Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΚΑΝ - ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ "ANTIGOLD" ΚΡΑΥΓΕΣ & ΑΠΕΙΛΕΣ


Έντονη, σοβαρή και διακριτή η αντίθεση ανάμεσα στους δυο κόσμους των Σκουριών.

Στην Ιερισσό, την «φωλιά» του antigold «κινήματος», έγινε συλλαλητήριο για τις κλήσεις που έλαβαν 20 κάτοικοι για απολογία στον ανακριτή, αλλά και με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της απόφασης Σκουρλέτη την Τρίτη 15/09 στο ΣΤΕ, για την οποία ΣΥΡΙΖΑ και "antigold" τρέμουν…





Στην Αθήνα, οι διαμαρτυρόμενοι μεταλλωρύχοι έξω από το ΥΠΑΠΕΝ σήμερα Κυριακή, αναζήτησαν ναό και προσήλθαν ταλαιπωρημένοι αλλά πάντα κόσμιοι για να εκκλησιαστούν. 

Θέλοντας  έτσι να πάρουν δύναμη για να συνεχίσουν με ενότητα και αποφασιστικότητα τον δίκαιο αγώνα τους, για τις οικογένειές τους, ζήτησαν την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα, που τέλεσε την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Αθήνα, τον κοντινότερο στο σημείο όπου συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους, οι μεταλλωρύχοι.



Ξέρετε, παρ’ όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες, είναι ίδιον του ανθρώπου να εναποθέτει τις ελπίδες του και στο υπερφυσικό. Η μεγάλη οικογένεια των μεταλλωρύχων είχε πάντοτε στραμμένο το βλέμμα στην χριστιανική πίστη από την οποία αντλεί ελπίδα και δύναμη για να φέρνει εις πέρας το επίπονο καθημερινό έργο της. 

Πηγή ανάρτησης: ellinikoschrysos.gr