Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Δεν είναι σχήμα λόγου ότι η "πρόσκληση" που ακολουθεί για την Κυριακάτικη συγκέντρωση των μεταλλωρύχων στις Σκουριές είναι ολότελα ξεχωριστή. 

Ίσως να είναι και πολλά περισσότερα και ακόμη βαθύτερα τα συναισθήματα που έχει ήδη ενεργοποιήσει ή θα ενεργοποιήσει στην ψυχή και τη συνείδηση, από τη στιγμή που θα φτάσει στα χέρια και τα μάτια της καθεμιάς και του καθενός από εμάς.

Την πρόσκληση φιλοτέχνησε ο εργαζόμενος των μεταλλείων Κασσάνδρας Ισμέτ Αλή Χοτζά και δημοσιεύτηκε στη σελίδα του f/b "ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ".  

Την αναδημοσιεύομαι με πολύ χαρά, καθώς θεωρούμε ότι απηχεί στο πλαίσιο αρχών και αξιών της κοινωνίας των Μαδεμοχωρίων. 

"Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν υβριστή της ανάπτυξης να θρέφει κι άλλο το στάχυ της τύφλας...
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν "κάποτε σύμμαχό" μας, να οδηγεί προς την κατολίσθηση της ευημερίας στα δικά μας χώματα...

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τρέφει με το φύραμα της καταστροφής τη δική μας κοινωνία...

Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν "Ξέρξη" να μαστιγώσει τον δικό μας Ελλήσποντο και να ρίξει χειροπέδες στα καθαρά και τίμια νερά μας...
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κατρακυλήσει τον μεσουράνιο ήλιο μας προς τη σπηλιά της νύχτας...
Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σημαδέψει τη γη μας, τον τόπο μας με το "σημάδι του Κάιν"...
Στην απειλή του μαρασμού εμπιστευόμαστε το λίκνο της ζωής, την εργασία, την ευημερία, την προκοπή όλων μας...
ΟΛΟΙ την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 09:00 π.μ. στις Σκουριές... στον δικό μας τόπο... στα δικά μας χώματα... στη δική μας γη."

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην προγραμματισμένη συγκέντρωση της Κυριακής στις Σκουριές οφείλουν να παραβρεθούν όχι μόνο οι εργαζόμενοι αλλά και οι υπόλοιποι επαγγελματίες της Χαλκιδικής που οι δραστηριότητες τους σχετίζονται έμεσα ή άμεσα με την επένδυση.Δυστυχώς για κάποια μικρή μειοψηφία δεν θα υποκύψουμε πλέον στην αντίδραση απο τον καναπέ αλλά θα πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας.Καλό και το παραδάκι από τους 'πλούσιους' ανατολικούς τουρίστες για τους παραθαλάσσιους, αλλά εξίσου επωφελής η μόνιμη και καλά αμοιβόμενη εργασία των μεταλλείων για τα μαντεμοχώρια.

ΟΒΕΛΙΞ