Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τεράστια συμβολή της μεταλλευτικής δραστηριότητας και της εξορυκτικής βιομηχανίας στην οικονομία της χώρας και στην αγορά εργασίας αναφέρθηκε ο Χρήστος Καβαλόπουλος Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια του 5ου διεθνούς συνεδρίου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που έγινε στην Αθήνα στις 24 Απριλίου.

Όπως τόνισε στην εισήγηση του ο ο Γενικός Διευθυντής του ΣΜΕ, ο κλάδος καθ όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης διατήρησε το εργατικό δυναμικό του και όλες τις παραγωγικές του δομές. Μάλιστα ο κύκλος εργασιών σ' αυτό το πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα άγγιξε τα 15 δις ευρώ. Επιπλέον, παρήχθησαν 50 εκ. τόνοι προϊόντων και άλλοι τόσοι λιγνίτη, ενώ πάνω από 10 δις ευρώ ήταν ο τζίρος των εξαγωγών. 

"Αν ξεπεραστούν εμπόδια και η κοινωνία δει σαν ευκαιρία την ανάπτυξη του ορυκτού πλούτου με ισοδύναμα μέτρα βιωσιμότητας, ο μεταλλευτικός κλάδος μπορεί σε μόνιμη βάση να συμμετέχει σε ποσοστό πάνω από το 7% στο ΑΕΠ της χώρας". επισήμανε ο κ. Καβαλόπουλος.

Στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μεταλλευτικών Βιομηχανιών Μάρκ Ραχωβίδης έκανε δηλώσεις στην κάμερα του "Capital.gr".

Ο κ. Ραχωβίδης μεταξύ άλλων τόνισε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αποκατάσταση του τοπίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εξορυκτικής διαδικασίας χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία και την επιστήμη και όχι κάτι που εξαρτάται από τη βούληση του θεού και των κυβερνήσεων. 

Στα δυο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά τι δήλωσαν στο συνέδριο οι κ. Καβαλόπουλος και Ραχωβίδης.