Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΤH ΧTV Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΑΠΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Χαλκιδική TV προβλήθηκε ρεπορτάζ για την επίσκεψη που έκαναν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης στις εγκαταστάσεις των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" στη ΒΑ Χαλκιδική.

Εκτός από την προβολή του ρεπορτάζ το κανάλι επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Γενικό Διευθυντή των Μεταλλείων Κασσάνδρας Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο να μεταφέρει το κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των κατοίκων της Θράκης στα μεταλλεία.

Από τα λόγια του κ. Θεοδωρακόπουλου επιβεβαιώνεται, ότι και αυτοί οι άνθρωποι άλλα περίμεναν σύμφωνα με τα όσα τρομακτικά είχαν ακούσει και άλλα τελικά αντίκρισαν, που πόρρω απείχαν από τις καταστροφολογικές θέσεις των φανατικών πολέμιων της μεταλλευτικής που δρουν στην περιοχή τους.

Ένας φανατισμός που δημιουργεί σύνδρομα φόβου και ομηρίας στους πολιτικούς και πολιτευτές της Ροδόπης και της Θράκης γενικότερα, με αποτέλεσμα και η μεταλλευτική επένδυση που σχεδιάζεται επί χρόνια τώρα να παραμένει ταγμένη στις... καλένδες.

Πάντως, όσο και να ακούγεται απίστευτο κυκλοφορεί δημοσίευμα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να την ξεπαγώσει επένδυση στις Σάππες, κάτι που αν συμβεί (στην Ελλάδα βρισκόμαστε, να μην το ξεχνάμε) θα δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας άμεσες και έμμεσες σε μια περιοχή που η ανεργία και η ανέχεια είναι μάστιγα στην κυριολεξία.




.