Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ... Ή... ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ "ΣΧΕΔΙΑ"?

Σε μια περίοδο που η κοινωνία αυτού του τόπου ψάχνει να βρει ένα βηματισμό, που θα την οδηγήσει στην επανάκτηση της χαμένης της ηρεμίας και ενότητας, καταδικαστέες ενέργειες σαν και αυτές που καταγγέλλονται από 3 κατοίκους της Μ. Παναγίας (εμπρησμός σε καλύβα, καταστροφή τζαμαρίας καταστήματος και φραστικό επεισόδιο), που όπως λέγεται είναι κατά της μεταλλευτικής είναι βέβαιο, ότι αποσκοπούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. 

Οι αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής και η δικαιοσύνη οφείλουν να διερευνήσουν μέχρι κεραίας αυτές τις καταγγελίες και να αποδοθούν άμεσα κατηγορίες.

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Δικαίωση, υπερηφάνεια, ενθουσιασμός, αισιοδοξία. Είναι οι λέξεις μέσα στις οποίες συμπυκνώνεται η συναισθηματική κατάσταση που βρέθηκαν οι φοιτητές του τμήματος ορυκτών πόρων του Πολυτεχνείου της Κρήτης επισκεπτόμενοι τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός.

Οι 70 τριτοετείς φοιτητές ένιωσαν δικαίωση και υπερηφάνεια για την επιστημονική επιλογή τους. Παράλληλα γέμισαν με ενθουσιασμό και αισιοδοξία για τις επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους αντικρίζοντας τις σημαντικότερες πτυχές του σπουδαίου μεταλλευτικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή μας.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

"Ο ΜΙΧΟΣ ΒΓΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ...ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!" (Email)

Ο αγροτοκτηνοτρόφος-μεταλλωρύχος Νίκος Γαλάνης στο νέο σχόλιο του, πρωτίστως συγχαίρει το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο για την εκλογή και δευτερευόντως κάνει μια προσωπική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος σε σχέση με άλλες αναγνώσεις που κυκλοφορούν.

Ειδικότερα εκείνες που θεωρούν πως αυτή η εκλογή σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις σ' ότι αφορά το παρόν και το μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο.

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την Τρίτη 27 Μαΐου 40 φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας που εδρεύει στην Κοζάνη έκαναν ημερήσια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι πρωτοετείς Μηχανικοί Περιβάλλοντος ξεναγήθηκαν και στα 3 μέτωπα του μεταλλευτικού πεδίου της ΒΑ Χαλκιδικής από την υπεύθυνη περιβάλλοντος της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" κ. Έμμυ Γαζέα. 

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ...!

Με θαλασσινά γλέντια, γιορτές των λιμανιών και υπέροχα ελληνικά δείπνα γέμισαν οι βραδιές της δεύτερης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας με τίτλο «Η ευλογία του αγιορείτικου κόλπου», η οποία πραγματοποιήθηκε στην παράκτια ζώνη της προ του Άθω περιοχής από τις 19 μέχρι και τις 25 τρέχοντος. 

Έλληνες, ολλανδοί, βέλγοι, γάλλοι και βρετανοί εκπρόσωποι Τύπου ξεναγήθηκαν σεκάθε θαλασσινή γωνιά της περιοχής, ακολούθησαν τμήματα του Αριστοτελικού περιπάτου, επισκέφθηκαν τις μυδοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, συνέλεξαν βιολογικό μέλι από τις παρυφές του Στρατονικού όρους, γλέντησαν στις γιορτές του λιμανιού της  Αμμουλιανής, κολύμπησαν στα νερά του νησιωτικού συμπλέγματος Δρένια,

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Στο τελευταίο τεύχος των "Μεταλλευτικών Νέων" δημοσιεύονται συγκεντρωμένα στοιχεία που αφορούν τις αναπτυξιακές επιδόσεις της περιοχής μας, σε σχέση με την παρουσία των μεταλλείων. 

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ας αποτελέσουν τα στοιχεία αυτά τροφή για σκέψη, για όλους τους αυτούς που δεν θέλουν την επένδυση στην περιοχή, αλλά και για τους διάφορους σκεπτικιστές που έχουν επηρεαστεί από την αντιμεταλλευτική προπαγάνδα.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο μεγάλος νικητής των περιφερειακών εκλογών στην Κεντρική Μακεδονία Απόστολος Τζιτζικώστας πριν πάρει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη λαϊκή εντολή ανανέωσης της θητείας του επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο την Ιερισσό.

Στη συνάντηση που έκανε με τους κατοίκους της Ιερισσού, η συζήτηση αναλώθηκε σε αμοιβαίες εξηγήσεις αλλά και δεσμεύσεις που του ζητήθηκαν αναφορικά με τη μεταλλευτική επένδυση.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δύο μονομάχοι του β' γύρου των εκλογών για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι κ. Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης τηλεμάχησαν χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην 20λεπτη τηλεμαχία τους διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μια σειρά ποικίλων θεμάτων που τους τέθηκαν για την Κεντρική Μακεδονία μεταξύ αυτών, όπως ήταν αναμενόμενο, και για την μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ολοκληρώθηκε η φάση της καταμέτρησης των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Αριστοτέλη στις εκλογές της 18ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα 1ος σε σταυρούς από τη νικήτρια παράταξη "Κίνημα Ανάπτυξης" είναι ο Γιώργος Ζουμπάς με 1.385 σταυρούς και από τις 3 δημοτικές ενότητες. 

Από το συνδυασμό "Όραμα Πολιτών" στην κορυφή της σταυρολίστας είναι ο Βασίλης Μοσχόπουλος με 1.408 σταυρούς, αποτέλεσμα που τον φέρνει πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ

(Siegfried Zademack: «Πείραμα»)
Σκεπτόμενος Πολίτης 
Νέος Δήμαρχος λοιπόν στον Δήμο Αριστοτέλη. Οι εκλογές αποτελούν παρελθόν και οι ανάλυσή τους βοηθάει μεν στην ομφαλοσκόπηση και στην αυτοκατανάλωση, αλλά όχι και στο να πάνε τα πράγματα μπροστά.

Γεγονός είναι ότι ΟΛΟΙ περιμένουν «κάτι σημαντικό» από τον νέο δήμαρχο. Και ο ίδιος θα  πρέπει, όταν αναλάβει καθήκοντα, να αποδείξει σύντομα ότι αυτά που έλεγε τα εννοούσε και θα τα κάνει πράξη. Το θέμα είναι τι κατάλαβε ο καθένας από αυτά που έλεγε ο νέος δήμαρχος και για ποιους λόγους τον ψήφισε. 

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

"ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

Στη σημερινή "Ναυτεμπορική" δημοσιεύεται το άρθρο του Γιώργου Χατζηλίδη, στο οποίο ο αρθογράφος επιχειρεί να κάνει μια ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Αριστοτέλη.

Ο καθένας βέβαια μπορεί να κάνει τις αναγνώσεις που θέλει και τον ικανοποιούν σ' ότι αφορά την εκλογική νίκη του Γιάννη Μίχου ή την εκλογική ήττα του Χρήστου Πάχτα.

Εμείς βρήκαμε εξαιρετικά επίκαιρο αυτό το άρθρο, καθώς κλείνει με μια φράση-ζητούμενο για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής και διακαή πόθο και στόχο της νέας δημοτικής αρχής.

ΤΩΡΑ- ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Πληροφορίες που μας ερχονται από την Ιερισσό αναφέρουν ότι πριν από λίγη ώρα όχημα της πυροσβεστικής έσβησε την πυρκαγιά που ξέσπασε στην αυλή σπιτιού μεταλλωρύχου. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ρίψη αναμμένου πυρσού. Το αν ήταν ένας ο δράστης ή περισσότεροι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΧΤΑ

Αγαπητοί συνδημότες,
Αισθάνομαι την υποχρέωση προσωπικά, αλλά και εκ μέρους των συνεργατών που πλαισίωσαν τον συνδυασμό μας «Όραμα πολιτών», να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους από εσάς που στάθηκαν στο πλευρό μας στη μάχη για τις δημοτικές εκλογές.
  
Σας ευχαριστώ όλους για τον καλό και καθαρό αγώνα της ελπίδας και της προοπτικής που δώσαμε μαζί. Ήταν μεγάλη η τιμή που μου αναθέσατε να υπηρετήσω και να αναδείξω τις δυνατότητες ανάπτυξης και προβολής του νέου μας δήμου.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Αεροφωτογραφία  από την αποκατάσταση της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας
Το έργο αυτό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ολυμπιάδα άρχισε πριν από 2 χρόνια.

Είναι ο πλήρης και οριστικός καθαρισμός ολόκληρης της επιφάνειας της Ολυμπιάδας από όλες τις αποθέσεις των προηγούμενων εκμεταλλεύσεων.

ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ "ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πάει κι αυτό! Οι δημότες του Δήμου Αριστοτέλη επέλεξαν για δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των εκλογών το Γιάννη Μίχο.

Θα αφήσουμε τα τετριμμένα στην άκρη, που γράφονται και λέγονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, του στυλ «μίλησε ο λαός» ή «σεβαστή η ψήφος του λαού» γιατί αυτά είναι τα αυτονόητα, τα οποία δεν επιδέχονται καιροσκοπικών αμφισβητήσεων.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ΣΕ Β' ΓΥΡΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο επικεφαλής της παράταξης "Κίνημα Ανάπτυξης"  Γιάννης Μίχος είναι ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη και ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης απέναντι στον Χρήστο Πάχτα από τον α' γύρο.

Η διαδικασία θύμισε θρίλερ στην κυριολεξία με έντονες διακυμάνσεις ώς προς την εναλλαγή του προβαδίσματος.

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Ο 1ος "ANTIGOLD" ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ, 1ος ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΒΑΛΕΤΩ...!

Η ετεροχρονισμένη «σαρακοστή» των antigold που ξεκίνησε λίγες μέρες πριν τη Μ. Εβδομάδα του Πάσχα φτάνει στο τέλος της...

Αν και το κονκλάβιο της Ιερισσού είχε επιβάλλει αυστηρή «νηστεία» στους πιστούς του, σ’ ότι αφορά την εξαγωγή λόγων και έργων μίσους και φανατισμού, όλοι οι υπόλοιποι βγαίνουμε χορτάτοι απ’ αυτή την ιδιότυπη σαρακοστή.

ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΩΝ "ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"

Το βίντεο που ακολουθεί είναι εκπληκτικό και συγκινητικό συνάμα.

Πρόκειται για μια 14λεπτη ιστορική αναδρομή των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και τις μέρες μας.

Μιλούν για τα μεταλλεία άνθρωποι του τόπου μας. Ανάμεσα τους ηλικιωμένοι και υπερήφανοι μεταλλωρύχοι,που τους αξίωσε ο θεός να ξεπεράσουν τις αντιξοότητες που έζησαν για να τις  εξιστορήσουν σε όσους το επιθυμούν.

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ ΞΑΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τρίτη που μας πέρασε 140 κάτοικοι από τα Πυργαδίκια και τη Μ. Παναγία επισκέφτηκαν τα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός σε Σκουριές, Μάντεμ Λάκκο και Ολυμπιάδα.

Το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησαν την Πέμπτη ακόμη 150 κάτοικοι της Αρναίας και του Στανού και είναι βέβαιο πια ότι στα ίδια χνάρια θα ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι κάτοικοι εντός και εκτός Χαλκιδικής.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΤΗΝΗΣ ANTIGOLD ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ...

Στην Ουρανούπολη τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί σε φωτοτυπίες μια τετρασέλιδη συρραφή της πολυσέλιδης σύμβασης παραχώρησης που υπεγράφη ανάμεσα στην πολιτεία και την Ελληνικός Χρυσός για τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας» και δημοσιεύτηκε από την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» πριν από 10 χρόνια. Για την ακρίβεια στις 28 Ιανουαρίου 2004.

Η πρώτη σελίδα είναι από το εξώφυλλο της «Eφημερίδας της Kυβέρνησης». Η δεύτερη σελίδα είναι η πρώτη σελίδα της σύμβασης με αριθμό 146. Η τρίτη σελίδα του εντύπου είναι η σελίδα  με αριθμό 349 της σύμβασης, όπου έχει υπογραμμιστεί ΜΌΝΟ η φράση: 

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΑΠ.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟ "ΝΑΙ ΜΕΝ... ΑΛΛΑ..." ΓΙΑ ΤΙΣ #SKOURIES

Δύο μέρες πριν τις εκλογές και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική.

Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" επανέλαβε αυτό που λέει συνέχεια επί δύο μήνες. Το πασίγνωστο "ναι μεν, αλλά...".

"ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΑΖΑΡΕ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ;" (Email)

Ο αγροτοκτηνοτρόφος-μεταλλωρύχος Νίκος Γαλάνης μετα το σχόλιο του για την "antigold" υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Μίχου στο Δήμο Αριστοτέλη, στο σημερινό email που μας έστειλε, σχολιάζει την "antigold" υποψηφιότητα του κ. Λάζαρου Τόσκα στην περιφέρεια Χαλκιδικής.

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν  ο κ. Τόσκας  κατεβαίνει ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής με τον εκλογικό συνδυασμό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".

Ακολουθεί το σχόλιο του κ. Γαλάνη.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΝ "ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ"

Κυκλοφόρησε σήμερα το 11ο τεύχος των "Μεταλλευτικων Νέων" που εκδίδει και διανέμει δωρεάν η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός".

Απο μια πρώτη ματιά που ρίξαμε, μέσα από τις 24 σελίδες αυτού του εντύπου γίνεται μια καταγραφή των θετικών επιπτώσεων από την εξέλιξη των επενδυτικών έργων που αφορούν την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας σε Σκουριές, Μάντεμ Λακκο και Ολυμπιαδα, έτσι όπως την αντιλαμβάνεται και την εισπράττει η ίδια η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής.

Εφ."ΤΑ ΝΕΑ": "ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" προσπαθεί να προσεγγίσει το κλίμα που επικρατεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου μας μέσα από το πρίσμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Βέβαια δεν καταπιάνεται καθόλου με το τεράστιο έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ούτε με την θεαματική εξυγίανση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου Αριστοτέλη. Στη συνέχεια διαβάστε ένα απόσπασμα από αυτά που γράφουν.

“Στον Δήμο Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και Γιάννης Μίχος διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την επένδυση στη μάχη για την κάλπη. Στις ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ στην Ιερισσό κυματίζουν τα λάβαρα κατά της εξόρυξης χρυσού στην περιοχή. Χαλκιδική SOS γράφουν με μαύρη μπογιά σε άσπρο φόντο τα σημαιάκια. 

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ: "ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ... ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Με υψωμένη τη γροθιά... έρχεται  ή ενότητα στο Δήμο Αριστοτέλη;
Εκτός από τα... ενωτικά πελάγη ο "antigold" υποψήφιος για το δήμο Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος πλέει και σε πελάγη αισιοδοξίας σ' ότι αφορά την έκβαση των εκλογών.

Ενδεικτική της... πελαγίσιας αισιοδοξίας του η φράση που χρησιμοποίησε χθες κατά την έναρξη της κεντρικής ομιλίας του στη Μ. Παναγία όπου είπε:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ"

Ευρείας κοινοποίησης έτυχε η επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Πέτρου Στρατουδάκη, σύμφωνα με την οποία δηλώνεται προς το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου πως "για λόγους αποφυγής ακόμη και συνειρμικής ερμηνείας οι προγραμματισμένες προσλήψεις προσωπικού θα υλοποιηθούν μετά τις εκλογές".

Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Στρατουδάκης στην επιστολή του "η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί, όποια και αν είναι αυτή, θα αποτελεί για την εταιρεία θεσμικό συνεργάτη, όπως αυτό συμβαίνει και σήμερα".

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (επικαιροποίηση)

*Αναγκαία σημείωση του blog
Σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από σήμερα το πρωί η ομάδα διάσωσης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της Ελληνικός Χρυσός.

Η ανείπωτη τραγωδία που συνέβη σε ανθρακωρυχείο της πόλης Σόμα  στην περιφέρεια Μανίσα της Δυτικής Τουρκίας έθεσε σε άμεση κινητικότητα τη συγκεκριμένη ομάδα, που περιμένει το πράσινο φως για να μεταβεί στη γείτονα χώρα και να προσφέρει επί τόπου τις υπηρεσίες της για τον εντοπισμό αγνοουμένων ανθρακωρύχων.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ "ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ" ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟ?

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και επικεφαλής του συνδυασμού της "Αλληλεγγύης" έδωσε συνέντευξη στο alterthess.gr

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης στη ΒΑ Χαλκιδική, όπου ο κ. Τζιτζικώστας εκτός του ότι απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, σε κάποια σημεία της απάντησης του μας θύμισε έντονα τη ρητορική που αναπτύσσει ο antigold υποψήφιος για το Δήμο Αριστοτέλη κ. Γιάννης Μίχος.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ:" ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΑΠ' ΕΔΩ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ξεναγήσεις που γίνονται στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως φαίνεται εκτός από ενημέρωση προσφέρουν και έντονες συγκινήσεις σε όσους Μαδεμοχωρίτες συμμετέχουν ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και κουβαλούν ισχυρό συναισθηματικό φορτίο σε όσους τις αντέχουν και δεν γυρίζουν την πλάτη τους σ' αυτές.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η "ANTIGOLD" ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η ΔΗΜΑΡ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΔΗΜΑΡ Χαλκιδικής ανακοίνωσε πως στις προσεχείς δημοτικές εκλογές υποστηρίζει τα ψηφοδέλτια:

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΕ 4 ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..."

Έκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι του "Βήμα FM"  σήμερα το μεσημέρι, όταν άκουσαν το Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα να τους λέει, ότι εν μέσω προεκλογικής καμπάνιας είναι αδύνατο να πάει για ομιλίες και συγκεντρώσεις σε 4 από τα 16 χωριά του δήμου, λόγω του σφοδρού αντιμεταλλευτικού φανατισμού που υπάρχει σ' αυτά. 

Μια πραγματικότητα που δυστυχώς ακόμη είναι υπαρκτή για την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, αλλά και άγνωστη σε αρκετούς όπως φαίνεται μακριά και έξω απ' αυτήν...

ΟΙ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο τίτλος της ανάρτησης μπορεί να θυμίζει σύνθημα. Αν κάποιοι το νιώθουν και έτσι αυτό οφείλεται κυρίως στη βιωματική πραγματικότητα, που επικρατεί καθ' όλη την προεκλογική περίοδο στα μεταλλευτικά χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής.

Χωριά και τοπικές κοινωνίες που έδειξαν πως αντιλαμβάνονται στην πράξη έννοιες όπως ελευθερία άποψης, έκφρασης, δημοσιοποίησης ιδεολογικού πλαισίου, πολιτικός πολιτισμός και σεβασμός στη διαφορετικότητα.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ "ΚΟΣΜΟ"

Του Dr. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη

Τα μεταλλεία βρίσκονται σήμερα στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δημιουργώντας από την μια πλευρά θέσεις απασχόλησης και από την άλλη πλευρά προσφέροντας πρώτες ύλες και προϊόντα απαραίτητα στην καθημερινή ζωή. Τα υπάρχοντα στοιχεία και δεδομένα τεκμηριώνουν απόλυτα τις διαπιστώσεις αυτές.

Χάρτης παγκόσμιας μεταλλευτικής παραγωγής
Σήμερα λειτουργούν 2.500 μεταλλεία εξόρυξης και βιομηχανικής παραγωγής μετάλλων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ορυχεία μικρής κλίμακας που μόνο στη Κίνα είναι 8.300. Ο μέσος όρος ζωής είναι συνάρτηση του τύπου και είδους μεταλλεύματος. Για τα μεταλλεία χρυσού κυμαίνεται από 8-10 χρόνια, ενώ στην περίπτωση του χαλκού είναι 30 περίπου χρόνια. 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:"ΙΔΡΥΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ"

Για την ίδρυση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, ένα όργανο που θα λειτουργεί με ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεσμεύθηκε τη Δευτέρα ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στη διάρκεια της περιοδείας του στο Στρατώνι στο Μαντέμ Λάκκος, η Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας, της εταιρίας, των εργαζομένων, των εκπροσώπων κατοίκων της Χαλκιδικής και όλων των επιστημονικών φορέων (Πανεπιστήμια, Τεχνικό Επιμελητήριο κλπ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠO ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Ακόμη 80 κάτοικοι του Νεοχωρίου και της Ολυμπιάδας ξεναγήθηκαν το Σάββατο που μας πέρασε στους χώρους των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Εκτός από τους γνωστούς πλέον εργοταξιακούς χώρους των Σκουριών, του Μάντεμ Λάκκου και το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας είχαν και εκείνοι τη δυνατότητα να επισκεφτούν το φυτώριο της Ολυμπιάδας.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑ(ΕΚ)ΛΟΓΙΚΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης 
 
«Προτείνω στους αντιπάλους μας μια συμφωνία: αν σταματήσουν να λένε ψέματα για μας, θα σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια γι' αυτούς»
(Adlai Stevenson,   1900-1965,   Αμερικανός πολιτικός)
-------------------------------------------

Δημιουργική λογιστική 
Κάποιοι φίλοι θυμήθηκαν τις αριθμολογιστικές ικανότητες του αντιμεταλλευτικού υποψήφιου δήμαρχου Αριστοτέλη. Εδώ λοιπόν, κάνοντας πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς, μας βεβαίωνε με κάθε λογιστική σοβαρότητα, ότι τελικά στα μεταλλεία θα απασχοληθούν όλα κι όλα 65 άτομα επιπλέον ! Ήδη απασχολούνται 1800 εργαζόμενοι και έπεται συνέχεια. Αλλά τα ευτράπελα αυτά συμβαίνουν όταν όλα υποτάσσονται στην «οικολογική» σκοπιμότητα. Ευτυχώς πάντως που τον υποψήφιο του Syntonistikon SOS στηρίζει και ο Πάνος Καμμένος. Λέτε αυτό να βάζει νέα αριθμητικά (εκλογικά) δεδομένα;

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και συγκεκριμένα στο ένθετο Business Stories, δημοσιεύεται σήμερα ένα άρθρο με τίτλο «Η ανάπτυξη και τα έργα μείωσαν τις εντάσεις στις Σκουριές», το οποίο έχει πιάσει το πραγματικό νόημα της σημερινής κατάστασης στο δήμο Αριστοτέλη. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα σχόλιο, απλά διαβάστε το.

«Η περιοχή της χώρας που απασχόλησε την επικαιρότητα όσο καμιά άλλη τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν είναι άλλη από αυτή του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, με αφορμή την επένδυση χρυσού στις Σκουριές. Η τοπική κοινωνία, βαθιά διχασμένη, βίωσε με οδυνηρό τρόπο τις αντιπαλότητες, τις βιαιότητες και τις ακρότητες, που σε πολλές περιπτώσεις καταπατούσαν τον μισό Ποινικό Κώδικα. Και είναι αλήθεια ότι πολλοί θα περίμεναν σε αυτή την προεκλογική περίοδο επανεμφάνιση των εντάσεων και αναμόχλευση των παθών, θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία που τελικά επικράτησε στην περιοχή. 

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Κάποιοι παρεξήγησαν ίσως την ετυμολογία της λέξης… Δημοψήφισμα δεν σημαίνει ψηφίζουμε για… το δήμο μας. Ανοίξαμε τα λεξικά και βρήκαμε πως δημοψήφισμα (λατ. referendum) είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.

 Δημοψηφίσματα διοργανώνονται συνήθως για σημαντικά ζητήματα, όπως για την υιοθέτηση νέου Συντάγματος, την επικύρωση νέας Συνθήκης, κ.λπ.

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ: "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται οι εντυπώσεις, τα συναισθήματα και οι αλήθειες που αθρόα πήγασαν μέσα από την ψυχή και το μυαλό των κατοίκων του Στρατωνίου κατά την πρόσφατη επίσκεψη και ξενάγηση τους στα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής.

 Για όσους δε γνωρίζουν, τι εστί μεταλλευτική δραστηριότητα για τη ΒΑ Χαλκιδική, ίσως να ξαφνιαστούν ακούγοντας αυτούς τους ανθρώπους που ζουν όπως κάποιοι λένε σε "κρανίου τόπο" να υποστηρίζουν ακριβώς τα αντίθετα και να τονίζουν χωρίς δεύτερη κουβέντα "ότι νιώθουν πολύ τυχεροί που υπάρχουν τα μεταλλεία στον τόπο τους", ή "ότι τα μεταλλεία αυτά είναι τα χωράφια και τα αμπέλια τους" και το κυριότερο ότι χάρη σ' αυτά τα μεταλλεία "υπάρχει ανάπτυξη στη ΒΑ Χαλκιδική και πουθενά αλλού".

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΑΠΠΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης μπορεί να μην πρόλαβαν να δουν τις πραγματικές Σκουριές, εξαιτίας της αιφνίδιας διακοπής της ξενάγησης τους λόγω ανωτέρας... καταγγελίας, που αφορούσε τα λεωφορεία μεταφοράς τους.

Πρόλαβαν ωστόσο να δουν το μεγαλύτερο μέρος του μεταλλευτικού επενδυτικού σχεδίου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στη ΒΑ Χαλκιδική τα τελευταία δυο (2) χρόνια στην Ολυμπιάδα και το Μάντεμ Λάκκο.

Η "ANTIGOLD" ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: "Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΟ!"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (Ενημέρωση από ΑΝ.ΕΛ. Χαλκιδικής)

"Από σήμερα ο κύριος Κώστας Καραγιάννης πολιτευτής του κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στον Νομό Χαλκιδικής παύει να ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κύριος Καραγιάννης διαγράφεται οριστικά από τα μητρώα του κινήματος και από οποιαδήποτε θέση κατείχε ενδοκινηματικά λόγω της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Πάχτα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ "ANTIGOLD" ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Απίστευτες καταγγελίες εναντίον αστυνομικού διοικητή της περιοχής της Χαλκιδικής είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης 8 Μαΐου από Κομοτηναίους ταξιδιώτες που βρισκόταν στην περιοχή για εκδρομή η οποία μεταξύ άλλων περιλάμβανε και ξενάγηση στους χώρους των μεταλλείων χρυσού της περιοχής!

Οπως μας μεταφέρθηκε, αστυνομικοί από το Α.Τ. Αρναίας με πρόσχημα κάποιους δήθεν τυπικούς ελέγχους στα έντυπα των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους Κομοτηναίους ταξιδιώτες, χάλασαν όλο το πρόγραμμα της εκδρομής και ανάγκασαν όλο το γκρουπ να γυρίσει πίσω στην Κομοτηνή χωρίς να εκπληρωθεί ο σκοπός του ταξιδιού!

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...?

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

 ...ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ?
Η πολιτική τακτική του κου Μίχου κάθε άλλο παρά ενωτική είναι και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό οφείλεται σε κακούς συμβουλάτορες στο περιβάλλον του… Ποια θα ήταν η πλέον απλή λύση για το χθεσινό επεισόδιο και ποια τακτική θα ακολουθούσε οποιαδήποτε παράταξη ή κόμμα; 

Θα καταδίκαζε με μια λιτή και γενικόλογη ανακοίνωση το συμβάν και θα το προσπερνούσε. Αλλά το ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έχει ψυχολογία μονομάχου σε κοκορομαχία… Θεώρησε ως προσωπική επίθεση την αποδοκιμασία του επεισοδίου από το σύνολο σχεδόν των δημοτών και ζήτησε τα… ρέστα! Ποιος, που, πότε, πόσο… Η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι επιεικώς απαράδεκτη:

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΑΠΠΩΝ ΣΤΙΣ... #SKOURIES!

Φώτο από τη δίωρη κατάσταση αναμονής των Σαππιτών στο Παλαιοχώρι
Καθηλωμένοι στο Παλαιοχώρι παρέμειναν επί δύο (2) ώρες 90 κάτοικοι των Σαππών Ροδόπης που επισκέπτονταν από το πρωί τα μεταλλευτικά εργοτάξια της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αιτία της απρόσμενης καθήλωσης τους ήταν μια έγγραφη καταγγελία, που έφτασε στην αστυνομία Αρναίας και ανέφερε, ότι αυτή η εκδρομή ήταν παράτυπη, καθώς εκτελούνταν με 2 πράσινα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ροδόπης τα οποία απαγορευόταν να εκτελούν δρομολόγια εκτός νομού.

Η "ANTIGOLD" ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!: "Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ..."

Τελικά ο... γρίφος ελύθη ή ο... κύβος ερρίφθη! 

Ο συνδυασμός "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα για τις εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα 'χει τη στήριξη του κόμματος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων".

Το επιβεβαίωσε με το πλέον επίσημο τρόπο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, ότι ήταν 3 οι βασικοί όροι για να προκριθεί η στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Τζιτζικώστα, έστω ως "ανεξάρτητη". Η δημόσια αποδοκιμασία του μνημονίου και της κυβέρνησης και η αντίθεση του στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική...

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΕ ΑΚΤΕΣ ΜΕ "ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ" Σ' ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ουρανούπολη...
Είναι βέβαιο πως σαν τη Χαλκιδική δεν έχει!

Είναι εξίσου βέβαιο όμως, πως σαν τις παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη δεν έχει!

Το πιστοποίησε και η φετινή απονομή "Γαλάζιων Σημαιών" από την "Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης"  (ΕΕΠΦ) σε 14 ακτές του Δήμου, από τις 33 συνολικά παραλίες  της Χαλκιδικής, που έλαβαν αυτή την τιμητική διάκριση για το 2014.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
"Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός, ότι συμπολίτης μας σήμερα υπήρξε θύμα βιαιοπραγίας. 

Οι ιδέες και οι απόψεις δε μπορούν να περιορίζονται και η περιοχή μας είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο  τέτοιες στιγμές. 

Οι ελεύθερες εκλογές, το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου είναι αξίες τις οποίες η κοινωνία μας σέβεται και περιφρουρεί.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αριστοτέλη είναι το εξής:
ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Υποψήφιος Δήμαρχος
Εκλογική Περιφέρεια Αρναίας
1. ΒΑΗ ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
2. ΙΩΣΗΦΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
3. ΚΟΣΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
4. ΛΙΟΥΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
5 ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
6. ΜΑΝΑΖΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
7. ΜΑΤΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
8. ΜΑΤΣΑΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)
9.ΡΗΓΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΧΑ΄Ι΄ΔΕΥΤΟΥ Υποψ. Δημ. Συμβ. (Εκλογ. Περ. Αρναίας)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Σε χώρους απόλυτα οικείους και συνδεδεμένους με την ιστορία, την κουλτούρα, το παρόν και το μέλλον τους βρέθηκαν 140 κάτοικοι του Στρατωνίου. 

Βετεράνοι μεταλλωρύχοι με τις συζύγους τους, γυναίκες και συγγενείς νυν εργαζομένων και νέοι κάτοικοι του χωριού επισκέφτηκαν τα 3 μεταλλευτικά εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός.

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ".

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Δήλωση του κου Μ. Τρεμόπουλου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας:

«Η καταστροφή του δάσους στον Κάκαβο εξελίσσεται κάθε μέρα που περνά. Η καταστροφικότητα αυτής της επένδυσης πρέπει να σταματήσει άμεσα. 

Καλούμε και τους υπόλοιπους συνυποψήφιους να δεσμευτούν και όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, να ζητήσουμε την ανάκληση της άδειας της «Ελληνικός Χρυσός» και να απαιτήσουμε την αποκατάσταση του οικοσυστήματος.