Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΙΣ #SKOURIES???

Φώτο από προηγούμενο αλλά... υπό το φως της ημέρας
ρεπορτάζ γερμανικού καναλιού στις Σκουριές
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτοκινητοπομπή για την οποία αναφερθήκαμε στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μας το πιο πιθανό είναι να αφορά συνεργείο από δημοσιογράφους οι οποίοι επισκέπτονταν τις Σκουριές συνοδεία ντόπιων blogger και εικονοληπτών...

ΤΩΡΑ- ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Έντονη κινητικότητα όπως πληροφορούμαστε υπάρχει αυτή τη στιγμή στο δασικό δρόμο που οδηγεί από τον Καρατζά Λάκκο στο εργοτάξιο των Σκουριών. 

Ο κ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΙΣ... #SKOURIES

Το ύφος και το περιεχόμενο της αρνητικής απάντησης που έδωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο δήμαρχος Αριστοτέλη για συμμετοχή εκπροσώπου του ιδρύματος σε επιτροπή ελέγχου και τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική, δεν ήταν κάτι το αναπάντεχο.


Κατά τη γνώμη μας ήταν λογικό και επακόλουθο. Για την ακρίβεια τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από έναν καθρέφτη του πως η μικροπολιτική και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα στη διαχειριστική αντίληψη και λογική ακόμη και σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, που θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι σε άμυνες απέναντι σε τέτοια διαβρωτικά φαινόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ....

Δεν μπορώ να μην επανέλθω στο βιντεάκι που ξεσκεπάζει όλους τους οικο-κάπηλους που στηριζόμενοι στην ημιμάθεια και στον φόβο του κόσμου, καταστροφολογούν ατιμώρητοι και ανεξέλεγκτοι… 

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αρνητική ήταν η απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ σε πρόσκληση του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα να ορίσει το ίδρυμα εκπρόσωπο του στη νέα δομή παρακολούθησης και ελέγχου τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων των έργων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΤΑ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Κυκλοφόρησε σήμερα το 9ο τεύχος των «Μεταλλευτικών Νέων». Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για την καλύτερη μέχρι σήμερα έκδοση. Τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με προηγούμενα τεύχη την κάνει ο ζωντανός λόγος και η δυνατή φωνή της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής

Μια κοινωνία  που ορισμένοι πολιτικοί και κάποια εξαρτημένα ΜΜΕ επιχειρούν να την ενσωματώσουν με το στανιό στο κομμάτι των αντιδρώντων στην μεταλλευτική επένδυση με τρόπους που απέχουν όσο... οι Σκουριές από τη... Σαχάρα, σ’ ότι αφορά τη δημοκρατία, την ελευθερία έκφρασης λόγου και διαφορετικής άποψης, αλλά και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

O ELVIS ΖΕΙ...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
«Η δράση της El Dorado εμπλέκεται με το πολιτικό σύστημα της χώρας»…, «Έγινε προσπάθεια να θεωρηθεί τρομοκρατική η προσπάθεια επιβίωσης των κατοίκων στις Σκουριές κι έχει ενορχηστρωθεί από ΜΜΕ»«Δύο τουλάχιστον εκπομπές χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ελληνικός Χρυσός»

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΡΟΤΙΔΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΕΙ....???

Απόλυτα προφητικό...!
Κροτίδες, αυγά, ντομάτες και μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε ανήλικους μαθητές ήταν το μείγμα αιτιών που ανάγκασαν σήμερα το πρωί τον οδηγό του λεωφορείου να οδηγήσει το λεωφορείο του στο τμήμα της Αρναίας, αντί για το ΕΠΑΛ...

Και δικαίως ο οδηγός του λεωφορείου ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας, γιατί εκτός του ότι δεν είναι και το πλέον σύνηθες να πέφτουν αυγά και να σκάνε ντομάτες γεμισμένες με κροτίδες, όταν ένα τέτοιο όχημα βρίσκεται εν κινήσει, είναι προφανές ότι αυτό το παράξενο παιχνίδι θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες που ούτε θέλουμε να τις σκεφτόμαστε, όχι να τις αναφέρουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η... ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Άσκηση κίτρινης δημοσιογραφίας σήμερα στην Ελευθεροτυπία από τον αυτοαποκαλούμενο «δημοσιογράφο» Σάκη Αποστολάκη. Προκειμένου να πει κάτι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, σε σημερινό του άρθρο στην Ελευθεροτυπία, με τον ‘ευφάνταστο τίτλο: «Χρυσό θα πληρώσουν το νερό στις Σκουριές», κατηγορεί ακόμη και αναπτυξιακά έργα του ΕΣΠΑ προγραμματισμένα από το 1999! 

ΤΩΡΑ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ?

Πληροφορίες που έφτασαν στο blog αναφέρουν ότι το λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές από τα παραλιακά χωριά είναι σταματημένο αυτή τη στιγμή έξω από το αστυνομικό τμήμα της Αρναίας. 

Ακούγονται πάρα πολλά ως αίτια αυτής της απρόσμενης κατάληξης ενός μαθητικού δρομολογίου τα οποία καταλήγουν  στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είχαμε ένταση μέσα στο λεωφορείο.

SOSTE TH ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟ-ΚΑΠΗΛΟΥΣ - ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Το πόσο ανακριβείς και κάλπικες είναι οι καταστροφολογικές... ανησυχίες που επιχειρεί να ενσπείρει το αντιμεταλλευτικό κύκλωμα για το ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών, μας αποκαλύπτει με το νέο βίντεο του ο "Ολύμπιος-Ζεύς", που κυριολεκτικά κατακεραυνώνει όλους τους σκονόπληκτους οικολογούντες.

Πρόκειται για ένα βίντεο, όπου με τη χρήση του Google Earth γίνεται μια περιήγηση στην Ελληνική επικράτεια, όπου  συγκρίνεται το υπό κατασκευή ανοιχτό όρυγμα των Σκουριών με ήδη υπάρχοντα σε λειτουργία ή κλειστά ανοιχτά ορύγματα ορυχείων και λατομείων. 

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: "ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει θαρραλέες μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τον προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας έμφαση στον εξαγωγικό της χαρακτήρα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στην εκδήλωση "Η Βιομηχανία είναι σημαντική" που διοργάνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η οργάνωση των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Business Europe.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

ΝΕΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ANTIGOLD ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES

Συνεπής στις ανακρίβειες, τις εμμονές  και τις εμπαθείς αναφορές του, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο ιδρυτής του "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "voice".

Σε γενικές γραμμές ο αντίχρυσος ακτιβιστής επανέλαβε όπως και σε παλιότερες συνεντεύξεις του, ότι η μεταλλευτική επένδυση "δεν αποδίδει κανένα όφελος στο ελληνικό δημόσιο, καθώς η Eldorado εξάγει το μεταλλευτικό πλούτο της Χαλκιδικής υπό τη μορφή συμπυκνωμάτων στην Κίνα, ως ένα προϊόν ευτελούς αξίας...".

ΠΕΝΤΕ «ΑΓΚΑΘΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...

* Της Μαρίας Βιτωράκη
Αρκετές φορές έχω αναρωτηθεί γιατί στην Ελλάδα η πολιτική οικολογία, αλλά και τα κοινωνικά οικολογικά κινήματα, παραμένουν (σχετικά) στο περιθώριο, παρά τα σημαντικά θέματα ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος που μπαίνουν στην πολιτική και κοινωνική ατζέντα, παρά την «ευαισθητοποίηση» της κοινωνίας σε θέματα οικολογίας και παρά τον -κατά βάση- ελκυστικό και κοινά αποδεκτό χαρακτήρα των οικολογικών αιτημάτων για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, διαγενεακή δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

O ΑΚΡΙΤΑ... ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΡΙΤΩΝΑΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης βρήκε ευκαιρία για δήλωση… Εξ’ άλλου πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και ο κάθε ευρωβουλευτής θέλει και να ακούγεται το όνομά του… Έτσι ο Κρίτων προέβη σε δήλωση συμπαράστασης στις επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης για τις «Σκουριές»:

 «Σήμερα το βλέμμα όλων μας(;) είναι στραμμένο στο Κάκαβο… μπλα-μπλα… Συμπαραστέκομαι με όλες μου τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της καταστροφής και αποψίλωσης του αρχέγονου δάσους των Σκουριών … μπλα-μπλα… υπό την ανοχή και προστασία της κυβέρνησης και των ελεγκτικών μηχανισμών… Όσοι προσπαθούν να μας καταντήσουν άβουλα και αναξιοπρεπή υποχείριά τους, θα μας βρίσκουν συνέχεια απέναντι», μπλα-μπλα, μπλα-μπλα…

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ?

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
 Το επιβεβαιώνω σήμερα διαβάζοντας την ίδια την Εφημερίδα των Συντακτών! Στην σελίδα 13, σε άρθρο της Ντίνας Δασκαλοπούλου με τίτλο: «Διαμαρτυρία υπό χιονόπτωση», υπάρχει η ωμή ομολογία ότι στελέχη διεθνών κινημάτων έχουν έρθει στην Χαλκιδική για να οργανώσουν την αντίσταση και τον «αγώνα». 

Προφανώς η δημοσιογράφος που κάλυψε την εκδρομή της Κυριακής στον Κάκαβο το αποκαλύπτει εν αγνοία της, και πιθανόν να μαστιγωθεί γι’ αυτό, αλλά γεγονός είναι πως μας πληροφορεί ότι «Ο Ξαβιέ είναι ειδικός στον μη βίαιο ακτιβισμό: ήρθε στην Ιερισσό για να διδάξει μεθόδους αντίστασης από τη διεθνή κινηματική εμπειρία»… 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Άρχισε ο Σάκης Αποστολάκης να προβάλλει το νέο πουλέν του αντιεξορυκτικού «κινήματος» και υποψήφιο δήμαρχο δήμου Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχο, με σημερινό άρθρο του στην Ελευθεροτυπία… Μόνο που ως συνήθως, δεν μας τα λέει καλά. 

Δηλώνει ότι «το Λαύριο και η Πτολεμαΐδα» δεν έχουν τουρισμό… Τι σχέση έχουν το Λαύριο και η Πτολεμαΐδα με την Χαλκιδική; Δηλαδή αν δεν υπήρχε μεταλλευτική δραστηριότητα η Πτολεμαΐδα θα ήταν τουριστικό κέντρο; Μην τρελαθούμε…

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

DE RE METALLICA: Μήπως τελικά δεν χρειαζόμαστε μεταλλεία;

Σκεπτόμενος Πολίτης
«…Αλλά τι περισσότερο χρειάζεται να πούμε; Αν μετακινήσουμε τα μέταλλα από την υπηρεσία του ανθρώπου, όλες οι μέθοδοι προστασίας και διατήρησης της υγείας, αλλά και της συνέχισης της ζωής, θα εξαφανισθούν. 

Αν δεν υπήρχαν μέταλλα, η ανθρώπινη ζωή θα ήταν φρικιαστική και άθλια, ανάμεσα σε άγρια κτήνη. Ο άνθρωπος θα επέστρεφε στα βελανίδια, στα φρούτα και στα βατόμουρα του δάσους.  Θα τρέφονταν με φυτά και ρίζες που θα έβγαζε με τα νύχια του. Θα έσκαβε σπηλιές όπου θα κοιμόταν τη νύχτα και την ημέρα θα περιπλανιόταν στα δέντρα και στους κάμπους σαν τα ζώα. 

ΤΩΡΑ - ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΣΤΙΣ #SKOURIES

Φώτο από το alterthess.gr
Απολύτως ήρεμα και ειρηνικά ολοκληρώθηκε ο αυτοκινούμενος ακτιβισμός στις Σκουριές. 

Οι 300 περίπου διαδηλωτές από τα 100 περίπου ΙΧ και τα 2 λεωφορεία, που προσυγκεντρώθηκαν σε Ιερισσό και Μ. Παναγία, αφού τράβηξαν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους επέστρεψαν στο Χοντρό Δέντρο και από εκεί στους προορισμούς τους. 

... ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ... ΑΠΟΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ "ΤΩΡΑ" ΤΟΥ... ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

"Απολιτίκ" οι... αγωνιστές!
Κυκλοφορεί βίντεο από την... ενημερωτική ημερίδα που έγινε στην Κομοτηνή για την "ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού".

Το βίντεο προβλήθηκε σαν ρεπορτάζ από τηλεοπτικό σταθμό της Ροδόπης και περιλαμβάνει δηλώσεις συμμετεχόντων στην εκδήλωση, παλαιών και όψιμων πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΤΩΡΑ - 100 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ 2 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ME ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ #SKOURIES

Σύμφωνα με πληροφορίες 100 περίπου αυτοκίνητα και 2 λεωφορεία με διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα στο Χοντρό Δέντρο και αναμένεται να ξεκινήσουν από στιγμή σε στιγμή την άνοδο τους για το εργοτάξιο των Σκουριών.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο Γ. ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ Σ' ΑΥΤΑ

Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο διαχωρισμού του Δήμου Αριστοτέλη εξέφρασε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έθεσε εγγράφως ο πατήρ Χριστόδουλος Αγγελόγλου και δημοσιεύτηκε στο blog του.

Επιπροσθέτως, ο κ. Δριβελέγκας τονίζει στην απάντηση του, ότι αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει σαν σκέψη στην πολιτεία και ειδικότερα στο υπουργείο εσωτερικών και πως δεν τίθεται ζήτημα "έτοιμης τροπολογίας προς ψήφιση", όπως διατύπωσε ως πληροφορία ο πατήρ Αγγελόγλου στην ερώτηση του.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΕΙ Η Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ" - ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Βλαχόπουλου στην Ιερισσό στις 4/12/2013
 Το είπε ο τέως δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη κ. Μιχάλης Βλαχόπουλος, σε ομιλία που έδωσε στο κέντρο πολιτισμού της Ιερισσού στις 4 Δεκεμβρίου 2013.

Αυτή την... προϋπόθεση "διαχωρισμού" του Δήμου Αριστοτέλη και "επανένωσης" του πρώην Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου, όπως θα ακούσετε, όσοι δεν είχατε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί, ο κ. Βλαχόπουλος την απέδωσε στο βουλευτή Χαλκιδικής κ. Γιάννη Δριβελέγκα με τον οποίο όπως λέει συζητούν όλα τα θέματα της Χαλκιδικής.

"ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 8ΧΡΟΝΟ ΗΡΩΑ!..."

Κάνουμε μια ξεχωριστή εξαίρεση στη θεματολογία των αναρτήσεων μας για να αναδημοσίευσουμε ένα πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, άρθρο του κ. Γιώργου Πιπερόπουλου καθηγητή κοινωνιολογίας του ΑΠΘ. 

Ένα άρθρο που αφορά την ανθρωποθυσία ένος 8χρονου αγοριού στην Αμερική, το οποίο έπεσε μέσα στις φλόγες για να σώσει συγγενικά και αγαπημένα του πρόσωπα. Κατάφερε να γλυτώσει 6 άτομα, όχι όμως τον εαυτό του, τον ανάπηρο θείο και τον αγαπημένο παππού του. 

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το... ξήλωμα του "Καλλικράτη" αρχίζει από τη ΒΑ Χαλκιδική???
"... το Υπουργείο Εσωτερικών εάν προβεί σε θεσμικές αλλαγές ή αναδιάρθρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς ΚΕΔΕ και τις τοπικές κοινωνίες".

Αυτή ήταν μεταξύ άλλων η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη στην ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, για το εάν και κατά πόσον έχουν βάση τα σενάρια που κυκλοφορούν περί διαχωρισμού του Δήμου Αριστοτέλη πριν τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ "ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ" ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Με το... νόμο κανείς ρε παιδιά;;;;
Μετά τη χθεσινή ανάρτηση μας με το εκπληκτικό βίντεο που αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την κάκιστη σχέση  με το νόμο, όσων το παίζουν σοβαροί τηρητές και τιμητές του... νόμου και των πάντων στις Σκουριές, πολλοί είναι αυτοί που μας έστειλαν στο email μας τις ερωτήσεις τους. 

Φερ' ειπείν που βρίσκεται η διπλή γραμμή που είναι... αόρατη για τους κατοίκους της Ιερισσού, πότε τραβήχτηκαν αυτά τα πλάνα και πολλά άλλα, που δεν αναπαράγονται.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΚΑ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΤΙΧΡΥΣΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Φώτο από το SaveSkouries.gr
"Η μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της κάθε περιοχής, του περιβάλλοντος και την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας"

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου και Θεοδόσης Κωσταντινίδης στα τέλη του περασμένου έτους και πιο συγκεκριμένα στις 27/11/2013.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΟΜΙΑ" ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΗΣΟΥΜΕ; (Email)

O κ. Νίκος Γαλάνης μας έστειλε και εμάς σε email το πρώτο του προσωπικό σχόλιο για τη νέα χρονιά. 

Ένα σχόλιο πολύ ιδιαίτερο, καθώς λέει έξω από τα δόντια αυτά που απασχολούν όλη την μεταλλευτική κονότητα της ΒΑ Χαλκιδικής και έχουν σαν αφορμή συνεχιζόμενες προκλήσεις από τη μειοψηφούσα ομάδα των πολέμιων των μεταλλείων, που διαφεύγουν της προσοχής των θεσμικών εκπροσώπων του νόμου και της τάξης. Ο λόγος ανήκει σε εκείνον.

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Φωτογραφία από τη φόρτωση καραβιού με λευκόλιθο στο Μαντούδι Ευβοίας
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
 Ήταν σήμερα το μεσημέρι όταν οι κάτοικοι είδαν ένα μεγάλο καράβι, να έρχεται και να μπαίνει στο λιμάνι του χωριού. Είχε 23χρόνια να έρθει τόσο μεγάλο πλοίο και να κάνει εξαγωγές. 

Φόρτωσε 2500 τόνους λευκόλιθο με προορισμό την Ιταλία. Ο λευκόλιθος χρησιμοποιείται για την κατασκευή  βασικών πυρίμαχων που αντέχουν τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για  ειδικούς τύπους τσιμέντου και κονιάματα που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες χαρτιού, καουτσούκ και τις φαρμακοβιομηχανίες.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΠΟΥ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΙΝΑΙ... ΧΑΡΑ! (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Οχι το μέρος αυτό δεν είναι το Χοντρό Δέντρο...
Εκεί ακόμη "παίζεται" αν είναι... νόμιμη και η διακεκομμένη γραμμή!!!
Δεν έχει περάσει ούτε εβδομάδα, όταν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Κόκκινο 105,5» φιλοξένησε το καταγγελτικό διάγγελμα ενός αντίχρυσου ακτιβιστή, ο οποίος κατήγγειλε τη σωρεία «παρανομιών» που διέπραξαν φορτηγά της... Ελληνικός Χρυσός, πατώντας τη διπλή γραμμή του οδοστρώματος στο ύψος του Χοντρού Δέντρου για να κατευθυνθούν προς το εργοτάξιο των Σκουριών.

Ο ίδιος κύριος ισχυρίστηκε, ότι αν δεν ήταν η ομάδα της «σιωπηλής αλήθειας» στο σημείο με τις ατέρμονες … οικολογικές ευαισθησίες, η αστυνομία της Χαλκιδικής θα περιοριζόταν σε ρόλο απαθούς θεατή, χωρίς να κάνει το παραμικρό. Χωρίς δηλαδή να επιβάλει τις δέουσες τροχονομικές κυρώσεις.

ΣΑΦΕΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΥΣΗΣ ΚΑΛΠΗΣ: "ΔΕΙΞΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ..."


"... στα Μαδεμοχώρια και τους κατοίκους τους"
Τα αριθμητικά δεδομένα της εσωαντιμεταλλευτικής εκλογικής διαδικασίας έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. 

Τόσο για τα μεγαλοστελέχη του αντιμεταλλευτικού μπλοκ, όσο και για τους «παρατηρητές», εκτός Χαλκιδικής, που το παίζουν... αντικειμενικοί και... ουδέτεροι, όταν φιλολογούν για το... θέλω της «τοπικής κοινωνίας» της ΒΑ Χαλκιδικής.

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ELDORADO GOLD: "ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟ 2014" - "ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ Η ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ"

Η  Eldorado Gold ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τις εκτιμήσεις της για  την επένδυσή της στο Πέραμα Εβρου.

Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις το project του Περάματος αναμένεται να λάβει αδειοδότηση για έναρξη εργασιών μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το Μάιο του 2014.

Η ΑΝΤΙΧΡΥΣΗ ΚΑΛΠΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΝΙΚΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Πάει και αυτό! Οι πολέμιοι της μεταλλευτικής μέτρησαν τις δυνάμεις τους και έβγαλαν τον υποψήφιο μιας κατ’ ευφημισμόν «ενωτικής πρωτοβουλίας», που θα διεκδικήσει τον προσεχή Μάιο το δημαρχιακό θώκο στο δήμο Αριστοτέλη.

Είναι ο Γιάννης Μίχος από τη Στρατονίκη, ο οποίος επι συνόλου 3.026 ψηφισάντων  έλαβε το «επαναστατικό»  νούμερο των 1.821 ψήφων. Οι άλλοι δύο... εναπομείναντες συνυποψήφιοι του, οι καθηγητές του ΑΠΘ Κυριάκος Παναγιωτόπουλος και Χαράλαμπος Λαζαρίδης έλαβαν 998 και 172 ψήφους αντίστοιχα.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΥΣΩΝ

Μέσα σ' όλα τα παράξενα και περίεργα που συνοδεύουν το αυριανό πανηγύρι της... δημοκρατίας, που αφορά την εκλογή αντίχρυσου υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Αριστοτέλη, μεγάλη περιέργεια μας προξένησε μια σύμπτωση... 

ΙΔΙΟΤΗΤΑ: Υποψήφιος Δήμαρχος Ενωτικός Αντιμεταλλευτικός «Οικολόγος»

Σκεπτόμενος Πολίτης

«Επιμένω πως ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή, δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης» .(Doug McLeod)

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΙΕΣΤΑ ΤΗΣ... ΔΙΠΛΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Τέλος η σιέστα της... διπλής γραμμής στις Σκουριές
Η "διπλή γραμμή", το προσφάτως ανακαλυφθέν αποκούμπι των "οικολόγων", που επί δύο σχεδόν μήνες τους χάρισε ατελείωτες στιγμές ολοήμερης σιέστας στις Σκουριές, ενώ από την άλλη έκανε μαρτύριο τη ζωή εκατοντάδων οδηγών φορτηγών δημοσίας χρήσεως έλαβε τέλος.

Από χθες στο ύψος του Χοντρού Δέντρου άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής ισόπεδου κόμβου, οι οποίες αφορούσαν την τοποθέτηση πινακίδων οδοσήμανσης και νέας διαγράμμισης του οδοστρώματος, όπου πλέον υπάρχει διακεκομμένη  και όχι διπλή γραμμή.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"ΓΙΟΡΤΗ" ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ"

Τα μπλόκα... υποχωρούν για να περάσει η... δημοκρατία και η... ενότητα
Τελικά, το «κονκλάβιο της Ιερισσού» δεν μπόρεσε να... καταλήξει σ’ ένα υποψήφιο κοινής αποδοχής για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές και έτσι ο... «κλήρος πέφτει στο γενναίο», που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον κόσμο που έχει ταχθεί με τις κινδυνολογίες των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Την Κυριακή το πρωί η «ενωτική πρωτοβουλία» στήνει τις διχαστικές κάλπες της στα 4 χωριά του παραλιακού μετώπου (Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη, Αμμουλιανή) αλλά και σε Αρναία και Μ. Παναγία. 

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΙΧΡΥΣΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ:"Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ... ΚΑΘΕΤΑΙ"!!!

Κατά τους... νομοταγείς "οικολόγους"
δεν είναι δραστήρια η αστυνομία της Χαλκιδικής στις Σκουριές!
«Τίποτα...  κάθονται... απλά αν δεν είμαστε εκεί δεν τηρούν το νόμο. Όταν είμαστε εκεί αναγκάζονται να τηρούν το νόμο και δεν επιτρέπουν στα οχήματα της Ελληνικός Χρυσός να παρανομήσουν ...».

Αυτά τα... ωραία και πολύ... κολακευτικά σχόλια έκανε για την αστυνομία της  Χαλκιδικής  στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» γνωστός πολέμιος της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική.

ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΑΜΑΡΑ - ΧΑΡΜΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ο κ. Σαμαράς κατά την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο  δέχθηκε μεταξύ άλλων και τα πυρά της συμπροέδρου των οικολόγων – πρασίνων Ρεμπέκα Χάρμς για τη επένδυση στις Σκουριές.

 Κατά την κ. Χάρμς και σύμφωνα με το απόσπασμα που παίχτηκε στα δελτία ειδήσεων θεωρεί «τρελό» ότι την εξόρυξη χρυσού την έχει αναλάβει μια Καναδική εταιρεία ονόματι Ελντοράντο σε μια πολύ όμορφη περιοχή, που βρίσκεται δίπλα στο Άγιον Όρος.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ TΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΙΣΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES?


Πάρα πολλές φορές απ’ αυτό το blog έχουμε αναφερθεί στην ανεξήγητα εχθρική στάση που κρατάει η αστυνομία της Χαλκιδικής απέναντι σε όσους έχουν επαγγελματική συνάφεια με τη μεταλλευτική δραστηριότητα σε σχέση πάντα με εκείνους που έχουν αναλάβει... εργολαβικά από την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι και την εφαρμογή του νόμου σε απλές τροχονομικές παραβάσεις.

Μια συμπεριφορά που όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτει στοιχεία ρεβανσισμού και αντεκδίκησης γεγονός που εγείρει σοβαρές υποψίες και μεγάλα γιατί.

ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ


Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε ανάρτηση των «παρατηρηριούχων» (κατά το πρατηριούχων, διότι δεν μπορεί όλο και κάτι πουλάνε, από μπλουζάκια μέχρι αντίσταση…) αναζητούνται ευθύνες διότι όπως αναφέρεται σε έκθεση της TVX του 1997, «Εκτιμάται ότι κατά την περίοδο 1927-1983 περίπου 12 εκατ. τόνοι (8 εκατ. κ.μ.) τελμάτων εμπλουτισμού διατέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Στρατωνίου»… 

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ... ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Έλεος πια...! Ως πότε η αστυνομία θα επιτρεπει σε "οικολόγους"
να κάνουν ότι θέλουν στις Σκουριές???

Μεγάλη ένταση και αψιμαχίες σημειώθηκαν ανάμεσα σε εργαζόμενους και 40 περίπου «οικολόγους» πριν από λίγη ώρα στις Σκουριές. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έφθασαν στο blog οι ακτιβιστές πήγαν από την πλευρά του Καρατζά Λάκκου και εμπόδισαν με ύβρεις και απειλές τους οδηγούς και τον χειριστή τριών (3) φορτηγών Δ.Χ. και ενός (1) τρακτέρ να προσεγγίσουν το εργοτάξιο. 

ΜΥΡΩΔΙΑ... ΚΑΤΑΛΥΤΗ ΣΤΗΝ 1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αυτές οι εικόνες σύντομα θα αποτελούν παρελθόν...,
τώρα η"αγωνιστική ανάβαση" στις Σκουριές θα σημαίνει μυρωδιά καταλύτη!
Οι βόλτες με τα πόδια, οι "μαραθώνιοι ζωής" και οι ποδηλατοδρομίες μάλλον κούρασαν τους φυσιολάτρες... αγωνιστές των Σκουριών.

Ακόμη περισσότερο, ίσως να τους κούρασε η μικρή συμμετοχή αλληλέγγυων στις δράσεις, που κατά καιρούς διοργανώνουν. Είναι αλήθεια, ότι το βουνό θέλει φυσικές αντοχές και οι όψιμοι φίλοι του δε δείχνουν να τις διαθέτουν σε αφθονία.

Έτσι είπαν να πάρουν την... οικολογική στροφή και να διοργανώσουν ένα δρώμενο στο οποίο οι συμμετέχοντες θα 'χουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν απολύτως... φιλοπεριβαλλοντικά.

ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΟΥΣ (Βίντεο)

Πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή ήταν η χθεσινή μέρα στη Μεγάλη Παναγία. Το σωματείο υπογειτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας έκοψε τη βασιλόπιτα της νέας χρονιάς.

 Η εκδήλωση έγινε στην ταβέρνα "Γεύση" και το παρόν έδωσαν το προεδρείο και τα μέλη του σωματείου, ο Παπά - Πέτρος ο εφημέριος της Μεγ. Παναγίας, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Μεγ. Παναγίας Μαριάννα Παπαγιάννη και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη Λάζαρος Πάνου.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΜΕ Τ’ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ: Άλλη μια «οικολογική» βόλτα διαμαρτυρίας το Γενάρη


Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη 

Καραγκιόζης- Χατζηαβάτης“:
 

ΧΑΤ: Που πας Καραγκιόζη πρωί- πρωί;


ΚΑΡ: Γιατί ρε, λογαριασμό θα σου δώσω;



ΧΑΤ: Όχι ματάκια μου, από ενδιαφέρον ρωτώ.



ΚΑΡ: Καλά. Πάω ν’ ανέβω στο βουνό για οικολογικές παρατηρήσεις!



ΧΑΤ: Δηλαδή;

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Σε μια δύσκολη και ταραγμένη περίοδο, όπως ήταν η περσινή, εξαιτίας των μεγάλων κινητοποιήσεων εναντίον του έργου, η Ελληνικός Χρυσός κατάφερε να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών φτάνοντας τα 90 εκατ. δολάρια. 

Ο χρυσοφόρος πυρίτης από τα μεταλλεία της Ολυμπιάδας και η αξιοποίηση των παλιών τελμάτων από την εποχή Μποδοσάκη εκτίναξαν τον τζίρο. Υπολογίζεται ότι πέρυσι από το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας πέρασαν 660.000 τόνοι τελμάτων. Από αυτούς παρήχθησαν 68.000 τόνοι χρυσοφόρου πυρίτη, δίνοντας 50.000 ουγγιές χρυσού, συνολικής αξίας περίπου 35 εκατ. δολαρίων, οι οποίες εξήχθησαν σε μεταλλουργίες στο εξωτερικό κυρίως στην Κίνα. 

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!


H θεατρική ομάδα «Τα Γκαργκάνια» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ» ανεβάζει  τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στην Αθήνα, με την υποστήριξη και του 105,5 «Στο Κόκκινο». 

Μέχρι εδώ όλα καλά…. Διαβάζω όμως στην αφίσα της παράστασης με τεράστια γράμματα ότι  πρόκειται για «Μια παράσταση αφιερωμένη σε μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ!». Και από κάτω ένα κείμενο που αρχίζει: «Τώρα που το πολιτικό σύστημα της χώρας μας καταρρέει…», κλπ., κλπ…

Τι έγινε παιδιά; Γυρίσαμε στις εποχές της στρατευμένης τέχνης και των στρατευμένων καλλιτεχνών; 

Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ"... ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Καρκινοπαθείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες απέκλεισαν συμβολικά την οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη εκδήλωση που έγινε κατά της αιθαλομίχλης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη της Ελληνικής Πολιτιστικής Δράσης που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά κατά της αιθαλομίχλης, η οποία οδηγεί πολλά άτομα στο νοσοκομείο με παθολογικά προβλήματα. Με ένα κερί στο χέρι τα δεκάδες μέλη φώναξαν απόψε στην πλατεία Αριστοτέλους: “ναι στη ζωή, όχι στο θάνατο”.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΑΓΓΕΛΙΑ ΜΚΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η... αγγελία της Βελγικής ΜΚΟ "CAPATA" για την αναζήτηση "εθελοντή" που θα κάνει ακτιβισμό στη ΒΑ Χαλκιδική, παίρνοντας 636 ευρώ κάθε μήνα για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι και 31 Ιουλίου.

Παρά πολλά ενημερωτικά ιστολόγια και ιστότοποι είναι εκείνα που αναπαρήγαγαν την είδηση, προσδίδοντας οσμή... μυστήριου και... περιέργειας.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

"ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΝΕΟ ΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ

Πέρα από το να ρυπαίνουν, ξέρουν να κάνουν τίποτα άλλο
αυτού του είδους οι "οικολόγοι"???
Από την περασμένη Κυριακή το βράδυ πλατείες και και άλλοι χώροι στη Μ. Παναγία παραμένουν ρυπασμένοι από την επιδρομή με σπρέι "αγωνιστών" του περιβάλλοντος. Τιμητών των πάντων και ιδίως της ηθικής και της νομιμότητας.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση μας, μ' αυτόν τον τρόπο επέλεξαν οι θερμοκέφαλοι να εκτονώσουν τα κατώτερα ένστικτα από τα οποία διακατέχονται, μη μπορώντας να αντέξουν την περιφρόνηση, την αδιαφορία, αλλά και την ανοχή που δείχνει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μ. Παναγίας απέναντι στα τερτίπια τους.