Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η επαναφορά του κλίματος κοινωνικής ενότητας και συμφιλίωσης στον πολύπαθο δήμο Αριστοτέλη προβλήθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της συνεντεύξης τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι του συντονιστικού της Ιερισσού στην Αθήνα.

Πέρα από τις ενωτικές τοποθετήσεις τον τόνο της κοινωνικής συμφιλίωσης με όρους σεβασμού και ανεκτικότητας έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος εμφανίστηκε και πάλι με φούτερ "SOS Χαλκιδική", όπως έκανε και το περασμένο Σεπτέμβρη σε ιντερνετική εκπομπή της ΕΡΤ3.

Μπορεί η χρωματική επιλογή να μην ήταν τόσο έντονη, όπως το Σεπτέμβρη, ωστόσο ο συμβολισμός ήταν πολύ έντονος και ισχυρός.

Η ενδυματολογική επιλογή του θεσμικού άρχοντα του δήμου έδωσε τις καλύτερες απαντήσεις σε όσους εξ αποστάσεως  ή εκ του σύνεγγυς υποστηρίζουν ότι επικρατεί διχασμός στην κοινωνία του Αριστοτέλη.

Ισχύει ακριβώς το αντίθετο και όσοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί δεν χορηγείται μετά από 3 σχεδόν μήνες αναμονής η άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από τη διεύθυνση πολεοδομίας του δήμου, η απάντηση είναι προφανής.

Είχε δοθεί προτεραιότητα στο πρωτόκολλο δόμησης της κοινωνικής συμφιλίωσης και ενότητας. Τώρα που αυτό το ζήτημα δείχνει να 'χει διευθετηθεί, νομίζουμε δεν αργήσει και η τακτοποίηση και αυτού του θέματος, που κρατάει σε αναμονή 1.000 περίπου κατοίκους του δήμου μας, που περιμένουν με αγωνία να εργαστούν σε μια αξιοπρεπή εργασία. 

Άλλωστε, και ο ίδιος ο δήμος σε παλαιότερη ανακοίνωση του έχει ξεκαθαρίσει πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέγει το επάγγελμα που επιθυμεί να εξασκήσει για μια αξιοπρεπή ζωή.






1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"όσοι ακόμη αναρωτιούνται γιατί δεν χορηγείται μετά από 3 σχεδόν μήνες αναμονής η άδεια δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές από τη διεύθυνση πολεοδομίας του δήμου, η απάντηση είναι προφανής.
Είχε δοθεί προτεραιότητα στο πρωτόκολλο δόμησης της κοινωνικής συμφιλίωσης και ενότητας."

Τίποτα ακριβέστερο απ' αυτό που σημειώνεται στο σχόλιο σας.
Όσοι με την ψήφο τους δέχτηκαν να γίνουν πειραματόζωα της θρησκείας του οικολογισμού, που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη "δημοτική παράταξη"- συνιστώσα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν 4 ολόκληρα χρόνια (για τις δημοτικές) μπροστά τους να αναλογιστούν το μέγεθος της ανοησίας που διέπραξαν για να μην επαναλάβουν αυτό ή κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά.
Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε είναι απαραίτητη η ψυχραιμία, η ενημέρωση, η συμμετοχή και η επαγρύπνηση. Θα δούμε πολλά και όχι πολύ ευχάριστα!