Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ


Έξω από το κτίριο του συμβουλίου της επικρατείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες μεταλλωρύχοι οι οποίοι και περιμένουν την εκδίκαση και την απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κατά του πρώην υπουργού περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη.

Ο πρώην υπουργός είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργία των μεταλλείων. Οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι βρίσκονται τις τελευταίες 8 μέρες έξω από το υπουργείο περιβάλλοντος με τις σκηνές τους, διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ πριν το ντιμπέιτ του Αλέξη Τσιπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαρακη.

Εκεί δέχθηκαν βίαιη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, που τους απομάκρυναν και τους εγκλώβισαν στην οδό Μανδηλαρά από όπου και αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως με την απόφαση για ανάκληση της άδειας του έργου στις Σκουριές, 2.000 μεταλλωρύχοι βρέθηκαν στο δρόμο και από τότε βρίσκονται μέσα στις στοές σε ένδειξη διαμαρτυρίας τουλάχιστον 130 συνάδελφοι τους.

"Βρισκόμαστε έξω από το συμβούλιο. Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι σαν κάτοικοι της περιοχής ότι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε το συμβούλιο να λάβει μια δίκαιη απόφαση", δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Γιώργος Χατζής.

"Θα παραμείνουμε εδώ έως ότου λάβουμε θετικά αποτελέσματα. Στην αντίθετη περίπτωση οι σκηνές θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο και θα εντείνουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας", πρόσθεσε.

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr