Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ: "ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη γνώμη μας, αυτό το είναι το βασικότερο μήνυμα που βγήκε από τη χθεσινή ομιλία της κυβερνητικής βουλεύτριας Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη στη βουλή.

Η κ. Ιγγλέζη αναγνώρισε λοιπόν, ότι τον τελευταίο λόγο σε κάθε τι τον έχουν οι κοινωνίες. Αυτή η δήλωση σε συνάρτηση με το πρόσφατο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο δήμο Αριστοτέλη, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ούτε η ίδια ούτε ο κυβερνητικός σχηματισμός μπορούν να περιφρονήσουν τη θετική βούληση της τοπικής κοινωνίας μας σε σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Κάτι που είναι ευρέως γνωστό στην κοινωνία, αλλά άγνωστο μέχρι πρότινος στο πανελλήνιο που νόμιζε ότι οι “antigold” είναι η κυρίαρχη φωνή και άποψη της τοπικής κοινωνίας.

Ίσως και γι’ αυτό το λόγο η βουλεύτρια Χαλκιδικής, που πασχίζει με κάθε τρόπο να βάλει ένα τέλος στα μεταλλεία, επιχείρησε να στείλει και το πολύ αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι «το φυσικό περιβάλλον πρέπει να προστατευθεί με κάθε κόστος», όπου και προφανώς θα εννοούσε βασικά το πολιτικό και δευτερευόντως το κοινωνικό κόστος.

Θαρραλέα η αντίληψη της κ. Ιγγλέζη θα μπορούσε να πει κάποιος ως προς το πολιτικό κόστος. Σε ότι αφορά όμως το κοινωνικό κόστος που είναι και το μείζον, κατά τη γνώμη μας, δεν προσκρούσει αυτή η αντίληψη στη δομική αρχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που προεκλογικά δήλωσε ότι «θα έρθουμε στην εξουσία για να ενώσουμε και όχι για να διχάσουμε»;

Το αναφέρουμε και πάλι αυτό γιατί και η νέα δημοτική αρχή είχε σαν κεντρικό προεκλογικό σύνθημα τη συμφιλίωση της τοπικής κοινωνίας, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπόρεσε να το εφαρμόσει εξαιτίας των άρρηκτων δεσμών της με το συντονιστικό της Ιερισσού.

Μένει να δούμε, αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο απ’ αυτό που επέλεξε να διαλέξει η δημοτική αρχή μας. Θα ακούσει με σεβασμό και κατανόηση και την άποψη της πλειοψηφούσας μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής ή θα την παρακάμψει;

ΥΓ1. Επιβάλλεται νομίζουμε όταν υπάρχει μια τοποθέτηση του τύπου: "η μεταλλευτική δραστηριότητα είναι η πιο ρυπογόνος" να τεκμηριώνεται και με τα ανάλογα στοιχεία.

ΥΓ2. Είναι ολοφάνερη η ενόχληση τόσο της κ. Ιγγλέζη όσο και των "antigold"  για τη δημοσιότητας που έλαβαν τις τελευταίες μέρες οι ανακοινώσεις των εργαζομένων. 

Μάλιστα η κ. Ιγγλέζη χαρακτήρισε όσα ΜΜΕ τις αναπαρήγαγαν ως "μέσα της διαπλοκής". Αναρωτιόμαστε όταν τα ίδια μέσα ενημέρωσης προβάλλουν μονόπλευρα τις δράσεις των "antigold" αφιερώνοντας ολόκληρες εκπομπές και σήριαλ και όταν επί 3 ολόκληρα χρόνια δεν έχουν κάνει καμία αναφορά στο καθεστώς ιδεολογικής τρομοκρατίας και βίας που επικρατεί σε βάρος των εργαζομένων στην περιοχή, πως πρέπει να χαρακτηριστούν;


19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κ. Ιγγλέζη και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ αφού το έχουν έτοιμο το σχέδιο στήριξης των εργαζομένων, παρα το ότι δεν μας το λένε, ας το εφαρμόσουν πιλοτικά στους 4.000 ανέργους κατοίκους του δήμου που έχουν κάνει αίτηση για πρόσληψη στα μεταλλεία για να δούμε αν αξίζει το πείραμα του.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΈΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με την ανάγνωση των δηλώσεων της Ιγκλέζη. Η βουλευτίνα της Χαλκιδικής (υποτίθεται) ήταν προκλητική και ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Λέγοντας "προστασία του περιβάλλοντος με κάθε κόστος" στρογγυλεύει την φριχτή και σοκαριστική δήλωση που έκανε ο Τόλης Παπαγεωργίου: " δεν μας νοιάζει αν θα σκοτωθούν παιδιά, αν θα ανοίξουν κεφάλια, αν θα πάει κόσμος στη φυλακή. εμείς τα γεωτρύπανα τα κάψαμε και τα ανατινάξαμε"
Αυτό επανέλαβε έμμεσα η Ιγκλέζη. Τι απάντηση θα της δώσει η εργατική τάξη της Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιγγλέζη είναι η μοναδική περίπτωση βουλευτού στα χρονικα του ελληνικού κοινοβουλίου, που επιθυμεί τόσο ανοιχτά τον κοινωνικό πόλεμο μέσα στην κοινωνία και την περιφέρεια που κατάγεται.
Θλιβερή πρωτοτυπία...

Ανώνυμος είπε...

Τον κοινωνικό πόλεμο στην κοινωνία που ζουν τον επελεξαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων , οι οποίοι προτίμησαν να συστρατευθούν με τα συμφέροντα μιας εταιρείας και να πολεμήσουν τους συντοπίτες τους. Ο ρατσισμος που λενε οτι υφίστανται από τους antigold ειναι το λιγότερο που τους αξίζει, καθώς από μονοι τους τοποθέτησαν τους εαυτούς τους απεναντι από την υπολοιπη κοινωνία. Δεν θα ακούσεις για ξενοδόχους να βρίσκονται σε εμπολεμη κατάσταση με την υπολοιπη κοινωνία της περιοχής τους, ουτε για ψαράδες,ουτε για κτηνοτρόφους. Μονο για τους εργαζόμενους των μεταλλείων θα το ακούσεις, οι οποίοι καταφέρανε και κατάντησαν τη δουλειά τους συνωνυμο της ντροπής.

Ανώνυμος είπε...

3:52μμ Συνώνυμο της ντροπής είστε εσείς που με όπλο σας το φασισμό, την τρομοκρατία, τη βία και τα οικονομικά συμφέροντα που σας τροφοδοτούν με χρήμα που δεν προκύπτει από τον παρασιτισμό σας επιχειρείτε να αλλάξετε την ιστορία και την παραγωγική παράδοση αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Ιδού οι Σκουριές, ιδού και το πήδημα
Καλοδεχούμενοι είστε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το θράσος και η αλαζονεία σας 3:52ΜΜ που βασίζεται στο ότι γίνατε εξουσία; Και είναι αυτός λόγος για να υποτιμάτε και να τρέφετε τόσο μίσος στην εργατιά;
Περιμέντε... Έρχονται καλύτερες μέρες...

Ανώνυμος είπε...

Ειστε οι τελευταίοι που δικαιούστε να μιλατε για οικονομικά συμφέροντα, από τη στιγμή που υπερασπίζεστε ενα εργο το οποίο κουβαλά τη ρετσινιά των υπογραφών Τσοχατζόπουλου και Παπακωσταντίνου. Γι αυτό και αποσχισθείκατε απο την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτή την παραγωγική παραδοση του τοπου εσείς την ντροπιασατε. Γι αυτό και θα παραμείνετε στη συνείδηση των μεταλλωρυχων ως η ντροπή του κλάδου σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά πως είναι δυνατόν να ερμηνεύεται το αποτέλεσμα των εκλογών πως είναι υπέρ σας??
Δεδομένα πάνω σ αυτό δεν μπορείτε να δημιουργήσετε.
Τα επιχειρήματα σας δεν ευσταθούν
Αν το πατέ δημοψηφιστικά θα σας παρέπεμπα κι εγώ στο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.
Επίσης λίγο μετά τις εκλογές που κάνατε μια αντίστοιχη ανάλυση σας έδωσα την απάντηση αλλά επιμένετε να γράφετε ανυπόστατα πράγματα μόνο και μόνο για να πολώσετε το κλίμα με τους μεταλλωρύχους.
Να δω και έναν ανάλογο σχολιασμό και στο Μπομπολοκάναλο και τι στον κόσμο…

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

.Αυτή η ιστορία τήρησης της προεκλογικής υποσχεσιολογιας του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται τραγική για τη χώρα. Με σλόγκαν "τηρούμε ότι υποσχέθηκαμε" δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Άσε που τα μισά που υποσχέθηκαν δεν ήταν αποτέλεσμα του ρόλου τους σαν αξιωματική αντιπολίτευση αλλά με τον ρόλο του ακτιβιστή που συχνά πυκνά χρησιμοποιούσαν. Για παράδειγμα για να τα βρουν με τους "εν γένει" ακτιβιζωντες δήλωσαν ότι θα κλείσουν τις Σκουριές. Κάτι δηλαδή σαν όπως, αφού υποσχέθηκαμε ότι θα γκρεμισουμε το Λευκό Πύργο τώρα που έχουμε την εξουσία θα το κάνουμε. Θα κλείσουν τις Σκουριές για να ικανοποιηθούν οι έτσι και αλλιώς βολεμενοι φίλοι μας. Δυο μονο πράγματα για αυτό. Το πρώτο είναι οι εργαζόμενοι που σήμερα πληρώνονται από την παραγωγή και αύριο, σύμφωνα με το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ, από τους Έλληνες φορολογούμενους. Δηλαδή οι μισθοί τους θα φορτωθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού για να κάθονται. Αλήθεια σε ποιο πανεπιστήμιο τα διδάσκουν αυτά; Το δεύτερο είναι η σύμβαση που τι σχιζουμε και διωχνουμε την εταιρεία και τους ανθρώπους της σαν ανεπιθύμητους. Μια σύμβαση που υπέγραψε το επίσημο ελληνικό κράτος, και πετάει στο καλάθι των αχρήστων το νέο καθεστώς κυβέρνησης της χώρας. Η απαξίωση του σεβασμού και της ευγένειας σς όλο της το μεγαλείο. Και μια σημαντική λεπτομέρεια. Η σύμβαση αφορά στο σύνολο των μεταλλείων Χαλκιδική. Ολυμπιάδας, Στρατωνίου-Στρατονικης και Σκουριων. Θα κλείσουν λένε τις Σκουριές. Δηλαδή θα σχίσουν ένα κομματάκι της σύμβασης και ότι μείνει θα το κρατήσουν. Γενικά λογαριαζουν χωρίς το ξενοδόχο, γιατί οι μεταλλωρύχοι είναι εκεί και περιμένουν.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 10 Φεβρουαρίου 2015 - 6:14 μ.μ.

Το ότι δεν καταλαβαίνεις ή ότι κάνεις ότι δεν δεν καταλαβαίνεις το μήνυμα που έστειλαν οι κάτοικοι των βόρειων χωριών στις κάλπες με κεντρικό προεκλογικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο της επένδυσης στις Σκουριές είναι καθαρά δικό σου πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

@5:26ΜΜ
Αφού το πρόβλημα δεν είναι το περιβάλλον, αλλα οι υπογραφές και ο επενδυτής και και και και γιατί δεν λέτε την αλήθεια και ξεσηκώνετε τον κόσμο;
Το ποιός θα ελέγχει την κουτάλα είναι το πρόβλημα σας. Πολύ ωραία φέρτε προτάσεις και αν είναι συμφέρουσες με την αριστεροακροδέξια λογική σας να το κοιτάξουμε.Παίξτε τίμια όμως το έχετε ξεφτιλίσει το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Το ηθος του επενδυτή και των πολιτικών που υπεγραψαν τη συμβαση και τη μελέτη ειναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αναξιοπιστίας του εργου. Τετοιοι πολιτικοί, τετοια συμβαση θα υπογράφανε και τετοια μελέτη θα εγκρίνανε. Επαισχυντη συμβαση, αναξιόπιστη μελέτη, χωρίς κανένα σεβασμό στους ανθρώπους, χωρίς κανένα σεβασμό στο περιβάλλον. Μοναδικός γνώμονας και μοναδικές αξίες της συμβασης και της μελέτης ειναι το χρημα και το χρημα. Οποιες ακριβώς αποδείχθηκε οτι ειναι και οι αξίες οσων εβαλαν τις υπογραφές τους. Οποιες ακριβώς ειναι και οι δικες σας αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Αν ισχύει αυτό που λέτε για την Ιγγλέζη ότι δηλαδή λέγοντας "προστασία του περιβάλλοντος με κάθε κόστος" εννοούσε το πολιτικό και το κοινωνικό γιατί να μην ίσχυε και το ίδιο με τη δήλωση του Σαμαρά που είπε μετά τον εμπρησμό στις Σκουριές "προστασία της επένδυσης με κάθε κόστος";
Γιατί αυτή η δήλωση να μην είναι η αιτία να ξεσηκωθεί και η πλευρά των μεταλλωρύχων;
Και εκείνος ήταν πρωθυπουργός που προσπαθούσε να φέρει στη χώρα επενδύσεις και να δημιουργήσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.
Η Ιγγλέζη ποιά είναι και αρθρώνει τέτοιο επικίνδυνο και προσβλητικό λόγο, χωρίς να δείχνει σεβασμό σε εκπροσώπους εργατικών συνδικάτων;
Την ίδια συμπεριφορά είχε και χθές στη βουλή όταν πήγανε οι εργαζόμενοι για να συναντήσουν το Λαφαζάνη.
Τι ρωτάνε οι μεταλλωρύχοι τι θα γίνει με το θέμα τους και απαντάει η εργατόμανα αριστερή βουλευτής με εργολαβική θητεία στην TVX την προηγούμενη εταιρία από το Χρυσό
"Δε μου αρέσει και θα το κλείσω"!!!
Αναγνωρίζω τη ψυχραιμία των εργαζομένων, όμως συγνώμμη αυτό το βιολί δε μπορεί να συνεχιστεί.Ιγγλέζη και Μίχος είναι ανεπιθύμητα πρόσωπα στα Μαδεμοχώρια. Επομένως για να χρησιμοποιήσω και το δικό τους λεξιλόγιο δεν έχουν καμία νομιμοποίηση για να εκπροσωπούν το λαό μας.

Ανώνυμος είπε...

Για τον 11 Φεβρουαρίου 2015 - 1:08 μ.μ.
Είναι επιχειρήματα αυτά που χρησιμοποιείς περι ηθικοπλαστικής αυτής της επένδυσης;
Στις τάξεις σας έχετε άτομα που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, εμπρησμούς και βιαιοπραγίες, κάποιους φοροφυγάδες και παραλίγο καταπατητές δασικών εκτάσεων προς οικοπεδοποίηση. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι όλοι εσείς που είστε κατά των εξορύξεων είστε ένα κίνημα κακοποιών; Αυτό μας λέει το επιχείρημα σου...

Ανώνυμος είπε...

Οι επιστήμονες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ειναι διακινητές ναρκωτικών ,το πρυτανικό συμβούλιο του ΑΠΘ ειναι καταπατητές δασικών εκτασεων, το τμήμα τουριστικών επαγγελματων και η ιατρική σχολή του ΑΠΘ φοροφυγάδες, η γεωπονικη σχολή του ΑΠΘ μελη εγκληματικής συμμορίας και εμπρηστές, μαζί φυσικά με ολους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επιλέξανε να εργαστούν στον τομέα του τουρισμού (φτου κακό απ τα ματια μου), των ψαριών, της οικοδομής και γενικώς ολω των υπολοίπων επαγγελματικών κλαδων πλην των μμμεταλλείων. Γι αυτό και οι μεταλλωρυχοι ως οι μοναδικοί τιμιοι εργαζόμενοι που βγαζουν με ιδρώτα το ψωμί τους ( ολοι οι υπολοιποι ειμαστε χαραμοφαηδες και τεμπέληδες) αποφασίσανε να αποκοπούν από αυτούς, δηλαδή από ολη την υπολοιπη κοινωνία της περιοχής, ως οι μονοι καθαροί κι εντιμοι απεναντι στους εγκληματίες.

Ανώνυμος είπε...

@7:05
Οι μεταλλωρύχοι δεν αποκόπηκαν απο κανένα. Το επάγγελμα τους έχει τεράστιο παρελθόν και ιστορία. Προυπήρχαν πριν αποιοδήποτε άλλο νεο και οικολογικό επάγγελμα (Ο τουρισμός είναι τόσο φιλικός με το περιβάλλον;)
Οι φορείς που αναφέρεις δυστυχώς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Τα στελέχη τους παράτησαν την επιστήμη τους για να κάνουν 2η καριέρα στην πολιτική με τους οικολόγους, το ΣΥΡΙΖΑ κλπ.
Αυτοί δεν έχουν τις ποινικές αμαρτίες όσων κατηγορούνται από εσάς όμως δεν είναι καθόλου ηθικό να χρησιμοποιείς την επιστημονική ιδιότητα σου για πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα. Αυτό τον κανόνα όσοι ασχολήθηκαν επιστημονικά με το θέμα τον έχουν καταπατήσει.
Και κάτι τελευταίο. Αν ένας εν ενεργεία υπουργός έχει φωτογραφία από τραπέζι στο οποίο κάθεται έμπορος ναρκωτικών, σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι υπερ των ναρκωτικών;

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι μεταλλωρυχοι δεν αποκοπηκαν από την υπολοιπη κοινωνία, γιατί κανένας αλλος εργαζόμενος από αλλον επαγγελματικο τομέα της περιοχής δεν ειναι μαζί σας;
Γιατί ολοι οι υπολοιποι εργαζόμενοι σε αλλους τομείς ειμαστε μαζι κι εσείς μονοι;
Γιατί την επενδυση αυτή μονο οι μεταλλωρυχοι την θελετε;
Την θελετε μονο εσείς γιατί μονον εσας συμφερει.
Ειστε της λογικης εσείς να χετε δουλειά κι ολοι οι υπολοιποι να παμε να πνιγούμε.
Απομονωθηκατε και δε σας θελει κανείς από την υπολοιπη κοινωνία γιατι μονο το δικο σας συμφέρον σκεφτεστε, που κι αυτό προσκαιρο ειναι.
Και ειναι προσκαιρο γιατί τα μεταλλεία μπορεί να εχουν παρελθόν αλλα μελλον δε θα εχουν.
Οταν οι καναδοί φυγουν σε μια δεκαετία το κλείσιμο των μεταλλείων θα ειναι οριστικό κι εμείς θα μεινουμε εδώ να κοιταμε και να τρωμε τα τοξικά αποβλητα μαζι σας.

Ανώνυμος είπε...

@8:27ΜΜ
Τα μεταλλεία εχουν παρελθόν παρον και πολύ μέλλον.
Οι σκουριές δεν θα έχουν τοξικά.
η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής είναι μεταλλευτική. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ο Αδαλής προέρχεται από τον κλάδο των ξενοδοχουπαλλήλων και είναι μαζί μας στον αγώνα.
Εκτός από εσάς τους σκληρούς κομματικά antigold όλοι οι υπόλοιποι είναι παραπληροφορημένοι.
Η ωρα της αλήθειας έφτασε!