Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ "ΚΥΚΛΩΝ" ΤΟΥ ΥΠΑΠΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!

Εκτός από τις αποφάσεις του για τις Σκουριές, το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) έχει βάλει σκοπό να ξεχωρίσει και για τις "πρωτότυπες ανακοινώσεις" του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Πιο συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της εφ. "Αυγής" διαβάσαμε την Παρασκευή και μετά την σκληρή ανακοίνωση των μεταλλωρύχων ότι "κύκλοι του υπουργείου ένιωσαν έκπληξη για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων, καθώς η ανάκληση της συγκεκριμένης άδειας δεν θίγει τα συμφέροντα τους".

Αναμφίβολα, η "Αυγή" ως κομματική εφημερίδα έχει τον πρώτο λόγο στο να μεταφέρει εικόνα και πληροφορίες μέσα από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Από τη στιγμή όμως που αυτή η πληροφορία αποδόθηκε σε "κύκλους" συνηθίζεται να μένει η εντύπωση ότι τέτοιες φήμες ή πληροφορίες δεν έχουν τη σφραγίδα της επίσημης τοποθέτησης του υπουργείου.

Τουλάχιστον, έτσι πιστεύαμε μέχρι προχθές.


Η επίμαχη ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ

Απ' ότι φαίνεται η νέα ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ σε τέτοιου τύπου "κουτσομπολιά" θα προσδίδει χαρακτήρα επίσημης υπουργικής τοποθέτησης...αφού η θέση των "κύκλων" του υπουργείου έγινε και επίσημη ανακοίνωση!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Χαρακτηριστικότερη όλων νομίζουμε ήταν αυτή του κ. Θάνου Τζήμερου προέδρου του κόμματος "Δημιουργία Ξανά" στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.