Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

#SKOURIES: Η "ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ" ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός μετά από  τις ατελείωτες ώρες σουρεαλιστικού κοινοβουλευτισμού και τις εφιαλτικές Συνόδους Κορυφής έχει χάσει το μέτρημα.

Έτσι εξηγείται και το πώς πολλαπλασίασε τους εργαζόμενους στις Σκουριές κατά την πολυσυζητημένη συνέντευξη-διάγγελμα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Τους  1.980 τους «βάφτισε» 5.000, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση όσων αντιστέκονται στην υλοποίηση του έργου στην Ιερισσό, οι οποίοι εξέδωσαν διαμαρτυρία εναντίον του πρωθυπουργού.

 Η τοπική οργάνωση που πολεμά λυσσαλέα την επένδυση χαρακτηρίζει υποκριτική και εμπαιγμό τη στάση του κου Τσίπρα και ζητά επιτακτικά να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσει του για οριστικό κλείσιμο των Σκουριών.

Δύο πράγματα κρατάμε ωστόσο από την πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού: την υπόσχεση ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα, υπερασπίζοντας όμως την επιλογή να μη μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά και τις δηλώσεις του νέου υπουργού -αρμόδιου για το θέμα- Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη ότι τις επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της «δικαίωσης του αγώνα».

 Κυριακή κοντή γιορτή.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 2/08/2015

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η... λανθάνουσα γλώσσα του πρωθυπουργού όσο και αν ενόχλησε τους πολέμιους της μεταλλευτικής δραστηριότητας είπε την απόλυτη αλήθεια. Το επενδυτικό σχέδιο το οποίο κατέχει την έγκριση της πολιτείας και του ΣτΕ (να μην τα ξεχνάμε αυτά) προβλέπει στην πλήρη εξέλιξη του την άμεση και έμμεση απασχόληση 5.000 εργαζομένων. 

Σε καμία περίπτωση δε είναι μικρή υπόθεση οι 2.000 που εργάζονται τώρα και οι εκατοντάδες επαγγελματίες του Δήμου Αριστοτέλη με τους υπαλλήλους τους που ζουν από τις συναλλαγές με την εταιρεία

Αν θέλει ο πρωθυπουργός και ο κ. Σκουρλέτης ας έρθουν στην περιοχή απαλλαγμένοι από τις κομματικές εξαρτήσεις τους και ας ρωτήσουν τι σημαίνει για τον τόπο και την κοινωνία των Μαδεμοχωρίων η αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας...

Έτσι θα καταλάβουν και την ουσία του πράγματος.