Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΑΠΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ... #SKOURIES (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Την τεράστια απόσταση ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα διένυσαν οι χθεσινοί επισκέπτες των εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. 65 κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης ήρθαν στον τόπο μας για να επισκεφτούν τα μεταλλεία.

Σύμφωνα με τα όσα προπαγανδίζει ο αντίστοιχος αντιμεταλλευτικός μηχανισμός που έχει στηθεί στην περιοχή τους περίμεναν ότι θα βρίσκονταν μπροστά σ’ έναν κρανίου τόπο με ανυπολόγιστες καταστροφές στο περιβάλλον, εργαζόμενους καχεκτικούς και άρρωστους, οι οποίοι θα κουβαλούσαν επάνω τους όλες τις ασθένειες του κόσμου μέχρι και τερατογεννήσεις σε ανθρώπους και ζώα!!!

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του Χρήστου Πάχτα και της παράταξης "Όραμα Πολιτών" ήρθε και η σειρά της ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης" στην οποία επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Γιάννης Μίχος.

Ο κ. Μίχος με αφορμή την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του δήλωσε:
“Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, γιατί έχουμε ευθύνη να δώσουμε στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει.″

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ; Η "ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑ" ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ; (Email)

Ο αγροτοκτηνοτρόφος-μεταλλωρύχος Νίκος Γαλάνης στο σχόλιο που μας έστειλε προς δημοσίευση ασχολείται με τις μέχρι τώρα δηλώσεις και κινήσεις της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Διατυπώνει με το δικό του ξεχωριστό  τρόπο τις απορίες και τους προβληματισμούς που έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα της υποψήφιας περιφερειάρχη για τη μεταλλευτική δραστηριότητα σ΄όλα τα Μαδεμοχώρια.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη. 

ΧΑΛΚΟΣ: "ΟΠΛΟ" ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Ασπίδα προστασίας απέναντι στις νοσοκομειακές λοιμώξεις μπορεί να αποτελέσει ο αντιμικροβιακός χαλκός.
Της Νικολέττας Μπούκα

Η δράση του σε επιφάνειες και αντικείμενα που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού μειώνει τη μικροβιακή χλωρίδα σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95%.

Ήδη, εδώ και δύο χρόνια, οι ΜΕΘ δύο νοσοκομείων του ΕΣΥ στην Αθήνα («Αττικό» και Παίδων «Αγία Σοφία») και ενός ιδιωτικού θεραπευτηρίου (Πειραϊκό) έχουν επιχαλκωθεί. Το επόμενο βήμα είναι η επιχάλκωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένεται να αρχίσει εντός των επόμενων ημερών, καθιστώντας έτσι το συγκεκριμένο νοσοκομείο το πρώτο στην πόλη που επιλέγει αυτόν τον τρόπο προστασίας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ?

Διαβάζουμε ότι η υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε εκδήλωση που έγινε τη Θεσσαλονίκη πρότεινε 6 δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο τίτλος της εκδήλωσης είχε τίτλο: "Δε διαπραγματευόμαστε την πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη, ασφαλισμένη εργασία"!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες αποτελούν βάλσαμο στην ψυχή ενός εργαζόμενου ή άνεργου που αντιμετωπίζει κατάφατσα τις ισοπεδωτικές συνέπειες της κρίσης.

ΙΔΟΥ ΚΥΡΙΟΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Του Πέτρου Τζεφέρη
Κάπου στην επαρχία, μια αναπνοή από τα σύνορα. Εκεί που δεν υπάρχει μαζικός τουρισμός και οι άνθρωποι δεν συνωστίζονται σε πολυκατοικίες. Εκεί χωροθετήθηκε αυτή η ανάπτυξη.

Δεν την όρισε ανθρώπινο χέρι, αν ήταν έτσι θα την πήγαινε σε ένα μέρος βολικό, κάτω από την Ακρόπολη ή δίπλα στους λουόμενους. Την όρισε ο δημιουργός, δημιουργώντας αξιόλογα κοιτάσματα μαρμάρων, γρανίτη και φυσικών λίθων.

Κι εμείς σκάβοντας τη γη, αξιοποιούμε το μάρμαρο κατά το δοκούν. Πρώτα το βγάζουμε από τη γη και μετά στο εργοστάσιο το κάνουμε πλάκες και διάφορα τεχνήματα που ζουν για πάντα. 

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε και επισήμως το ψηφοδέλτιο της παράταξης "Όραμα Πολιτών" με όλες τις υποψηφιότητες. 

Επικεφαλής της παράταξης και του ψηφοδελτίου είναι ο απερχόμενος δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Οι υπόλοιπές υποψηφιότητες έχουν ως εξής:

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ:"ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσοι νομίζουν, ότι η επικρατούσα πραγματικότητα στη ΒΑ Χαλκιδική, αναφορικά με την άποψη της τοπικής κοινωνίας για τα μεταλλεία είναι αυτή που αναπαράγεται από συγκεκριμένες εφημερίδες, ιστολόγια και ιστότοπους, αν θέλουν να έχουν μια πιο πλήρη εικόνα καλά θα κάνουν να αφιερώσουν 7 λεπτά από το χρόνο τους για να δουν το βίντεο που ακολουθεί.

Αν θέλουν και το επιθυμούν, ας ακούσουν τη γνώμη που εκφράζουν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου για τη μεταλλευτική επένδυση και πως αυτή έχει επιδράσει ευεργετικά στην κοινωνία και την οικονομία της περιοχής.

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ "ANTIGOLD" ΑΠΕΙΛΕΣ

Η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που πρόσκειται στο ΚΚΕ κατεβάζει ψηφοδέλτιο για το Δήμο Αριστοτέλη παρά τις... προειδοποιήσεις που δόθηκαν από το μπλοκ των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας για το αντίθετο, σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία που έκανε τον περασμένο Μάρτιο ο γραμματέας της ΚΟΒ Ιερισσού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Τρικαλιώτης  για την επίσημη κάθοδο της παράταξης στις δημοτικές εκλογές οι μείζονες σημασίας απειλές για απόπειρα φίμωσης και περιθωριοποίησης του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μετατράπηκαν σε ήσσονος σημασίας..., αν όχι αμελητέες!

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Η NAOMI KLEIN

*Του Σωτήρη Καμενόπουλου
Με ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο της κυρίας Naomi  Klein με τίτλο «Οι ανανεώσιμες πηγές και το λόμπι του φυσικού αερίου” που αναδημοσιεύσατε εδώ:  http://www.energypress.gr/news/Oi-ananewsimes-phges-kai-to-lompi-fysikoy-aerioy μέσω της Καθημερινής. 

Η κυρία Klein αναφέρθηκε στη χώρα μας γράφοντας πως «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το λόμπι του αερίου χρησιμοποιεί την οικονομική κρίση για να υποδείξει σε χώρες όπως η Ελλάδα ότι θα βγουν από το χρέος και την απελπισία εάν επιτρέψουν εξορύξεις στις όμορφες αλλά ευαίσθητες θάλασσές τους...»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Την Παρασκευή 25 Απριλίου οι εργαζόμενοι και στις 3 μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της ΒΑ Χαλκιδικής υποδέχτηκαν το μεγαλύτερο γκρουπ επισκεπτών από τότε που άρχισαν οι ξεναγήσεις Μαδεμοχωριτών στους εργοταξιακούς χώρους της Ελληνικός Χρυσός.

Η συνεχής και πυκνή βροχόπτωση που έπεφτε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής δε στάθηκε εμπόδιο για τους 180 κατοίκους του Παλαιοχωρίου που ήθελαν τόσο πολύ να επισκεφτούν τα μεταλλεία, μετά τα όσα άκουσαν από τις εντυπώσεις που τους μετέφεραν οι πρώτοι 50 κάτοικοι του χωριού που επισκέφτηκαν τα εργοτάξια στις 5 Φεβρουαρίου.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΜΕ... ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ?

Ακούγεται σαν ανέκδοτο...
Μακάρι αυτή τη φορά η πολιτεία να σοβαρολογεί
!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει στόχο το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να έχει ολοκληρώσει πλήρως το πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων.

Στο σχέδιο νόμου που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, όπως τελικά διαμορφώθηκε, τίθεται η δεσμευτική προθεσμία έκδοσης όλων των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων μέχρι το τέλος του 2014 μετά την οποία δίνεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να ρυθμίσει το πλαίσιο άσκησης της κάθε οικονομικής δραστηριότητας.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ

Την Τετάρτη του Πάσχα ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας επισκέφτηκε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας. Συνομίλησε με εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε, όπως ήταν φυσικό οι δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Ο κ. Πάχτας άκουσε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις αγωνίες των εργαζομένων, άλλα παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο που έγινε στο δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας του, στις καταστάσεις και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σ' αυτή τη χρονική περίοδο με αφορμή τις αντιδράσεις μερίδας κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία.

ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Tον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται ανά εκλογική περιφέρεια, βάση του πληθυσμού αυτης, ορίζει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση και δείτε όλους τους δήμους, τις δημοτικές ενότητες και τον αριθμό συμβούλων που τους αντιστοιχεί ΕΔΩ.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μέρες θα επισκεφτεί τη Χαλκιδική η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου. 

Διαβάζοντας το επίσημο πρόγραμμα της διαπιστώνουμε ότι και πάλι αφήνει απέξω από το πρόγραμμα των επισκέψεων της τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την περασμένη Τρίτη βρέθηκε μια ανάσα από τα Μαδεμοχώρια... Έπέλεξε όμως να επισκεφθεί την Ιερισσό (2 φορές...), την Ουρανούπολη, τα Νέα Ρόδα και τη Μ. Παναγία, όπου το βασικό θέμα στην ατζέντα των συναντήσεων της ήταν ο ευσεβής πόθος της ίδιας και των "επιτροπών αγώνα" για να μπει λουκέτο στα μεταλλεία.

ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Φώτο από τον επιτάφιο της Ουρανούπολης
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Πάσχα στο Άγιον Όρος γιόρτασαν Ολλανδοί δημοσιογράφοι, αποκτώντας μια εμπειρία ζωής, ενώ στη συνέχεια κατέγραψαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως αυτές απαντώνται στις αριστοτελικές περιοχές του «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής.

Μάλιστα, συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου της Ουρανούπολης, ενώ ακολούθησαν διαδρομές του Αριστοτελικού Περιπάτου, ψάρεψαν στον Ακάνθιο Κόλπο, παρακολούθησαν τη διαδικασία συλλογής μελιού, συνέλεξαν μύδια από τις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και παρακολούθησαν πασχαλινά ήθη και έθιμα σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ "ΧΡΥΣΗ" ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αν δεν....  κλείσουν τα μεταλλεία,
πως να ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι της Ουρανούπολης
;;;
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Οι συνέπειες από την «επένδυση» του χρυσού, είναι το μεγαλύτερο, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Η περιοχή αποτελεί ένα τόπο με μοναδικό φυσικό πλούτο και ταυτόχρονα εγκαταλειμμένη από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, χωρίς νερό, δρόμους, λιμάνι και έργα υποδομών.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και τους έξι υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Χαλκιδική, είχε την ευκαιρία να  συζητήσει όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους φορείς και τις επιτροπές κατοίκων, με τους οποίους συναντήθηκε κατά την περιοδεία της στην Ουρανούπολη, τα Ν. Ρόδα, τη Μ. Παναγιά και την Ιερισσό.

Η ΡΟΥΛΑ ΜΥΚΩΝΙΑΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας και Πιερίας ανακοίνωσε η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. 

“Όλοι τους είναι άνθρωποι δυναμικοί με έντονη δραστηριότητα στα κοινά και στην τοπική αυτοδιοίκηση” τόνισε η κα Παυλίδου. “Είναι ενεργοί πολίτες οι οποίοι, παράλληλα με την επαγγελματική τους ενασχόληση, αποφάσισαν να μην μείνουν αμέτοχοι, κάνοντας στείρα κριτική. Αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους συμμετέχοντας στη διακυβέρνηση της κοινωνίας. Είναι οι δικοί μας “Πολίτες Μπροστά”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ:" ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας στην τηλεοπτική εκπομπή «Προσεγγίσεις» του τοπικού καναλιού Χ-TV της Χαλκιδικής στις 12-4, στην Κατερίνα Σμυρλή, η δημοσιογράφος παρατήρησε πως όταν ψάχνει κάποιος στο διαδίκτυο για το δήμο Αριστοτέλη, η αναζήτηση βγάζει πρώτα το θέμα των μεταλλείων και συνήθως αρνητικές ειδήσεις, όπως επεισόδια, διαμαρτυρίες κλπ., και ζήτησε από τον κο Πάχτα μια ξεκάθαρη τοποθέτηση λόγω και της νέας του υποψηφιότητας για το δήμο, για το μέλλον του τόπου, τι θα γίνει από δω και πέρα.

«Ο καθένας μας έχει μια διαδρομή», ξεκίνησε ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος, «έχουμε ένα παρελθόν στον τόπο, σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που έχει πολλαπλές δυνατότητες ανάπτυξης».

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΘΩ

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ... ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ANTIGOLDGR.ORG;

Αύξηση στις προκρατήσεις δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία των συνεργαζόμενων τουριστικών γραφείων με καταλύματα του λεγόμενου «τρίτου ποδιού» της Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η αύξηση ξεπερνά το ποσοστό της τάξης του 50% και σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, με τις αφίξεις να προέρχονται από αγορές ολόκληρης της Ευρώπης και της βαλκανικής χερσονήσου. Τα στοιχεία για τη ρωσική αγορά δείχνουν τις κρατήσεις να παραμένουν σε ύφεση, ενώ εκτιμάται ότι η κίνηση θα κυμανθεί περίπου στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ... ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ 1/4 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!

QUIZ: Ποιές περιοχές λέτε να επισκέπτεται;;;
Η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ κ. Δέσποινα Χαραλαμπίδου αυτή τη στιγμή επισκέπτεται τη ΒΑ Χαλκιδική. Για την ακρίβεια το 1/4 αυτής...!!!

Από την Ιερισσό, που βρίσκεται τώρα και συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για το "Μαύρο Αλώνι" θά πάει στην Ουρανούπολη, μετά στα Ν. Ρόδα, ακολούθως στη Μ. Παναγία για να συναντηθεί με την τοπική επιτροπή κατά της εξόρυξης χρυσού και θα κλείσει την... περιοδεία της στην Ιερισσό όπου θα συναντηθεί με το τοπικό συντονιστικό κατά της εξόρυξης χρυσού...

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΣΤΙΣ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ

Θέλουμε λιγότερο από ένα μήνα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις για τα άτομα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών δίνουν και παίρνουν. 

Κάποια ψηφοδέλτια έχουν κλείσει. Κάποια άλλα όμως όχι και στην κυριολεξία δίνεται μάχη για να κλείσουν, καθώς οι χρονικές προθεσμίες κοντεύουν.

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μετά τα Πάθη... Μετά τη Σταύρωση..., έρχεται η Ανάσταση!

Χριστός Ανέστη λοιπόν!

Ευχόμαστε ολόψυχα σ' όλους τους Χαλκιδικιώτες, σ' όλη τη μεταλλευτική οικογένεια των Μαδεμοχωρίων, σ' όλους του δημότες του δήμου μας  Καλό Πάσχα!

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ: "ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Προσεγγίσεις» του τοπικού καναλιού Χ-TV της Χαλκιδικής στις 12-4, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας ανέλυσε σε βάθος το έργο της δημοτικής αρχής, αλλά αποκάλυψε και το μέλλον του σχεδιασμού του δήμου σε περίπτωση που η παράταξή του «Όραμα Πολιτών» κερδίσει και πάλι το δήμο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

 Αποκάλυψε πως ενώ δεν είχε την πρόθεση να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μάη, η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων και η αγωνία των συνδημοτών μας για τη συνέχεια του σημαντικού έργου που έχει ξεκινήσει σε κάθε γωνιά του δήμου, τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΣΩΣΤΟ - ΛΑΘΟΣ

(«Λαχειοπώλης», πίνακας του Ε. Σακαγιάν)
Σκεπτόμενος Πολίτης
Σκέτη απογοήτευση η σημερινή συνέντευξη του «ενωτικού» υποψήφιου αντιμεταλλευτικού δήμαρχου στο φερέφωνο του ΣΥΡΙΖ«Α», που ονομάζεται Εφημερίδα Συντακτών. Εκτός των άλλων, αποτελεί μνημείο αντιφάσεων, βερμπαλισμού και διγλωσσίας. 

Όπως και όλες οι συνεντεύξεις και δηλώσεις του μέχρι τώρα. Ο υποψήφιος προσπαθεί φιλότιμα να κρατήσει κάποιες αποστάσεις και να θολώσει τα νερά, αλλά υποπίπτει σε απανωτά σφάλματα, μπερδεύοντας τη γλώσσα του. Ακολουθεί μια ντουζίνα ανάλυσης Σωστού-Λάθους.

1. “…υπάρχει ένα δίπολο, μια ακραία αντιμετώπιση που λέει «να γίνει όλη η περιοχή μεταλλείο»  ->     ΛΑΘΟΣ.  Κανείς ποτέ δεν υποστήριξε-ούτε κάν από τη μεριά των υπέρμαχων του έργου-να υπάρχει μόνον μεταλλευτική δραστηριότητα. Αντίθετα o υποψήφιος δήμαρχος και η παρέα του υποστηρίζουν ότι όλη η Χαλκιδική πρέπει να γίνει τσιμέντο και τουριστικό κατάλυμα και οι υπόλοιποι να ασχοληθούν με μελίσσια και pellets..

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου προσθέτει αναπτυξιακή αξία που μπορεί να μετρηθεί συγκεκριμένα τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο. Το γενικότερο δημόσιο συμφέρον που προκύπτει αποτελεί δυναμικό απόθεμα με ευρύτερο όφελος και σε άλλους τομείς της παραγωγικής οικονομίας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα πρόσφατα αποτελέσματα που  ανακοίνωσε ο φορέας/υπηρεσία Γεωλογικής Έρευνας Σουηδίας, σύμφωνα με τα οποία η μεταλλευτική παραγωγή της χώρας για το 2013 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2012.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία «συμμετέχω», ανακοινώσε τo όνομα του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη  Χαλκιδικής του συνδυασμού, καθώς και το όνομα ενός υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Ξανθόπουλος Αθανάσιος, Πρώην Βουλευτής

Νικολαΐδης Θεόδωρος - Σύμβουλος Επενδύσεων, Θεολόγος (Νομός Χαλκιδικής)

ΠΕΡΑΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Επτά νέους υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Μεταξύ των ονομάτων είναι εκείνο του νυν ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος υπήρξε προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου στην ευρωλίστα του ΠΑΣΟΚ το 2009.

Έντονες ήταν αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας για τη συγκεκριμένη επιλογή, τονίζοντας ότι τόσο το γεγονός της μεταπήδησης από το ένα ψηφοδέλτιο (του ΠΑΣΟΚ, παρά την παραίτησή του) στο άλλο (στον ΣΥΡΙΖΑ) και ότι ο συμβολισμός (ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γ.Παπανδρέου) είναι ιδιαίτερα αρνητικός.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΧΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Στις εγκαταστάσεις των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" στο Στρατώνι βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.

Kατά τη διάρκεια της δίωρης παραμονή του ο κ. Πάχτας επισκέφτηκε τους χώρους και το control room του εργοστασίου εμπλουτισμού.

"ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΟ! ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ" (Email)

*Ακολουθεί σημείωση του blog

Στο σημερινό σχόλιο του ο αγροτοκτηνοτρόφος-μεταλλωρύχος Νίκος Γαλάνης απευθύνεται στον υποψήφιο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο. 

Του ασκεί κριτική για τη διγλωσσία του, που όπως λέει έχει να κάνει με το γεγονός, ότι άλλα λέει στα χωριά των μεταλλωρύχων και άλλα στα παραλιακά χωρια όταν τα επισκέπτεται, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει για τη μεταλλευτική επένδυση, αν και εφόσον εκλεγεί.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη.

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ...???

Είναι το ερώτημα που μας προέκυψε διαβάζοντας τη συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αριστοτέλη Γιάννη Μίχου που δημοσιεύτηκε στη Ρεσπέντζα.

Σε σχετική ερώτηση που του κάνει η Νέλλη Ψαρρού ο κ. Μίχος απάντησε ως εξής:

Ν.Ψ.: Έχει γίνει πρόταση για δημοψήφισμα μετά τις εκλογές για το θέμα των μεταλλείων;
Γ.Μ.: Όχι, δεν είναι μες το πρόγραμμά μου αυτό. Το αντίθετο μάλιστα: είπα δημοσίως ότι οι δημοτικές εκλογές δεν είναι δημοψήφισμα για τα μεταλλεία, και ότι αν θέλαμε να κάναμε δημοψήφισμα για τα μεταλλεία αυτό θα ήταν ένα αντικείμενο ξεχωριστού δημοψηφίσματος μόνο για τα μεταλλεία, που δεν πρέπει όμως να ταυτιστεί με τις δημοτικές εκλογές. Ο κόσμος δεν πρέπει να ψηφίσει με μια λογική υπέρ ή κατά των μεταλλείων.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ Ν. ΡΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΟΜΑΤΙΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η χθεσινή επίσκεψη κατοίκων στα μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής, ίσως ήταν η πιο σημαντική απ' όσες έχουν γίνει τους τελευταίους 4 μήνες.

Και ήταν η πιο σημαντική, κατά τη γνώμη μας, γιατί επισκέπτες ήταν κάτοικοι των Ν. Ρόδων και του Γοματίου. Χωριά που απέχουν μια μόλις ανάσα από την Ιερισσό, όπου... οραματιστές μιας "άλλης ανάπτυξης", όπως λένε, την έχουν μετατρέψει σε κέντρο εκπόρευσης αντιμεταλλευτικού φανατισμού. Οτι ήταν δηλαδή παλιότερα η Ολυμπιάδα και πιο πρόσφατα η Στρατονίκη.

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ, ΟΕΟ;

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ας πούμε –υποθετικά–, ότι είμαι ένας πιστός αναγνώστης του Blog του Παραρτηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων. 

Χρόνια με γαλούχησε για τη στάση μου ενάντια στους «χρυσοθήρες», τους «κακούς» Καναδούς και τους ακόμη χειρότερους «ντόπιους εργολάβους»…

Και τώρα, που ήρθε η μέγιστη ώρα, η στιγμή που πρέπει να ψηφίσω για δήμαρχο στο Δήμο Αριστοτέλη, το Παρατηρητήριο σφυρίζει αδιάφορα… Τώρα που χρειάζομαι καθοδήγηση, το Παρατηρητήριο σιωπά… Μου βάζει αναρτήσεις για τον σολομό στην Αλάσκα.. 

Μα γιατί; Τελικά δεν έχουμε εκλεκτό υποψήφιο, ρε παιδιά; Τι γίνεται εδώ; Στις περίφημες αμεσοδημοκρατικές κάλπες δεν λυσσάξατε να ψηφίσω; 

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ:" Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΖΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος στην ομιλία που έδωσε κατα τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του στον Πολύγυρο στάθηκε μεταξύ άλλων σπουδαίων θεμάτων που αφορούν τη Χαλκιδική και στο νοσηρό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με όσους έχουν καλλιέργήσει και επιβάλει αυτη την την κατάσταση, θέτωντας το καίριο ερώτημα αν θα επιτρέψει η ίδια η κοινωνία τη συνέχιση αυτού του κλίματος μίσους και μισαλλοδοξίας, που απαγορεύει το διάλογο και το σεβασμό των απόψεων.

Επίσης τόνισε πως ο ίδιος κι η παράταξη του θα μπούν μπροστά ως εγγυητές του διαλόγου για τον τερματισμό της βίας, αλλά και με ξεκάθαρες θέσεις υπερ της ανάπτυξης του τόπου  με σεβασμό και απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων περιβαλλοντικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

ΟΙ ΕΥΡΩΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΜΟΛΥΠΗΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων που θα στελεχώσουν την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλαξε εκπλήξεις για το μικρόκοσμο του... #skouries.

Στο πλαίσιο του εσωκομματικού ξεκαθαρίσματος της... ήρας από το... στάρι για το στήσιμο του ευρωψηφοδελτίου και με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκτός μένουν ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο νυν ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ "ANTIGOLD" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ή... ΟΧΙ?

Στο www.metalleiachalkidikis.gr αναρτήθηκε ένα εκτενές σχόλιο για το ταξίδι που έκαναν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης και η βουλευτίνα μας Κατερίνα Ιγγλέζη στις Βρυξέλλες.

Το ταξίδι όπως διαβάζουμε έγινε για... ενημερωτικό σκοπό. Για να προβληθούν 5 κινήματα πολιτών από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική που εναντιώνονται σε διάφορα ζητήματα, που ως κοινό παρανομαστή έχουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ... ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES!

Φώτο από την... επίθεση που δέχτηκαν ακτιβιστές στις #skouries
Όπως διαβάζουμε στο soshalkidiki.wordpress την Τετάρτη 10 Απριλίου ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση από... φορτωτή στο σημείο που γίνονται οι εργασίες για την κατασκευή ισόπεδου κόμβου στο Χοντρό Δέντρο.

 Κατά την περιγραφή τους "...Ενώ οι κάτοικοι ήταν σε σημείο εκτός της περιοχής των εργασιών, οι χειριστές των μηχανημάτων της Ελληνικός Χρυσός ήταν προκλητικοί. Στη συνέχεια, όταν οι κάτοικοι προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν μπροστά στα μηχανήματα, δεν δίστασαν να κινηθούν απειλητικά με τον φορτωτή, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα – και ίσως και τη ζωή – των παρεβρισκόμενων.".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΦΡΟΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το να μην θέλει ένας πολίτης και δη αιρετός να γίνονται εξορυκτικές δραστηριότητες στον τόπο του είναι θεμιτό και απόλυτα σεβαστό. Το δημοκρατικό πολίτευμα από συστάσεως του απολαμβάνει τη διαφορά των απόψεων και μέσω των διαδικασιών του δίνει λύσεις και απαντήσεις σε τυχόν κοινωνικοπολιτικά  αδιέξοδα, που απηχούν στη βούληση της πλειοψηφίας.

Το να φτάνει όμως ένας αιρετός άρχοντας, που οφείλει να είναι ο κύριος υπερασπιστής των δημοκρατικών διαδικασιών και μεταξύ αυτών του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, να καταθέτει δημοσίως τη δυσφορία του για την ύπαρξη άλλων θέσεων και εν προκειμένω υποψηφιοτήτων, που δεν ταυτίζονται με τις δικές του αντιμεταλλευτικές θέσεις και να απαιτεί να εκτοπισθούν, νομίζουμε ότι δεν πρέπει να' χει προηγούμενο στα εκλογικά χρονικά.

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το 4ο διεθνές συνέδριο Mineral Resources in Greece που διεξήχθη στις 20 Μαρτίου στην Αθήνα με θέμα: "Τα μεταλλεία μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση;".

Σ' αυτό το συνέδριο ο γενικός διευθυντής των Μεταλλείων Κασσάνδρας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος παρουσίασε το πλήρες επενδυτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΟΙ "ANTIGOLD" ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

Ο προεκλογικός... ιός έχει προσβάλει του αντίχρυσους υποψήφιους και τη νοημοσύνη όλων των κατοίκων της Χαλκιδικής...

Δεν είναι αστείο αυτό που αναφέρει ο τίτλος και ο υπότιτλος της ανάρτησης, αλλά η πραγματικότητα.

Αν παρακολουθήσει κανείς τις  τωρινές... διακηρύξεις των υποψήφιων για τις αυτοδοικητικές εκλογές του Μαΐου δεν έχουν καμία σχέση τα όσα υποστήριζαν μόλις χθες, σ’ ότι αφορά το ζήτημα των μεταλλείων.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

"ΗΡΘΕ Η ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τα συναισθήματα και τις θετικές εντυπώσεις των κατοίκων της Αρναίας και του Στανού, που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψη τους  στα έργοτάξια των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.

Συναισθήματα και εντυπώσεις που η αντιμεταλλευτική προπαγάνδα και το σύστημα που την προωθεί έχει απαγορεύσει στα ΜΜΕ, μέσω απειλών και στοχοποιήσεων, να ακούγονται προς τα έξω, για να μην προκληθούν κλυδωνισμοί κατάρρευσης της επικοινωνιακής στρέβλωσης που έχει στηθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Οι χώροι του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας γέμισαν ασφυκτικά
από τους επισκέπτες κατοίκους της Αρναίας και του Στανού
Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις "ειδικών" και προπάντων "αντικειμενικών" επιστημόνων και πολιτικών για τις... πρώιμες και... ύστερες βλάβες, που δήθεν προξενούν τα μεταλλεία στην υγεία, 150 κάτοικοι της Αρναίας και του Στανού αψήφισαν τους "κινδύνους" και επισκέφτηκαν τα μεταλλευτικά εργοτάξια των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας.

Στη πλειονότητα τους ήταν κάτοικοι, που δεν έχουν συγγενείς εργαζόμενους στα μεταλλεία. Για "καταστροφή" άκουγαν αλλά... κρανίου τόπο δεν έβλεπαν, κάτι που καθόλου δεν τους στεναχώρησε.

Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ

Του Νικόλαου Αρβανιτίδη Dr. Γεωλογίας 
Στη βάση μιας κοινωνικής προσέγγισης, η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου είναι υπόθεση δημοκρατίας και ανεξαρτησίας στις καθημερινές δραστηριότητες και ανάγκες κάθε ανθρώπου.

 Απέναντι στο παναθρώπινο αυτό δικαίωμα, οι ομάδες που αντιδρούν και αντιτάσσονται στις ελεύθερες επιλογές και σταθερές αξίες που εκφράζει η πλειοψηφία των πολιτών, επενδύουν και καλλιεργούν τον αναπτυξιακό ρατσισμό, τον κινδυνολογικό εκφοβισμό, την οικολογική υποκρισία και την ψευδολογική προπαγάνδα. 

ΟΙ ΕΤΕΡΟΦΩΤΟΙ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
Όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, το τοπίο ξεκαθαρίζει στη Χαλκιδική. Και στην Κ. Μακεδονία γενικότερα. Κομβικό σημείο για τον αυτοαποκαλούμενο ΣΥΡΙΖ«Α», τους «οικολόγους», τους παρατρεχάμενους και την υπόλοιπη παρέα, αναδεικνύονται τα μεταλλεία χρυσού. Χαλκιδικής τε και άλλων περιοχών.

 Σε συνδυασμό με (ανα-) μόχλευση τοπικιστικών επιδιώξεων, ποντάρουν και βαθαίνουν το διχασμό στις τοπικές κοινωνίες, για να μαζέψουν ψηφαλάκια. Είναι πράγματι θλιβερό ότι οι υποψήφιοι που στηρίζει αυτό το (α-) πολιτικό συνονθύλευμα, ακολουθούν την πεπατημένη, υιοθετώντας τη γνωστή, ξύλινη ψευτο-προοδευτική γλώσσα. Χωρίς όραμα και ελλείψει σοβαρών θέσεων και προτάσεων για τον τόπο τους, αυτοκαταναλώνονται σε φανφάρες κατά της μεταλλείας και βιομηχανίας. Απόλυτα προβλέψιμοι. 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ... ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και την 1η εβδομάδα του Απριλίου περισσότεροι από 700 κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων επισκέφτηκαν, είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν από υπεύθυνα χείλη για την πορεία των εργασιών στα 3 εργοτάξια και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στη ΒΑ Χαλκιδική και ακολουθούν και άλλοι...

Αυτές οι επισκέψεις έδωσαν τη δυνατότητα σε συνταξιούχους μεταλλωρύχους, σε συζύγους νυν μεταλλωρύχων, δασεργατών, εργατοτεχνιτών, αλλά και σε άλλους κάτοικους του Στρατωνίου, του Παλαιοχωρίου, της Μεγάλης Παναγίας, του Νεοχωρίου, της Στρατονίκης, των Σταγείρων και της Ολυμπιάδας που δεν έχουν σχέση με τα μεταλλεία να σχηματίσουν προσωπική άποψη, για το επενδυτικό έργο και όπως αυτό εξελίσσεται.

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Σταύρος Παπαϊωάννου συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις Σέρρες με επικεφαλής την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επισκέφτηκαν την Παρασκευή 4 Απριλίου το Χαρωπό και συναντήθηκαν με τους «Ενεργούς Πολίτες» που δραστηριοποιούνται ενάντια στην σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στο Χαρωπό και το Άγκιστρο Σερρών.

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την εναντίωση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στις συγκεκριμένες, αλλά και σε κάθε τέτοιου τύπου «επενδύσεις» που καταστρέφουν το περιβάλλον και ενέχουν άμεσους και έμμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, με μόνο σκοπό την κερδοφορία ιδιωτικών συμφερόντων.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

TO "SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" ΛΕΕΙ... ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ!!!

"Ποτέ μη λές ποτέ" σ' αυτή τη ζωή...!!!
Με μια... μικρή επιφύλαξη αυτό το συμπέρασμα προκύπτει, αν καλοπροαίρετα συνδέσουμε το περιεχόμενο της φωτογραφίας με τα λόγια του εμφανιζόμενου πρωταγωνιστή της, που δεν είναι άλλος από τον εκλεκτό των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική Γιάννη Μίχο.

Στην φωτογραφία αυτή βλέπουμε τον υποψήφιο δήμαρχο Αριστοτέλη να συμμετέχει σε δεντροφύτευση που έγινε στην Ιερισσό, έχοντας στο πλευρό του και μια Ιερισσιώτισσα που δίχως αμφιβολία τάσσεται εναντίον της εξόρυξης χρυσού, όπως φαίνεται και από την ενδυμασία της.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

"ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΟΗΤΟΣ"

Του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου
*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Σε παλαιότερο άρθρο μου στο Energypress (http://energypress.gr/news/Giati-prepei-na-broyme-petrelaio-kai-ohi-mono) αναφέρθηκα στους λόγους στους οποίους πρέπει να ψάξουμε, να ανακαλύψουμε και να εξορύξουμε τους ορυκτούς μας πόρους.

Σε αυτό το άρθρο ανέφερα πως βάσει της ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας, μία χώρα πάσχει από την κατάρα των πλουτοπαραγωγικών της πηγών εφόσον αποδεδειγμένα διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές και ταυτόχρονα πληρεί και τα τρία κάτωθι κριτήρια:

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Η χθεσινή πρωταπριλιά θα μείνει αλησμόνητη στους κατοίκους της Βαρβάρας, των Σταγείρων και της Στρατονίκης. Σε μια ημέρα όπου κατεξοχήν κυριαρχεί το ψέμα, έστω υπό μορφή αστειότητος, εκείνοι είχαν τη δυνατότητα να δουν και να ενημερωθούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τις μεγάλες αλήθειες που αφορούν το επενδυτικό έργο της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στα Μαδεμοχώρια.

150 κάτοικοι ξεναγήθηκαν στα εργοτάξια και τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα, τον Κοκκινόλακα και τις Σκουριές.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗ ΝΕΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Την εκ νέου υποψηφιότητά του για το Δήμο Αριστοτέλη ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο νυν δήμαρχος Χρήστος Πάχτας.

Στη δήλωση αναφέρεται στο θετικό απολογισμό του έργου της θητείας του, και καλεί τους δημότες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του για να συνεχίσει το έργο του.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πάχτα: