Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕIΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ?


*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μέχρι τις γιορτές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά κανένας δεν είχε ασχοληθεί με την υποψηφιότητα για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και δεν ήταν μυστικό ότι στην ηγεσία υπήρχε η εκτίμηση ότι το Μάιο ο χάρτης θα παρέμενε μπλε. 

Όμως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αρκετή κινητικότητα και μέχρι τις 20 του Γενάρη είναι πολύ πιθανό ο Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία. Η επιτάχυνση των διαδικασιών φαίνεται πως συνδέεται με μία συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνον κάλυψε τη διαφορά που είχε από τη Νέα Δημοκρατία στην περιοχή στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά πλέον προηγείται. 

Τα καλά νέα από αυτό το γκάλοπ πιέζουν, ώστε να κλείσει το θέμα της υποψηφιότητας, μιας “υποψηφιότητας δεύτερου γύρου”, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από τους επιτελείς της Κουμουνδούρου. Αν και ακόμη τίποτα δεν έχει κλείσει, το όνομα που ακούγεται περισσότερο από όλα είναι αυτό της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική Κατερίνας Ιγγλέζη. 

Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της λένε πως η σύνδεση του ονόματός της με το κίνημα κατά των μεταλλείων χρυσού μπορεί να… γυρίσει την αναμέτρηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς η Κατερίνα Ιγγλέζη έχει μία πραγματικά μεγάλη δημοφιλία “βάσης” όχι μόνον στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη -όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις κατά των μεταλλείων χρυσού- αλλά και στο Κιλκίς, όπου συνολικά η τοπική κοινωνία είναι κατά των “χρυσοθήρων”.

 Στο μικροσκόπιο των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και τα στοιχεία, τα δημοσκοπικά και του εκλογικού αποτελέσματος, της αναμέτρησης Ψωμιάδη - Μπόλαρη το 2010 και από τη μελέτη τους έχει προκύψει ότι ο χάρτης της Κεντρικής Μακεδονίας μπορεί τελικά να αλλάξει χρώμα, αν η δική τους υποψηφιότητα καταφέρει να επικρατήσει στην Α’ Θεσσαλονίκης, στη… Χαλκιδική, σε ακόμη έναν νομό και χάσει με μικρή διαφορά στις Σέρρες.  

Αναδημοσίευση από www.makthes.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Κεντρικής Μακεδονίας πόσο τυχεροί είμαστε στη Χαλκιδική, που έχουμε για βουλευτή την κ. Ιγγλέζη.

Υπάρχει πιο δραστήριος βουλευτής από την κ. Ιγγλέζη; Υπάρχει άλλος βουλευτής με... βαρύτερη ατζέντα (λόγω του λουκέτου που θέλει να βάλει στα μεταλλεία) απ' αυτή που διαχειρίζεται η κ. Ιγγλέζη; 

Νομίζουμε πως όχι!

Ένα είναι το ερώτημα; Το θέλει η κ. Ιγγλέζη; Για να δούμε τι θα ακούσουμε; 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολίτες..
η Ιγγλέζη δεν θα σας κάνει την χάρη να φύγει απο την θέση της....
εκεί θα παραμείνει.
δήμαρχος Αριστοτέλη δικός μας βουλευτής Χαλκιδικής δικιά μας αν και ο περιφερειάρχης καταλήξει δικός μας μάλλον θα χρειαστείτε πλαν B για την αποχώρηση σας απο την Χαλκιδική...!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αστερίξ είσαι πάλι λάθος.

Δεν δυνάμεθα να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς την κ. Ιγγλέζη.

Είναι κάτι σαν την αλατορίγανη επάνω στο σουβλάκι.