Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

"ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Μια απλή πρώτη ανάγνωση στα εκλογικά αποτελέσματα δείχνει πως η πλειονότητα των κατοίκων τάσσεται υπέρ της επένδυσης και της συνέχισης του έργου που θα δώσει ζωή και περαιτέρω... ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Αριστοτέλη έχει 16 χωριά και των οποίων τα 11 είναι ορεινά χωριά, “μεταλλευτικά”, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εξόρυξης. Τα 11 αυτά χωριά εκπροσωπούν περί το 66% του συνόλου των ψηφοφόρων, του πληθυσμού του Δήμου.

Τα υπόλοιπα 5 χωριά, τα παραθαλάσσια, είναι κατά της επένδυσης, εκπροσωπώντας το 34% του συνόλου των ψηφοφόρων του Δήμου.


Μια πιο προσεκτική ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει πως η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 37%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος με ποσοστό 33%. Από αυτή την ανάγνωση προκύπτει πρόβλημα ή τουλάχιστον λάθος στο σκεπτικό που επικαλούνται οι πολέμιοι του έργου της εξόρυξης, ότι δηλαδή η πλειοψηφία των κατοίκων είναι κατά της εξόρυξης. Παρά το γεγονός πως το θέμα αναδείχθηκε σε μείζον όσον αφορά στην τοπική πολιτική ρητορική και σε σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικώς καταψηφίστηκε από την πλειονότητα των κατοίκων!

Για του λόγου το αληθές και αναλύοντας ακόμα βαθύτερα τα νούμερα των εκλογών βλέπουμε πως τα 11 χωρια που υποστηρίζουν την επένδυση έδωσαν ποσοστό 47% στη ΝΔ έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα, τα 5 χωριά που είναι κατά της εξόρυξης, έβγαλαν πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 48% και δεύτερο κόμμα τη ΝΔ με ποσοστό 20%.

Συμπερασματικά, από τα νωπά ακόμα εκλογικά αποτελέσματα προκύπτει αναντίρρητα πως η μεγάλη πλειοψηφία του τοπικού πληθυσμού τάσσεται βασικά και ξεκάθαρα υπέρ της εξόρυξης, ενώ η αντίσταση στην επένδυση αυτή επικεντρώνεται κυρίως στην Ιερισσό...

Αναδημοσίευση από www.protothema.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κατά τη γνώμη μας, το μόνο πρόβλημα που προκύπτει από την ανάγνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο δήμο μας, είναι ότι όσοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πολιτικοί είχαν πιστέψει, ότι οι "antigold" αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής πλανήθηκαν πλάνην οικτράν.

Επιπλέον, αν υπάρχει έστω ένα ψήγμα αντικειμενικότητας στο δημοσιογραφικό κόσμο θα πρέπει να ξανακοιτάξει το θέμα πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα δίνοντας το λόγο και στην σιωπηλή πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας, που αντί επικοινωνιακών τρικ και ευφάνταστων επινοήσεων, που προκάλεσαν ένταση εντός Χαλκιδικής σύγχυση και παραπλάνηση εκτός Χαλκιδικής, εκείνη επιλέγει να εργάζεται σκληρά για να θεμελιώσει την αναπτυξιακή προοπτική σ' αυτόν τον τόπο.

Ενός τόπου που είναι ιστορικά και πολιτισμικά δεμένος με τη μεταλλευτική δραστηριότητα και δεν θέλει να πειραματιστεί με αμφιβόλου αποτελεσματικότητας δομές απασχόλησης που υπόσχονται οι ηγήτορες του αντιμεταλλευτικού μπλοκ.






5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΙΑ (ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ) ΖΟΥΜΕ 14.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ.
ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΧΩΡΙΑ (ΙΕΡΙΣΣΟΣ, ΡΟΔΑ, ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ) ΖΟΥΝΕ 7.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;
ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΓΚΟΛΝΤ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΠΟΥ ΝΤΕΜΕΚ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ.
ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Ανώνυμος είπε...

Οι δημοτικές εκλογές πάντως άλλα έδειξαν!!! ΄Η μήπως εσείς οι πολλοί ψηφίσατε και τον Μίχο και οι άλλοι οι λίγοι τον Παχτούλη?????

Ανώνυμος είπε...

6 Φεβρουαρίου 2015 - 1:18 π.μ.
Οι δημοτικές εκλογές έδειξαν ότι κάποιος κόσμος από τα Μαδεμοχώρια αγόρασε αυτό που πουλούσε ο Μίχος. "Ενότητα".
Κάτι που δεν συνεχίζει να πουλάει γιατί νομίζει ο ίδιος και η παράταξη του/σας ότι με ΣΥΡΙΖΑ αλλάξανε τα πράγματα και είναι η μεγάλη ευκαιρία να πετάξει τη στολή του ειρηνοποιού. Αν η κίνηση αυτή τον ωφέλησε φαίνεται ήδη...
Κανένας απ' αυτούς που τον ψήφισαν στα Μαντεμοχώρια δεν τον πιστεύει πλέον.
Το λαϊκό έρεισμα εδώ πάνω το έχασε. Είναι ο "νέος Πάχτας των νότιων χωριών".Να τον χαίρεστε!

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο αυτό που λές 6 Φεβρουαρίου 4.00 π.μ. "είναι ο νέος Πάχτας των νοτίων χωριών" δείχνει τι ήταν ο παλιός Πάχτα και εσείς που τον ψηφίζατε!!! Τώρα καθίστε να απολαύσετε την καταστροφή που σπείρατε γύρω σας και μη μιλάτε!!! Και να παρακαλάτε με τα έργα "ανάπτυξης" που κάνατε στο βουνό τα τελευταία χρόνια, να μην βρέξει και σας πάρει το βουνό παρέα και σας ψάχνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Στον @5:23μμ
Ο προπαγανδισμός σας έχει αποβλακώσει. Τι μπορεί να σημαίνει ο "Πάχτας των νότιων χωριών";Είναι μια έκφραση που την ξέρουν όλα τα Μαδεμοχώρια. Εκεί κάτω στα παράλια δε φτάσαν τα νέα;
Για να μάθεις γιατι ο δήμαρχος το πήρε το μήνυμα σημαίνει ότι όπως ο Πάχτας έγινε ανεπιθύμητος στα χωριά σας έτσι και ο Μίχος κατάφερε να γίνει ανεπιθύμητος και στα δικά μας χωριά.
Πολύ απλα...