Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

"ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ"

Σκεπτόμενος Πολίτης
«Επιθυμούμε να έχουμε την πλήρη συνεισφορά μας στην διατήρηση της κοινής κληρονομιάς μας, της Γης. Ωστόσο, όντας στην αυγή του 210υ αιώνα, ανησυχούμε για την εμφάνιση μιάς παράλογης ιδεολογίας, η οποία αντιτίθεται στην επιστημονική και βιομηχανική πρόοδο και εμποδίζει την  οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Υποστηρίζουμε ότι μια Πολιτεία της Φύσης-εξιδανικευμένη μερικές φορές από κινήματα που έχουν την τάση να κοιτούν στο παρελθόν-δεν υπάρχει και πιθανόν δεν υπήρξε ποτέ από την εποχή της πρώτης εμφάνισης του ανθρώπου στη βιόσφαιρα, στο βαθμό που η ανθρωπότητα πάντοτε εξελισσόταν χρησιμοποιώντας τη Φύση για τις ανάγκες της και όχι το αντίστροφο.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

"ΝΕΚΡΑ" ΦΥΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΙΡΝΤΟΠ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ FLASH SMELTING?

Πολλοί "antigold" συνηθίζουν να λένε ότι η πυρομεταλλουργική μέθοδος της ακαριαίας τήξης ή αλλιώς flash smelting, που προβλέπεται να εφαρμοστεί σε μια 8ετία από σήμερα στο μεταλλευτικό κέντρο που είναι να γίνει στο Μάντεμ Λάκκο, είναι ανεφάρμοστη και άκρως αμφιλεγόμενη, καθώς βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Χθες βέβαια η φερεφωνίζουσα τα "antigold" τσιτάτα... Ελευθεροτυπία έβαλε "τσιρότο" στο στόμα των πολέμιων της μεταλλευτικής, καθώς σύμφωνα με τις πάντα πολύ καλά "ενημερωμένες" και "αληθείς" πηγές της η παρουσία του αρσενικού στα νερά της "νεκράς" θάλασσας του Στρατωνίου οφείλεται:

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η "ANTIGOLD" ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΜΑΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟ... "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" & ΕΛΚΕΘΕ

Κατά τη συνήθη πρακτική οι "antigold" ρίχνουν άδεια... δίχτυα
για να πιάσουν γεμάτα...!
Επανερχόμαστε στο θέμα που αναδείξαμε χθες και αφορά την περίεργη παρουσία και την πρόσδεση ιερισσιώτικου καϊκιού που ανήκει σε αντιδρώντα στην εξόρυξη χρυσού στο ένα από τα δύο αγκυροβόλια της σκάλας φόρτωσης των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" τις μεσημβρινές προς απογευματινές ώρες της περασμένης Κυριακής 22 Ιουνίου.

Τελικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στη διάθεση μας εγκαταλείπεται το 1ο σενάριο της ρίψης αλιευτικών διχτυών  και ενδυναμώνεται το 2ο σενάριο που αφορά τη λήψη δειγμάτων από το βυθό της θάλασσας του Στρατωνίου για τις μετρήσεις που κάποιοι έδωσαν «εντολή» (ποιοι άραγε;;;) στο ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) να κάνει όπως.... ενημερωθήκαμε  από σχετικό δημοσίευμα της... έγκυρης εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» την Τρίτη 24 Ιουνίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ "MOUNT ATHOS AREA KOYZINA 2014"

Έχουν περάσει 2 εβδομάδες από τη λήξη του γαστρονομικού φεστιβάλ "Mount Athos Area Kouzina 2014", που διοργάνωσε και φέτος ο Οργανισμός Τουριστικής Προώθησης της προ του Άθω περιοχής.

Ωστόσο, ακόμη συζητείται ο απόηχος της τεράστιας επιτυχίας αυτής της εκδήλωσης, που σαν στόχο είχε την τουριστική προβολή και την ανάδειξη όλων των ασύγκριτων και μοναδικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η προ του Άθω περιοχή και την καθιστούν ξεχωριστή, γόησσα και απολύτως ελκυστική πλέον σε ξένους tour operator και επισκέπτες από αγορές που μέχρι και χθες αγνοούσαν τα θέλγητρα που προσφέρει απλόχερα και το 3ο πόδι της Χαλκιδικιώτικης χερσονήσου.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΝΕΟ ΣΟΚ! ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΪΚΙ ΝΑ ΑΛΙΕΥΕΙ ΣΤΗ "ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ" ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ!!!

Έχει... ξεφύγει η κατάσταση με όλους εκείνους που έχουν βαλθεί να "ανανήψουν" τη... νεκρά θάλασσα του Στρατωνίου, κατά την "antigold" θεωρία, ευχή και προσευχή!!!

Κάτοικος του Στρατωνίου με άκρως... παραβατική συμπεριφορά, υπό την έννοια ότι συνεχίζει να κολυμπάει και να ψαρεύει στα νερά του οικισμού..., μας έστειλε μια φωτογραφία-ντοκουμέντο που τράβηξε ο ίδιος το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 22 Ιουνίου.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
37 χρόνια και 6 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή, είναι η ποινή στην οποία καταδικάστηκε ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Η απόφαση, που είναι πρωτόδικη, εκδόθηκε χθες το απόγευμα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας και ο Δημοσθένης Βεργής δεν ἠταν παρών κατά την εκφὠνηση της καθώς είχε αποχωρήσει από τη δίκη στην οποία παρίστατο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΚΟΠΑΔΙ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ... ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ... #SKOURIES!

Στιγμιότυπο από τη "νεκρά θάλασσα" του Στρατωνίου!!!
Εκεί που προσπαθούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα (;) και τη... βεβαία διαπίστωση, ότι η θάλασσα του Στρατωνίου είναι "νεκρά' και δεν υπάρχει "ίχνος ζωής" στα βάθη της, έρχεται το βίντεο του Olympus Zeus, να αναστατώσει, αν όχι να τρομοκρατήσει την επιβληθείσα καθημερινότητα μας από τους "antigold" διαμορφωτές της...

Ένα βίντεο που δείχνει, αν είναι ποτέ δυνατόν, ένα κοπάδι δελφινιών να φέρνει βόλτες στη θαλάσσια περιοχή του Στρατωνίου.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ "16" ΤΟΥ MUNDIAL (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πρόσθεσε μια νέα επιτυχία στο ενεργητικό της. Επικράτησε με σκορ 2-1 επί της Εθνικής της Ακτής Ελεφαντοστού και κατάφερε να προκριθεί για 1η φορά στην ιστορία της στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου που διεξάγεται στη Βραζιλία κάνοντας εκατομμύρια Έλληνες σ' όλη την υφήλιο να ξεσπάσουν από χαρά.

Η Εθνική ομάδα, αν και δεν μας έχει συνηθίσει, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες και κατά γενική ομολογία άξιζε την νίκη-πρόκριση, πολύ πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης σφυρίξει το πέναλτι στο 93' λεπτό, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν σε καμία περίπτωση!

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΤΟ... #SKOURIES ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ MANU CHAO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα... καλύτερα γράφονται και λέγονται για τη συναυλία που έδωσε ο Manu Chao στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης και πολύ αγαπητός στους εγχώριους "antigold" για τα αντιμεταλλευτικά πιστεύω του απογείωσε το κέφι και τη διάθεση των θαυμαστών του με τις πολύ γνωστές επιτυχίες του σε τέτοιο βαθμό που δεν έλειψαν και τα πολύ σοβαρά παρατράγουδα από κάποιους θερμοκέφαλους, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, που απασχολούν σήμερα το σύνολο του ηλεκτρονικού τύπου.

2 ΤΟΝΟΙ ΚΑΙ 133 ΚΙΛΑ ΗΡΩΙΝΗΣ...

Πόσοι πραγματικά μάχονται συνειδητά σ' αυτή τη χώρα για  να εκλείψει
αυτή η μορφής "ανάπτυξη", που καταστρέφει νέες, νέους και τις οικογένειες τους;
Στο δικό μας μικρόκοσμο το μεταλλευτικό ζήτημα επισκιάζει τις περισσότερες φορές όλα τα μικρά και μεγάλα κοινωνικά θέματα της καθημερινότητας μας. Με μια ισχυρή δόση αυτοκριτικής θα πούμε: ΛΆΘΟΣ!

Και είναι λάθος γιατί δυστυχώς υπάρχουν και άλλα πράγματα εξίσου σοβαρά ή ακόμη σοβαρότερα από το μεταλλευτικό στη ΒΑ Χαλκιδική για τα οποία αφιερώνουμε πολύ λίγο χρόνο όσο για να τα κατανοήσουμε όσο και για να τα επιλύσουμε είτε ατομικά, είτε συλλογικά. 

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πριν από λίγο εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση που αναφέρεται στις φήμες που έχουν φουντώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τη σύναψη συμφωνίας για χορηγία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

"Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗΣ"

Του Πάσχου Μανδραβέλη
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
K​​αλά εκεί στη Χιλή δεν έχουν κανέναν αετό των Ανδεων ή κανένα φίδι των ορέων να προστατεύσουν από την εξαφάνιση; Το αναφέρουμε διότι η κυβέρνηση έδωσε άδεια να ανατιναχτούν σαράντα μέτρα της κορυφής ενός βουνού, ύψους 3.000 μέτρων, στις Ανδεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να φτιαχτεί το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στον κόσμο. 

Και οι Χιλιανοί σύντροφοι δεν είχαν ένα «Οβριόκαστο των Ινκας» ή έστω ένα «αρχέγονο δάσος» για να σταματήσουν το έργο. Μάλλον πρέπει να τους στείλουμε κανέναν δικό μας επαναστατημένο, για να τους δείξει τι εστί πρόοδος.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

H SELFIE (ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ) ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

*Του Πέτρου Τζεφέρη
Διάβασα κάπου, ότι τον περασμένο χρόνο σπαταλήσαμε περίπου 5 εκατ. το μήνα μόνο για αγορές i-phone. Και υποτίθεται ότι είμαστε σε οικονομική κρίση. Κάπου αλλού ότι η εκτίμηση για το 2014 είναι ο αριθμός των κινητών τηλεφώνων θα ξεπεράσει τον παγκόσμιο πληθυσμό (αν δεν το έχει ήδη κάνει) και θα φτάσει περίπου στις 7.3 δις συσκευές.

Αλήθεια πόσο κοστίζει στην ανθρωπότητα μία selfie; Μια ανάγκη αυτοαναφοράς και ναρκισσισμού, μια ψευδαίσθηση να δώσουμε το στιγμιαίο στίγμα μας στην ανθρωπότητα μήπως και διαφορετικά χάσει τον προσανατολισμό της;

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ

*Του Γιώργου Μπρόκου
Κύριοι, είμαι διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων, είμαι απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης, έχω ειδικευτεί στα μεταλλευτικά και γεωτεχνικά έργα και έχω νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος. 

Υπηρετώ την επιστήμη μου με σεβασμό, ηθική και συνείδηση κι αυτό μου δίνει το δικαίωμα να μην επιτρέπω σε κανέναν να την εκμεταλλεύεται και να τη σφετερίζεται, με τον χειρότερο τρόπο, προς όφελος συμφερόντων, παρασύροντας μάζα απλών ανθρώπων.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ:«Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

Την πεποίθηση ότι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας σηματοδοτεί ένα ασφαλές και σίγουρο αναπτυξιακό μέλλον εξέφρασε ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης από το βήμα του επιστημονικού συνεδρίου που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα: «ορυκτός πλούτος: το μέλλον, οι ανάγκες και οι προοπτικές» με συνδιοργανωτές το τμήμα μεταλλειολόγων μηχανικών του ΕΜΠ και το τμήμα γεωλογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από στελέχη μεταλλευτικών βιομηχανιών, πανεπιστημιακούς καθηγητές και φοιτητές, ο κ. Μανιάτης στάθηκε με έμφαση στην αδήριτη ανάγκη της αξιοποίησης των πλούσιων κοιτασμάτων ορυκτών, που έχουν εντοπιστεί σ’ όλο το εύρος της Ελληνικής επικρατείας.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΤΟ 2013

Αυξημένα κατά 32,5% στα έσοδα, αλλά και μεγαλύτερες ζημιές, εμφάνισε πέρυσι η μεταλλευτική βιομηχανία Ελληνικός Χρυσός, η οποία φιλοδοξεί να αναπτύξει μεταλλουργία χρυσού στη βορειοανατολική Χαλκιδική. 

Τα έσοδα της από τη διάθεση στη διεθνή αγορά μεικτών θειούχων μεταλλευμάτων ανήλθαν σε 61,5 εκατ. ευρώ, από 46,414 εκατ. ευρώ το 2012, ενώ το πάγιο ενεργητικό της αυξήθηκε, καθώς προωθεί την επένδυση της μεταλλουργίας χρυσού, κατά 77,7 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τα 200 εκατ. ευρώ. Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα προ φόρων της αυτά διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 17,817 εκατ. ευρώ όταν στη χρήση του 2012 οι ζημιές είχαν αγγίξει τα 13,026 εκατ. ευρώ. 

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΓΑΛΛΙΚΗ ΥΨΗΛΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ GOURMET ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟ MOUNT ATHOS AREA KOYZINA 2014

Οινο-δοκιμές, μεσογειακά μενού με έμπνευση από την κουζίνα της Νότιας Γαλλίας, μαθήματα γαλλικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μενού υψηλών απαιτήσεων και gourmet δημιουργίες επιπέδου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της τελευταίας εβδομάδας του Mount Athos Area Kouzina 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ουρανούπολης από τις 9 μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014.

Κατά τη διάρκειά της, τέσσερις Γάλλοι εκπρόσωποι Τύπου, συνοδευόμενοι από τους Chef Ντίνα Νικολάου και Jean Marie Hoffman (της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα) ξεναγήθηκαν εντός και περιμετρικά της αθωνικής πολιτείας και της αριστοτελικής γης, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος γύρος ανακρίσεων που αφορά τα 9 από τα 15 συνολικά άτομα, που κλήθηκαν σε απολογία και κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στο εργοτάξιο των Σκουριών στις 17 Φεβρουαρίου του 2013.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Πολύγυρου, με περιοριστικό όρο την απαγόρευση της εξόδου τους από τη χώρα, ενώ σε 3 από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ακόμη ένας όρος που αφορά την εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ανά τακτό χρονικό διάστημα.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει στιγμιότυπα και καταγράφει απόψεις από την επίσκεψη που έκαναν στις 7 Ιουνίου 100 κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης στα εργοτάξια της "Ελληνικός Χρυσός".

Μπορεί να φαντάζει κοινότυπο πλέον, αλλά και αυτοί οι πολίτες έμειναν άκρως εντυπωσιασμένοι μ' αυτά που αντίκρισαν στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, σε σχέση πάντα μ' αυτά που έχουν ακούσει από φωνές που είναι κατά της αξιοποίησης των ορυκτών πόρων και στη Θράκη.

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ: "Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Στην ειδική έκδοση «Περιβάλλον & Ενέργεια» του Έθνους της Κυριακής ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Πέτρος Στρατουδάκης μιλάει εφ’ όλης της ύλης για την επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική και απαντά σε ερωτήσεις για τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, εστιάζοντας κυρίως στις διάφορες κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς σχετικά με την εξόρυξη..

Η μεγάλη επένδυση για τη συνέχιση και ανάπτυξη της λειτουργίας των μεταλλείων στη ΒΑ Χαλκιδική από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., που έχει περάσει από το 2012 στην καναδική εταιρεία Eldorado Gold Corporation, σε ποσοστό 95%, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια στο προσκήνιο λόγω και των αντιδράσεων που προβάλλονται από μια μερίδα των κατοίκων της περιοχής. 

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΠΕΙΡΑ... ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΑΠΟ "ANTIGOLD" ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ!

Στους "antigold" δεν μπορείς να'χεις εμπιστοσύνη...,
ούτε στην αναδημοσίευση δικαστικού εγγράφου!!!
Η "antigold" παράκρουση χτύπησε κόκκινο. «Ενημερωτικό» ιστολόγιο εμφανώς παρασυρμένο από αντιμεταλλευτικό φανατισμό  έφτασε στο σημείο να παραποιήσει βάναυσα το νόημα μιας δικαστικής εντολής και να την παρουσιάσει όπως το εξυπηρετεί με προφανή στόχο την καλλιέργεια σύγχυσης στους αναγνώστες και στους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Έχουμε και λέμε. Το ειρηνοδικείο Αρναίας με προσωρινή διαταγή του ζητάει από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» σε καθημερινή εργάσιμη βάση να απομακρύνει από το δρόμο που κατασκευάζει για λογαριασμό του δασαρχείου Αρναίας και περνάει πάνω από το κτήμα του κ. Καλύβα, τα υλοτομηθέντα δένδρα και τους ευμεγέθεις λίθους και να τα εναποθέσει τόσο σε ασφαλή σημεία, όσο και σε ικανή απόσταση από την ιδιοκτησία του, εώς τις 31 Ιουλίου, όπου και θα γίνει η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί.

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΚΙΑΖΕΙ Η ΦΟΒΕΡΑ

Σκεπτόμενος Πολίτης
Έφτασε στο απροχώρητο η ιστορία με τον εκφοβισμό των δημόσιων λειτουργών και του επιστημονικού κόσμου, που ασκεί ο αυτό-αποκαλούμενος ΣΥΡΙΖ«Α» και οι «οικολόγοι». 

Αφορμή για την ανάρτηση αυτή αποτέλεσαν οι καταγγελίες και οι φοβέρες προς πάσα κατεύθυνση που εξαπολύουν οι μπαμπούλες του ΣΥΡΙΖ«Α», για δήθεν παράνομες εργασίες στο βουνό. 

Η άλλη αφορμή δόθηκε με την προσπάθεια απάντησης (ουσιαστικά σκωπτική λασπολογία  εναντίον συναδέλφων του) του γνωστού μεταλλειόφοβου, ομότιμου πανεπιστημιακού καθηγητή Γεωλογίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τα Σήμαντρα είναι ξακουστό και μεγάλο προσφυγικό χωριό από τα πολλά που υπάρχουν στη Χαλκιδική. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Προποντίδας και η κύρια επαγγελματική ενασχόληση των κατοίκων είναι με τη γεωργία και το εμπόριο αγαθών.
 
100 κάτοικοι των Σημάντρων και μέλη του τοπικού ΚΑΠΗ επέλεξαν τη χθεσινή ημέρα για να κάνουν τουρισμό στην Βορειοανατολική πλευρά της Χαλκιδικής. Μια εκδρομή στην οποία θα συνδυαζόταν η ψυχαγωγία με την εναλλαγή υπέροχων παραστάσεων από τις ομορφιές της περιοχής και ενημέρωση γύρω από την "αμφιλεγόμενη" μεταλλευτική επένδυση. 

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΡΙΚΟ...

Το πλούσιο υπέδαφος της Αριστοτελικής γης έγινε ακόμη πλουσιότερο... 

Από χθές στα σπλάχνα της φιλοξενείται το σπάνιο κράμα ενός μεγάλου αντρός. Μιας εμβληματικής προσωπικότητας για τη ΒΑ Χαλκιδική. Του Χρήστου Μπρίκου που σε ηλικία 62  ετών η μοίρα αποφάσισε πως ήταν έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι.

Την αξία του και το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει το έδειξαν με την αθρόα προσέλευση τους εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο της Στρατονίκης για να τον αποχαιρετήσουν.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Τα σωματεία εργαζομένων των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με την επίσκεψη που έκαναν έκπρόσωποι τους, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση μας, στα γραφεία της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει τα εξής: 

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑ ΛΑΚΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΤΣΑΝΙΚΟ

Υπογράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Ελληνικής Κυβερνήσεως (ΦΕΚ250/Δ/6-6-2014) το προεδρικό διάταγμα, που αφορά την οριοθέτηση των ρεμάτων Καρατζά Λάκκου και Λοτσάνικου στις Σκουριές για την κατασκευή των χώρων απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων.

Η είδηση βγήκε μέσα από μια "παρατήρηση" που κάνει η "Ελληνικός Χρυσός¨στην επιστολή που έστειλε στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, όπου αναφέρονται τα εξής: 

Ο... ΕΓΚΑΛΩΝ, ΤΟΥ... ΕΓΚΑΛΟΥΝΤΟΣ, Ω... ANTIGOLDGR.ORG!!!

Πάει... Χάλασε ο κόσμος για τα καλά...!

Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», όπως μας... ενημερώνει από τα χαράματα της Πέμπτης το γνωστό για την... εγκυρότητά και... ετοιμότητά του antigoldgr.org ..., εγκαλεί την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος σε μια επιστολή που, όπως αναφέρει, ξεχειλίζει «από αποικιοκρατικό ύφος»

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΒΟΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ

Όπως πληροφορούμαστε, αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι βουλευτής Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη και το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των μεταλλείων κ Λάζαρος Τόσκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αμφότεροι ζητούν από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας με επιτακτικό τρόπο την άμεση έκδοση του πορίσματος των επιθεωρητών, που αφορά την αυτοψία που έκαναν την περασμένη Τρίτη στο χώρο έδρασης των μηχανημάτων εμπλουτισμού στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Την περασμένη Πέμπτη μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος γεωλογίας του ΑΠΘ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Ενημερώθηκαν εκτενώς για το επενδυτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών έκαναν τη δική τους αξιολόγηση των όσων είδαν και άκουσαν μπροστά στην κάμερα.

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΠΟΡΕΙΑ... #SKOURIES: "ΞΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Τελείωσε και η πολυδιαφημισμένη πορεία διαμαρτυρίας στον Κάκαβο για τα «παράνομα έργα της κακής εταιρείας των Καναδών χρυσοθήρων». 

Απορώ πόσο μυαλό κουκούτσι μπορεί να έχει κανείς ώστε να πιστεύει ότι ολόκληρη εταιρεία να διακινδυνεύει φήμη, πρόστιμα και αξιοπιστία και να εκτελεί έργα παράνομα… Ειδικά σήμερα που βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο και η παραμικρή της κίνηση…

Τέλος πάντων, η πορεία έγινε και ευτυχώς ήταν ειρηνική αφού δεν σημειώθηκε ούτε ένα επεισόδιο. 

ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΑΚΟΜΗ Η ΣΚΟΝΗ...

Σκεπτόμενος Πολίτης

Η ανάλυση, της ανάλυσης, ώ ανάλυση

Πέρασαν τρείς εβδομάδες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι ακόμη συνεχίζονται οι αναλύσεις…Παρόλο που ο Πάχτας έχασε, οι αντίπαλοί του εξακολουθούν να αναρωτιούνται μουδιασμένοι, τι έγινε τελικά στον Δήμο Αριστοτέλη. Γιατί άραγε; Το πράγμα είναι απλό: Βγήκε νέος δήμαρχος, με οριακή πλειοψηφία, που του τη χάρισαν Μαδεμοχωρίτες, οι οποίοι προέταξαν την ενότητα, πιστεύοντας ότι ο νέος δήμαρχος είναι αυτός που θα την φέρει. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, από όποια πλευρά και να τους δει κανείς. 

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Οι Αλεξανδρουπολίτες στο εργοτάξιο των Σκουριών
Αν κάτι έμεινε ως κεντρική εντύπωση στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που επισκέφτηκαν σήμερα τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν η εξής:

Πόσο βαθιά παραπληροφορημένοι ήταν μέχρι χθες, σ' ότι αφορά τη μεταλλευτική δραστηριότητα εν γένει και ειδικότερα για την επένδυση χρυσή που εξελίσσεται στη ΒΑ Χαλκιδική.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΑΝΑΓΝΩΣΗ" ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014

Το εκλογικό αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Αριστοτέλη αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης σε πολλά επίπεδα, ενώ εκτιμάται ότι θα μας απασχολήσει σοβαρά και στο μέλλον. 

Για το λόγο αυτό είναι χρήσιμο για όλους να έχουμε στη διάθεσή μας τα βασικά δεδομένα του εκλογικού αποτελέσματος ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να εξάγουμε ασφαλή κατά το δυνατόν συμπεράσματα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, τα τελικά αποτελέσματα στο Δήμο Αριστοτέλη είναι τα εξής:

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

"ANTIGOLD" ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Αν τις απογευματινές ώρες είδατε ένα μεγάλο σύννεφο πάνω από τις Σκουριές, μη δίνετε σημασία... 

Είναι ένα από τα γνωστά σύννεφα προπαγάνδας, που πηγαινοέρχονται στην περιοχή, αλλά φεύγουν σχετικά γρήγορα,  λόγω έλλειψης σοβαρότητας... 

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Παρά τα όσα διαδίδονται, οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι καμία εργασία απ’ αυτές που προβάλλονται ως «παράνομες» στις Σκουριές από αντιμεταλλευτικά ιστολόγια δεν έχει σταματήσει από κανέναν και από καμία εντολή.

ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ "ANTIGOLD" ΨΕΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ... ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Διαβάζουμε στο kilkisnews.gr πως μέσω της ιστοσελίδας secure.avaaz.org συγκεντρώνονται υπογραφές για να σταματήσει κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα στην Ελλάδα η Eldorado Gold και η Ελληνικός Χρυσός, οι οποίες υπογραφές θα αποσταλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι εδώ όλα καλά και θεμιτά… Δείτε όμως αυτούσιο το εξωφρενικό κείμενο που καλούνται να υπογράψουν οι υποστηρικτές της παύσης κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας:

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

Επί τη ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, θυμηθήκαμε έναν υπέροχο μονόλογο του αείμνηστου Αμερικανού ηθοποιού και συγγραφέα Τζόρτζ Καρλίν.

Έναν θεατρικό μονόλογο με διαχρονικές αλήθειες, που όταν ειπώθηκαν ενόχλησαν πάρα πολύ, αλλά και μετά το θάνατο του συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να ενοχλούν τους έχοντες το μονοπώλιο ή την κληρονομική αποκλειστικότητα στην περιβαλλοντική ευαισθησία. Δηλαδή την παγκόσμια οικολογική ελίτ.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Πριν επισκεφτούν οι 70 τεταρτοετείς φοιτητές γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας είχαν διαβάσει πάρα πολλά για την ύπαρξη πχ. του ροδοχρωσίτη, του σφαλερίτη, του γαληνίτη, του σιδηροπυρίτη στη μεταλλευτική σύσταση των πετρωμάτων.

Αυτά και πολλά άλλα μεταλλεύματα, που γνώριζαν σε θεωρητικό επίπεδο τα ανακάλυψαν σε πρακτικό επίπεδο σπάζοντας με τα σφυράκια που του δόθηκαν πετρώματα της Αριστοτελικής γης πριν αυτά περάσουν από τη διαδικασία εμπλουτισμού στο εργοστάσιο του Στρατωνίου.

"ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΑ I-PHONE ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"

Το άρθρο που αναρτούμε είναι του Κώστα Στούπα και δημοσιεύτηκε στο www.capital.gr. Το ότι κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσουν με τις απόψεις του συντάκτη είναι το μόνο σίγουρο και απόλυτα θεμιτό.

Πιστεύουμε όμως, ότι αυτό το άρθρο δίνει το ερέθισμα για σκέψη σ' ότι αφορά το ζήτημα που επιθυμούν διακαώς να ανοίξουν κάποιοι antigold και δεν αφορά τίποτα άλλο από τον τερματισμό της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΔΕ ΘΑ 'ΧΟΥΜΕ "ANTIGOLD" ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Πόσο πιο "ενωτικό" να γίνει πια το antigoldgr.org?
ΠΡΟΣ ΤΟ... ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ "ANTIGOLDGR.ORG" ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Σε απόλυτα... ενωτικούς ρυθμούς κινείται και το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων"!

Ανάρτηση του αναλύει διεξοδικώς, γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου ήταν... δημοψήφισμα κατά της επένδυσης χρυσού!

Με λίγα λόγια, κατά το antigoldgr.org δεν απαιτείται τώρα δημοψήφισμα τοπικού χαρακτήρα, όπως επιθυμούσε σε ανύποπτο χρόνο μετά τις εκλογές του 2010, γιατί αυτό το... ρόλο έπαιξαν οι πρόσφατες εκλογές. Δε χρειάζεται λοιπόν η κοινωνία μας να μπει σε μια νέα δίνη κοινωνικής έντασης και διχασμού. Ευτυχώς!

Η ΑΛΛΗ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΑΘΩ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με αφορμή το μήνα γαστρονομίας «Mount Athos Area Kouzina 2014», επισκεπτόμαστε το «άγνωστο» τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, που διεκδικεί τη δική του θέση στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας.

Από τον χαμηλό λόφο όπου βρίσκονται τα Αρχαία Στάγειρα, η γενέτειρα του Αριστοτέλη, αριστερά φαίνεται το παραθαλάσσιο χωριό της Ολυμπιάδας, ξακουστό για τα μύδια του, ενώ δεξιά ξεπροβάλλει το σύμπλεγμα παραλιών της «Ζούγκλας»: διαδοχικοί κολπίσκοι, με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο, δίχως ομπρέλες και ξαπλώστρες. 

ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog  
Η επέμβαση του ανθρώπου στο φυσικό περιβάλλον αλλά και τα μικρά και μεγάλα θαύματα της επιστήμης της μηχανικής πάντα γοήτευαν και γοητεύουν κάθε φιλομαθή άνθρωπο που θα ήθελε να τα δει και να τα μελετήσει από κοντά. Αρχαία μνημεία αλλά και σύγχρονες κατασκευές όπως ένας ουρανοξύστης ελκύουν δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των επισκεπτών μίας περιοχής και αποτελούν πόλο έλξης τουριστικής δραστηριότητας.

Μία γνωστή και προσοδοφόρα σε όλο τον κόσμο αλλά λιγότερη γνωστή στην χώρα μας μορφή τουρισμού είναι η ξενάγηση σε χώρους όπου κατά το παρελθόν ή και σήμερα έχουν υπάρξει ή και αναπτύσσονται ακόμη μεταλλευτικές δραστηριότητες, γνωστή και ως “μεταλλευτικός τουρισμός”

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΑΝΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ...!

Φυτώριο πικροδάφνης στη λίμνη παλαιών τελμάτων της Ολυμπιάδας
Ο κοινοτάρχης Νεράιδας Κοζάνης Ξενοφώντας Βαϊζογλου θέλησε να ευχαριστήσει με ανοιχτή επιστολή την «Ελληνικός Χρυσός» για το γεγονός ότι προχώρησε στη δωρεά πικροδαφνών και ναντινών από το φυτώριο που διατηρεί η εταιρεία στην Ολυμπιάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα όλα τα έξοδα φύτευσης και εγκατάστασης σταγόνων ποτίσματος των δωρηθέντων φυτών τόσο στην είσοδο του οικισμού, όσο και στο πάρκο του.

Στη σχετική ανάρτηση που έγινε από το ιστολόγιο kozan.gr, ο κοινοτάρχης της Νεράιδας δέχτηκε τη γνωστή κριτική, παλαιολιθικού τύπου κατά τη γνώμη μας, όπου κάποιοι πολέμιοι της μεταλλευτικής το μόνο που δεν του πρόσαψαν ήταν... η κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος!!!

ΜΟΝΟ Η ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ "ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ" ΘΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής πέρασε με επιτυχία το δύσκολο κάβο της προεκλογικής περιόδου. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να συμβάλλουν άπαντες με τη στάση τους. Είτε συνειδητά από στάση ζωής, είτε ασυνείδητα από συμφέρον. Δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και στην προκειμένη περίπτωση το πρόσημο είναι θετικό, με βάση το κάκιστο κλίμα πόλωσης που ζήσαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Μια κοινωνία στο σύνολο της δείχνει να αντιλαμβάνεται, ότι τα θέματα που την απασχολούν δε λύνονται με προσφυγή στην οξύτητα, την ένταση και την αντιπαλότητα. Το... μοντέλο αυτό ανοίγει πληγές, που και δύσκολα κλείνουν και παράλληλα χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν από κάποιους κύκλους για να παραμένει ισχυρός και διαρκής ο αποπροσανατολισμός στους πολίτες από σοβαρότερα ζητήματα.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

ΟΙ "ΜΥΘΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ

του Σωτήρη Ν. Καμενόπουλου*
Όποιος παρακολουθεί τα κείμενά μου, αντιλαμβάνεται πως μεθοδικά προσπαθώ να καταρρίψω διάφορους μύθους οι οποίοι υψώνουν εμπόδια στην προσπάθεια αξιοποίησης των Ελληνικών ορυκτών πόρων (υδρογονάνθρακες και ορυκτά).

Έτσι στο παρελθόν ασχολήθηκα με διάφορους «φόβους» και «ανησυχίες» που εντέχνως καλλιεργούνται. π.χ. ασχολήθηκα με το θέμα του φόβου της κατάρας των πλουτοπαραγωγικών πηγών: