Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

"ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ"

"Κύριε Πρωθυπουργέ,

είστε πλέον ο μόνος αρμόδιος που συζητάμε (όπως ανακοίνωσαν και τα σωματεία μας) για το πρόβλημα της Χαλκιδικής. Ως Έλληνες πολίτες πρώτα, και ως εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας μετά, τρέφουμε το σεβασμό στους θεσμούς, πόσο δε του μεγαλύτερου άμεσα δημοκρατικού αξιώματος της χώρας. Του Πρωθυπουργού. Παραθέτω στην ανάρτηση απόσπασμα από την προεκλογική σας συνέντευξη στην ΑΥΓΗ. Απόσπασμα που αφορά την μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές.  

 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δεν έχω κάποια πολιτική αντιπαλότητα μαζί σας. Θέλω ως Έλληνας πολίτης να πετύχετε στις διαπραγματεύσεις σας με την Ευρώπη. Το εύχομαι όχι για το δικό σας καλό αλλά για το δικό μου και όλων των Ελλήνων. Δεν είμαστε υποκινούμενοι από κανένα κόμμα. Είμαστε υποκινούμενοι από τη δίψα μας για ευημερία, κοινωνική καταξίωση, οικονομική ανεξαρτησία. Τα γράφω αυτά λόγω του ότι είπατε ότι θα θεραπεύσετε τις πληγές της Χαλκιδικής, κλείνοντας τα μεταλλεία.

   Κύριε Πρωθυπουργέ,

   Προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε κάποιες παραμέτρους που ίσως θα έπρεπε να γνωρίσετε από κοντά. Ιδίοις όμμασι που λέγαν και οι πρόγονοι μας.

   Κύριε Πρωθυπουργέ,

   Οι μεταλλωρύχοι έχουν αξιοπρέπεια. Είναι καταρτισμένοι επαγγελματίες στη δουλειά τους. Πολλοί από αυτούς, ελέω κρίσης, ενώ έχουν σπουδάσει κάποια επιστήμη, έχουν επανακαταρτιστεί   στις υπόγειες στοές και καθημερινά αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες. Το κάνουν γιατί αγάπησαν τη δουλειά τους και είναι πολύ περήφανοι για αυτό που κάνουν.

 Όπως λέει και ο διευθυντής μου, και έχει δίκιο, κάνουμε μία δουλειά, από τις 5 πιο δύσκολες του κόσμου. Το top five δηλαδή. Άρα κύριε πρωθυπουργέ, μη ζητάς από αυτούς τους ανθρώπους να επανακαταρτιστούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ. Οι μεταλλωρύχοι έχουν αξιοπρέπεια. Δεν θέλουν να ταΐζονται τζάμπα από το κράτος. 

   Κύριε Πρωθυπουργέ,

   Οι μεταλλωρύχοι, είναι περιζήτητοι για όσα ανέφερα. Έχουν συνείδηση και περηφάνεια. Αν κλείσετε τα μεταλλεία θα τους αναγκάσετε, εφόσον είναι περιζήτητοι όπως είπα, τουλάχιστον οι νέοι, να αφήσουν την Χώρα τους, τον Τόπο τους. 

Γιατί υπάρχουν χώρες, ίσως πιο φτωχές από την Ελλάδα όπως η Φιλανδία, η Νορβηγία ή το Βέλγιο, που έχουν τέτοια μεταλλεία και ζητάν εξειδικευμένο προσωπικό για καλοπληρωμένη δουλειά. Αν η Ελλάδα δεν μας χρειάζεται τότε τι θα κάνουμε;

   Αλλά κύριε πρωθυπουργέ, με ποιους θα επανοικοδομήσετε  αυτή τη χώρα; Οι νέοι φεύγουν. Μη δώσετε ακόμη μία ευκαιρία να φύγουν και άλλοι.

    Μια χώρα οικοδομείται με βάσεις από νέους, καταρτισμένους και παραγωγικούς.

Σκεφτείτε το…"


Αναδημοσίευση από mion240w.blogspot.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας το κλεισει το μαγαζι ο λεβεντης Αλέξης.Για το τι θα ακολουθησει στα χωριαμας δεν εχει καταλαβει ομως