Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΗΣ

Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, η μέχρι πρότινος σιωπηλή πλειοψηφία, αναγκάζεται σήμερα να εγκαταλείψει τον παραγωγικό της ρόλο που ενισχύει την ανάπτυξη και την τοπική και εθνική οικονομία και να διαμαρτυρηθεί για την κατάφωρα άδικη κυβερνητική απόφαση και τη γενικότερη εχθρική στάση που κρατάει απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Οι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, οι μεταλλωρύχοι έχουν στο πλευρό τους τις οικογένειες τους. Τους γονείς, τις συζύγους, τα παιδιά τους. Άνθρωποι φιλήσυχοι, δημιουργικοί, με φιλότιμο συνείδηση και αξίες που αγαπούν και νοιάζονται γι' αυτό τον τόπο και επιθυμούν να δώσουν τη σκυτάλη της ακριβής παρακαταθήκης τους και στις επόμενες γενιές.

Είναι ποτέ δυνατόν και σε τέτοιους καιρούς μια κυβέρνηση να θέλει να πειραματιστεί με τους κόπους και τις θυσίες τόσων χιλιάδων ανθρώπων;

Την άποψη μας την έχουμε πεί. Πρόκειται για ένα αντιμεταλλευτικό γινάτι. Το γινάτι όμως βγάζει μάτι, όπως λέει και ο πάνσοφος Ελληνικός λαός και δε γίνεται να προχωρήσουμε ποτέ ως κοινωνία με τέτοιες εμμονές και παρωχημένες αντιλήψεις.


Μακάρι να συνειδητοποιήσουν οι κυβερνώντες το σφάλμα τους σε έγκαιρο χρόνο, καθώς γι' αυτή την κοινωνία πλέον έχει ξεκινήσει ένας ανένδοτος αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση της