Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΕΓΩ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ - ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ"


Ολόκληρη την "antigold" δομή σκέψης και λειτουργίας σε βάρος του επενδυτικού σχεδίου, της εκμεταλλεύτρια εταιρείας και κατ' επέκταση της κοινωνίας αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Bee Channel o ακραιφνής πολέμιος της ιδιωτικής οικονομίας και του επιχειρείν για το ζήτημα των Σκουριών και τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ εκείνου και του Σκουρλέτη για το ποιός έχει τα πρωτεία στο λουκέτο που έπεσε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας είπε: 

"Είναι ευτελείς αντιπερισπασμοί να μας κατηγορούν για το θέμα των Σκουριών. Ως Υπουργός άνοιξα το θέμα αποφασιστικά και αιχμηρά:
  •      Ανακάλεσα οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο των Σκουριών, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην εταιρεία
  •       Αναστείλαμε άδεια υλοτόμησης. Γλίτωσε από την καταστροφή ένα ιστορικό δάσος
  •       Επέστρεψα άδεια, με την οποία έπρεπε η εταιρεία να εμφανίσει νέα τεχνική μεταλλουργίας για τον χρυσό. Και αποδείχτηκε ότι αυτή η τεχνολογία που προβλέπονταν στην σύμβαση, δεν υπάρχει.
  •     Ήμουν έτοιμος για ποιο ριζοσπαστικές κινήσεις. Μετά την διαπίστωση της αδυναμίας να αποδειχθεί η απαιτούμενη τεχνολογία για εξόρυξη χρυσού, θα προχωρούσα σε αφαίρεση άδειας και καταγγελία σύμβασης. 
  •       Η επένδυση της Eldorado βλάπτει το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον . Καταστρέφει μια περιοχή και το περιβάλλον, χωρίς κανένα όφελος.

Έπρεπε να υπάρχει πρόγραμμα ανάπτυξης στην περιοχή. Και πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί όλες τις θέσεις εργασίας.

Αυτή ήταν η δική μας στρατηγική. Διεκόπη και δεν προλάβαμε να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα. Διεκόπη γιατί μας έβγαλαν από την Κυβέρνηση επειδή είπαμε ΟΧΙ στα μνημόνια.

Και αυτό το ΟΧΙ δεν είναι άσχετο με τις Σκουριές.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση που θα προκύψει μετεκλογικά να ακολουθήσει θετικό δρόμο για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον."

Όπως λοιπόν αποκαλύπτεται περίτρανα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την παμπάλαιη και νοσηρή τακτική "παρατηρητηρίου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" που πολιτικά εκφράζεται με την Κατερίνα Ιγγλέζη και τους λοιπούς δορυφόρους που  μέσω δυσφημιστικών επινοήσεων, υποκειμενικών ερμηνειών του νόμου και άλλα νομικίστικα τεχνάσματα για να πολεμήσει την εκμεταλλεύτρια εταιρεία στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Ο στόχος προφανής να χτυπήσει χρηματιστηριακά την εταιρεία με την προσδοκία να γονατίσει και να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Εξ ου και η φράση: "Ανακάλεσα οικοδομική άδεια για το εργοστάσιο των Σκουριών, με αποτέλεσμα να προκύψουν πολύ σοβαρές αρνητικές συνέπειες στην εταιρεία".

Αυτο το παιχνίδι ήταν το σχέδιο της αριστερής κυβέρνησης για την δήθεν προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός ήταν και ο... προσανατολισμός που είχαν για ανάπτυξη και για πάταξη της ανεργίας.

Για τους εργαζόμενους κανένα αληθινό ενδιαφέρον. Οι άνεργοι έχουν μια επιλογή να γίνουν "πελάτες" τους. Αν δεν γίνουν "πελάτες" τους είναι η "ασπίδα" των άλλων και εχθρός τους...

Θα το ξαναπούμε. Με ποιούς μπλέξαμε;;; 




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι μπλέξαμε μιάς που ο πρώην πρωθυπουργός μια ζωή ήταν κομματικός υπάλληλος, μακριά από οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Παράλληλα ο υπουργός Σκουρλέτης του σαν πιο αρμόδιος, μετά την τεράστια εμπειρία στην πώληση καλλυντικών, αποφάσισε ‘αξιοκρατικά’ για την τύχη 5000 ψυχών παραμερίζοντας κάθε κανόνα επιστημονικής δεοντολογίας. Σε ότι αντιστοιχεί στον ανεπάγγελτο (όποιος μπορεί ας με διαψεύσει) Λαφαζάνη κερδίζει μεγαλοπρεπέστατα το α' βραβείο μαυρογιαλούρου.
Όλοι τους ΠΟΤΑΜΙ –ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΓΣΕΕ-ΣΒΒΕ-ΣΕΒ για τον σύριζα μάλλον πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις και αποδέχονται τους εκβιασμούς από την στοά 59. Με αυτή την λογική ας περιμένουν ξένες επενδύσεις.

ΟΒΕΛΙΞ