Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΤΟ ΟΧΙ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ - ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ"

Άγριο παζάρι με τους Θεσμούς επιχειρεί η κυβέρνηση όπως διαφάνηκε και από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Κυβέρνηση όχι απλώς δεν αποσύρει το δημοψήφισμα αλλά θα παραμείνει η εισήγησή της υπέρ του όχι.

Παράλληλα πάντως, ο κ. Τσίπρας άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την απόφασή του εάν στο επικείμενο Eurogroup,  επιτευχθεί μια "συμφωνία με βιώσιμους όρους", όπως τη χαρακτήρισε.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο παράλληλα, δεσμεύτηκε για τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών καθώς και τις τραπεζικές καταθέσεις τους και επιτέθηκε στους Θεσμούς ότι έκλεισαν τις τράπεζες όταν αποφάσισε η Κυβέρνηση να δώσει φωνή στο λαό, όπως είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα, ο Α. Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, πληροφορήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης πως εάν "ενδώσει" σε μείωση των αμυντικών δαπανών, τότε οι ΑΝΕΛ μπορεί και να αποσύρουν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

*"Η σταθερή πρόθεση  της κυβέρνησης είναι η συμφωνία".
*"Αν υπάρξει θετική καταληξη θα ανταποκριθούμε αμεσα"
*"Η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει στο τραπέζι και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους"
*"Είναι απαράδεκτο σε μια Ευρώπη του αλληλοσεβασμού να κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει φωνή στο λαό"
*"Για να προστατεύσουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες".
*"Μας έδωσαν τελεσίγραφο που δεν έγινε αποδεκτό. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα".
*"Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν και σας καλούν να ψηφίσετε ναι σε όλα τα μέτρα. Να γίνετε συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων".
*"Το όχι αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού. Δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη των αξιών. Σημαίνει ισχυρή πίεση για συμφωνία που θα οδηγεί τη χώρα ξανα στις διεθνείς χρηματαγορές".
*"Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμευομαι να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου οι δυσκολίες αυτές να είναι προσωρινές".
*Όσοι θέλουν μια ευρώπη κολλημένη σε λογικές αυταρχισμού δεν είναι οραματιστές για την Ευρώπη. Είναι άτολμοι και είναι δίπλα σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τώρα προσπαθούν να την φορτώσουν σε εμάς.
*Η κατάσταση αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Οι μισθοί και οι συντάξεις δε θα χαθούν. Οι καταθέσεις των πολιτών δε θα χαθούν. Σας καλώ να πούμε όχι στις συνταγές των μνημονίων.
 *Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα.

Αναδημοσίευση από www.capital.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία φορά αριστερά κλείνει με πολύ πόνο!