Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ: "ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ"

 *Ακολουθεί σχόλιο του blog
Στον Όμιλο Κοπελούζου  ανήκει η έκταση από την οποία ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  παράνομα έπαιρνε χαλίκια !!!. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ και στον Δημήτρη Κολιό σε συνέντευξη του και με αφορμή πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο. 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μάλιστα τόνισε πως το υλικό το έπαιρνε παράνομα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για να κάνει έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία χαρακτήρισε έκτακτης ανάγκης.

ΠΟΙΑ "ANTIGOLD" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΙΤΟΜΠΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΟΠΟΥ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μικρή Ελλάδα" χαρακτηρίζεται σε άρθρο του "Έθνους της Κυριακής" η περιοχή Μανιτόμπα του Καναδά, αφού τον τελευταίο χρόνο έχουν μεταναστεύσει εκεί 50 οικογένειες Ελλήνων, με το ελληνικό στοιχείο να αυξάνεται κατά 15% και να φτάνει τα 1.200 άτομα!

Στο ίδιο ρεπορτάζ ξεδιπλώνονται οι ιστορίες δυο οικογενειών οι οποίες περιγράφουν τις άριστες συνθήκες που συνάντησαν στον Καναδά, σ' ότι αφορά τόσο την υποδοχή, την επαγγελματική τους αποκατάσταση με μισθούς που αγγίζουν τα 3.000 δολάρια (δηλ. 2.300 ευρώ με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όσο και τις κρατικές υποδομές σε θέμα υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ"

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε δελτίο τύπου, που αναφέρεται στα αποτελέσματα των φυσικοχημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων επι των δειγμάτων που πάρθηκαν από το δίκτυο ύδρευσης και ακόμη 4 διαφορετικές πηγές του Νεοχωρίου.

Τους ελέγχους διενήργησε το ΚΕΠΑΜΑΧ και σύμφωνα μ' αυτούς τους ελέγχους δεν προκύπτει κανένα πρόβλημα με την καταλληλότητα του πόσιμου νερού στο Νεοχώρι.

ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΣΕ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ" ΣΤΙΣ... #SKOURΙES?

Μάλλον δεν ήξερε...
Κόσμος και κοσμάκης έχει παρελάσει από τις #skouries τα τελευταία 3 χρόνια. Ο αγαπημένος στο τηλεοτπικό κοινό "τσολιάς" της γνωστής εκπομπής "Ελληνοφρένεια" δεν τα είχε καταφέρει μέχρι χθες. 

Τα όποια πιθανά εμπόδια υπήρχαν στο δρόμο του τα υπερσκέλισε και έβγαλε και αυτός μια φωτογραφία για να του θυμίζει το "καλλιτεχνικό" και "αλληλέγγυο" πέρασμα του από το... βωμό του καθεστωτικού ακτιβισμού. Τις #skouries...

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Πρόστιμο 57 χιλιάδων ευρώ επέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης γιατί έπαιρνε παράνομα υλικά (χαλίκια) από αυτοσχέδιο λατομείο στην Βιομηχανική περιοχή του Άβαντα !!!

Μία υπόθεση που συνέβη τον περασμένο Μάιο όταν συνελήφθη φορτηγό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να παίρνει από ιδιωτική έκταση τα υλικά, χωρίς να υπάρχει καμία άδεια. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, αλλά και της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος μετέβη στην περιοχή και διαπίστωσε ότι έχουν εξορυχθεί χιλιάδες κυβικά υλικών, παράνομα.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΜΕΣΩ... ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"!!!

Και η σχετική φώτο από την '"Εφημερίδα των Συντακτών"!!!
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Εκεί στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν έχουν το θεό τους… Σε άρθρο με τίτλο «Επιχρυσώνουν τις Καρυάτιδες», γκρινιάζουν διότι η Ελληνικός Χρυσός έκανε, λέει, χορηγία στο Δήμο Αμφίπολης χορηγώντας υλικά, υποδομή και τεχνογνωσία για τον περιβάλλοντα χώρο του λόφου Καστά, προς υποστήριξη της ανασκαφής. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Ελληνικός Χρυσός έχει χορηγήσει στον χώρο της ανασκαφής, ανάμεσα σε άλλα, γεννήτρια και είδη φωτισμού, χημικές τουαλέτες και υλικά για τη μεταφορά και εγκατάσταση αγωγού περίπου 800 μέτρων για πόσιμο νερό.  

«Μπορεί να ζητήσουμε τη διαμόρφωση του δρόμου, μπορεί να μου στείλουν ένα μηχάνημα να φτιάξω τον δρόμο εγώ γιατί ο δήμος αδυνατεί. Αν θα φτιάξει τον δρόμο η εταιρεία με χορηγία δική της δεν έχει σχέση με τις ανασκαφές»,  

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ "ANTIGOLD" ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναμφίβολα, κεντρίζει το ενδιαφέρον η παρουσία του στρατηγικού αναλυτή και συμβούλου της Ελληνικής κυβέρνησης Δρ. Νικολάου Λυγερού την προσεχή Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της Ιερισσού.

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου "Κλεισγένης" και του περιοδικού "Κυττάρου" Ιερισσού και η ομιλία του Νίκου Λυγερού έχει θέμα: "Ανθρώπινη Στρατηγική Ανάπτυξης".

Το Δεκέμβριο του 2012 ο Νίκος Λυγερός συμμετείχε σε ημερίδα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: "Επιστημονική και Στρατηγική Ανάλυση του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας", όπου ο τίτλος ήταν το αναγκαίο κάλυμμα που χρησιμοποίησαν οι "antigold" για να προπαγανδίσουν εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ? ΠΑΝΩ ΑΠ' ΌΛΑ Η ΑΥΤΟ... ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ANTIGOLDGR.ORG!

Φώτο από τον "antigold" αποκλεισμό της Επ. Ο. Ιερισσού-Ουρανούπολης
τον Ιανουάριο του 2013 εναντίον της Μονής Ιβήρων
Το antigoldgr.org σε μια απέλπιδα προσπάθεια επανασύνδεσης του με την απολεσθείσα αξιοπιστία, σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, από την πρώτη σχεδόν στιγμή της ίδρυσης του, έφτασε στο σημείο να ανακαλύψει ξανά την... Αμερική για να αυτοεπιβεβαιώσει τη ματαιοδοξία του. 

Επί της ουσίας, τους πολύ στενούς δεσμούς του με την αναπτυξιακή υστέρηση και τη διαρκή υποδαύλιση της κοινωνικής έντασης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Η «νέα» Αμερική που ανακάλυψε το «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» είναι η συμφωνία παραχώρησης 924 στρεμμάτων της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην Ελληνικός Χρυσός στη θέση Νταμπίζ στις Σκουριές για να γίνει ο χώρος απόθεσης των υλικών εξόρυξης από το ανοικτό όρυγμα (open pit) του μεταλλείου.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ... #SKOURIES?

Η λογική λέει καμία. Χάρη όμως στην "antigold" εμμονή κάποιων αιρετών εκπροσώπων της νέας δημοτικής αρχής έγινε και αυτό...

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ 
Η ιστορία που συναρπάζει τις τελευταίες μέρες την ξέφρενη “antigold” φαντασία έχει να κάνει με τη συμφωνία, όπως λέγεται, της  Ι.Μ. Ιβήρων και της Ελληνικός Χρυσός για την παραχώρηση των 925 στρεμμάτων στη θέση Νταμπίζ με τη μορφή επινοικίασης.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ "ISO 14001" ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης της Ελληνικός Χρυσός στο σύνολο των δραστηριοτήτων από την έρευνα μέχρι την αποκατάσταση, πέραν  όλων των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων που έλαβε και της επικύρωσης του από το ΣτΕ τον Απρίλιο του 2013, πιστοποιείται και βάσει του Συστήματος  Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  ISO 14001.

Τι σημαίνει η πιστοποίηση στην πράξη: 

80 ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ... #SKOURIES ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Ογδόντα αρχαία ελληνικά νομίσματα θα επιστραφούν από την Ιταλία στην Ελλάδα στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιείται (23-24 Σεπτεμβρίου) στο Τορίνο στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας.

Τα νομίσματα, εβδομήντα εννέα αργυρά και ένα χάλκινο, χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 2ο αιώνα π.Χ. και προέρχονται από την περιοχή της Χαλκιδικής (Άκανθος και Τορώνη).

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΕΡΙΦΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Του Πέτρου Τζεφέρη
*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Σέριφο, σκέπτομαι την δυνατότητα μεταλλευτικής περιήγησης.

Κάθε φορά που αντικρίζω τα τρυπημένα βουνά, κυρίως πάνω από τους όρμους του Κουταλά και του Μεγάλου Λιβαδιού, αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να αναδειχθεί η μεγάλη μεταλλευτική ιστορία της Σερίφου. Η σημαντική μεταλλευτική δραστηριότητα της Σερίφου κατά το παρελθόν, η οποία από το 1870 μέχρι και το 1964 τροφοδότησε με πάνω από 100 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος τα «φουγάρα» της βιομηχανικής επανάστασης στην Ευρώπη.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ


Σκεπτόμενος Πολίτης

«…Δογματισμοί, στερεότυπα, ιδεοληπτικές εμμονές, αδόκητες και αδόκιμες χρήσεις θεωριών και πρακτικών, τείνουν να σκιάσουν την αλήθεια στη Δημόσια Οικολογία, δοκιμάζοντας σκληρά τη σχέση της με την επιστήμη της Οικολογίας, ακόμη και με τον ορθό λόγο. 

Συχνά, πολιτικές ηγεσίες, γραφειοκρατικές υπηρεσίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εκπαιδευτικοί και απλοί ζηλωτές και ιδίως τα ΜΜΕ, διεκδικούν ενεργό ρόλο ακραιφνών υπερασπιστών του περιβάλλοντος, προβάλλοντας για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, ό,τι αντιλαμβάνονται οι ίδιοι(ες) σαν οικολογία. 

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ"

*Των Κωσταντίνου Γάτσιου & Δημήτρη Α. Ιωάννου 

ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΙΚΑΝΉΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΏΣΕΙ ΣΤΗΡΙΓΜΈΝΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΈΣ ΤΗΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ

Ως γνωστόν, ο όρος "πρόσοδος" χρησιμοποιείται για να δηλώσει τα εισοδήματα που δεν προκύπτουν από την εργασία ή την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά από την αξιοποίηση ενός εμπράγματου ή άυλου περιουσιακού στοιχείου.

Η έγγειος πρόσοδος προέρχεται από την εκμετάλλευση της γης και των ακινήτων. Η πιστωτική πρόσοδος προέρχεται από τις αποταμιεύσεις.

Δεν είναι όμως αυτά τα είδη της προσόδου που μας ενδιαφέρουν εδώ. "Πολιτική πρόσοδος" είναι κάτι άλλο. Πρόκειται για τα εισοδήματα τα οποία οι απολήπτες τους οφείλουν στο άυλο περουσιακό στοιχείο που συνιστά η προνομιακή σχέση που κατάφεραν να αποκτήσουν με το κράτος και στην, μέσω αυτής, εκμετάλλευση της δυσλειτουργίας ή της αυθαιρεσίας του.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ"???

Το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" έχει για μέλη του καθηγητές! Τουλάχιστον, αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανάρτηση που έκανε το blog vasilinos.wordpress.com.

Μάλιστα, όπως μπορεί να συμπεράνει κάποιος μέσα από την ίδια ανάρτηση, αυτοί οι καθηγητές εκτός από μέλη έχουν συστήσει και ένα τρόπον τινά "συμβούλιο", το οποίο αποφασίσει για το τι πρέπει και δεν πρέπει να δημοσιευτεί στον ιστότοπο antigoldgr.org.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ #SKOURIES!

Κυκλοφορούν αρκετές εκδοχές στο διαδίκτυο- κάποιες με ισχυρή δόση χιούμορ- για τους λόγους που επέβαλαν την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης.

Διαπνεόμενοι από παρόμοια χιουμοριστική διάθεση, που φέρει όμως και ισχυρές δόσεις αλήθειας, νομίζουμε ότι η συνάντηση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πάπα της Ρώμης ήταν πολύ σημαντική, αν όντως και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπως ακούγεται, σκοπεύει να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που του έκανε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

"ANTIGOLD" ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ #SKOURIES ΚΑΙ ΣΑΠΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Από sapesgold.blogspot.gr
*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Απόλυτα προβλέψιμος ο νέος δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, λίγες μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, προγραμμάτισε και την πρώτη δημόσια εκδήλωση. Ποια είναι αυτή; Κάποια ενημέρωση του κοινού για ζητήματα που αφορούν στον Δήμο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους; Κάτι για την ανάπτυξη και την τόνωση της επιχειρηματικότητας για την καταπολέμηση της ανεργίας;

Οχι φυσικά! Αντί για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας ο ίδιος, προτιμά την άρνηση και την υπανάπτυξη αφού χωρίς να ζητήσει καν την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε την συγκατάθεσή του για πραγματοποίηση μίας ακόμη προπαγανδιστικής εκδήλωσης με θέμα (τι άλλο;) το “όχι” στον χρυσό το οποίο ήταν και το προεκλογικό του πυροτέχνημα. 

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ή ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕ #SKOURIES? ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ?

Πάρα πολύς κόσμος πιστεύει, ότι το κλίμα που θα επικρατήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του νέου δημοτικού συμβουλίου θα δώσει τον τόνο και τον ρυθμό στην προσπάθεια που φέρεται αποφασισμένη να καταβάλει η νέα δημοτική αρχή για να ξαναφέρει την ενότητα και την ηρεμία μέσα στη διαταραγμένη από το διχασμό κοινωνία.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι και οι δύο πλευρές, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας θα είναι ιδιαιτέρως προσεχτικές στη συμπεριφορά τους, έτσι ώστε και οι εξτρεμιστικές τάσεις που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της κοινωνίας να αντιληφθούν ότι το παιχνίδι της έντασης και της αναταραχής ανήκει στο παρελθόν.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ "SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ" ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΕΡΤ3

Στο βίντεο που ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας παραδέχεται ότι το κόμμα του δεν έχει βρει λύση για την άμεση αντιμετώπιση του απειλητικού φάσματος της ανεργίας, που ενδεχομένως να βρεθούν οι μεταλλωρύχοι, όταν έρθουν στην εξουσία και κλείσουν το μεταλλείο υπάρχει και κάτι άλλο που προκάλεσε αίσθηση σε όσους το παρακολούθησαν.

Είναι η εμφάνιση και η ερώτηση-τοποθέτηση που έκανε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη κ. Γιώργος Ζουμπάς, ο οποίος επέλεξε να εμφανιστεί στο στούντιο της ΕΡΤ3 με τυρκουάζ μπλουζάκι "SOS Χαλκιδική".

Δ.ΒΙΤΣΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ:"ΑΚΟΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ #SKOURIES" (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάζοντας τις διαρροές που έγιναν από τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο κ. Τσίπρας με το δήμαρχο Αριστοτέλη και εκπροσώπους του #skouries, μείναμε με την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και εφόσον έρθει στην εξουσία, εκτός από το δεδομένη ακύρωση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές έχει έτοιμη λύση για τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Βέβαια, δε δόθηκαν στη δημοσιότητα κάποιες λεπτομέρειες αυτής της λύσης, ενώ επίσης και το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη για τη συνάντηση δεν είχε καμία διευκρίνηση επ’ αυτού του μείζονος σημασίας θέματος.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

“ANTIGOLD” ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΤΟΥ #SKOURIES ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...???

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος ROZA LUXEMBURG”, που εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας από τις 4 μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου περιόδευσαν σε 5 πόλεις της Γερμανίας 2 ακτιβιστές από τη Χαλκιδική και μέλη του «κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού».

Οι πόλεις στις οποίες οι ακτιβιστές συμμετείχαν σε πάνελ συζητήσεων ήταν η Λειψία, η Γένα, η Κολωνία, το Αμβούργο και το Βερολίνο. Η επικοινωνιακή κάλυψη όλων αυτών των εκδηλώσεων έγινε από το εν λόγω ίδρυμα, που ταυτίζεται ιδεολογικά με τη γερμανική άκρα αριστερά και το κόμμα “DIE LINKE”. Ενός κόμματος που διατηρεί αδελφικούς δεσμούς στην Ελλάδα με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος εξέδωσε δελτίο τύπου, που αφορά τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει μεν το πολύ καλό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στις δυο πλευρές (δήμου και Τσίπρα), από την άλλη δε αφήνει να περάσει μέσα  από τις γραμμές του το "πολιτικό μήνυμα" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα, προκαλώντας ερωτηματικά για τις ανάγκες, που πρόκριναν την ενσωμάτωση  αυτού του... μηνύματος, μέσα σ' ένα δελτίο τύπου δημοτικής αρχής.

ΑΛΕΞΙ-ΧΡΥΣΟΙ

«αλεξι- & αλεξί- : α' συνθετικό με λόγια προέλευση σε σύνθετα ονόματα, στα οποία δηλώνει ότι αποτρέπεται ή εμποδίζεται η καταστρεπτική ή ανεπιθύμητη δράση αυτού που εκφράζει το β' συνθετικό: αλεξι~κέραυνο, αλεξίπτωτο· αλεξίσφαιρος».

------------------------------------------------------------------

Γιατί άραγε επισκέφθηκε ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη τον Τσίπρα Αλέξανδρο, προχθές στη Θεσσαλονίκη; Ακολουθούν μια ντουζίνα πιθανοί λόγοι:

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

#SKOURIES:"ΕΓΩ ΕΓΙΝΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ..."- ΠΟΙΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ?

Όταν οι άνθρωποι στο διάβα της ζωής από τα χαμηλά καταφέρουν να φτάσουν στα ρετιρέ της κοινωνικής καταξίωσης είναι φυσιολογικό επακόλουθο να νιώθουν πολύ όμορφα με το εαυτό τους και να αναπολούν από ασφαλή απόσταση το δύσκολο και ανηφορικό παρελθόν τους.

Όταν μάλιστα κάποιοι άνθρωποι πετυχημένοι στο σήμερα τυγχάνει να τους ενώνουν κοινές φοιτητικές και πολιτικές αφετηρίες του παρελθόντος (βλέπε οικονομικό πανεπιστήμιο και ΚΝΕ) και οι δρόμοι τους να ξανασμίγουν στο σήμερα σχεδόν από το ίδιο μετερίζι (βλέπε τοπική αυτοδιοίκηση)  αλλά και με ταυτόσημη πολιτικοοικονομική στόχευση (βλέπε "εναλλακτικά μοντέλα ανάπτυξης") τότε η χαρά τους μάλλον δεν περιγράφεται και εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως...

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Φώτο από τη σημερινή συνάντηση που έγινε στην ΠΚΜ
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην επισκέφθηκε τελικά τις... #skouries, όμως πήγαν οι... #skouries στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκαν με τον κ. Τσίπρα στο περιθώριο της επίσκεψης που έκανε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο λόγος για τη βουλευτή Χαλκιδικής κ. Κατερίνα Ιγγλέζη, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής αλλά και το νέο δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο οι οποίοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχαν την ευκαιρία να τα πουν και να συμφωνήσουν σε πολλά πράγματα με τον κ. Τσίπρα σ' ότι αφορά  το αναπτυξιακό μέλλον της ΒΑ Χαλκιδικής.

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΟΥ... #SKOURIES ΡΥΠΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Ο ψυχολογικός πόλεμος σε συνδυασμό με τα ρατσιστικά αισθήματα μίσους, που τρέφουν οι "antigold" ακτιβιστές εναντίον των μεταλλωρύχων, συνεχίζεται κανονικά και χωρίς κανένα φραγμό στις... #skouries.

Το νέο επεισόδιο αυτού του επώδυνου για την κοινωνία σκηνικού καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του νεκροταφείου της Μ. Παναγίας, όπου άγνωστοι ρύπαναν με ποικίλα συνθήματα, σχόλια και μηνύματα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων αλλά και του κοινού για την εναλλακτική πρόταση της ανάκτησης χρήσιμων υλικών, γης και ενέργειας από χώρους διάθεσης αποβλήτων μέσω της εξόρυξης και κατάλληλης επεξεργασίας τους. 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η μέθοδος εξόρυξης και διαχείρισης αποβλήτων, θα αναλυθούν τεχνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα και θα εξεταστούν οι δυνατότητες εφαρμογής της μεθόδου στην Ελλάδα.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

"ΑΛΕΞΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΙΣ... #SKOURIES"

Φώτο από την τελευταία επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις Σκουριές τον Απρίλιο του 2011.
Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε...
Αυτή η... προτροπή ή συμβουλή αν θέλετε, ακούγεται πολύ συχνά τις τελευταίες ημέρες από στελέχη της Κουμουνδούρου προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επικοινωνιακή αποδοχή του ταξιδιού που έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμο της Ιταλίας για να παραστεί σ' ένα πολιτικοοικονομικό φόρουμ, δεν ήταν θετική, καθώς εκτός όλων των άλλων, στέρησε την παρουσία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νέο ηγέτη της αριστεράς από το πανεργατικό συλλαλητήριο, που διοργάνωσε η  ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη κατά της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΜΙΧΟΥ ΣΤΟ Χ. ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

"Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συντήρηση του κλίματος διχόνοιας και πολιτικής εσωστρέφειας που ο κ. Πάχτας δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει ως μοναδική του ελπίδα να παραμένει στη δημοσιότητα.

Ως νέα δημοτική αρχή αφήνουμε τη θητεία της πρώην δημοτικής αρχής να την κρίνει η ιστορία. Οι δημότες ήδη την έκριναν.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΑΙΣΜΑ ΟΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΟΡΤΙΑ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία για τη διαρροή φορτίου μεταλλευμάτων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» πάνω σε πλοίο που φόρτωνε κοντέινερς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πριν ένα χρόνο.

Από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση ποινικών αδικημάτων. Έτσι δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΤΙΣ... #SKOURIES?

Στην ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή από  τη βουλευτή  Χαλκιδικής  Κατερίνα Ιγγλέζη και άλλους  15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ, Υγείας και Εσωτερικών  υπάρχουν 9 υποερωτήσεις, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ σε συνδυασμό με το εισαγωγικό κείμενο επιχειρούν να εμφανίσουν τη μεταλλευτική δραστηριότητα από τα χρόνια του Βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου μέχρι και τις μέρες ως την αποκλειστική υπεύθυνο για τη «ρύπανση», των υπόγειων υδάτων της ΒΑ Χαλκιδικής από υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

Νομίζουμε, ότι ακόμη 3 ερωτήσεις που μας προέκυψαν διαβάζοντας το κείμενο της ερώτησης αυτής, ίσως να έριχναν ακόμη περισσότερο φως απ’ αυτό που επιθυμεί να πέσει η κ. Ιγγλέζη και συνάδελφοι της...

Η ELDORADO GOLD ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 60% ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της Eldorado Gold και κατά το 2014 παραμένει το έργο εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού και χαλκού στις Σκουριές στον Δήμο Αριστοτέλη, όπως είχε αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του καναδικού ομίλου Paul Wright στην τηλεδιάσκεψη αναλυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, στις αρχές καλοκαιριού. 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία φέτος θα επενδύσει 200 εκατ. δολάρια κατά την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα, ποσό που αντιπροσωπεύει το 60% του συνόλου του διεθνούς επενδυτικού προγράμματός της.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Παρακολουθήστε λοιπόν πως στήνεται μια προπαγάνδα: Όπως είναι γνωστό, στις 4 Αυγούστου η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε το περίφημο έγγραφο που ερμηνεύεται από όλο το antigold μπλοκ πως για το αρσενικό στο νερό στο Νεοχώρι φταίει η εξόρυξη στις Σκουριές, άσχετα που δεν άρχισε ακόμη!!! Και ακολουθούν οι γνωστές δηλώσεις του κου Σανταβού, «κάτοικου Νεοχωρίου» περί καρκίνων, θανάτων κ.λπ.

Από τότε κάθε 5-6 μέρες, εφημερίδες όπως η ΑΥΓΗ, η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Δρόμος της Αριστεράς και άλλα Συριζαϊκά έντυπα, έχουν απαραίτητα ένα άρθρο για «το Νερό-Δηλητήριο στην Χαλκιδική», ή για το «Χρυσάφι που σκοτώνει» και άλλα τέτοια λαϊκίστικα… Έτσι εγκαθιδρύεται η πιθανολογία ως είδηση και η απιθανότητα ως γεγονός…

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:" Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ"

Η δημοτική παράταξη "Όραμα Πολιτών" του Χρήστου Πάχτα εξέδωσε με τη σειρά της νέο δελτίο τύπου.

Καταγγέλλει τη νέα δημοτική αρχή για υποκριτικό λόγο και ανακριβείς ισχυρισμούς σε ανακοίνωση της για να "δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, αναφορικά με τις συνθήκες, το προσκήνιο και το παρασκήνιο που προηγήθηκε για να καταστεί τελικά επιτυχής η καθυστερημένη κατά μια εβδομάδα ορκωμοσία των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της μειοψηφίας το πρωί της Κυριακής στην Ιερισσό.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖ«Α» ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΙ

Από τον Σκεπτόμενο Πολίτη (ΠΗΓΗ)
« Πρέπει όμως να επισημανθεί εδώ, πως ο οικονομικός ρόλος των ορυκτών πόρων είναι αρκετά μεγαλύτερος, αν ληφθεί υπόψη η συμβολή τους γενικά στη μεταποίηση, που για ορισμένα υλικά φθάνει στο πιο τελικό στάδιο, όπως, για παράδειγμα, στα είδη από αλουμίνιο (μαγειρικά σκεύη κ.λπ.), αλλά και η συμμετοχή στην οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα. 

Αν συμφωνήσουμε σε αυτές τις παραδοχές, τότε η προστιθέμενη αξία είναι σημαντικότατη και το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αναφέρεται μόνο για τα βασικά προϊόντα (μέταλλα κ.λπ.). Μια τέτοια προσέγγιση επιβάλλει άλλη, πολύ πιο προχωρημένη μελέτη και γι' αυτό εδώ θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το συνολικότερο οικονομικό όφελος μόνο ενδεικτικά.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όπως μεταδόθηκε πριν από λίγο στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σίας Κοσιώνη στο ρ/σ "ΣΚΑΪ 100,3" την προσεχή Παρασκευή το απόγευμα θα επισκεφτεί τις Σκουριές (!!!) ο Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια, θα ήταν όντως πολύ ενδιαφέρον, αν επισκέπτονταν τις Σκουριές και όχι τις... #skouries o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή πρόκειται για τη γνωστή και χιλιοπαιγμένη παρανόηση, μάλλον η είδηση θα αφορά την επίσκεψη του στην Ιερισσό. 

ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... #SKOURIES ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ?


Ωραία διαβάζεται και ακούγεται αυτό που υπόσχεται, ως φιλοδοξία τουλάχιστον, η  πρόσκληση του "SOSHalkidiki" για τη συναυλία «ενίσχυσης του αγώνα» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Ιερισσό. 

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσκληση που κυκλοφορεί σε Ελληνικά και Αγγλικά, ο σκοπός της εκδήλωσης και προφανώς των ίδιων των διοργανωτών είναι η εξής: «Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε δελτίο τύπου αναφορικά με την καθυστερημένη κατά μια εβδομάδα ορκωμοσία των εκλεγμένων μελών της αντιπολίτευσης στην Ιερισσό.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: "Το γεγονός αυτό από μόνο του αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη ότι ουδέποτε υπήρξε ή τέθηκε θέμα περί παρεμπόδισης προσέλευσης και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήθηκε η ασφάλεια των εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων."

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ορκίστηκαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο της Ιερισσού ο Χρήστος Πάχτας και τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης του.

Στην τελετή ορκωμοσίας έδωσαν το παρών ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ "ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ" ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ένταση επικρατεί στη Λάρυμνα Φθιώτιδας μετά την απόφαση για τη συγχώνευση του τοπικού Λυκείου (όπου φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ) με το Λύκειο του γειτονικού Μαρτίνου, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα.

Από τη Δευτέρα, οι περίπου 50 μαθητές του σχολείου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της συγχώνευσης και την οριστική επαναλειτουργία του Λυκείου, έχοντας στο πλευρό τους τούς γονείς αλλά και την τοπική κοινωνία. 

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΔΕΗ ΤΗΣ ΑΡΝΑΙΑΣ «ΣΩΖΕΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ Ή ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...?

Η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη αν και πασίγνωστη διώκτρια της μεταλλευτικής δραστηριότητας προέβει σε μια κίνηση που εκπλήσσει!

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς το ΥΠΕΚΑ για την αναβάθμιση του πρακτορείου ΔΕΗ στην Αρναία, μέσα στους πολύ σημαντικούς λόγους που έθεσε και που καθιστούν, κατα τη γνώμη της, επιβεβλημένη τόσο τη συνέχιση της λειτουργίας του, όσο και την στελέχωση του με επιπλέον προσωπικό είναι και οι αυξημένες ανάγκες που έχουν και οι υποδομές των Μεταλλείων Κασσάνδρας!

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Γ.ΜΙΧΟΣ ΣΤΟ SKAI RADIO (2o ΜΕΡΟΣ): "ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ"

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη θέλει χρόνο για να μπορέσει να εδραιώσει τα νέα ήθη και έθιμα που οραματίζεται και θέλει να προσφέρει η διοίκηση του στην τοπική κοινωνία.

Αυτό ήταν το καινούριο στοιχείο που προέκυψε από το δεύτερο μέρος της συνέντευξης, που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ... (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...)

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Εσφαλμένως έχει θεωρηθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποβλέπει αποκλειστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, απαγορεύοντας οποιαδήποτε επέμβαση. Αντίθετα το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο στηρίζει τις βιώσιμες επενδύσεις. 

Αυτό αναφέρει o τέως πρόεδρος του ΣτΕ και επικεφαλής της ελληνικής εταιρείας δικαίου πολεοδομίας και χωροταξίας Κωνσταντίνος Μενουδάκος που, μιλώντας στο Capital.gr, σχολιάζει τις τελευταίες αλλαγές ως προς την αξιοποίηση του αιγιαλού, ζήτημα που πριν από μερικές εβδομάδες είχε τορπιλίσει την πολιτική σκηνή.

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ ΣΤΟ SKAI RADIO:"ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ"

Υπέρ ενός διαλόγου που θα εντοπίσει τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής (....?) σε σχέση με τη μεταλλευτική άλλα και με άλλες παράλληλες αναπτυξιακές δράσεις, τάχθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος στο Ρ/Σ "ΣΚΑΙ 100,3" και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.

Ο κ. Μίχος πάρα το ότι ρωτήθηκε αν θα πάρει πρωτοβουλίες για το κλείσιμο των μεταλλείων, δεν απάντησε ξεκάθαρα με ένα ναι ή ένα όχι. Επανέλαβε όμως όσα ισχυρίστηκε και προεκλογικά ότι είναι αντίθετος ο ίδιος και η παράταξη του με την επέκταση της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ... #SKOURIES EΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Χαλκιδικής Θεόδωρος Αδαλής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι πρόεδροι 13 εργατικών κέντρων Μακεδονίας και Θράκης ενόψει του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης που διοργανώνει η ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο στις 6 το απόγευμα .

Σύμφωνα με τον κ. Αδαλή το ποσοστό ανεργίας στη Χαλκιδική είναι στο 20%, όταν στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται μεταξύ 30% με 40%,  γιατί όπως τόνισε..

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

«ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Εικονογράφηση του Kelsey King με πράσινα μπαλόνια-φυτά
Σκεπτόμενος Πολίτης
 Όχι, ΔΕΝ υπήρχε τέτοιο σύνθημα σε πανό στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό την Κυριακή, αν και θα έπρεπε. Αντίθετα το μαύρο πανό των γνωστών σκοταδιστών, φάτσα-κάρτα, υπενθύμιζε στον Μίχο (ή μήπως τον προειδοποιούσε;)  ότι  «Σας εκλέξαμε για να σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου μας». Προσέξτε δηλαδή την πορεία σας, του έλεγαν, εμείς σε βγάλαμε δήμαρχο…

Τα όσα προηγήθηκαν της ορκωμοσίας είναι βέβαια θλιβερά. Οι μεταφερόμενοι παραθεριστές από τις αυτοσχέδιες παιδικές κατασκηνώσεις του Κακάβου και λοιποί άεργοι και αργόσχολοι, είχαν φροντίσει φυσικά να δημιουργήσουν το κατάλληλο για την περίσταση, κλίμα. 

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας και οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, με αίτησή τους προς τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιάννη Μίχο ζητούν να ορισθεί ο τόπος και η ημερομηνία ορκωμοσίας τους και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Παρακάτω η αίτηση όπως υποβλήθηκε με πληρεξούσιο δικηγόρο:

“ANTIGOLD” ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ..

Μετά από μια μακρά περίοδο εσωτερικών αναζητήσεων ο “antigold” ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας κ. Σαράντης Δημητριάδης δείχνει να καταλήγει στην αναγκαιότητα της εγκατάστασης  βιομηχανίας μεταλλουργίας στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το αναφέρει ξεκάθαρα σε άρθρο του με τη βασική προϋπόθεση ότι αυτή η βιομηχανία όπως και κατεργασία του χρυσοφόρου πυρίτη της Ολυμπιάδας θα γίνεται και θα ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Χρήστου Πάχτα αναφορικά με τις ευθύνες και τις παραλείψεις που αποδίδει στη νέα δημοτική αρχή, εξαιτίας των οποίων δεν έγινε εφικτή η παρουσία του ίδιου και της δημοτικής ομάδας του στην τελετή ορκωμοσίας, εκδόθηκε δελτίο τύπου-απάντηση και από την παράταξη του Γιάννη Μίχου.


Σύμφωνα μ' αυτή την ανακοίνωση η απουσία του Χρήστου Πάχτα από την τελετή ορκωμοσίας ήταν προαποφασισμένη, επειδή ο ίδιος όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση αρνείται να αποδεχτεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης Μαίου.

ΗΧΗΡΗ “ANTIGOLD” ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Από τη χθεσινή τελετή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στην Ιερισσό αίσθηση προκάλεσε σε πολύ κόσμο και η απουσία του ιδρυτή του «παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων». 

Κάποιες κακές γλώσσες λένε, ότι η απουσία αυτή οφείλονταν στο γεγονός, ότι ο ίδιος λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία θυμήθηκε πως προεκλογικά χρησιμοποιούσε την ίδια ρητορική με το Γιάννη Μίχο...