Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΖΥΓΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΕ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ: "ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ - 2.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


100 Μαδεμοχωρίτισσες περίμεναν τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πριν συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Στα λίγα λεπτά που τους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν μαζί του, 3 απ' αυτές τις Κυρίες προσπάθησαν να του καταστήσουν σαφή τον παραλογισμό που βιώνει η τοπική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής επί  3 δεκαετίες, όπου συστημικά συμφέροντα με την προβιά της οικολογίας προσπαθούν να αλλάξουν βίαια την μεταλλευτική κουλτούρα 2.500 ετών.

Αυτή τη φορά τα συστημικά συμφέροντα ταυτίστηκαν απόλυτα με τα μικροπολιτικά και 2.000 οικογένειες βρέθηκαν στον αέρα.

Το εξήγησε όσο πιο απλά μπορούσε μια σύζυγος μεταλλωρύχου στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας του:

"Έχουμε αγανακτήσει. Αυτό το ξαναζούμε για 4η φορά και δεν μπορώ να το δικαιολογήσω σε κανένα κόμμα. 2.000 άνθρωποι βγήκαν στο δρόμο για μια θέση.
Αυτό συμβαίνει. Κάντε κάτι να τελειώνει αυτή η κατάσταση για να βγούν οι άντρες μας από τις στοές και να γυρίσουν από την Αθήνα. Δεν έχουμε σπίτια, δεν έχουμε άντρες, δεν έχουμε τίποτα. Είμαστε όλοι την ημέρα στο δρόμο για να αποδείξουμε τα αυτονόητα".

Από την πλευρά το ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως το κόμμα του είναι σταθερά προσανατολισμένο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα που θα φέρουν ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία, όπως είναι η επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να μην λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις του ΣτΕ επί του θέματος. "Δεν μπορεί να εμπιστευόμαστε αλα καρτ τις αποφάσεις του ΣτΕ".

Τέλος, τόνισε ότι δεν επισκέφτηκε τις Σκουριές και τη στοά 59 του μεταλλείου Ολυμπιάδας για να μην γίνει αυτή η επίσκεψη αντικείμενο προεκλογικής σπέκουλας.

Οι Μαδεμοχωρίτισσες του ανταπάντησαν πως γνωρίζουν τα αισθήματα που τρέφει για τη Χαλκιδική και τον κάλεσαν να επισκεφτεί τις Σκουριές ως πρωθυπουργός.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνάντηση των συζύγων των μεταλλωρύχων και τον πρόεδρο της ΝΔ.