Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΥΠΑΠΕΝ: "ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το 1ο 24ωρο τους στην Αθήνα κλείνουν σε λίγες ώρες από τώρα οι 40 αγωνιστές μεταλλωρύχοι που απο το πρωί έστησαν τις σκηνές τους έξω από το ΥΠΑΠΕΝ.

Όπως ήδη έχουν ενημερώσει το νέο αγωνιστικό μέτωπο δεν πρόκειται να κλείσει αν δεν ανακληθεί η άδικη απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έβαλε λουκέτο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας βγάζοντας 2.000 εργαζόμενους και οικογένειες της ΒΑ Χαλκιδικής στο δρόμο.

Η παρουσία τους ήδη προκάλεσε έντονη ανησυχία στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή εκφράστηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία καλούσε την υπηρεσιακή κυβέρνηση να συνεχίσει να κινείται στο δικό του μοτίβο. Της ιδεολογικής εμμονής και της ασέβειας σε θεσμούς της πολιτείας σ' ότι αφορά τη μεταλλευτική επένδυση και δραστηριότητα στη Χαλκιδική.

Παρά την οργή και την αγανάκτηση για την αδικία που υφίστανται οι μεταλλωρύχοι δεν έχουν σταματήσει να στέλνουν μηνύματα αξιοπρέπειας προς πάσα κατεύθυνση για την ανένδοτη στάση τους.

Ένα απο αυτά τα μηνύματα περιέχει και το νυχτερινό βίντεο που ανέβηκε από το ΥΠΑΠΕΝ και μπορείτε να το δείτε μπαίνοντας ΕΔΏ.