Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: "ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΚΟΥΡΙΕΣ - ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΧΑΣΩ"

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στη ΔΕΘ μεταξύ άλλων του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την επαναλειτουργεία των Μεταλλείων Κασσάνδρας, αν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθούν κάποια βασικά σημεία της απάντησης που έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ και μετά ένα δικό μας σχόλιο.
  •    ΣτΕ. "Δεν μπορεί το ΣτΕ όταν σταματάει τα έργα να λέμε καλά και όταν προχωράει τα έργα να διαφωνούμε."
  • ·   Επίσκεψη Σκουριές (Α΄ Γύρος): "Δεν πήγα στις Σκουριές γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Αν δεν ήταν θα πήγαινα. Αν πάω τώρα θα που ότι πάω για πολιτικά – κομματικά οφέλη. Πολλοί θα πουν ότι δεν ενδιαφέρεται για το θέμα, αλλά για τα κομματικά και θα είχαμε νέες εντάσεις. Πήγα το 2003. Πήγα και μετά. Δεν είχα και δεν έχω πρόβλημα αν συναντιέμαι με όποια ομάδα διεκδικεί δίκαια και έντονα και αγωνίζεται . Οι Υπουργοί μας να είναι σε συνεργασία  με τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση. Να έχουμε απευθείας συναντήσεις. Θα έχω πλήρη εμπιστοσύνη τους Υπουργούς - να έχουμε πρώτα επαφές με παραγωγικούς φορείς."
  • ·   Διάλογος με παραγωγικούς φορείς και αυτοδιοίκηση. "Το μόνο πράγμα για το οποίο δεσμεύομαι. Συνεννόηση και συζήτηση με παραγωγικούς φορείς και αυτοδιοίκηση. διάλογος και έτσι θα έχουμε και την ανοχή των πολιτών. Όποια απόφαση μια να πάρουμε υπάρχει διαμαρτυρία. Για κάθε σημείο υπάρχει αντίδραση. Αλλά θα είναι μειωμένη εφόσον επιχειρήσουμε να πείσουμε την κοινωνία."
  • ·   Δεν υπάρχει μεγάλο έργο χωρίς τα ΜΑΤ. "Ότι και να πάμε να προχωρήσουμε έχουμε αντιδράσεις. δεν γίνεται να προχωρήσουμε έτσι. Θα κυβερνήσω με συνεννόηση και διάλογο. Γιατί τώρα έχουμε τις αντιδράσεις έχουμε και την αντιπολίτευση που λέει δεν με αφορά είμαι ενάντιος και τονώνει την αντιπαράθεση."
  • ·   Δικαιοσύνη: "Αφού έχουμε αποφάσεις και θέλουμε τις επενδύσεις, θα πρέπει να έχουμε ταχεία απονομή δικαιοσύνης, αφού εξετάζονται φυσικά όλες οι παράμετροι. Δεν μπορεί μια επένδυση να περιμένει 5 χρόνια για αν αποφασίσουμε. Αλλιώς θα μείνουμε μόνοι, κακομοίρηδες. Με ανεργία και γέροντες."
  • ·   Σκουριές (Β΄ γύρος): "Δεν πήγα Σκουριές για να μην ρίξω λάδι στην φωτιά. Θα ήταν εύκολο για  μένα να πάω να με χειροκροτάνε, Θα δίχαζα πιο πολύ. θα τους έβαζα στην προεκλογική μου ατζέντα, τόσο ώστε να μην μπορούν να τα ξαναβρούν. Υπάρχει και η Δευτέρα μετά τις εκλογές. Και θα πρέπει αυτοί οι πολίτες να συμφωνήσουν. Θα το διαχειριστούμε πολιτικά με τρόπο που δεν θα διχάζει. Και δεν σημαίνει ότι μας εξυπηρετεί. Αν πηγαίναμε στους δικούς μας ψηφοφόρους θα μας έκανε καλό.Δεν πάω για το κομματικό όφελος. Κι έτσι θα κινηθώ. Έτσι θα κυβερνήσω." 
*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι αλήθεια ότι η δικαιοσύνη και οι μέχρι τώρα αποφάσεις της για τη μεταλλευτική επένδυση στη ΒΑ Χαλκιδική διευκολύνουν αφάνταστα την όποια πολιτική απόφαση και βούληση πρέπει παρθεί  και να επιδειχθεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και αν και εφόσον προκύψει κυβέρνηση.

Αυτό που μένει σε εμάς στο τριήμερο της παραμονής του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση είναι ότι απέφυγε συνειδητά να... πουλήσει τη γνωστή δημαγωγία και λαϊκισμό που ακούμε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τώρα από ΛΑΕ για τις Σκουριές. 

Ο Μεϊμαράκης εκτός απο τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της ΒΑ Χαλκιδικής που αγωνίζονται να ανατρέψουν την αδικία Σκουρλέτη έδειξε να σέβεται και τους κατοίκους που έχουν τις όποιες διαφωνίες επί του ζητήματος και γι' αυτό όπως είπε απέφυγε να έρθει στις Σκουριές για να μην προκαλέσει ακόμη περισσότερο ένταση στην /ηδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί ανάμεσα στα Μαδεμοχώρια και τα χωριά της Προ του Άθω περιοχής.

Μια έντιμη, ειλικρινής και σοβαρή στάση σε σχέση με όλες τις προηγηθείσες πολιτικάντικες και άκρως ψηφοθηρικές συμπεριφορές που το μόνο που επιδίωκαν ήταν την πόλωση και το διχασμό στην κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμηθείτε την επίσκεψη Τσίπρα στις Σκουριές στις 05/04/11 και τα αντίστοιχα καραγκιοζλίκια των τοπικών υπεύθυνων-ανεύθυνων με την λαϊκίστικη ανακήρυξη της υποτιθέμενης σημαίας του σύριζα για τον μηδενισμό της επένδυσης. Μετά από τόσα χρόνια συνεχούς υποδαύλισης, μέσα σε επτά μήνες και παρά τις απανωτές περί του αντιθέτου αποφάσεις του ΣτΕ, εφαρμόσανε την τακτική της καμμένης γης οδηγώντας στην ανεργία επιπλέον 2000 ψυχές. Η τοπική βολεύτρια πρέπει να είναι πραγματικά εθνικά υπερήφανη για το έργο της.
Η διαφορά επιπέδου των δύο ηγετών οφείλει να προβληματίσει τους αναποφάσιστους και να γίνει παρελθόν η αριστερή παπατζίδικη παρένθεση.

ΟΒΕΛΙΞ ®