Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (Ηχητικό)

Αντίθετος με την προεκλογική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να βάλει λουκέτο όχι μόνο στις Σκουριές αλλά σ' όλες τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Βήμα fm".

Ο γ.γ. του ΚΚΕ ήταν σαφώς πιο ξεκάθαρος (εκλογές γαρ...) σε σχέση με τις όποιες θολές ανακοινώσεις ή δηλώσεις υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν είτε από το κόμμα, είτε από στελέχη του για το ζήτημα των Σκουριών λέγοντας ότι:

"Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους. Δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους στην ανεργία. Λουκέτο δεν πρέπει να υπάρχει σε βιομηχανία. Το εργοστάσιο στις Σκουριές πρέπει να ανοίξει..."


Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θεωρεί μείζον ζήτημα την προστασία του περιβάλλοντος σ' αυτή την επένδυση, ενώ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικοποίησης και της κρατικοποίησης όλων των παραγωγικών μέσων και πηγών της οικονομίας προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα. Για τις Σκουριές μιλάει στο 19': 31".

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους 5 κουβέντες που θύμισαν τι πραγματικά σημαίνει αριστερά και όχι γιαλαντζί.. Μπράβο Κουτσούμπα!

Ανώνυμος είπε...

Τι λεει ρε, δεν πρεπει να κλείσουμε τα εργοστάσια? Πως αλλιώς θα καταπολεμησουμε τον καπιταλισμό?

Μάκης Τζαφάρης είπε...

Μεχρι να κοινωνικοποιηθουν τα μεσα παραγωγης κ να καταλαβει ολος ο λαος οτι μονο με την δικτατορια του προλεταριατου μπορει να δει το κοπο του στα χερια του ποσα χρονια υπολογιζεται Κε Κουτσουμπα οτι πρεπει να περασουν, κ ποσοι απο μας θα εχουμε μεινει ζωντανοι για να υποδεχτουμε τις θεοπνευστες θεωριες σας; Θα υπαρχει Ελλαδα μεχρι τοτε η θα εχουμε μεταβληθει σε μια παγκοσμιοποιημενη αποικια που θα ειναι υποδουλη ενος παρανομου κ απεχθους χρεους ; Με λιγα λογια Κε Γενικε στο μεσοδιαστημα αυτο τι κανουμε ; Περιμενουμε την επιφοιτηση του Αγιου Πνευματος που εκπορευεται απο τον Περισσο ;

Ανώνυμος είπε...

Με τους εργαζόμενους του Μπόμπολα κε. Κουτσούμπα; Δεκανίκια του συστήματος που τόσο αντιπαλεύεται ; Τι ζημιά παθαίνει η περιοχή; και πόσοι άλλοι θα χάσουν την δουλειά τους από την καταστροφή και πόσοι την ζωή τους από την μόλυνση;Τα έχετε μελετήσει; Και αν χρειάζεται ορυχείο γιατί κάνουν ανοικτή εξόρυξη όπως σε όλες τις αποικίες; Μήπως γιατί συμφέρει τον κεφαλαιοκράτη; Το Τυριμοκομείο του Περισσού δουλεύει τέλεια εδώ και πολλά χρόνια. Χάνεται η πατρίδα και η μόνη συμβολή σας είναι τα μνημόσυνα στα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης για να συγκινείτε τα γεροντάκια ψηφοφόρους σας.

Ανώνυμος είπε...

3:59ΜΜ
Τι ζημιά παθαίνει η περιοχή; ποιοι θα χάσουν τη δουλειά τους και από ποιά μόλυνση; Ποιός τα λεει αυτά; Σε επισημα επιστημονικά περιοδικά και όχι απο κατσκευασμένα ψέματα πανεπιστημιακών που βαρέθηκαν τα λίγα και θέλουν να πάρουν τα πολλά φράγκα από την πολιτική.Δε αφήνεις τις συριζιές κατα μέρος.

ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

ofaras είπε...

πολλοι ταγματασφαλιτες ρε παιδια..πολλοι και αριστεροι πλεον