Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΤΑΝ ΤΟ "ANTIGOLDGR.ORG" ΚΟΛΑΖΕΤΑΙ...!


Η επίσκεψη στελεχών της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, κατά την οποία δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα των μεταλλωρύχων αποτέλεσε την αφορμή για να επιτεθεί το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" γενικότερα στην Εκκλησία της Ελλάδας, την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που του συμβαίνει κάτι τέτοιο απέναντι σε θεσμούς που παίρνουν θέσεις ή αποφάσεις διαφορετικές από εκείνες που απαιτεί (!!!) ετσιθελικά και σίγουρα ούτε η τελευταία. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και το... μυστικό της ύπαρξης του εν λόγω "οργανισμού".

Εξίσου άξιο αναφοράς όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι και η διαρκής αλλαγή της στάσης του "οργανισμού" απέναντι στους θεσμούς που επιτίθεται, σε συνάρτηση πάντα με τα συμφέροντα του τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Άκρως αποκαλυπτική αυτής της... εφηβικής συμπεριφοράς, που είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη με βάση το τι είναι ωφέλιμο για τον "οργανισμό", είναι μια ανάρτηση που έγινε πριν από 6 χρόνια σε τοπικό αντιμεταλλευτικό  blog με διαχρονική αξία, όπως αποδεικνύεται.

Την ανάρτηση αυτή μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΏ. Όσοι έχετε χρόνο και δεν γνωρίζετε τι ρόλο ακριβώς διαδραματίζει το antigoldgr.org και ο ιδρυτής του στην ΒΑ Χαλκιδική ρίξτε μια ματιά. Μπορεί να σας φανεί και ενδιαφέρουσα αυτή η μικρή πρόγευση.

Ο τίτλος του κειμένου είναι απόλυτα εύγλωττος: "Αλήθειες και Ψέματα"...