το σώμα μεταξύ άλλων, πόσο καταστροφική και επιζήμια είναι η μεταλλευτική επένδυση για το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της ΒΑ Χαλκιδικής .

Ακούγοντας το βίντεο της ομιλίας του γίνεται αντιληπτό, ότι πηγή των πληροφοριών και των στοιχείων που προσκόμισε για να κατατεθούν στα πρακτικά της βουλής ήταν πληροφορίες και δημοσιεύσεις από αντιμεταλλευτικά έντυπα, site και blog. 

ΥΒΡΕΙΣ, ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΥΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

.... or "anti-mining activists rules"???
Περίπου 20 άτομα χτυπούν και σήμερα την "κάρτα εργασίας" τους στο Χοντρό Δέντρο.

 Πληροφορούμαστε, ότι εκτός από το "αγωνιστικό" παρόν τους δείχνουν και το πολύ κακό πρόσωπο τους, καθώς επιτίθενται με ύβρεις, χειρονομίες και φτυσίες εναντίον όλων όσων έχουν αντικείμενο πραγματικής εργασίας στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Το ότι λειτουργούν έτσι σαν ομάδα, πιθανώς να σημαίνει ότι επιδιώκουν να στήσουν ένα νέο σκηνικό έντασης για να κερδίσουν το "αντισταθμιστικό όφελος" αυτής της εργασίας, που δεν είναι άλλο από την προβολή της "δράσης" τους στα ΜΜΕ.

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ... ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Αγχωμένος, αδιάβαστος και λάβρος εναντίον όλων, επιχειρηματολόγησε με τα γραφόμενα των αντιεπενδυτικών Blog, περιοδικών και με το… twitter!

Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, τάχθηκε η Βουλή. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεκτή έγινε η αίτηση άρσης της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με 148 ψήφους «υπέρ», 100 «κατά», 4 «παρών» και 1 «λευκό».

Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (Βίντεο)


Το μεταλλείο της Ολυμπιάδας ήταν ανενεργό εδώ και περίπου 12 χρόνια. Η παύση της δραστηριότητας είχε επιβληθεί, το 2002 με απόφαση του ΣτΕ κατά της μεθόδου μεταλλουργίας χρυσού που είχε προτείνει η τότε κάτοχος των μεταλλευτικών δικαιωμάτων TVX Hellas. 

Παρόλα αυτά έπρεπε να διατηρηθεί σε λειτουργία το αντλητικό σύστημα του μεταλλείου και η προσβασιμότητα σε αυτό σε μήκος 3.500 μέτρων. Η Ελληνικός Χρυσός έχει αναλάβει τη συντήρηση του. 
 Για να επαναλειτουργήσει το μεταλλείο ήταν και παραμένει δομική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και η περιβαλλοντική αποκατάσταση της κοιλάδας της Ολυμπιάδας από τέλματα εκμεταλλεύσεων περασμένων δεκαετιών.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ Π. ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Βγήκαν στη δημοσιότητα τα βίντεο από τη σκληρή αντιπαράθεση που υπήρξε σήμερα στη βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ Πάνο Καμμένο και τον υφυπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.

ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, πριν την ψήφιση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου από τη βουλή, υπήρξε μια γερή κόντρα ανάμεσα σ' εκείνον και τον υφυπουργό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση του ιστολογίου real.gr.

Σε γενικές γραμμές δεν ξέρουμε αν φταίει η... ανάρτηση πανό στο Νεοχώρι που υπενθυμίζει στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πως "οι μεταλλωρύχοι δεν είναι τραμπούκοι", όπως τους είχε χαρακτηρίσει κάποια στιγμή, πάντως συνεχίζει να διατηρεί την εικόνα της πλήρους σύγχυσης  για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική...

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΒΟΥΛΗ

*Ακολουθεί επισήμανση του blog
Την άρση της ασυλίας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για τις προτροπές του προς τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, υπερψήφισε το απόγευμα της Τετάρτης η Βουλή.

Πέραν του κ. Καμμένου, αίρεται και η ασυλία του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου της Χρυσής Αυγής, για παράνομη οπλοφορία, αλλά και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νικήτα Κακλαμάνη, για την υπόθεση της δημιουργίας χώρου στάθμευσης σε αλσύλλιο.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Βίντεο)

Αεροφωτογραφία από τις Σκουριές
Στο επίσημο ιστολόγιο της Ελληνικός Χρυσός ανέβηκαν 3 βίντεο από τα σημεία που βρίσκονται σε εξέλιξη τα επενδυτικά έργα της εταιρείας και αφορούν τις περιοχές της Ολυμπιάδας, των Σκουριών και του Στρατωνίου.

Πρόκειται για μικρής διάρκειας βίντεο στα οποία η εταιρεία επιχειρεί να εξηγήσει με απλό και κατανοητό τρόπο, την παραγωγική στόχευση και τη φιλοσοφία που διέπει τις κατασκευές και τις παρεμβάσεις της στο μεταλλευτικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής, όπου η εξόρυξη και η επεξεργασία των κοιτασμάτων είναι αλληλένδετες με την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων της περιοχής

ΝΑ ΟΙ... ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το ερώτημα ποιος ελέγχει την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έχει καταντήσει ρητορικό.

Νέα περιστατικά ΄΄εταιρικής κοινωνικής ευθύνης΄΄ βγαίνουν στο φως  με την επιμονή των κατοίκων , σε πείσμα της ΄΄απραξίας΄΄ της κρατικής μηχανής (είτε λέγεται ΥΠΕΚΑ και επιθεωρητές περιβάλλοντος, είτε λέγεται Δήμος Αριστοτέλη, είτε Περιφέρεια αιρετή και μη, είτε Υπουργείο Υγείας - διεύθυνση δημόσιας υγείας, είτε Αστυνομία, είτε Λιμεναρχείο , είτε Δασαρχείο, είτε Εισαγγελία, είτε ...)

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ "ΠΑΡΑΜΥΘΟΧΩΡΑΣ" ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ (Φώτο & βίντεο)


Από χθές Κυριακή 8 Δεκεμβρίου  μέχρι  και τις 2 Ιανουαρίου μπορείτε να επισκεφτείτε την Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι.

 Η “Παραμυθοχώρα” “χτίστηκε” και λειτουργεί με αγάπη προς τα παιδιά, με τη νοσταλγία των χριστουγεννιάτικων παιδικών αναμνήσεων, από εθελοντές κατοίκους και φορείς του Στρατωνίου.

"ΕΜΠΡΟΣ" Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Σε άρθρο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ στις 7 Δεκέμβρη, με τίτλο «Το Ελληνικό Δημόσιο Πληρώνει Τις Προσλήψεις Της Eldorado Gold» και υπογραφή Ελευθέριος Λογοθέτης γράφτηκε ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός εκπαιδεύει ανέργους με επιδότηση του ελληνικού δημοσίου και εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων, εισπράττοντας μάλιστα και 8,6 εκατομμύρια ευρώ(!).

Δημοσιογράφε -σκοτεινέ παντογνώστη, αν πράγματι υπάρχεις και το όνομα δεν είναι πλασματικό, αν δεν ξέρεις για το τι γράφεις, ρώτα μας, η άγνοια δεν είναι ντροπή – μέχρι ενός σημείου…

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ ή ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ; (ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;;;)


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
O Γιώργος Τριανταφυλλίδης δηλώνει μηχανικός Μεταλλείων- μεταλλουργός, και λέκτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Γράφει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, –η οποία κατ’ έθιμον φιλοξενεί οτιδήποτε είναι εναντίον της επένδυσης στην Χαλκιδική–, άρθρο με τίτλο «Κρανίου τόπος θα γίνει η Χαλκιδική» και μας αναλύει τα δεινά που θα υποστεί ο τόπος από το κυάνιο της μεθόδου της κυάνωσης για την απολαβή χρυσού.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

DE RE METALLICA: Είναι χρήσιμη η δουλειά του μεταλλωρύχου;


ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
«…Πράγματι, το αντικείμενο της μεταλλείας είναι πολύ εκτεταμένο και πολύ δύσκολο να το εξηγήσει κάποιος. Κανένα μέρος της δεν έχει αναλυθεί πλήρως από Έλληνες και Λατίνους συγγραφείς των οποίων οι εργασίες σώζονται σήμερα. Και μιάς και η τέχνη αυτή είναι μια από τις πιο αρχαίες, πιο απαραίτητες και πιο κερδοφόρες για το ανθρώπινο είδος, θεώρησα ότι όφειλα να μην την αγνοήσω.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Η ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΓΑΛΑΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΓΟΝΕΤΑ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ημερίδα με θέμα «Στις διαδρομές των λιγνιτωρύχων και μεταλλωρύχων της Ελλάδας» συνδιοργανώνουν την Κυριακή από 10.30 π.μ.-20.30μ.μ. στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (ΕΚΤ&Π), τηλ. 210 6020026, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και ο Δήμος Λαυρεωτικής. Μιλάμε με τη διευθύντρια του ΕΚΤ&Π Βασιλική Κιούση.


Σκοπός της εκδήλωσης; Είναι η ανάδειξη της ιστορίας των μεταλλείων, λιγνιτωρυχείων και των ανθρώπων τους, του καθοριστικού ρόλου τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στη διαμόρφωση του κοινωνικού ιστού των περιοχών όπου αυτά λειτούργησαν, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στον πολιτισμό, η παρουσίαση της αξιοποίησης τους ως βιομηχανικών μνημείων και η γνωριμία μ’ αυτά μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η διερεύνηση της προοπτικής αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου προς όφελος της οικονομίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων.