Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στον... κοινωνικά και... πολιτικά ιονισμένο "αέρα" του ραδιοφωνικού σταθμού "Στο Κόκκινο 105,5" βγήκε ο τέως υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης για να πει τα γνωστά ανακριβή επιχειρήματα του για τα μεταλλεία που έκλεισε και τους εργαζόμενους που έβγαλε στο δρόμο.

Επιχειρήματα που πουθενά αλλού και με κανονικούς δημοσιογράφους και γνώστες της υπόθεσης δε θα μπορούσαν να σταθούν.

Ο κ. Σκουρλέτης λοιπόν κατήγγειλε τον υπηρεσιακό υπουργό Γιάννη Γκόλια για απόπειρα ανατροπής της απόφασης του για λουκέτο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Γ. Γκόλιας φλερτάρει με την ιδέα της αναστολής, κάτι που είναι πολιτικά επιλήψιμο είπε, επισημαίνοντας ότι η Ελληνικός Χρυσός παραβιάζει βασικούς όρους των τεχνικών μελετών όπως είναι η υποχρέωση της για την κατασκευή και λειτουργία πιλοτικής μονάδας για τη μέθοδο επεξεργασίας σε ημιβιομηχανική κλίμακα επιτόπου. 

Αυτό δεν το έχει κάνει, σημείωσε και εν προκειμένω η νομιμότητα ταυτίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος. Τόνισε ακόμη ότι η αίτηση ακύρωσης έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στο ΣτΕ στις 4 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε εκβιαστική την τακτική της εταιρείας με τις διαθεσιμότητες των εργαζομένων επισημαίνοντας ότι το πάγωμα αφορά το 40% των εργασιών στη Χαλκιδική.

Επιπλέον ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι βρήκε φάκελο με επιβαρυντικά στοιχεία για την εταιρεία μίλησε για «στημένα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ» και σημείωσε πως «δεν υπάρχουν 1.700 εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους», αποσαφηνίζοντας: «Αν το κάνει αυτό η εταιρεία, θα το κάνει μόνο για λόγους εκβιασμού».  Τέλος, καταλόγισε ολιγωρία στον προκάτοχό του για το θέμα της εξόρυξης, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερες κινήσεις «από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης».

Μερικές παρατηρήσεις επί των ισχυρισμών Σκουρλέτη 

Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ο ίδιος, πως αν η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανακαλέσει την απόφαση του δεν είναι μια παράνομη ενέργεια, αφού το κράτος έχει συνέχεια ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της βρίσκεται μια υπηρεσιακή κυβέρνηση ή μια εκλεγμένη κυβέρνηση.

Το επιχείρημα του είναι μια τέτοια ενέργεια είναι πολιτικά επιλήψιμη, αδιαφορώντας για την κοινωνική επιληψιμότητα της απόφασης του που κρατάει στο δρόμο και στην αβεβαιότητα για 12η συνεχή μέρα 5.000 χιλιάδες οικογένειες της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Τον παρηγορεί το γεγονός ότι κατά τους πληροφοριοδότες του οι εργαζόμενοι δεν είναι είναι 2.000, αλλά λιγότεροι. Πολύ αριστερή και φιλεργατική προσέγγιση. Δεν συμφωνείτε;

Τέλος, αφού βρήκε φάκελο με "επιβαρυντικά στοιχεία" για την Ελληνικός Χρυσός, γιατί δεν βγήκε να το καταγγείλει από την πρώτη στιγμή της θητείας του. Τι περίμενε; Το πράσινο φως για προσφυγή στις κάλπες από τον Τσίπρα;  

Πηγή ανάρτησης: www.stokokkino.gr και www.avgi.gr




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι διαθέσιμο για τους μελλοντικούς αναποφάσιστους ψηφοφόρους του σύριζα το βιογραφικό του πρώην ΥΠΑΠΕΝ Π.Σκουρλέτη στο διαδίκτυο, http://www.vouliwatch.gr/parliament_member/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82/.....Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Από το 1986 έως το 2011 εργαζόταν στους τομείς της εμπορίας εργαλείων χειρός, της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών υγείας & ομορφιάς, στον ιδιωτικό τομέα.......
Αυτός ο απίθανος πωλητής καλλυντικών στέρησε τις ελπίδες και το δικαίωμα εργασίας 5000 ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή αναλαμβάνοντας ρόλο και αποφάσεις που απέχουν αιώνες από τις γνώσεις του. Άλλο τα φρου-φρου και αρώματα και άλλο η OUTOTEC FLASH SMELTING TECHNOLOGY. Τι να πει κανείς, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!

ΟΒΕΛΙΞ(R)