Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

ΤΩΡΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Κάτοικοι από όλα σχεδόν τα μεταλλευτικά χωριά (Μαδεμοχώρια) έχουν συγκεντρωθεί στο Παλαιοχώρι.

Ο χώρος συνάθροισης είναι το γυμνάσιο του Παλαιοχωρίου που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. 

Ο συγκεντρωμένοι πλησιάζουν περίπου τα 200 άτομα και η προσέλευση κατοίκων συνεχίζεται, καθώς μ' αυτό τον τρόπο θέλουν να δείξουν την πρώτη έμπρακτη στήριξη τους στο αγώνα των 2.000 εργαζομένων στα μεταλλεία, που εξαιτίας μιας ακατανόητης απόφασης της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ξεκινούν αύριο το πρωί  στις 10 σε δυο διαφορετικά σημεία. Στην αερογέφυρα του Στρατωνίου και στον κόμβο Γοματίου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί είναι ''ακατανόητη'' η απόφαση της κυβέρνησης; Γιατί απ όσο είναι γνωστό, υποχρέωση της εταιρείας ήταν σύμφωνα με την μελέτη , να δημιουργήσει πιλοτική μονάδα επεξεργασίας. Αντ αυτού η εταιρεία έφερε αποτελέσματα απ τον Καναδά.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @23 Αυγούστου 2015 - 1:52 μ.μ.

Στην ΑΕΠΟ δεν αναφέρεται πουθενά αυτό που λέτε. Επιπλέον όλες οι πιστοποιήσεις που πήρε η εταιρεία από την Outokumpu συμπεριελήφθησαν στη ΜΠΕ.

Αν η κυβέρνηση ενδιαφέρονταν πραγματικά για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χαλκού - χρυσού στην χώρα μας και ειδικότερα στη Χαλκιδική δεν θα έπρεπε να διατάξει την παύση των εργασιών. Το αντίθετο θα έπρεπε να σταθεί αρωγός επισπεύδοντας τις διαδικασίες με τις όποιες άδειες και εγκρίσεις τεχνικών μελετών.

Το αντίθετο έγινε απ όλα αυτά. Πάρθηκε μια απόφαση με εσωκομματικές προεκτάσεις ενόψει εκλογών.

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας!.