Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΑ (Νο. 2)


Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το αποψινό κρίσιμο ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και μεταλλωρύχων που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση αναστολής των τεχνικών μελετών για τη λειτουργία των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός».

Οι δεκάδες μεταλλωρύχοι, που τις τελευταίες ημέρες έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Μεσογείων, ήθελαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, προκειμένου να «υποδεχθούν» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Χτυπώντας τα κράνη τους στην άσφαλτο, φώναξαν συνθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «έπεσε η μάσκα της Αριστεράς κι έγινε ο χειρότερος εχθρός της εργατιάς», ενώ αμέσως μόλις είδαν τον κ. Τσίπρα να εισέρχεται στο κτίριο λίγα λεπτά μετά της 20.30 του είπαν: «Τσίπρα αλήτη μας έκλεισες το σπίτι».

Λίγο πριν τις οκτώ δυο διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους συγκεντρωμένους μεταλλωρύχους που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ελληνικής αστυνομίας έλαβαν την εντολή να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους άρχισαν να σπρώχνουν τους μεταλλωρύχους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να αντισταθούν.

Οι άνδρες των ΜΑΤ κάποια στιγμή χρησιμοποίησαν και τα γκάλοπ τους. Τελικά μετά από 10 λεπτά οι άνδρες των ΜΑΤ κατάφεραν να οδηγήσουν τους μεταλλωρύχους σε απόσταση 100 μέτρων από την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ επί της λεωφόρου Μεσογείων. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο της ΕΡΤ φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας όλοι βρίσκονται στις θέσεις τους έξω και μέσα από το Ραδιομέγαρο. Δημοσιογράφοι, καμεραμέν και τεχνικοί είναι σε κατάσταση συναγερμού, κάνοντας συνεχείς συνδέσεις κι ανταποκρίσεις με τα μέσα στα οποία εργάζονται.

Ο ίδιος πυρετός επικρατεί και στο εσωτερικό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τα μέτρα ασφαλείας κι αυτή τη φορά να είναι δρακόντεια. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ακροβολιστεί περιμετρικά του μεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ η είσοδος σε όσους επιθυμούν να περάσουν στο εσωτερικό του είναι απαγορευτική εφόσον δεν εργάζονται σε αυτό ή δε διαθέτουν την απαραίτητη διαπίστευση.

Ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά «χτενίζουν» όλους τους χώρους του κτηρίου, ενώ σε κάθε όροφο του Ραδιομεγάρου έχουν τοποθετηθεί security που τσεκάρουν τη διέλευση κάθε ατόμου. Σημειώνεται πως ακόμη και για εργαζόμενους της ΕΡΤ υπάρχουν «μη προσβάσιμοι» χώροι.

Αναδημοσίευση από olathessaloniki.com