Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: "Η ΒΙΑΙΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΑΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

Το θέμα είναι δύσκολο. Διχάζει την τοπική κοινωνία. Η Κυβέρνηση πήρε απόφαση αναστολής στο 40% διότι η εταιρεία εδώ και τρία χρόνια, είχε την συμβατική υποχρέωση να κάνει επιτόπου δοκιμή για να αποδείξει ότι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν το έκανε.

Για όλους εμάς τους Έλληνες επιστήμονες που δραστηριοποιούμαστε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας όλα αυτά τα χρόνια μας είναι αδύνατο να συνειδητοποιήσουμε τι εννοεί ο κύριος Τσίπρας λέγοντας ότι η κυβέρνηση του πήρε απόφαση αναστολής για το  40% των δραστηριοτήτων της εταιρείας. 

Πρέπει να γίνει από όλους κατανοητό ότι το έργο είναι ένα και ενιαίο και οι δραστηριότητες μεταξύ τους είναι αλληλένδετες. Σύμφωνα με τη ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/26-7-2011 «…πρόκειται για μια ενιαία και αδιαίρετη επένδυση, με επεμβάσεις ανάπτυξης υφιστάμενων και νέων μεταλλευτικών εγκαταστάσεων αλλά και επεμβάσεις εκτεταμένης αποκατάστασης.»

 Ίσως όντως η κυβέρνηση να μην γνώριζε τις τεχνικές πλευρές που κάνουν το έργο μας ενιαίο και να νόμιζε ότι μια «μερική» αναστολή θα κράταγε ενόψει προεκλογικής περιόδου όλες τις πλευρές εν μέρει ευχαριστημένες. Τότε μιλάμε για εγκληματική αμέλεια. 

Αν γνώριζε από την άλλη τα παραπάνω τότε μιλάμε για έγκλημα εκ προμελέτης. Και εξηγούμαστε. Καμία δραστηριότητα, ακόμα και η αποκατάσταση των παλιών επιβαρυμένων περιοχών δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την άδεια λειτουργίας των χώρων απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων, την οποία άδεια, η κυβέρνηση με την απόφαση της ανέστειλε.

Πράγματι η εταιρεία είχε την υποχρέωση όχι να κάνει απλά επί τόπου δοκιμή, αλλά να καταθέσει πλήρη τεχνική μελέτη για τις Μεταλλουργικές – Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Μαντέμ Λάκκου εντός 3 ετών από την ημερομηνία έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, κάτι το όποιο έπραξε εμπρόθεσμα στις 22 Δεκεμβρίου 2014. 

Από εκεί και πέρα ήταν το ΥΠΑΠΕΝ αυτό που δεν ακολούθησε την συμβατική του υποχρέωση να απαντήσει στην άνω τεχνική μελέτη εντός τριμήνου. Το  γεγονός αυτό οδήγησε την εταιρεία να προσφύγει στο ΣτΕ την 20 Απριλίου 2015, το οποίο εκδίκασε την υπόθεση στις 3 Ιουνίου 2015 και με την 3191/2015 απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε την εταιρεία. 

Συγκεκριμένα «η άρνηση της Διοίκησης να εγκρίνει το εν λόγω προσάρτημα με την αιτιολογία που παρατίθεται στη συμπροσβαλλόμενη με αρ. πρωτ. ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.5.1.6/οικ.175135/1047/28.4.2015 πράξη του Υπουργού Π.Α.Π.Ε.Ν. είναι παράνομη...», δίνοντας απάντηση και στο θέμα της επιτόπου δοκιμής αναφέροντας «…οι ισχυρισμοί αυτοί είναι απορριπτέοι και ως αβάσιμοι, διότι μόνο το γεγονός ότι οι δοκιμές δεν διενεργήθηκαν επί τόπου, ανεξαρτήτως του εάν αυτό ήταν εφικτό, δεν αρκεί για να στηρίξει την απόρριψη των διενεργηθεισών σε εξειδικευμένο εργαστήριο δοκιμών…»

Δίνουμε σημασία στην ανάπτυξη. Αλλά στην ανάπτυξη με κανόνες. Με σεβασμό στο περιβάλλον. Στο εργασιακό δίκαιο.

Εμείς οι επιστήμονες των Μεταλλείων Κασσάνδρας δίνουμε ακόμα πιο μεγάλη σημασία στα παραπάνω, γιατί ζούμε και εργαζόμαστε στην εν λόγω περιοχή και είμαστε εμείς πρώτοι οι εγγυητές τους κάτι που το δείχνουμε καθημερινά με το έργο μας.

Θέλουμε τους επιχειρηματίες, αλλά όχι για να πλιατσικολογούν, αλλά για να σέβονται το περιβάλλον, τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, το δημόσιο συμφέρον, το κοινό καλό.

Το ίδιο επιθυμούμε και εμείς και το διασφαλίζουμε στην πράξη με την παρουσία μας, αλλά τα παραπάνω πέρα από τους επιχειρηματίες τα απαιτούμε και από τις πολιτικές δυνάμεις και τις ηγεσίες τους. 

Αν κύριε Τσίπρα οι σύμβουλοι σας θεωρούν πλιάτσικο μια επένδυση με 2000 εργαζόμενους η οποία αποδίδει 42 εκ. € σε φόρους και εισφορές σε κοινωνικά ταμεία και ξοδεύει περίπου 25-30 εκ. € στην τοπική οικονομία  ανά έτος και θα προσφέρει εργασία για 35-40 χρόνια τότε συγχωρέστε μας, αλλά  μάλλον δεν έχουν ιδέα από οικονομικά και από επενδύσεις.

Σεβόμαστε απόλυτα τους 2.000 εργαζόμενους αλλά σεβόμαστε και τους κάτοικους της Χαλκιδικής που θέλουν φυσικό περιβάλλον αλώβητο και υγιές. Αυτό το θέμα αφορά όλους τους Έλληνες.

Στην πορεία σας αυτούς τους μήνες κύριε Τσίπρα κάθε άλλο παρά σεβασμό δείξατε στους εργαζόμενους, αρνούμενος και προσωπικά να τους συναντήσετε, ενώ όλους τους 7 μήνες που πέρασαν η κυβέρνηση σας τους υποβάθμιζε και με επίσημες μάλιστα ανακοινώσεις και δελτία τύπου του ΥΠΑΠΕΝ, κατονομάζοντας τους πότε πιόνια, πότε υποκινούμενους και πότε στρατό της εταιρείας. Δεν πιστεύετε ότι οφείλετε μια συγγνώμη προς τους εργαζόμενους για τους παραπάνω χαρακτηρισμούς;

Ο διαχωρισμός που κάνετε στην τοπική κοινωνία σε κατοίκους και εργαζόμενους, ίσως βοηθάει στην λογική του διαίρει και βασίλευε, δεν μπορεί όμως να ακυρώσει την πραγματικότητα, η οποία είναι πως οι εργαζόμενοι είναι και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. 

Επιπλέον δείχνει το λιγότερο έλλειψη σεβασμού προς τους κατοίκους η βίαιη παύση με υπαιτιότητα του ΥΠΑΠΕΝ όλων των έργων αποκατάστασης της περιοχής, από τις παλιές και χωρίς περιβαλλοντικό σχεδιασμό εκμεταλλεύσεις. 

Κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι προκαλέσατε την βίαιη παύση των εργασιών αποκατάστασης του παλιού χώρου απόθεσης Ολυμπιάδας, των παλιών υπολειμμάτων σωρών αρσενοπυρίτη Ολυμπιάδας, του παλιού χώρου στείρων πλατείας Φιρέ Ολυμπιάδας, εργασίες που βάση χρονοδιαγράμματος εντός 1,5 έτους θα απάλλασσαν την περιοχή ανάντη της κοινότητας Ολυμπιάδας η οποία θα αποδίδονταν στην τοπική κοινωνία. 

Επιπλέον έγινε βίαιη παύση των εργασιών αποκατάστασης του παλιού χώρου απόθεσης σιδηροπυρίτη της πλατείας +53, ο οποίος βρίσκεται στα όρια του οικισμού του Στρατωνίου. Οι κάτοικοι του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας οι οποίοι απέχουν 2Km και 100m αντίστοιχα από επιβαρυμένες περιοχές των οποίων την αποκατάσταση εσείς σταματήσατε, θέλουν επίσης ένα φυσικό περιβάλλον αλώβητο και υγιές. Και επιμένουμε για να γίνει πλήρως κατανοητό, ότι κάνοντας ανάκληση των αδειών λειτουργίας των χώρων απόθεσης, είναι αδύνατο νομικά και τεχνικά να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Η παύση της λειτουργίας μιας επένδυσης η οποία πρόσφερε στα κρατικά ταμεία 42 εκ. € σε ετήσια βάση σίγουρα αφορά όλους τους Έλληνες.

Δεν είμαι ειδικός για να κρίνω αν οι βλάβες στο περιβάλλον είναι ανεπίστρεπτες.  Γι’ αυτό ο Πάνος Σκουρλέτης πήρε απόφαση να ζητήσει την εταιρεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Πήρε απόφαση να αναστείλει μελέτες στο 40%. Η εταιρεία αποφάσισε εκβιαστικά να αναστείλει τις εργασίες στο 100%. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν.

Κύριε Τσίπρα, σαφέστατα και δεν είστε ειδικός και αυτό είναι προφανές. Οι ειδικοί όμως για το αν οι βλάβες στο περιβάλλον είναι αντιστρεπτές, έκριναν μέσω των γνωμοδοτήσεων 5 υπουργείων (ΥΠΕΚΑ – Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Πολιτισμού και Τουρισμού)  για το αν οι όποιες βλάβες στο περιβάλλον είναι αντιστρεπτές, με αποτέλεσμα την έκδοση της ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/26-7-2011 «…στις υποβληθείσες και αξιολογηθείσες ΜΠΕ των έργων κατά την στάθμιση των περιβαλλοντικών θεμάτων εξετάζονται οι επιπτώσεις στο σύνολο των περιβαλλοντικών μέσων και παραμέτρων του φυσικού (βιοτικού και αβιοτικού) και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής καθώς και οι συνεργιστικές και αθροιστικές επιπτώσεις του συνόλου του έργου αυτού με άλλα έργα της περιοχής.» 

Επιπλέον το συμβούλιο της επικρατείας με τις αποφάσεις του 549/2015, 551/2015 επιβεβαίωσε την ορθότητα της εν λόγω ΚΥΑ.

Αυτός ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις σύμφωνα με 3191/2015 απόφαση του ΣτΕ ήταν το ΥΠΑΠΕΝ υπό υπουργίας Π. Λαφαζάνη. Συγκεκριμένα αναφέρεται οτι «η άρνηση της Διοίκησης να εγκρίνει το εν λόγω προσάρτημα με την αιτιολογία που παρατίθεται στη συμπροσβαλλόμενη με αρ. πρωτ. ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.5.1.6/οικ.175135/1047/28.4.2015 πράξη του Υπουργού Π.Α.Π.Ε.Ν. είναι παράνομη...»

Η απόφαση Σκουρλέτη η οποία στηρίχθηκε στο αιτιολογικό Λαφαζάνη σύμφωνα με τα παραπάνω, καθίσταται επίσης παράνομη και επιπλέον όπως αναφέρεται στην 3191/2015 απόφαση του ΣτΕ «…η αιτιολογία της προσβαλλόμενης είναι παράνομη, καθόσον παραθέτει κατά τρόπο ενδεικτικό και όχι εξαντλητικό τις ελλείψεις και διορθώσεις που διαπιστώνει, ώστε να είναι αδύνατη η συμμόρφωση και οριστική επανυποβολή της μελέτης... η επιστροφή του φακέλου προς συμπλήρωση στοιχείων που είτε δεν απαιτούνται κατά νόμο είτε προκύπτουν από τον πλήρη φάκελο που έχει υποβληθεί, καθώς και προς συμμόρφωση με παρατηρήσεις που διατυπώνονται όλως ενδεικτικά, παραβιάζει την αρχή της χρηστής διοίκηση και συνιστά κατάχρηση εξουσίας…»

Η αναστολή των εργασιών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε. δεν προκύπτει με πρωτοβουλία της εταιρείας, αλλά από την 12237/20.08.2015 επιστολή του Σώματος Επιθεωρητών Βόρειου Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία πρέπει να γίνει παύση εργασιών στα υποέργα «Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Σκουριών», Μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» και «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», διοικητική πράξη η οποία προκύπτει ως αποτέλεσμα της ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/1854/19.08.2015 απόφασης του ΥΠΑΠΕΝ.

Εμείς στηριζόμενοι στις επιστημονικές μας γνώσεις  δεν ξεγελιόμαστε από κανέναν, ούτε εταιρεία ούτε πολιτεία και για αυτό δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει.

Συμπάσχουμε με τους εργαζόμενους, αλλά δεν μπορούν να τους βάζουν ασπίδα στα σχέδια τους, να προκαλέσουν ζημιά στο περιβάλλον, στην οικονομία και στο κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με την 1492/2013 απόφαση του ΣτΕ «…όπως προκύπτει από τα ως άνω δεδομένα της Μ.Π.Ε., τις γνωμοδοτήσεις της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών που χαρακτήρισαν τη δραστηριότητα ως ιδιαιτέρως συμφέρουσα για την εθνική οικονομία...αξιοποιεί τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές και αντιμετωπίζει κατά τρόπο ολοκληρωμένο την ορθολογική διαχείριση και προστασία των περιβαλλοντικών μέσων, αναμένεται να επιφέρει, κατά την κρίση της Διοίκησης που το ενέκρινε, πολλαπλά οφέλη τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική οικονομία τα οποία συνίστανται στην περιφερειακή ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών και του συναλλαγματικού οφέλους, την αύξηση του Α.Ε.Π. μέσω της φορολογίας του φορέα και των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την επένδυση την δημιουργία άνω των 1.300 άμεσων θέσεων εργασίας, οι οποίες θα καλυφθούν κατά τον προμνημονεύθαντα περιβαλλοντικό όρο κατά 90% από την τοπική κοινωνία, αλλά και την ενίσχυση και άλλων δραστηριοτήτων του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα που συνδέονται αμέσως ή εμμέσως με την μεταλλευτική δραστηριότητα…. Αξιολογήθηκαν όλες οι επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής και προβλέπονται μέτρα για την αποτροπή ή τον μετριασμό τους… η παρεμβαίνουσα ανέλαβε άμεσα τη διαχείριση των έντονων περιβαλλοντικών προβλημάτων που ανέκυψαν από την προγενέστερη εκμετάλλευση της περιοχής από τις προηγούμενες δικαιούχες εταιρείες… έχει ενσωματώσει όλους τους παλαιούς χώρους απόθεσης και όλες τις περιοχές που έχουν θιγεί από τις προγενέστερες εκμεταλλεύσεις, προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχέδιο συστηματικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των περιβαλλοντικών προβλημάτων… καθώς και μέτρα για την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση υδάτων, επιφανειακών και υπογείων, που έχουν υποβαθμισθεί…»

Κύριε Τσίπρα για την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ ενημερωθήκατε από τους κ.κ. Σκουρλέτη και Λαφαζάνη; Η εν λόγω απόφαση μιλάει για αναβάθμιση του περιβάλλοντος, βελτίωση της οικονομίας τοπικής και εθνικής και θετικές επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας των οποίων έχουμε την τιμή να είμαστε υποσύνολο και εμείς, ήταν είναι και θα είναι ασπίδα της οποιαδήποτε επένδυσης η οποία μπορεί να δώσει δουλειά σε 2000 συνανθρώπους μας άμεσα, σε 3.000 έμμεσα, είναι νόμιμη, προσφέρει στα κρατικά ταμεία μαζί με τους μόνιμους εργολάβους 42 εκ. € ετησίως, διαρκεί 35 χρόνια και απαλλάσσει την περιοχή μας από μεταλλευτικά κατάλοιπα δεκαετιών προσφέροντας στην τοπική κοινωνία πολλών εκατοντάδων στρεμμάτων αποκατεστημένων περιοχών.

Απέναντι στα συμφέροντα δεν θα λυγίσουμε. Δεν θα λυγίσουμε όταν πρόκειται για το δημόσιο καλό.

Ομοίως και εμείς. Είμαστε απέναντι στα συμφέροντα τα οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν μια κοινωνία που αγωνία για να ζήσει έντιμα και δεν θα λυγίσουμε απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει να μας στερήσει την νόμιμη και έντιμη εργασία μας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

Εμείς αγωνιζόμαστε για το δημόσιο καλό και με την σφραγίδα του ΣτΕ, το οποίο επαναλαμβάνουμε με την απόφαση 1492/2013 έδωσε αμετάκλητους χαρακτηρισμούς για την επένδυση όπως: «ιδιαιτέρως συμφέρουσα για την εθνική οικονομία… αντιμετωπίζει κατά τρόπο ολοκληρωμένο την ορθολογική διαχείριση και προστασία των περιβαλλοντικών μέσων…», ενώ: προσφέρει «πολλαπλά οφέλη τόσο στην εθνική όσο και στην τοπική οικονομία… περιφερειακή ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας…»

Δεν είμαστε δογματικοί. Ζητήσαμε από την εταιρεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Προχωρήστε στις συμβατικές σας υποχρεώσεις , αποδείξετε ότι η μέθοδος εξόρυξης δεν προκαλεί μη αναστρέψιμες συνέπειες στο περιβάλλον και η αναστολή θα παρθεί πίσω . Πρέπει να είμαστε καθαροί. Θέλουμε επενδυτές που θα σέβονται τον τόπο, όπου έρχονται να επενδύσουν.

Από τη στιγμή που όλα τα παραπάνω έχουν ήδη ικανοποιηθεί βάση της ΚΥΑ ΕΠΟ 201745/26-7-2011 και των 1492/2013, 549/2015, 551/2015, 1170/2013, 839/2014, 3115/2015, 3116/2015, 3191/2015 αποφάσεων του ΣτΕ,  απαιτούμε να αρθεί άμεσα με νέα υπουργική απόφαση η ανάκληση των αδειών. Ίσως είναι η μόνη πράξη που θα αποδείξει ότι δεν είστε δογματικοί.


Το παραπάνω κείμενο συνυπογράφουν οι:

1
Αγγελική Παπαγιάννη
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
2
Αγγελική Ρήγα
Δημοσιογράφος
3
Αγλαϊα Ερκέκογλου
Μηχανικός Έργων Υποδομής
4
Αθανάσιος Μπαραφάκας
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
5
Αθανάσιος Τσιντογιάννης
Μηχανολόγος Μηχανικός
6
Αθανάσιος Χλιόπανος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
7
Αθηνά Αγαλή
Δασολόγος
8
Αθηνά Κόκκα
Προγραμματίστρια Υπολογιστών
9
Αικατερίνη Ρίμπα
Λογίστρια
10
Αλέκος Τσανανάς
Μηχανολόγος Μηχανικός
11
Αλεξάνδρα Ουζουνίδου
Βοηθός Τοπογράφου
12
Αλέξανδρος Δριβέλας
Γεωλόγος
13
Αναστασία Γαλατσιάνου
Δασολόγος
14
Αναστασία Μιχαηλίδου
Γεωλόγος
15
Αναστασία Πολύζου
Οικονομολόγος
16
Αναστασία Σεμερτζίδου
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
17
Αναστάσιος Πολυζος
Μηχανικός Οχημάτων
18
Άντα Κεφαλονίτου
Λογίστρια
19
Αντώνης Γαρέζος
Γεωλόγος
20
Απόστολος Ιγγλέζης
Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ
21
Απόστολος Κούγκας
Οικονομολόγος
22
Αριστείδης Χατζηβαμβάκης
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
23
Άσπα Πέτρου
Εμπορίας και Διαφήμισης
24
Αχιλλέας Γάτσιος
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
25
Βαγγέλης Μπακάλης
Γεωλόγος
26
Βαλάσης Κουτσούκης
Μηχανολόγος Μηχανικός
27
Βασίλειος Βασιλειάδης
Ιατρός
28
Βασίλης Αναγνώστου
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
29
Βασίλης Ευαγγέλου
Ηλεκτρολόγος
30
Βασίλης Καϊκης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
31
Βασίλης Κυπαρίσσης
Μηχανικός Περιβάλλοντος
32
Βασίλης Μπεσίρης
Τοπογράφος Μηχανικός
33
Βασίλης Ντάος
Διοίκηση Επιχειρήσεων
34
Βασίλης Χατζηευστρατίου
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
35
Βάσω Αναλυτή
Οικονομολόγος
36
Γεωργία Βεκοπούλου
Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνίας
37
Γεωργία Θανογλου
Νοσηλεύτρια
38
Γεωργία Καράτζου
Κοινωνική Λειτουργός
39
Γεωργία Ματζάνου
Φιλόλογος
40
Γεωργία Χρηστίδου
Εμπορίας και Διαφήμισης
41
Γεώργιος Αηδονίδης
Ιατρός
42
Γεώργιος Καλιτζέρης
Πολιτικός Μηχανικός
43
Γεώργιος Περαντώνης
Γεωλόγος
44
Γιάννης Βουρδούνης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
45
Γιάννης Δασκαλάκης
Μηχανικός Βιομηχανικής Πληροφορικής
46
Γιάννης Ζαμπόκας
Δασολόγος
47
Γιάννης Μπαράς
Μηχανικός Διαχείρισης Περιβάλλοντος
48
Γιάννης Παπαδημητρίου
Βιολόγος
49
Γιάννης Τρικαλιώτης
Χημικός Μηχανικός
50
Γιώργος Αργύρας
Τοπογράφος Μηχανικός
51
Γιώργος Βαλοδήμος
Ηλεκτρολόγος
52
Γιώργος Κατσαβαβάκης
Λογιστής
53
Γιώργος Μηλιώνης
Γεωλόγος
54
Γιώργος Μπρόκος
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
55
Γιώργος Ξονίκης
Γεωλόγος
56
Γιώργος Παπασχάλης
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
57
Γιώργος Πατσίδης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
58
Γιώργος Πέργουλης
Νοσηλευτής
59
Γιώργος Στούρνας
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
60
Γρηγόρης Καρακιτσάκης
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
61
Γρηγόριος Θέρμος
Γεωλόγος
62
Δέσποινα Χρυσοβελίδου
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
63
Δήμητρα Ξεφτέρη
Πολιτικός Μηχανικός
64
Δημήτρης Αποστολίδης
Γεωλόγος
65
Δημήτρης Γιάννογλου
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
66
Δημήτρης Ινελής
Νοσηλευτής
67
Δημήτρης Κατράνης
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
68
Δημήτρης Κουλαράς
Γεωλόγος
69
Δημήτρης Μάλαμας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
70
Δημήτρης Μαυρομμάτης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
71
Δημήτρης Μέγας
Πολιτικός Μηχανικός
72
Δημήτρης Μπάλλας
Γεωλόγος
73
Δημήτρης Μπλε
Νοσηλευτής
74
Δημήτρης Μπογάς
Γεωλόγος
75
Δημήτρης Μυλωνάς
Γεωλόγος
76
Δημήτρης Ράικος
Νοσηλευτής
77
Δημήτρης Ρήγας
Λογιστής
78
Δημήτρης Ρίζος
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
79
Δημήτρης Τσολάκης
Μηχανικός
80
Δημήτρης Χαρίσης
Μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ
81
Διαμαντούλα Μούτσικα
Μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος
82
Ειρήνη Γκίβαλου
Λογίστρια
83
Ειρήνη Στρίκου
Δημοσιογράφος
84
Έλενα Ψευτάκη
Νοσηλεύτρια
85
Ελευθερία Βαγκλή
Γεωλόγος
86
Έμμυ Γαζέα
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
87
Ευαγγελία Αγουλά
Νοσηλεύτρια
88
Ευαγγελία Χαιδευτού
Γεωλόγος
89
Ευάγγελος Παλάτος
Γεωλόγος
90
Ευγενία Μαντούβαλου
Επικοινωνιολόγος - Δημοσιογράφος
91
Ευγενία Χατζή
Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ
92
Εύη Μουγκοπέτρου
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
93
Ευθύμιος Καρίγκας
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
94
Ευλαμπία Βουγιούκα
Γεωλόγος
95
Ευσταθία Τοσσίδου
Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων
96
Ηλιάννα Γαλάνη
Νοσηλεύτρια
97
Θανάσης Παπαντώνης
Πολιτικός Μηχανικός
98
Θεόδωρος Βελιγράκης
Γεωλόγος
99
Θεόδωρος Νερατζιάς
Μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ
100
Θεόδωρος Πνευματικός
Μηχανικός Δομικών Έργων
101
Θεοπίστη Βλάχου
Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής
102
Θεοφάνης Απεσλίδης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
103
Θωμάς Στέφανος
Χρηματοοικονομικά ΤΕ
104
Ισμέτ Αλη Χότζα
Χημικός
105
Ιωάννης Νόβας
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
106
Καλή Βερναδάκη
Οικονομολόγος
107
Κατερίνα Γαλάνη
Δασοπόνος
108
Κατερίνα Λαμπρινού
Τοπογράφος Μηχανικός
109
Κατερίνα Μαντέλα
Μηχανικός Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος
110
Κοσμάς Κύρου
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
111
Κωνσταντίνος Τλίογλου
Οπτομέτρης
112
Κώστας Γεωργαντζής
Πολιτικός Επιστήμων - Επικοινωνιολόγος
113
Κώστας Μαρκογιάννης
Χημικός Μηχανικός
114
Κώστας Μπανάκας
Γεωλόγος
115
Κώστας Παπαντώνης
Χημικός
116
Κώστας Σεβδαλής
Πολιτικός Μηχανικός
117
Κώστας Σουλτάνης
Τοπογράφος Μηχανικός
118
Κώστας Στόικος
Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ
119
Λάζαρος Δαλαμπίρας
Γεωλόγος
120
Λουτφί Ντογκάν Μεχμέτ
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
121
Μανώλης Δάφτσης
Χημικός
122
Μαργαρίτα Σακαλή
Γεωλόγος
123
Μαρία Δουράκη
Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ
124
Μαρία Λαμπρινού
Λογίστρια
125
Μαρία Λεβέντη
Τοπογράφος Μηχανικός ΤΕ
126
Μαρία Πέργουλη
Λογίστρια
127
Μαριάνθη Ασβεστοπούλου
Μηχανικός Φυτικής Παραγωγής
128
Μαριάνθη Στυλιανού
Εκπαιδευτικός
129
Μάριος Μαρκογιάννης
Λογιστής
130
Μιχαήλ Θεοδωρακόπουλος
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
131
Μιχάλης Θαλασσινός
Ειδικός Οργανωτής - Διασώστης
132
Ναούμ Μήλιος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
133
Νατάσα Λακασά
Γεωλόγος
134
Νίκος Αλεξίου
Τοπογράφος Μηχανικός
135
Νίκος Αραμπατζής
Αναλυτής Βιομηχανικής Παραγωγής
136
Νίκος Γιώτας
Μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ
137
Νίκος Νεστόροφ
Γεωλόγος
138
Νίκος Νικολαϊδης
Μηχανολόγος Μηχανικός
139
Νίκος Παπαθανασίου
Νοσηλευτής
140
Νίκος Παπαφιλίππου
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
141
Ξενοφών Σεβαστάκης
Γεωλόγος
142
Οδυσσέας Αλεξάκης
Διοίκηση Επιχειρήσεων
143
Ουρανία Μουσλή
Μηχανικός Επιστήμης Υλικών
144
Παναγιώτης Κιτσάκης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
145
Παναγιώτης Μουσλής
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
146
Παναγιώτης Παραλάς
Μηχανικός Έργων Υποδομής
147
Παναγιώτης Στυλόπουλος
Μηχανολόγος Μηχανικός
148
Παντελής Παντελάκης
Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνίας
149
Πασχαλιά Μήλιου
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
150
Παύλος Τσιτσάνης
Γεωλόγος
151
Περικλής Αναστασίου
Μηχανικός Πληροφορικής και Επικοινωνίας
152
Πέτρος Στρατουδάκης
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
153
Πηνελόπη Καρτάλη
Λογίστρια
154
Πηνελόπη Τσιούκα
Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
155
Πρόδρομος Χατζηλίδης
Μηχανολόγος Μηχανικός
156
Σοφία Καλαμπαλίκη
Γεωλόγος
157
Στάθης Λάλιος
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
158
Σταύρος Πεταλάς
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ
159
Στέλιος Γκρίλης
Ειδικός Πληροφοριακών Συστημάτων
160
Στέλιος Στρούνης
Λογιστής
161
Στέλλα Γκαγκάνη
Νοσηλεύτρια
162
Στέλλα Θεοχαρίδου
Διοίκηση Επιχειρήσεων
163
Στέλλα Κατσιρμά
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
164
Στράτος Ζαχαρέας
Μεταλλειολόγος Μηχανικός
165
Στυλιανή Βαγιωνά
Πολιτικός Μηχανικός
166
Στυλιανή Γκαγκάνη
Νοσηλεύτρια
167
Τηλέμαχος Πεύκος
Χημικός Μηχανικός
168
Τίμος Ξονίκης
Γεωλόγος
169
Φωκίων Βατάλης
Διοίκηση Επιχειρήσεων
170
Φωτεινή Σιτζούκη
Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής
171
Φώτης Διαμαντόπουλος
Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
172
Φώτης Σιγηνός
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
173
Χαράλαμπος Αλεξιάδης
Διοίκηση Επιχειρήσεων
174
Χάρη Φωτεινάκη
Διοίκηση Επιχειρήσεων
175
Χρήστος Γκιουμουσίδης
Δασολόγος
176
Χρήστος Κοντογιώργης
Μηχανολόγος Μηχανικός
177
Χρήστος Κοσμίδης
Μηχανολόγος Μηχανικός
178
Χρήστος Λεμονής
Λογιστής
179
Χρύσα Στύλου
Φιλόλογός - Ψυχολόγος
180
Χρυσάνθη Παλασοπούλου
Μηχανολόγος Μηχανικός




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρει την διπλή ( κατόπιν ορκομωσίας στο σύνταγμα και στους νόμους) ιδιότητα του πολιτικού και του επιστήμονα. Θα έπρεπε λοιπόν να διπλοεξετάσει την απόφαση του πριν από οποιαδήποτε βιαστική γνωμοδότηση. Ίσως δεν είχε τον χρόνο να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα. Ίσως η υπερβολική πίεση από πλευράς τοπικών κοντόφθαλμων παραγόντων να οδήγησαν στην μεροληπτική και ενάντια σε απανωτές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ, προσπάθεια ακύρωσης της επένδυσης. Η με κάθε κόστος διατήρηση της συριζικής βουλευτικής έδρας στην Χαλκιδική στοχοποιώντας τα μεταλλεία, τελικά μέρα με την μέρα δυναμώνει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και ο καθένας από το μετερίζι του συμβάλει στην προβολή και αποκατάσταση της νομοτέλειας της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΟΒΕΛΙΞ ®