Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ: "...ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ..." (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πολύ είναι γνωστές οι δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος σήμερα το πρωί έξω από το ΣτΕ.

Εξίσου λίγο πολύ είναι γνωστή και η απογοήτευση που προκάλεσαν αυτές οι δηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του σκηνικού που πλαισίωνε το δήμαρχο Αριστοτέλη στα μεταλλευτικά χωριά του δήμου.

Ως γνωστόν, πάγια αρχή μας είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Γι' αυτό και θα σταθούμε σε μια σημαντική λεπτομέρεια, κατά τη γνώμη μας, που αλιεύσαμε μέσα απ' αυτές τις δηλώσεις και αξίζει της προσοχής μας.

Λέει λοιπόν σε ένα σημείο των δηλώσεων του ο κ. Μίχος ότι "...θεωρούμε ότι το συνόλο της κοινωνίας απορρίπτει...". Χρησιμοποιεί δηλαδή τον α' πληθυντικό του ρήματος "θεωρώ", σ΄ότι αφορά τη βούληση της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το μεταλλευτικό ζήτημα.

Αυτή η διατύπωση χρωματίζει με μετριοπάθεια το λόγο του δημάρχου, αφού αποφεύγονται βαρύγδουπα λεκτικά σχήματα βεβαιότητας ως προς τα θέλω της τοπικής κοινωνίας. 

Και δικαίως είναι μετριοπαθής ο λόγος του κ. Μίχου, καθώς πρώτος και καλύτερος εκείνος γνωρίζει, ότι η εκλογική νίκη του με 657 ψήφους διαφορά από τον προκάτοχο του οφείλεται στο διακύβευμα της κοινωνικής ενότητας που πρόταξε στον προεκλογικό λόγο του.

Ξέρουμε επίσης, ότι ο δήμαρχος μακαρίζει την επιλογή του, που δεν ακολούθησε το σκληρό αντιμεταλλευτικό δρόμο που πήραν οι πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές με σλόγκαν: "το μεταλλείο θα κλείσει και οι εργαζόμενοι θα πάνε σε προγράμματα ΕΣΠΑ" ...κάτι που έφερε και τα γνωστά εκλογικά αποτελέσματα.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σε 3 μήνες έρχεται το καλοκαίρι, καλό είναι οι antigold συριζαίοι να ηρεμήσουν γιατί το τραίνο του τουρισμού θα φύγει χωρίς στάση στα μέρη τους. Τότε είναι που θα αντιστραφούν οι όροι και οι εργαζόμενοι του τουρισμού θα πάνε σε προγράμματα ΕΣΠΑ!

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Οι μάσκες έπεσαν. Ο δήμαρχος της καρδιάς τους δηλώνει πως επειδή άλλαξε η κυβέρνηση άλλαξαν και τα πράγματα ως προς την προσωπική στάση του απέναντι στην επένδυση. Το είπε φάτσα φόρα σε εκπρόσωπο εργαζομένων, χωρίς καμία ντροπή και σεβασμό.
Η ενότητα πήγε περίπατο. Μας τελείωσε. Όχι ότι έκαναν και κάποια σοβαρή προσπάθεια.Ο λαός μας θα χει τον τελευταίο λόγο και το ξέρουν.

Ανώνυμος είπε...

4 Φεβρουαρίου 2015 - 11:54 μ.μ.

Θυμίζουν λίγο οπαδικό θυμό και απογοήτευση τα λόγια σου.
Επιτέλους, ας ωριμάσουμε!
Απέναντι μας έχουμε ένα τέρας που έγινε θηρίο πια και σε θεωρεί τελειωμένη υπόθεση.
Αν δεν θέλουμε να μας γίνουμε μια πηρουνιά, πρέπει να βγούμε ως κοινωνία συντονισμένα και να καταγγείλουμε ΠΑΝΤΟΥ τους ΠΑΝΤΕΣ με ονόματα και στοιχεία και να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, όπως και αυτοί με μπροστάρηδες τα σωματεία μας.
Δε γίνεται να απειλούνται δημόσιοι λειτουργοί από όψιμους εξουσιαστές για να μην υπογράψουν άδειες και άλλα έγγραφα και να μην μαθαίνονται αυτές οι καταστάσεις την ίδια στιγμή στην ελληνική και την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Σιωπή και ασυλία τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Οβελιξ διαφωνώ. Εργάτης δεν κυνηγάει εργάτη για να του κόψει το ψωμί. Εμείς είμαστε μεταλωρύχοι και όχι χασομέρηδες.

Ανώνυμος είπε...

Το ποιός είναι το κουμάντο στον τοπο σοσούδια το ξέρετε πολύ καλά.
Γι' αυτό και βγαίνετε στο μειντάνι για να ζητήσετε βοήθεια και αλληλεγγύη έξω από τη Χαλκιδική.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο είχε αυτός που έγραφε σε σχόλιο στο blog σας:

"ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ. Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΙΧΟΥ ANTIGOLD ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ."

Ξυπνήσαμε;

Ανώνυμος είπε...

5 Φεβρουαρίου 2015 - 2:49 μ.μ.

Κυριακή κοντή γιορτή.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι με την ψήφο τους δέχτηκαν να γίνουν πειραματόζωα της θρησκείας του οικολογισμού, που εκπροσωπεί η συγκεκριμένη "δημοτική παράταξη"- συνιστώσα του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν 4 ολόκληρα χρόνια (για τις δημοτικές) μπροστά τους να αναλογιστούν το μέγεθος της ανοησίας που διέπραξαν για να μην επαναλάβουν αυτό ή κάτι παρόμοιο ποτέ ξανά.
Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε είναι απαραίτητη η ψυχραιμία, η ενημέρωση, η συμμετοχή και η επαγρύπνηση. Θα δούμε πολλά και όχι πολύ ευχάριστα!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος κατηγορούσε τον Πάχτα ότι έφερε το διχασμό στην κοινωνία και ότι εκείνος θα φέρει την ενότητα.
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ!!!!