Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

YΠΕΚΑ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική επερώτηση της κ. Ιγγλέζη αναφορικά με τη νομιμότητα ή μή της αδειοδότησης της έγκρισης της τεχνικής μελέτης των φραγμάτων απόθεσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία παράβαση αυτού του έργου με βάση την Ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και ότι όλα γίνονται με γνώμονα την εγκριθείσα ΜΠΕ.

Η κ. Ιγγλέζη, όπως αναμένονταν άλλωστε, έδειξε ιδιαιτέρως ενοχλημένη από την επίσημη απάντηση του ΥΠΕΚΑ και στάθηκε με επιμονή για πολλοστή φορά επάνω στις πάγιες "antigold" καταστροφολογικές εκτιμήσεις, χρησιμοποιώντας βαρύγδουπες εκφράσεις, όπως για παράδειγμα "ωρολογιακή περιβαλλοντική βόμβα" κάτι που το επισήμανε και ο κ. Παπαγεωργίου στη δευτερολογία του.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματος σπουδών των περισσοτέρων ευρωπαϊκών και ελληνικών πανεπιστημίων αποτελούν οι εκπαιδευτικές εκδρομές σε εταιρίες και βιομηχανίες, με συναφείς με το αντικείμενο σπουδών τους δραστηριότητες.  Οι υποχρεωτικές ημερήσιες επισκέψεις, όπως οι ίδιοι οι σπουδαστές ομολογούν, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και ουσιαστικά μέρη της φοιτητικής τους πορείας.

Στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, το τμήμα Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, και το τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., άνοιξαν  τον Νοέμβριο, τον κύκλο των ημερήσιων εκδρομών για εφέτος.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΕΞΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ "ANTIGOLD" ΦΑΝΤΑΣΙΑ...

*Ακολουθεί σχόλιο του blog 
Όποτε διαβάζω την Φυλλάδα των Συντακτών βρίσκομαι μεταξύ στο να αρχίζω να γελάω ή να την πετάξω για προσάναμμα στην σόμπα, αδιάβαστη. 

Στο σημερινό μεγαλειώδες «ρεπορτάζ» για την πορεία στις Σκουριές και τα επεισόδια που προκάλεσαν οι εισαγόμενοι με πούλμαν μπαχαλάκηδες, μεταξύ άλλων, έχει μια φωτογραφία από έναν δασικό δρόμο με στοιβαγμένα αριστερά-δεξιά ξύλα, και την εξής απίστευτη λεζάντα:

«Κομμένα δέντρα, στοίβες ατέλειωτες, όσο πάει το μάτι. Τα περισσότερα έχουν ήδη που πουληθεί για να γίνουν παρανάλωμα στα τζάκια των αδιάφορων αστών».!!!

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ... ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΟΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Επέστρεψε η ηρεμία στις Σκουριές μετά την ένταση που επικράτησε πριν από δυο ώρες περίπου, όταν η γνωστή ομάδα των 30 "οικολόγων" της Παρασκευής επιχείρησε να εισβάλλει μέσα στο εργοτάξιο.

Χαρακτηριστικό της πρόθεσης αυτών των ατόμων για εισβολή στον εργασιακό χώρο είναι πως μέχρι να κάνει την εμφάνιση της η αστυνομία και να αποχωρήσουν, είχαν προλάβει να ξεβιδώσουν με κατσαβίδια τους μεντεσέδες από την πόρτα της εισόδου του εργοταξίου, χωρίς ευτυχώς να πέσει είτε επάνω σ' αυτους είτε σε εργαζόμενους.

ΤΩΡΑ - ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΟΙ 30 "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Πριν από λίγη ώρα οι 30 περίπου "οικολόγοι" αποχώρησαν από την είσοδο του εργοταξίου των Σκουριών και κατέβηκαν προς το Χοντρό Δέντρο.

Ρόλο σ' αυτη την υποχώρηση έπαιξε και η παρουσία της αστυνομίας, που έκανε και αυτή την εμφάνιση της νωρίτερα στο χώρο.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας είναι η 3η Παρασκευή βράδυ μέσα στο Νοέμβριο, όπου αυτή η ομάδα των 30 ατόμων από την Ιερισσό ανεβαίνει στις παραγωγικές Σκουριές για να εκφοβίσει και να απειλήσει εργαζόμενους στο χώρο εργασίας τους.

ΤΩΡΑ - "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Στις Σκουριές βρίσκονται αυτή τη στιγμή 30 περίπου "οικολόγοι" οι οποίοι απειλούν και εκφοβίζουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται μέσα στο εργοτάξιο.

Πρόκειται μάλλον για τη γνωστή ομάδα που πριν μέσα στο μήνα που διανύουμε έχει βρει σαν χόμπι να ανεβαίνει επάνω στο εργοτάξιο κάθε Παρασκευή βράδυ και να δημιουργεί προβλήματα στους εργαζόμενους.

ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΟΥ

Στις 30 Νοεμβρίου γίνεται δημοψήφισμα στην Ελβετία εάν θα πρέπει η Κεντρική Τράπεζα της Χώρας να αυξήσει τα αποθέματα Χρυσού από το 8% του συνολικού συναλλαγματικού αποθέματος σε 20%.

Συγκεκριμένα, οι Ελβετοί θα κληθούν να αποφασίσουν για τα εξής:

  •      Την επιβολή στην Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) της υποχρέωσης να διακρατεί σε χρυσό «τουλάχιστον» το 20% των παγίων της,
  •     Την απαγόρευση πώλησης του χρυσού από τα αποθέματα της SNB
  •     Τη φύλαξη στην Ελβετία του 100% των αποθεμάτων χρυσού της SNB και τον επαναπατρισμό ποσοτήτων που βρίσκονται εκτός των συνόρων της χώρας.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ"

Της Αγγελικής Ρήγα 
Θα πας να ζήσεις στο χωριό; Με ρώτησε μια φίλη όταν έμαθε ότι αποφασίσαμε με τον άντρα μου να επιστρέψουμε.

Δεν μπορούσε εύκολα να δει αυτό που ζούμε πλέον στα χωριά μας. Και αποφάσισα να της το «δώσω» μέσα από μια πραγματική ιστορία:

«Πριν λίγα χρόνια, μια ηλικιωμένη γυναίκα μου είπε έξω ακριβώς από το προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο:«Έχω πίστη και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε. Τους ανθρώπους. Όταν επιστρέψουν, τα χωριά μας θα είναι και πάλι ευλογημένα, όπως τους αξίζει».

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

#SKOURIES: "Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΠΟ... ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ ΧΗΜΙΚΟΥΣ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ"

Η άρνηση της σχολής χημικών - μηχανικών του ΑΠΘ να επισκεφτεί για εκπαιδευτικούς λόγους τις εγκαταστάσεις της "Ελληνικός Χρυσός"  έγινε αντικείμενο ευμενούς σχολιασμού από τις πηγές διάδοσης του "antigold" ολοκληρωτισμού.

Κατά την άποψη μας, αυτοί οι φοιτητές καλά κάνουν και δεν έρχονται στα μεταλλεία από τη στιγμή που επέλεξαν, ότι το κομματικό συμφέρον που τους έλκει να υπηρετούν τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πάνω από το επιστημονικό συμφέρον που λογικά θα κληθούν κάποια στιγμή να υπηρετήσουν, στο κοντινό ή απώτερο μέλλον, αν και εφόσον καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

"ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ... ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ, ΚΑΝ' ΤΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ!" (Email)

"Όλοι θυμόμαστε την εγκληματική επίθεση στις Σκουριές, το κάψιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, τις περιουσίες των μεταλλωρύχων που καταστρέψανε.

Δυστυχώς με την διαρκή ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα,  γινόμαστε και πάλι θεατές σε έναν νέο κύκλο βίας. Από τους νεοφώτιστους σωτήρες που αγνοούν την πραγματικότητα και δημιουργούν επί τούτου, κλίμα αναταραχής.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΡΗΞΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ KAI "ANTIGOLD"

Τις τελευταίες ημέρες τα βλέμματα της τοπικής κοινωνίας είναι στραμμένα στα πυρά που εκτοξεύουν οι "antigold" προς τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο Αριστοτέλη προσωπικά για όσα δεν έγιναν ή δεν διατυπώθηκαν στο τελευταίο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, όπως ορίζει το προεκλογικό "κείμενο αρχών", που ενώνει και δεσμεύει τις δυο πλευρές.

Κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει να πιστεύουν πως άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση του "antigold" συνασπισμού απότοκος της ρήξης και της σοβαρής κρίσης που φαίνεται να σοβεί στους κόλπους τους. Μάλιστα, ακούγονται ή δείχνουν και πολύ ικανοποιημένοι επειδή συμβαίνει ό,τι συμβαίνει.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΙΣ... #SKOURIES ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΠΟ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ

Οι υπέρμαχοι της αποανάπτυξης υποστηρίζουν ότι στον Κάκαβο μυρίζει ακόμη δακρυγόνο μετά τις χθεσινές συγκρούσεις ανάμεσα σε φίλιες και αστυνομικές δυνάμεις έξω από την είσοδο του εργοταξίου στις Σκουριές.

Θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Δύσοσμες και αποπνικτικές οι συνθήκες που επικράτησαν χθες κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά. Αν και κάποιοι νεαροί "antigold" ακτιβιστές, είδαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας να αντιμετωπίζουν τις ρίψεις χημικών, όπως απολαμβάνει η έρημος τη βροχή...

Μήπως όμως μυρίζει και τίποτα άλλο στον Κάκαβο; Μήπως για παράδειγμα μυρίζει και βενζίνη από ρίψεις βομβών μολότοφ;

ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ... #SKOURIES: "ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τo "antigold(ιο) αλφαβητάριο" μετά από κάθε... αγωνιστική δράση στις Σκουριές, όπου έχει προκληθεί από τη μεριά των... οικολόγων εμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις για να βγουν φωτογραφίες και ανάλογα βίντεο, ακολουθεί η διάδοση της παγίας προπαγάνδας τους για "αναίτια βία" και "δυναμική κρατική καταστολή"  κτλ.

Έτσι και σήμερα επιχειρούν να πείσουν το πανελλήνιο, ότι αυτοί που προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλοντας μέσα σε ιδιωτικό χώρο εργασίας δέχτηκαν... απρόκλητα επίθεση, καθώς κατά τη λογική τους η αστυνομία έπρεπε να παρακολουθεί αμέτοχη να κάνουν ότι είχαν κατά νου...

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η "ANTIGOLD"... ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ειρηνικά ξεκίνησε..., πολεμικά τελείωσε η κινητοποίηση των "οικολόγων" στις Σκουριές.

Μέτα από ένα γεμάτο δίωρο εμπλοκής μιας ομάδας 50-60 ατόμων που αποσπάστηκε από την πορεία και άρχισε να επιδίδεται στο γνωστό κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις, εδώ και 1 ώρα περίπου επανήλθε η ηρεμία στις Σκουριές.

ΤΩΡΑ - ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ"- ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Συνεχίζεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ομάδα των 50-60 ατόμων με την αστυνομία έξω από το εργοτάξιο των Σκουριών.

Παρά τα όσα διαδίδονται από "antigold" φίλτρα... ενημέρωσης τα πάντα ξεκίνησαν από τη συγκεκριμένη ομάδα που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και προσπάθησε να εισβάλλει στον εργοταξιακό χώρο.

ΤΩΡΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Ηλεκτρίστηκε η ατμόσφαιρα στις Σκουριές. Το κλίμα χάλασε όταν περίπου 50 άτομα με κουκούλες αποσπάστηκαν από το σώμα της ειρηνικής πορείας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο πορείας και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο εργοτάξιο, σπάζοντας τα εξωτερικά κιγκλιδώματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο τους απώθησαν κάνοντας από την πλευρά τους χρήση χημικών και βομβών κρότου λάμψης.

ΤΩΡΑ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Πριν λίγα λεπτά ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή από τη διασταύρωση της Μ. Παναγίας προς το εργοτάξιο των Σκουριών.

Είχαν προηγηθεί οι προσυγκεντρώσεις των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στις εξορύξεις σε Ιερισσό και Μ. Παναγία, ενώ στους συγκεντρωμένους προστέθηκαν και 4 λεωφορεία εκτός Χαλκιδικής.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΠΑΛΜΟ

Του Δρ. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη
Είναι αυτές οι συγκεκριμένες εποχές και περίοδοι πολιτικής ρευστότητας, κοινωνικής και οικονομικής φθοράς και διαφθοράς, καθώς και αναζήτησης κομματικής προστασίας που κάνουν τα άτομα να εμφανίζουν ή ακόμη πιο σωστά, να μην μπορούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο. 

Προκύπτει άμεσα και χαρακτηριστικά η διάκριση μεταξύ αυτών που επιλέγουν την αξιοπρέπεια απέναντι στο επίκαιρο κέρδος, την αλήθεια και όχι την υποκρισία, την υπεύθυνη και έντιμη συμπεριφορά χωρίς προαπαιτούμενα. 

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Τελικά ήταν αποστειρωμένο από φιλομεταλλευτικές παρουσίες και απόψεις το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τόσο τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας, όσο και εκπρόσωποι της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και εκπρόσωποι εργαζομένων στα μεταλλεία δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους που συμπίπτουν στον εξής ένα:

Την απουσία κλίματος δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού στη διατύπωση διαφορετικής άποψης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

Όπως αναμενόταν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο εκδόθηκε απόφαση-ψήφισμα ενάντια στην "επέκταση της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας..."

Στο ψήφισμα γίνεται λόγος μεν για σεβασμό από μέρους της νέας δημοτικής αρχής στο αναφαίρετο δικαίωμα των μεταλλωρύχων στην εργασία και προσπάθειας δε για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, καθώς υπάρχει δαφορετική φιλοσοφία σε θέματα αειφορικής ανάπτυξης, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Ζουμπάς διάβασε στο σώμα την επιστολή που απέστειλε προς εκείνον ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Πάχτας.

Στην επιστολή του ο κ. Πάχτας υποστηρίζει, ότι λόγοι που καθιστούν αμφίβολη την προσωπική ασφάλεια του δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην αποψινή δημοτική συνεδρίαση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Η “Ελληνικός Χρυσός”,  σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, κ. Ζουμπά, δηλώνει τα εξής, σε σχέση με το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:

  •     Τιμούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές Αρχές και σεβόμαστε απόλυτα τον θεσμικό τους ρόλο και τις αποφάσεις των.
  •     Επαναλαμβάνουμε την διάθεσή μας για συμβολή σε κάθε αθροιστική κοινωνική λογική και με συμμετοχή στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και με συγκεκριμένες πρακτικές.

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΑΠΟ "ANTIGOLD" ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ?


Αφορμή για το ερώτημα μας έδωσε η παράλειψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να κοινοποιήσει την πρόσκληση της σημερινής συνεδρίασης και στα σωματεία εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έτσι ώστε να παραστούν εκπρόσωποι τους σε μια συζήτηση που, αν μη τι άλλο, τα θέματα της τους ενδιαφέρουν.

Ο ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΣΒΒΕ ΣΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"


Η «Ελληνικός Χρυσός» έλαβε τον έπαινο «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» (ΕΚΕ) από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία», την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

«Αυτή η βράβευση από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βορείου Ελλάδος  αποτελεί για εμάς μεγάλη τιμή. Νοιώθω προσωπικά την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτόν τον έπαινο, τους εργαζόμενούς μας, τους συνεργάτες  και εργολάβους μας, και όλους τους κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη που στηρίζουν σταθερά την μεταλλευτική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Του Δρ. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη
Σε μια χώρα που πολλά λέγονται και λίγα γίνονται η κοινωνική εκμετάλλευση και ο επαγγελματικός τυχοδιωκτισμός βρίσκουν ελεύθερο και άφθονο πεδίο δράσης. Με σχέδιο και δράση αλοιώνουν και καταστρέφουν το μέλλον της Ελλάδας, παραπλανούν και ταλαιπωρούν τον λαό και τους πολίτες, κλέβουν και αφαιρούν την ελπίδα από τους νέους. 

Επαγγελματίες της αντίδρασης με όλη τη σημασία της  λέξης, περιφέρονται από την μια στην άλλη άκρη της χώρας με μοναδικό σκοπό να εμποδίσουν και να σταματήσουν κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία, κάθε προσπάθεια κοινωνικής και οικονομικής ανάτασης. 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΒΒΕ

Στο πλαίσιο των βραβείων «Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος», έναν θεσμό που καθιέρωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), η Ελληνικός Χρυσός τιμήθηκε με έπαινο στην κατηγορία «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». 

Στην τεκμηρίωση που ακολουθεί τη βράβευση της Ελληνικός Χρυσός, επισημαίνεται ότι για την εταιρεία αδιαπραγμάτευτη αξία είναι η ασφαλής λειτουργία των έργων της σε σχέση με το περιβάλλον, τους εργαζομένους της και την τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΥΠΟΓΕΙΤΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: "ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΓΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΙΣ... #SKOURIES" (ΦΩΤΟ)

"Σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 16-11-2014 στις Σκουριές και με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις από το συντονιστικό φορέων και συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού θέλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια πιστοποιώντας ότι:

Ο φίλος και συνάδελφος που υπέστη άγρια και βάναυση επίθεση εναντίον του αλλά και το αυτοκίνητο του, με το οποίο βγάζει το μεροκάματό του για να ζήσει την οικογένεια του, δεν ήταν σεκιούριτι της εταιρείας αλλά ούτε και έκανε έλεγχο στους δήθεν διαδηλωτές που θυμήθηκαν να κάνουν πορεία με το βασίλεμα του ηλίου.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙ - "ΑNTIGOLD" ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ?

Η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα μεταλλεία έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο δημαρχείο της Ιερισσού.

Η συνεδρίαση αφορά τη συζήτηση της προσφυγής του αρχιμανδρίτη Αγγέλογλου στο ΣτΕ με αίτημα την διακοπή της μεταλλευτικής επένδυσης.

Στην επίσημη πρόσκληση που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το αξιοπερίεργο είναι πως δεν υπάρχει καμία κοινοποίηση προς τα σωματεία εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ" ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Στο εργοτάξιο των Σκουριών επιχείρησαν να εισβάλλουν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα περίπου 20 άτομα από την Ιερισσό.

Ο σκοπός τους δεν επετεύχθη καθώς απωθήθηκαν από την αστυνομία. Η ομάδα των "ακτιβιστών" κατέβηκε προς το Χοντρό Δέντρο όπου εκεί συνάντησε μια ακόμη ομάδα περίπου 50 ατόμων που έφτασαν στο σημείο για να τους ενισχύσουν, καθώς υπήρχε φόβος για προσαγωγές από την αστυνομία, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

#SKOURIES: "ANTIGOLD" ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΙΣΣΟΣ - ΣΤΡΑΤΩΝΙ

"Πρωτόποροι" και στο φίλαθλο πνεύμα οι "antigold"...
Οι γνωστές βίαιες εικόνες και καταστάσεις που πυκνά συχνά ζουν οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής από μια μερίδα θερμοκέφαλων "antigold" αναβίωσαν χθες κατά τη διάρκεια και το τέλος της ποδοσφαιρικής συνάντησης Ιερισσός - Στρατώνι που διεξήχθη έπειτα από απόφαση της αστυνομίας στο γήπεδο της Ορμύλιας.

Η μερίδα αυτών των θερμοκέφαλων ατόμων που απολαμβάνουν την έλλειψη επίγνωσης των χώρων που βρίσκονται και χωρίς καμία ντροπή και σεβασμό εκτονώνουν τα κατώτερα ένστικτα τους, φρόντισε να κάνει την παραμονή των μελών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Στρατωνίου από δύσκολη μέχρι ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ" ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ" ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ...

Ακούγεται πολύ έντονα, ότι στην απογευματινή λαϊκή συνέλευση που έχει οριστεί να γίνει το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο της Ιερισσού αναμένεται μεταξύ άλλων να συνταχθεί και να κατατεθεί υπό μορφή... ψηφίσματος η απαίτηση των "συντονιστών" προς το δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο, του να παρίστανται από κοινού σ' όλες τις δράσεις, που διοργανώνονται ενάντια στα μεταλλεία για ευνόητους λόγους, πολιτικούς και επικοινωνιακούς. 

Όπως μαθαίνουμε, η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο να γίνει άμεσα ορατή η "ενότητα" μεταξύ της νέας διοίκησης του δήμου και του συντονιστικού στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί από το συγκοινωνούν δοχείο των συντονιστών, παρατηρητών και ΜΚΟ για τις 23 Νοεμβρίου στις Σκουριές. 

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ANTIGOLDGR.ORG ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Έκαστος στο είδος του και το antigoldgr.org στη λασπολογία του
Το Στρατώνι για πολλοστή φορά δέχτηκε την επίθεση λάσπης του "παρατηρητηρίου..." 

Μια πολύ δυνατή νεροποντή, όπου στο δίωρο 11:00 με 13:00  έριξε στο Μάντεμ Λάκκο 55,7mm (χιλιοστά βροχής)  από τα 78,8 mm της ημέρας, περίπου δηλαδή το 13% της βροχής που πέφτει ετησίως στο Στρατώνι, το οποίο υπολογίζεται στα 600mm, χωρίς ευτυχώς να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στον οικισμό, για το antigoldgr.org αποτέλεσε ευκαιρία για... γιορτή ψέματος και  λάσπης!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ

Στα μέσα Οκτωβρίου οι μαθητές της ΣΤ' του δημοτικού σχολείου Στρατωνίου επισκέφτηκαν με τη δασκάλα τους το εργοστάσιο παραγωγής συμπυκνωμάτων μολύβδου, αργύρου και ψευδαργύρου που λειτουργεί εκεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Αιτία γι' αυτή την επίσκεψη των μαθητών αποτέλεσε η αναφορά στα ορυκτά και την ενέργεια που γίνεται μέσα στο βιβλίο της φυσικής.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩ ΠΑΝΩ"

Εργαζόμενοι στις Σκουριές μιλούν για το έργο τους

Το έργο στις Σκουριές περιλαμβάνει την επιφανειακή και υπόγεια εκμετάλλευση του κοιτάσματος χαλκού και χρυσού της περιοχής σε βάθος τριάντα ετών. Η επίτευξη αυτού του στόχου επιβάλλει την συντονισμένη συνεργασία εκατοντάδων εργαζομένων που καταθέτουν καθημερινά τον προσωπικό τους κόπο για την κατασκευή των έργων ανάπτυξης του υπόγειου μεταλλείου, του εργοστασίου για την κατεργασία του μεταλλεύματος καθώς και την κατασκευή των επιφανειακών εγκαταστάσεων. Παρακάτω μιλούν με περηφάνια για τη ζωή τους στο εργοτάξιο.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που ανεβαίνουν κάθε μέρα στις Σκουριές. Σφίγγουν τα χέρια, ανταλλάσουν ευχές και πιάνουν δουλειά. Φορούν τα κράνη και τα γιλέκα τους και ο καθένας αναλαμβάνει το πόστο του. Άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων, διαφόρων ηλικιών, άντρες και γυναίκες, με πυρετώδεις ρυθμούς και συντονισμένες διαδικασίες, προετοιμάζουν το πεδίο για την παραγωγή των μεταλλευμάτων που προσφέρει η περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί ενώθηκαν για να υλοποιήσουν σωστά αυτό το έργο.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ MEGA "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ... #SKOURIES ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Τις τελευταίες μέρες οι υπέρμαχοι της αποανάπτυξης ή αν θέλετε πολέμιοι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική ανακάλυψαν περιχαρείς πως και ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega Channel προβάλει χωρίς κανένα ιδιαίτερο κώλυμα τις απόψεις τους. Ακόμη και τις ενδυματολογικές...

Μέσο προβολής όλων αυτών είναι η τηλεοπτική κωμική σειρά "Μοντέρνα Οικογένεια" που προβάλλεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ. Η σειρά έχει φτάσει αισίως στο 20ο επεισόδιο και οι... #skouries έπαιξαν σε δυο επεισόδια. Στο 12ο και στο 20ο επεισόδιο. 

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

23 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι κοινοτήτων που εκλέχτηκαν στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου με την παράταξη "Όραμα Πολιτών" κατέθεσαν υπόμνημα στο ΣτΕ ζητώντας την απόρριψη της προσφυγής του Αρχιμ. Αγγελόγλου κατά της μεταλλευτικής επένδυσης. 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η προσφυγή του αρχιμανδρίτη Αγγελόγλου κατά της επένδυσης και ειδικότερα της τεχνικής μελέτης που αφορά την κατασκευή των φραγμάτων απόθεσης  αποβλήτων εμπλουτισμού από το μεταλλείο των Σκουριών στηρίζεται και από τη νέα δημοτική αρχή.

Ακολουθεί το υπόμνημα στο οποίο αιιτιολογούνται οι λόγοι της αίτησης απόρριψης.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΧΡ. ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Τον πειθαρχικό έλεγχο της προέδρου του πρωτοδικείου Περαιά Σοφίας Φαρασοπούλου ζητάει με μηνυτήρια αναφορά του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Χρήστος Πάχτας.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Πάχτα η πρόεδρος του πρωτοδικείου Πειραιά "υπερέβη την δικαιοδοσία της όχι μόνο προχωρώντας στην αποδοχή αναπόδεικτων συκοφαντικών ισχυρισμών, αλλά κυρίως, και χωρίς να τηρήσει την αρχή της αμεροληψίας,

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το εργοστάσιο παραγωγής λευκολίθου στη Γερακινή Χαλκιδικής
Ο λευκόλιθος ή μαγνησίτης αποτελεί ένα από τα κυριότερα μεταλλεύματα του Ελλαδικού χώρου. Υφίστατο έντονη ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στις δεκαετίες 70 και 80.

Η εκμετάλλευση του παρέχει διάφορα εμπορεύσιμα προϊόντα, όπως μαγνησίτη (ως εξορύσσεται), καυστική και δίπυρο μαγνησία καθώς και πυρίμαχες μάζες ή και πυρίμαχα. Όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, περιζήτητα στη διεθνή αγορά. H διεθνής κατανάλωση στηρίζεται στη δίπυρο, γιατί αποτελεί το κύριο συστατικό στα βασικά πυρίμαχα στη μεταλλουργία και την τσιμεντοβιομηχανία.

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

"90 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ": ΛΕΥΚΩΜΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΜΕ

Με την έκδοση ενός ιστορικού, μεταλλευτικού λευκώματος επισφράγισε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων τον εορτασμό για τα 90 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης λειτουργίας του.

Οι υπηρεσίες του ΣΜΕ ανέλαβαν  να συλλέξουν ιστορικές πληροφορίες, όπως και φωτογραφικό υλικό, προκειμένου, σε μία έκδοση όπως αυτή που επιμελήθηκαν, να αναδείξουν την ιστορική πορεία των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ "ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ" ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Στις 6 το απόγευμα περίπου 30 άτομα εισέβαλαν μέσα στον εργοταξιακό χώρο των Σκουριών.

Οι εισβολείς δεν συνάντησαν καμία αντίδραση από τους εργαζόμενους της βάρδιας και τους φύλακες τους εργοταξίου, ενώ μετά από μισή ώρα στο σημείο κατέφθασε και περιπολικό της αστυνομίας που απλά παρακολουθούσε τις κινήσεις τις συγκεκριμένης ομάδας.

"ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το θέμα της επένδυσης χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική απασχόλησε την εκπομπή "Εδώ Μακεδονία" που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό "Εγνατία Τηλεόραση".

Προσκεκλημένος της εκπομπής που προβλήθηκε στις 5 Νοεμβρίου ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "Ελληνικός Χρυσός" Κώστας Γεωργαντζής, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούσαν το γενικότερο πλαίσιο και τους τρόπους εξέλιξης της μεταλλευτικής επένδυσης.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

"ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ Η ELDORADO GOLD ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!!!"

Ο τίτλος της ανάρτησης μας θα μπορούσε να είναι μια από τις προσεχείς "ταξιδιωτικές οδηγίες" που οι πολέμιοι της μεταλλευτικής εκδίδουν κατά καιρούς και μεταδίδουν μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου τους.

Όσοι αναγνώστες μας είναι από τη Χαλκιδική γνωρίζουν, ότι η δυσφήμιση αυτού του τόπου με όχημα  κινδυνολογίες για αναπόδεικτες θεωρίες εναντίον της μεταλλευτικής  είναι ένα από τα προσφιλή επικοινωνιακά οχήματα που χρησιμοποιούν οι "οικολογούντες".

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ" ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ "IMERYS"!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
 Η στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης της S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου με τη μεγαλύτερη εταιρεία ορυκτών στον κόσμο, τον όμιλο Imerys, ανακοινώθηκε χθες από τον γαλλικό όμιλο. 

Η ελληνική επιχείρηση μετά τη διαδικασία της απορρόφησης θα ελέγχει το 4,5% της γαλλικής βιομηχανίας και ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα κατέχει θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Imerys. Μέσα από την εν λόγω συμφωνία, η Imerys  θα ενισχύσει την αναπτυξιακή της πορεία, διευρύνοντας τα προϊόντα που προσφέρει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το τίμημα της συμφωνίας θα πληρωθεί εν μέρει με μετοχές της Imerys και, όπως σημειώνεται, θα αποφέρει άμεσα κέρδη για τους μετόχους της. Υπολογίζεται ότι η αξία του deal ανέρχεται σε περίπου 550 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ολυμπιάδα: Αύγουστος 2014
Της Αγγελικής Ρήγα
Απασχόληση


  • Περισσότερες από 1.900 θέσεις εργασίας σήμερα (Ελληνικός Χρυσός και εργολάβοι)

  • 5.000 θέσεις απασχόλησης στην περιοχή άμεσα και έμμεσα λόγω της δυναμικής σε οικονομία και εμπόριο, στην πλήρη ανάπτυξη του έργου

  • Σημαντική δυναμική στην τοπική οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων επαγγελμάτων

  • Στήριξη τοπικών εργολάβων και προμηθευτών
  • Σταθερή στήριξη πρατηρίων καυσίμων
  • Στήριξη φοιτητών της περιοχής, μέσω του προγράμματος θερινής απασχόλησης (περισσότεροι από 200 φοιτητές το 2014)

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Χαρά και υπερηφάνεια ένιωσαν σήμερα το πρωί οι γυναίκες από τη Μ. Παναγία επισκεπτόμενες τις παραγωγικές Σκουριές.

Χαρά γιατί διαπίστωσαν, ότι η εικόνα του εργοταξίου έχει αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με την εικόνα που είδαν πριν από 8 μήνες κατά την προηγούμενη τους επίσκεψη, καθώς πλέον αρχίζει να θυμίζει μεταλλείο.

"SOMO" ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!

Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα ακούσαμε, διαβάσαμε και εν κατακλείδι μάθαμε τις τελευταίες μέρες από τους "antigold rambo" και "εξολοθρευτές" της φοροδιαφυγής και πασών άλλων νοσηρών καταστάσεων.

Ας τα συνοψίσουμε...
  • Η Eldorado Gold είναι μια Καναδικών συμφερόντων εξορυκτική βιομηχανία που χρησιμοποιεί τις επενδύσεις σαν πρόσχημα για να μπορεί να φοροδιαφεύγει...

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗ ΜΚΟ "CATAPA" ΠΗΓΑΝ... #SKOURIES ΚΑΙ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!

Οι επαγγελματίες ακτιβιστές της Βελγικής ΜΚΟ "Catapa" επισκέφτηκαν τις... #skouries και διαπίστωσαν με τα ίδια τους τα μάτια ότι δεν σχετίζονται με τις παραγωγικές Σκουριές.

Βέβαια, η επικοινωνιακή λογική και τακτική τους ουδόλως διαφέρει απ' αυτή που μας έχουν συνηθίσει οι ντόπιοι "antigold" ακτιβιστές, η οποία ως γνωστόν, συμπεριλαμβάνει ψεύδη, ανακρίβειες, υπερβολές, κινδυνολογίες και εσφαλμένα συμπεράσματα προς ευρεία ή εσωτερική κατανάλωση.

ΝΕΡΟ ΜΕ ΧΩΜΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΣΤΑ Ν. ΡΟΔΑ - ΔΕ... ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ???

Σχετική φώτο από σπίτι κατοίκου των Ν. Ρόδων
Από την περασμένη Κυριακή 26 Οκτωβρίου μέχρι και χθες το βράδυ Κυριακή 2 Νοεμβρίου  από τις βρύσες των σπιτιών στα  Ν. Ρόδα έρεε νερό με χώμα...

Ευτυχώς όμως, όπως μαθαίνουμε από σήμερα το πρωί το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Οι κάτοικοι των Ν. Ρόδων είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την υπομονή που επέδειξαν και την πίστωση χρόνου που έδωσαν στη νέα δημοτική αρχή για να αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, δίχως γκρίνιες και κοινοποιήσεις του ζητήματος.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ELDORADO GOLD ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Συνολικά 65 εκατ. δολάρια επένδυσε ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold για την εξόρυξη και κατεργασία χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων στη Βόρεια Ελλάδα, το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος, με το αντίστοιχο ποσό για το αμέσως προηγούμενο (β’) τρίμηνο να διαμορφώνεται στα 70 εκατ. δολάρια. 

Κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα, η εταιρεία εμφάνισε καθαρή κερδοφορία 19,8 εκατ. δολαρίων, ενώ τα συνολικά έσοδα από την πώληση χρυσού διαμορφώθηκαν στα 241,2 εκατ. ευρώ.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ – ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε ειδική έκδοση της ICAP σε ένθετο στα ΝΕΑ της 25ης Οκτωβρίου, απαριθμούνται οι 500 εταιρείες και οι 200 όμιλοι με τη μεγαλύτερη κερδοφορία για το 2013.

Η "Ελληνικός Χρυσός" κατέχει μια θέση ανάμεσά τους και στο ένθετο δημοσιεύεται μια συνοπτική περιγραφή της επένδυσης. Ας θυμηθούμε και εμείς για τι μιλάμε…

Η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το Μάρτιο του 2012 και περιλαμβάνει την παράλληλη αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας, των Σκουριών και των Μαύρων Πετρών Στρατωνίου.